Szuper hétfő

25 komment

Tudom, hogy két hónapja nem volt poszt, most is csak egy kis színes jön.

Hétfőn egészen a meló végéig teljesen normális napom volt. Aztán késő délután jött egy mail a közös képviselőtől:

Tisztelt Tulajdonosok!

A mai napon az ÉMÁSZ minden előzetes értesités nélkül kikapcsolta a közösségi áramot, ami a lifteket, a garázskaput és a folyosói világitást biztosítja.

Nincs tartozása a háznak,hanem az átszervezésük miatt az MVM szerződést megszüntették, és nem kötöttünk másikat, mert nem hivta fel senki a figyelmünket erre.

Ma az egész napot ügyintézéssel töltöttem ez ügyben, sajnos azonnali siker nélkül.

Remélem a holnapi napon mindezt el tudom intézni!

Addig is elnézést a kényelmetlenségért!

Semmi baj gondoltam, van ilyen. Kicsit aggódtam, hogy be tudok-e majd állni a garázsba, de szerencsére manuálisan is lehet nyitni. Gyalog felcaplattam a hatodikra, rájöttem, hogy a kocsiban hagytam a lakáskulcsot. Oké, még egy kör, de sebaj, legalább mozgok egy kicsit.

A lakásban realizáltam, hogy a lenti internet-TV dobozban sincs ilyenkor áram, emiatt se TV se internet. Mobilnettel ezt is túl lehet élni, semmi gond. Mielőtt lefeküdtem kiderült, hogy ha nincs a házban áram, akkor a kazán se működik, ezért jéghideg vízben fürödtem, amitől persze alig bírtam elaludni, valamikor fél 3 fele sikerült.

Aztán reggel 6-kor megjött a vihar. (Sose lakjatok tetőtéri lakásban.) Úgy ropogott a tetőn a jég mintha AK47-essel lőttek volna a fejem felett, ki is keltem az ágyból. Még a nappaliban megpróbáltam aludni a kanapén, de esélytelen volt a világos miatt. Kicsit több mint három órát aludtam, mire elvonult a vihar már felesleges lett volna visszafeküdni.

De reggel legalább volt időm pár fazék vizet forralni, hogy rendesen megfürödhessek.

 • Krisztián Kovács

  Kemény.. Én rendszeresen lustaságból kicsit késve fizetem a számlát. Egyszer emiatt telefonáltam nekik.. Így derült ki az ÜFSZ-on hogy az ELŐZŐ ÉMÁSZ cégnél maradt egy kifizetetlen számlám amit kb. szilveszterkor állítottak ki.. Én pedig dec végén megnéztem hogy oké megjött az új cég, nincs kifizetetlen számla, ami jön az már az újra jön… Tévedtem, de nekem még szerencsém volt mert emiatt nem kapcsolták ki véletlenül az áramot úgy ahogy van a lakásban…

  • Ez nekem is volt már párszor, és rohadt szopó elintézni, hogy visszakapcsolják.

 • Csizma

  😀 Részvétem. Nálunk egész nap nem volt net, elszakadt az optikai kábel meg az áramosok is szereltek, szóval egy órája jött csak meg. Hasonlóan szarul aludtam, bár legalább hosszabb ideig szarul. Az előzményeidet viszont nem tudja itt semmi überelni…

 • Lac Tóth

  Ha áram van – minden van!

 • vincce

  Ilyenkor realizálja az ember hogy mennyire is függünk az áramtól. Nagyon durva …

 • The Norwegian

  Ezek szerint a sütő gázos. 🙂

  • Meg valszeg nem a lépcsőházból “lopja” az áramot a konyhába 😀

  • Nem, a lakásokban volt áram, csak a háznak nem volt a közös.

   • The Norwegian

    Oh, félreértettem.

 • Molnár Rack László

  Meg kellett volna emelni ennek “örömére” egy whiskeyes poharat. Párszor.

 • Péter Veres

  Erre szoktál azt mondani: Kár volt ma felkelni!
  Részvétem az eset miatt!

 • Kiss Bálint

  Ilyenkor kell haverral/csajjal elmenni az éjszakába és csak reggel hazaérni 🙂

  • ROZSE

   Vihar közepén?

 • Balázs Berencsi

  Kedves Handras! Segítségre lenne szükségem, hátha azonnal tudsz választ adni, legalábbis ebben reménykedem. Van egy ipad air 2 készülékem, illetve a családban samsung és huawei android cucc is. Power bank érdekelné itthon a népet, hogy mindenki tudjon vele tölteni. Tudnál segíteni melyik az a típus, amelyik mind andorid, mind apple területen képes tölteni megfelelően? Sajnos autós töltőkbe beleszaladtam már….20000mah érdekelne. Köszönöm előre is!

 • Márton Szigeti

  Részvétem meg minden, de ha már van időd írni, akkor a Jaguarról pls..

 • Kövesdi

  Ez nagyon durva ezen a heten kedden ugyanez tortent a hazunkban is. Hasonlo okokra hivatkozva kinyomtak az aramot a kozos helyisegekben es ahaznak kellett 17 Ft-t fizetnie, hogy visszakapcsoljak. Plusz egy nap utannajaras telefonalgatas …

 • Valentin

  Welcome to Hungary! Ez az ország mind politikailag, mind egyéb értelemben (bár ez az elsővel összefügg; korrupció, oktatás, egészségügy, és mindennek az államosítása, ami a szocializmusban dívott, és most ismét) egy katasztrófa.

 • Valentin

  Ha már a tetőn laksz, függetlenítsd magad az elektromos szolgáltatóktól napelemekkel és egy Tesla akku packkal:-). Persze tudom, ez inkább kertesházaknál oldható meg, ahol saját tetőd van, de sokan megtehetnék.

 • L. Endy

  “A mai napon az ÉMÁSZ minden előzetes értesités nélkül kikapcsolta a közösségi áramot”

  “Nincs tartozása a háznak,hanem az átszervezésük miatt az MVM szerződést megszüntették”

  Ki szüntetett meg és mit? Piacról veszi a ház a villanyt és az MVM volt az eddigi szállító? Lejárt a szerződés vagy megszűntette valaki?

  Miért nem kötött a KK újat? Félek, hogy a KK ezt most benézte nektek egy kicsit. Szegény csávó, lehet, hogy tényleg elfelejtette, de most aztán lesz népharag rendesen… 😉

 • Edvárd Hartai

  Szia András!
  Már régtóta vagyok a blogod követője. Mostanabán nagyon lecsökkentek a posztok számai. Régen nagyon kiraly dolgokról írtál rendszeresen, a hosszú amerikai utad, tesla teszt … Rendszeresen visszaolvasom ezeket a posztokat. Gondolom sok mostanában a meló, jó lenne ha pihennél egy nagyot, mint régen és beszàmolnál nekünk róla.

  Tovabbra is hasonlóan sikeres életet kívánok