Reklámok bukott termékekről

109 komment

Amikor megjelentek az alábbi reklámok, érdeklődve néztem őket, arra gondolva, hogy mannyire jönnek majd be a hangzatos dumák. Most már egyértelmű, hogy semennyire. A HP megszüntette a tabletjének a forgalmazását, a Xoomból alig fogy, a Samsung is 10 inches tabletekkel próbálkozik inkább. Érdekes visszanézni ezeket a nagyjából egy évvel ezelőtti videókat. Az is érdekes, hogy tavaly ebben az időszakban már minden gyártó erőltette a maga tabletjét, most pedig mintha mindenki arra várna, hogy az Apple mit lép az iPad 3-al, bár majd a CES alatt januárban biztos megindulnak az iPad killer videók.

Na nézzük, íme a Motorolla reklámja:

A HP touchpad egyik reklámja:

Végül a Samsung 7 inches tab reklámja, amiből csak nagyon kevés fogyott. Mármint a tabból:

 • meronem

  Óh, nem vagyok egyedül (pl. Tomei, 2011. December 29., @ 9:07 am
  Karácsonyra vettem egy iPad2-t, megy egy használt, 4 éves, érintőképernyős Panasonic notebookot. Gondoltam, hogy az utóbbi a 4 éves lányomé, az előbbi meg főleg az enyém lesz.
  Mára már megfordult a helyzet :))

  Szép-szép az iPad, de messze nem akkora reveláció, mint amit vártam. Azt hittem, hogy minden egyes app maga a tökéletesség, ehhez képest gyakran előfordulnak pixeles ikonok, pixeles képek, csúf hátterek, semmitmondó tartalmak, legalábbis az ingyenes szekcióban, de még a fizetősök se mind akkora durranások (pl: a fizetős naprendszer szimuláció vs PC-s Celestia). Kiderült, hogy a saját videóimat csak kerülőúton lehet felrakni rá. A Pages egy ingyenes editor szintje. Stb.
  Persze biztos elégedettebb lennék, ha pl. tőzsdei grafikon alkalmazásokat használnék, mert azok ránézésre nagyon jók, információdúsak, a jellegükből adódóan.
  Hátha találok majd japán írásjel oktató programot-szótárt, bár nem hiszem, hogy hódeannyival jobb lesz mint a free Androidos megoldás a Galaxyn…
  A kislányom viszont örül a lószimulátornak és az Angry Birds-nek 🙂

 • püzsó

  kferenc: ne haragudj, de nem gondolom, hogy 190 vs 160 az nagyságrendekkel olcsóbb lenne, azt meg pláne nem, hogy nagyságrendekkel jobb lenne egy galaxy nexus, mint egy 4S. az a 30 ezres különbség meg vígan bejön az értékvesztésén ezeknek.

  egyetlen olyan tulajdonságot nem tudok, ami miatt azt választanám inkább. lehet, hogy nagyobb a kijelző, de engem speciel ez baromira nem mozgat. és igen sajnos androidon (nexuson is) érzek némi lagot időnként. nyilván nem újdonság, hogy az androidot nem touchscreenre kezdték el tervezni és még most is meg lehet érezni. bevallottan az alapokról kéne újraírni, hogy fasza legyen és más prioritásokkal tervezni az egészet.

  ettől függetlenül sok örömöt a használatához, nekem még ráér.

 • errant

  2008 óta használok iphone-t. Jelenleg egy 4-est nyúzok, de meguntam a menü kinézetét. A windows phone számomra sokkal jobban tetszik, csak az a baj, hogy tudásra még nem éri el az iphone szintjét. Várok még egy frissítést és cserélem is le a telómat. Soha semmi bajom nem volt az iphone-al de engem kicsit zavar, hogy több mint 3 éve ugyanazt a kijelzőt bámulom naponta. Lehet ez is ok a váltásra.

 • red

  Ezen a mi a jobb az iphone vagy android kütyü történeten már túl kéne lépni. Örüljünk annak, hogy van választási lehetőségünk, nem kötelező egyiket vagy másikat használni és nem is lehet kijelenteni, hogy az egyik jobb, mint a másik. Mindenki vegye az igényeihez legközelebb állót.

  Hogy ne csak off legyen csak egy kérdés:

  Szerintetek a Tableteknek tényleg van gyakorlati értelme?
  Gyakorlatilag egy kisebb telefon ugyanazt tudja, illetve egy hasonló áru méretű netbook még többet is tud és akkor még ott vannak a laptopok is.
  Tényleg szükség van ennyi hasonló tudású hordozható kütyüre?
  Szerintem előbb utóbb a tablet el fog tűnni illetve át fog alakulni egybe fog olvadni a netbookokkal. Lesz egy fizikai billentyűzetes érintőképernyős gép az hogy milyen oprendszerrel az még kérdéses.

 • meronem

  red,
  Okostelefon, 2 subnotebook és iPad tulajként a “tablet vs netbook vs laptop vs okostelefon” dilemmára a következőt tudom válaszolni:

  “Örüljünk annak, hogy van választási lehetőségünk, nem kötelező egyiket vagy másikat használni és nem is lehet kijelenteni, hogy az egyik jobb, mint a másik. Mindenki vegye az igényeihez legközelebb állót.”

  Szerintem egy szubnoti (vagy ultrabook), esetleg kihajtható képernyővel + okostelefon elég az embernek. Szerintem.
  De anyukámnak egy tablet is elég lenne, ha egyáltalán érdekelné a technika. Apósomat érdekli a technika, de az iPadjére is csak pasziánszt kért, és az intuitív iOS-t se fogja soha megtanulni használni, pedig szeretné. A feleségem más híján régebben megszokta a windowst, és most nem is akar mást megismerni, pláne egy újfajta hardveren.

  Steve Jobs abban volt zseniális (vagy ravasz) hogy az embereknek néha olyan dolgokat nyújtott, amiről még maguk sem tudták, hogy szükségük van rá. De ebben óriási szerepe van a marketingjének, meg persze annak a bizonyos nüansznyival jobb minőség(érzet)nek. Ez az úttörő szerep elvitathatatlan, köszönjük, és végül mindenkinek a javára válik majd. Gyárthat bármely cég bármilyen jó kütyüt, soha nem fog akkora hype-ot generálni, mint az Apple, mert a tervezők kissé butábbak/sutábbak, a vezetők meg nem karizmatikus ikonok, de Tim Cook-kal az élen talán már az Apple sem lesz a régi, ennyire megkülönböztethető márka. Semmi sem tarthat örökké. A többi cég pedig csak megtanult valamit a nagy Almától.

 • Asszem

  a tablet a touchscreenben különbözik legfőképp a netbookoktól. kényelmesebb a touchscreen miatt bizonyos tartalmakat fogyasztani. ez a fő különbség.

  viszont a fizikai billentyűzet hiánya miatt kényelmetlen tartalmat generálni.

  mint az asus transformer prime, szerintem a jövőben össze fog olvadni a kettő, minden eszköznek lesz touchscreenes és hagyományos beviteli módja és a user majd eldönti, hogy éppen reggel az ágyban böngész és olvasgat vagy az asztalnál gépel

 • Chuck

  Mit keres a Handras blogon ennyi Apple fikázás? Amúgy meg nekem a telefonom, a tabletem, és a gépem is Apple. Hmmm, milyen érdekes, azóta nem fagy le semmi, nem vesznek el az adataim, pár havonta frissítek és kész 5 perc alatt. Minden gyors, minden illeszkedik. Amíg Microsoft volt addig a meló velük egy siralom volt, az Androidos haverjaim meg MIND szívnak a cuccaikkal, ha ki akarják használni. Ja, a külsőről, anyag használásról nem is beszélve. Még el is fogadnám az olyan kritikákat, amikben nem központi téma az Apple cuccok ára. De figyu, ide jársz olvasgatni, sírsz az Apple árak miatt. Mond, hogy szeretnél egy ilyet, de sajna nem futja rá, és elfogadom, de ez a kamu fikázás….

 • Chuck

  Nézem, hogy többen kérdik mire jó az IPad, ha ott vannak az okos telefonok. Hát,ha üzletember vagy, vagy bankár, tanácsadó, vagy bármi amihez több kell, mint 8 órában ugyan a mögött az asztal mögött ülni, akkor megváltás egy laptop után. Én űlésről űlésre, tárgyalásról tárgyalásra rohangálok, és ha nem lenne a padom sokkal rosszabb lenne. Egy kis tokban ott az összes anyagom, az e-mail fiókjaim, és a net! Ja, és nem fagy, nincs adatvesztés, nem égek be, amikor valamit mutatni akarok rajta, hogy jajaj még tölt, pillanat, jaj lefagyott….stb. Utazás közben lazításként meg játszhatok. És rendesen látni a dolgokat rajta, nem mint a pár colos társain. Eddig az Acer tábla gépe az, ami szerintem külsőre is jó, de arra meg szarok a programok. Lehet majd egyszer feljön erre a szintre a többi cucc is, de az Apple is fejlődik, és ahhoz, hogy utolérjék ahhoz az kéne, hogy míg a többiek full sebességgel haladnak addig az Apple behúzza a kéziféket. Na az meg nem ma lesz!