Miért vesz valaki rengeteg pénzért Tesla Model S-t?

Engem teljesen hülyének néztek mikor kiderült, hogy vettem egy 10 milliós elektromos autót, képzeljétek el hogyan néznek arra, aki 40 millió felett költ egy villanyautóra.

A mostani epizódban egy Tesla Model S tulajdonossal beszélgetek arról, hogy miért vett Teslát, mit szeret benne, mi lett volna a másik választás, mik a szervizigények, meg ilyesmikről. A Tesla kormánya mögött ülő Gábort már ismeritek, ha láttátok az előző részt, ahol az új Superchargereket kerestük fel és merültünk le teljesen. A mostani beszélgetés a Supercharger túrás részben lett volna, de végül úgy gondoltam, hogy túl hosszú lenne a videó, ezért külön epizódot készítettem a beszélgetésünkből. Ez így most egy majdnem fél órás videó lett, de nem volt szívem rövidebbre vágni, tekintve, hogy rengeteg érdekes infót megtudhatunk Gábortól.

Egy kis előzetest is adok: A következő rész ismét egy kis kalandos epizód lesz “Szívás! NEM TÖLT AZ AUTÓM!” a címmel. Vagy valami hasonló, ugyanis videóra vettem az autóm töltése körül kialakult szopórolleremet, merthogy az i3 egyik napról a másikra megszűnt tölteni, ami egy elektromos autónál elég nagy para. Nem is volt őszinte a mosolyom, amikor rápillantottam a töltés kijelzésére. Iratkozzatok fel a Youtube csatornámra, lehet már hét közben ki tudom rakni ezt a részt, ne maradjatok le róla, szerintem jó lesz.

 • Péter Szilvási

  Teccet, ismét jó lett!

 • Palásti Gábor

  Nem hangzott el hogy végülis mennyibe került ez az autó mert 26-50 Milla között amit mondtatok nagy különbség van.

 • Blissful

  Alapból azért, mert megteheti, utána jöbb a többi érv.

 • OneTea

  Youtube csatornámra link alatt ez jon:” Be careful! This site may be harmful.
  The site you are trying to visit (tinyurl.com) may include malware, phishing attempts, or disturbing content.”

 • Tamaci
 • Valentin

  Szia Handrás! 🙂
  Sokszor nem értem az embereket.
  Azt mondják neked: 10 millióért vettél egy elektromos autót? (Majdnem hogy azt nem mondják, hülye vagy?!)
  Ugyanakkor meg se lepődnek azon, ha valaki 15 millióért vagy többért vesz egy füstös autót 2017-ben.
  Vagyis pont fordítva gondolkodnak!
  Ráadásul az elektromos szót kisebbrendű jelzőként használják, holott ennek pont az ellenkezője igaz.
  Hogy is van ez, kéremszépen?!
  Nézzük már milyen az időjárás most az USA-ban (-40 fok), s milyen Ausztráliában 47 fok!
  Még mindig nem értik???

  • gusson

   Engem azokra emlékeztetnek, akik annak idején, bő 100 évvel ezelőtt, folyamatosan gúnyolódtak az automobil úttörőin. “Minek az”, “amit egy lóval nem lehet megtenni, arra nincs is szükség”, “ekkora sebességbe beleőrül az ember”, stb.

   Most meg lovat általában a Spektrumon, a versenypályán és a virslis zacskón láthatunk. 🙂

   Mellesleg a legnagyobb érv a villamos autózás és vontatás mellett, hogy az “üzemanyagot” szinte mindenből elő lehet állítani, a mostani technikával is, olcsón. Ráadásul megújuló energiából is.

   • Ez van most igen, és most is kell majd 10-20 év, hogy elfogadják az emberek az elektromos hajtást. 🙂

    • Valentin

     Van ötletetek András vagy neked Gusson, hogy lehetne az emberekkel megértetni, hogy nagyon is hozzájárulnak a globális femelegedéshez (s nem kell másra {gyárakra, iparra stb.} hárítani a felelősséget?
     – Az is kiakasztó, amikor annak örülnek, hogy télen 5-15 fok van Mo-n, hogy milyen szuper enyhe idő. Ezután meg nyáron szidják a … (totálmindegymindenkit), hogy miért van ilyen sok szúnyog, kullancs, darázs, miért nem írtják őket?
     ÜZENEM AZ EMBEREKNEK, HOGY A TÉLI KELLŐ HIDEG NAGYON SZÉPEN SZABÁLYOZZA /MOST MÁR CSAK SZABÁLYOZNÁ/, A ROVAROK, KÁRTEVŐK, VÉRSZÍVÓK LÉTSZÁMÁT. EZZEL EGYÜTT A BETEGSÉGEK IS NAGYON SZÉPEN TERJEDNEK, S HA EZ TÉNYLEG NEM ELÉG, AMIT ÍROK, AKKOR HAMAROSAN SAJÁT KÁRÁN FOGJA TAPASZTALNI MINDEN EGYES EMBER.

     Manapság ott tartunk, hogy már nem tudunk nyáron a Bp-i játszótéren a lányaimmal a fűbe menni, mert kullancs megy beléjük, 2 perc alatt!!! Megtörtént eset, s nem egyszer.
     Ez a szomorú valóság, s boldoggá tenne, ha mindenki elgondolkozna ezen, amikor gázolajjal vagy benzinnel tölti fel az autóját.

     • Valentin

      Ja, és arra is gondoljanak az emberek, mikor tankolnak, hogy az olaj kitermelése és eljuttatása hozzájuk milyen gyakran, s milyen nagy környezeti katasztrófát szokott okozni.
      Egy most történt közvetlen katasztrófa:
      https://index.hu/kulfold/2018/01/09/tenger_tanker_tuz_sanghai_kelet-kinai-tenger/

      • Goliath

       az az olaj, az honnan van? pafranyokbol ilyesmikbol? es azok mibol lettek? a legkorbol megkotott szendioxidbol? ha elegetjuk az olajat mi tortenik? visszakerul ugyanaz a szendioxid ugyanabba a legkorbe ahonnan a pafranyok megkotottek? vagy regen meg nem volt artalmas a co2, csak mostanaban lett az? ; )

      • Goliath

       megprobalom megfogalmazni kozerthetobben is:
       a foldben levo OSSZES olaj korabban a legorben volt CO2 formajaban.
       nem tudok azon parazni, hogy mi lesz ha ujra visszakerul oda, hiszen korabban se lett semmi… illetve hat valami megis lett: olaj

      • Valentin

       Akkor ne parázz, inkább tanuld meg az egyensúly és az idő fogalmát.

      • Valentin

       Ezt a mennyiségű CO2-ot a növények évmilliók alatt kötötték meg, s mi most 100 év alatt szabadítottuk vissza a légkörbe ezzel az egyensúlyt tönkretéve.
       Ez a baj.

 • Granty

  Meg tudnád mondani hogy hol lehet olyan dekor elemet venni ami a TV-d mögött van a falon, illetve hogy mi a neve? Köszi

  A video ismét csak jó lett! 🙂

 • NBalazs

  Nagyon informatív videó lett, de a végén az e-Mobinak és a kormánynak kellett köszönetet mondani a hazai Superchargerekért?! Még véletlenül sem volt egy kicsi közük sem hozzá. Csak akkor tudták meg, miután már elkészült. Pár héttel előtte még úgy volt beállítva a sajtóban, hogy a külügyminiszteri Tesla tárgyalásnak köszönhetően 2018-ban két Tesla Supercharger létesül az országban, a régióban elsőként, holott tőlük abszolút teljesen függetlenül már jónéhány hónapja zajlottak az előkészületek (mellesleg a régióban inkább utolsóként).

  • De volt hozzá közük. Beszéltünk a tulajjal, aki elmesélte, hogy ment a dolog.

   • NBalazs

    Ez érdekes, mert nem voltak benne sem az előzetes egyeztetésekben, sem a tervezésben sem a kivitelezésben semennyire sem.