• Banga Árpád

  Cigerettázás helyett inkább cigarettázás. Sokan mondják így, de nem értem, hogy honnan jön? Egy jó tanács, mert könnyű elbízni magad! Egy év után lesz egy kegyetlen hiányérzet, azután ez megismétlődik még a leszokás után 3 évvel és olyan erővel, hogy alig fogsz bírni magaddal, aztán van egy krízis 7 évnél és 10 évnél is. Ez tényeken alapszik, vannak komoly kutatások a neten erről és mindet tökéletesen megtapasztaltam. Most vagyok 21 éve “tiszta” és nagyon remélem, hogy ez már marad. Egyébként gratulálok és légy erős, kitartás!

  • Alex

   Bagarettazas

  • Hassan

   Ebben lehet valami. Én 2012-ben szoktam le és az elmúlt egy évben már nem álmodtam cigizésről(érdekes, hogy csak az ilyen álmaimban éreztem eddig szégyent) és újra kezd nagyon zavarni a cigi füst. Viszont a késztetés egyre többször jönne elő, sokkal erősebben mint az elmúlt években. A baj, hogy már csak a jó dolgokra emlékszem a cigiről.

 • Huey

  Én 2011-ben hagytam abba, egészségügyi okokból. Fura helyzet volt, mert ha nincs a problémám, akkor eszembe sem jutott volna leszokni, mivel imádtam cigizni. Talán ezért is van az, hogy a mai napig hiányzik. Persze nem úgy, hogy folyton azon jár az eszem, még csak nem is kívánok, egyszerűen csak nosztalgikus érzések fognak el, ha eszembe jut. Azt szoktam mondani, hogy lélekben mindig dohányos maradok. Ennek ellenére mind anyagi, mind egészségügyi szempontból elképzelhetetlen már számomra, hogy visszaszokjak.

 • Lenny

  Én hétköznap kettő-három szál cigit szívok el, hétvégén ha italozni megyünk akkor többet. András nálad ilyen esetekben mint például egy whisky mellé nem hiányzik jobban a cigi? Vagy pl. ha társaságban vagy ahol többen dohányoznak és mondjuk iszogattok is. Ahogy én vettem észre magamon leginkább bizonyos helyzetekkor és időpontokban kívánom meg, pl. melóból amikor hazaérek akkor elszívok egyet a ház előtt majd később vacsora után. Ez már jópár éve így megy. Általában ez a napi két szálam. Az is érdekes lehet, hogy ez mennyire jelentősen káros. Ital mellé viszont rettentően hiányoznak az biztos.

  • Banga Árpád

   Azt olvastam, hogy sok szakértő szerint sajnos teljesen mindegy, hogy napi 1 szál vagy húsz, mert az egy szál is borzalmasan káros és aki hajlamos bármilyen betegségre, Náluk ez az egy szál is beindíthatja a problémákat.

 • Malcolm

  no..kicsit hideg lett kint, András? 😀 kezd multikulti lenni az oldal..lassan érik a macskás videó ha sokáig fog még esni a hó.

 • Ben

  Édesapám 2006 februárjában tette le 30 év után, 1,5-2 doboz / nap mennyiséggel szívta. Nem köhögött tőle meg semmi, nem vette észre magán az egészségkárosodást (amit igen, az mástól lett) de nyilván már akkor is hatalmas pénzszivattyú volt.

  Én 2009 óta dohányzok kisebb-nagyobb megszakításokkal, középiskolába kerülve kezdtem el és fél évig napi fél dobozt eltoltam, utána passzív voltam egy ideig (köszi haverok) aztán beállt heti 5-6 szálra a fogyasztásom. 2016 augusztus vége óta viszont rendszeresen dohányzok, volt egy szakításom (vicces, de az exem pont nagy bagós volt) aztán… triggerelte, na. Napi háromnegyed doboz elmegy mostanában, de nem mondhatom hogy függő lennék – most is egy hétig influenzás voltam és egy szálat se szívtam el ezalatt, de eléggé belement a a napi rutinomba amúgy. Szerencsére nem kaparom a falat ha nem szívok, de egy kávé vagy bármi mellé már megszokásból gyújtok is rá.

 • Demeter Balázs

  Én nagy dohányos voltam de sajnos egy betegség miatt abba hagytam.Akkor közölték velem vagy cigizek vagy meghalok..így könnyű volt dönteni !Ma már a füstje is zavar és nem is kívánom,igaz még csak 1/2 év telt el .

  • hozsika

   “de sajnos egy betegség miatt abba hagytam”
   sajnálod?

  • mdee

   “vagy cigizek, vagy meghalok”

   ki az a hülye, aki a halált választaná a cigi helyett 😀

 • Secret Santa

  Csak annyit, hogy azért érzed most, hogy mennyi büdös ember van, mert eddig te is büdös voltál (cigiszag) 😀 (természetesen nem rólad beszélek, hanem általánosságban). A dohányosok általában nem értik, hogy miért lennének büdösek, mert nem érzik. Amúgy gratula és kitartás!

 • Ferencz Tamás

  Az ismerősök közül akik leszoktak, azok mindig valami személyes markáns dátumhoz kötötték. Születésnap, házasságkötés, igy amikor megkérdezték, hogy mikor gyújtottak rá útóljára tudtak kapásból mit mondani. Volt aki az utolsó nap elszivta a lakásban található összes cigit. Mivel nem túl rendszerető ember volt, igy kb 3 dobozzal szivott el. Másnap volt olyan rosszul, hogy az első nap nem okozott gondot, meg a következő pár sem.