Tesla Model X – A legjobb SUV?

A Tesla Model X oldalán csak ennyi áll: A legjobb SUV. Mindenkinek más a legjobb, de nekem például egy SUV maga a megtestesült értelmetlenség. Ettől függetlenül nagyon kíváncsi voltam milyen lehet a Model X. Nos… Teljesen más, mint amire számítottam.

Vezettem már Tesla Roadstert, Model S-t nagyon sokat, de a Model X mindeddig kimaradt. Szerencsére a Teslások.hu csapata volt olyan kedves, és felajánlották azt az autójukat, amit esküvőkre vagy céges rendezvényekre szoktak bérbe adni. Elég menő esküvői autó egyébként, bármekkora menyasszonyi ruhában kényelmesen ki be lehet szállni. Szóval simán megkaptam az autót,  csak annyit kértek, hogy amíg nálam van, addig adjak egy csereautót. Nem gondolkoztam fél percig sem, simán elcseréltem az i3-at a Model X-re. Haha! 🙂

Nem is szaporítom a szót, nézzétek inkább a videót, viszont van még egy fontos dolog, amit a videó végén is említek. Megvolt a Model S és most már a Model X is. SX… Már csak középről hiányzik egy betű, hogy meglegyen a S3X

Így hát Handras menni Amerika, bérelni Tesla Model 3 és vezetni egy hétig, menni sivatag, csinálni videók. Nektek! Na jó, persze én magam is rohadtul várom, hogy milyen vezetni egy Model-at.

Most vasárnap hajnalban indulunk. Jön két jóember a Teslások.hu-tól, a Hírkereső.hu ad szállást, az iSTYLE.hu-tól kaptam kölcsön MacBook Prót, hogy tudjak kinn videót vágni, és persze a Patreon támogatást is nem csajokra költöttem, hanem félre raktam erre az útra, mert az nem lehet, hogy ne legyen Model 3 tesztem, mégiscsak egy forradalmi elektromos autóról van szó!

Most pedig jöjjön a Model X videó. Íme:

Külön köszönet Ádámnak a szuper drónos felvételekért, vele egyébként lesz egy interjú a jövő héten. Ha megnézitek az IMDb profilját, akkor szerintem egyértelmű, hogy miről kérdezgettem.

Nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire hálás vagyok a Patreon támogatóimnak és az a jó hírem van ezzel kapcsolatban, hogy a Patreonnak köszönhetően lesz Tesla Model 3 videó is. 🙂

Nektek pedig külön hatalmas köszönet:

Ezek a videók, nélkülük nem jöhetnének létre. Vagyis de, csak nem ebben a minőségben, meg nem ennyi videó, szóval tényleg köszönöm!

Hírkereső.hu, Hristos Tsamouras, Barna Ervin, Mónika Almássy, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Utry Zsuzsanna, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Molnár Tamás, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Forster Ádám, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Szabó Sándor, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Péter, Bak László, Torocsik Gábor, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Perjési Tibor, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Galantai Krisztián, Jojart Ernő, Mester Gábor, Tyrker, StreamTrek, Kolbert István, Tarts Velem, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu

 

 • Secret Santa

  Amennyire én emlékszem, az első “SUV” a Renault Twingo volt, aztán mivel nagy sikere volt, csak kicsi-kocsi, csináltak belőle nagyobbat Megane Espace stb és a többi gyártó elkezdte majmolni.

  • balage

   Ezt fusd át egy kicsit 🙂
   Az első egyterű az Espace volt. A twingo kb. tíz évvel után jött, de ekkor még a SUV őrület sehol nem volt, ezek mind egyterűek voltak.

 • Huey

  Nekem is bejön ez a gép, pedig minden porcikámmal szánom az összes SUV-t.
  Jól látom, hogy zongoralakk-szerű az ülések hátsó borítása? Ugye nem?

 • Meneruwa

  Hát épp néztem a Viszkis vonatos jelenetét ami elképesztően jó lett s nem csak azért mert kisvárosunk mellett rögzítették, szóval tényleg kiváló a drón használatban.

  • Lenny

   Szerintem az CGI.

   • Meneruwa

    Sajnos a vonatos rész forgatásáról lemaradtam, az állomáson néztük csak a forgatást, de kinn (mármint a határban 😉 ) drónos volt az egész, bár gondolom a sebesség uómunkával lett szabályozva. Ami miatt nekem nem CGI-nek tűnik, hogy a környező fák, villanyoszlop és a Mátra is a helyén van rendben, igaz meglehet csinálni előre készített felvétellel is, de olyan apróságokkal tuti nem foglalkoznának mint pl. hogy a mozdony festék hol van lekopva. Próbálnék képet mellékelni de nem tudok pedig be vagyok jelentkezve.

 • Remélem sok ilyen lessz

 • Márton Szigeti

  Ha már rég elárultad, hogy mész az USA-ba, akkor minek van még mindig oda copy-pastelve, hogy “ütős videók jönnek, még nem árulhatom el, stb. stb.”? 😀

 • Bence
 • Ferenc Fekete

  A Zell am See-i kórházban a betegeket ezzel a Teslaval viszik a szomszéd kórházba ha vizsgálatra kell menniük. Ott áll a kórház előtt a kertben.

 • Zengei

  Szervusz! Egyre szebbek a videók, igényebb a tartalom. Kerestem azt a pontot amiről nem beszéltél vagy nem mutattad meg, de minden megvolt amire kíváncsi voltam. Tényleg az az érzés, mintha ott ülnénk mi is. Köszönet!
  Azon törtem a fejem, hogy ha véletlenül fejreáll a vas akkor a hátrahúzott szélvédő miatt nem nagyobb annak az esélye, hogy beroskad a tető? Vagy kiszámolták ezt a Teslánál, esetleg karbon merevítés az A-B-C oszlopokban…?
  Jó utat, esetleg érdemes lenne bemutatni az “ámerikai” helyzetet is elektromos autózás szempontjából, hogy használják ezeket, szeretik-e, sok van-e belőle, stb…
  (PS.: a cicát ellátják amíg odavagy? Nem fog unatkozni egyedül? Vagy bekapcsolva hagytad neki a TV-t? ;-))
  Üdv!

  • Macsekra a barátnőm vigyáz. 🙂

   • Zengei

    Nice!
    Már azt hittem utazik ő is… 😉
    Küldök neked egy FB üzenetet, talán az odaér majd hozzád rendben, egy progi javaslattal májusra a csatornához. Ez is lesz az eleje: “Egy progi javaslat májusra” .
    Jó utat, jó forgatást! 🙂

  • Zsiráf Zoli

   Amerikában LA-ben, csak a legsznobabb negyedekben láttam pár Teslát. Ezen kívül 1-1 Fiat 500e és Nissan Leaf: arányaiban sokkal kevesebb az elektromos autó, mint pl. Pesten.

   • Madoff

    akkor valami osszeeskuves volt aznap, tele van del Kalifornia elektromos autoval, nem tudsz eldobni egy napelemet ugy, hogy ne talalj el vele 2 Teslat.

 • BMWfan

  OFF: Nem tudjátok , hogy a DJI Ronin-S-t mikortól lehet kapni ?

 • Madoff

  Californiaban megis merre fogsz jarni?

  • Igazából, California, Nevada, Arizona.

   • Madoff

    de engem csak California erdekel 🙂 LA?

   • Madoff

    na mindegy, meghivtalak volna 1+ Margaritara 🙂

 • Goliath

  Rendszeresen nezem a videoid es szivesen hozza is jarulnek, de nem tetszik az elofizeteses rendszer a patreonon. Ez az en sajat kulonbejaratu hulyesegem, hogy nem szeretek elkotelezodni. Van valamilyen mod egyszeri adomanyozasra is, ahogy azt egybkent az “adsz 1 dollart” kerdes sugallja? (Szivesen adnek…)

  • schvik

   adsz a patreonon,amennyit szeretnel, megvarod a jovo ho elejet, amig megjon a level, hogy levontak a szamladrol, es utana leallitod. barmikor lemondhato a patreon tamogatas.

   • Goliath

    Koszi! De ennel kene egyszerubb mod. Beregisztralni nem gond, de azt szeretnem, hogy a tamogatas szigoruan egyszeri akcio legyen es ne elofizetes.

    • Paypalon is lehet küldeni, ha valakinek nem szimpi a Patreon. 🙂

     • Goliath

      Es annak mi a modja? Esetleg kitehetnel ahhoz is egy gombot – ha megoldhato. (Vagy van is, csak en nem talalom?)

      • paypal.me/handrashu 🙂

      • Goliath

       kuldtem. de tleg kitehedned a linket valahova, mert nem fogom tudni megjegyezni.

      • Köszönöm szépen! 🙂

 • Jovelemuzletelni

  Inkább az oldalon lenne DARK MODE!!!! Kiég itt az ember szeme

 • Bence

  Amerikában “csak” a Model 3-mat próbálod ki?