Miért jó a szarrá ültetett autó?

286 komment

Szombaton kiugrottam a Óbudai-szigetre ahol épp egy Stancefest névre hallgató autóstalálkozó volt. Nosza mondom, nézzük meg.

Frissítés: Itt olvashatod a folytatást.

Odafele egy BMW vánszorgott előttem, hogy odaérjen a golfpályára ahol a hasonlóan leültetett autók voltak kiállítva a szép zöld gyepen. Nagyjából kettővel tudott menni a kissé göröngyös aszfalton, egy 5 éves gyerek lehagyta sétálva. Meg is előztem keresztül a füvön, mert nem bírtam kivárni amíg szerencsétlenkedik az agyon ültetett autójával.

13392257_1147265678627457_8336033047728314466_o

A golfpályán volt még vagy 100 hasonlóan leültetett autó, kifele forduló fényes felnikkel, melyeknek a pereme a sárvédő élét karistolta. Ja, és ezek az autók “lábon” jöttek oda, vagyis közúton közlekedtek velük. Nem kevesen voltak külföldről is, gondolom egy héttel korábban indultak Szlovákiából, hogy ideérjenek gyökkettővel. Frissítés: páran már kioktattak, hogy levegővel is meg kézzel is lehet emelni. Igen tudom, csakhogy a drága tulaj nem emeli meg, hanem leengedve használja (mert úgy szereti, ahogy ezt sokan megírták), ezért elakad a K hídon, és hárman nézik, hogy vajon átjön-e a gödrön. Gondolom az 500 000 forintos Golfokban is benne van az 1500-2500 eurós levegős emelő, és a robbantott gumikat is csak a kiállításra szerelik fel… Persze.

13320821_1147266538627371_5328587820468858937_o

Komolyan kérdezem, mert nem értem. Mire jó ez? Néha a Váci úton is látok péntek esténként az OMV kút parkolójában ilyen ültetett verdákat és nem értem. Mondjuk, hogy jól néz ki, bár szerintem inkább hasonlítanak ezek agyontaposott kígyókra, számomra kicsit nevetségesek, mint szépek. Dehogy ezzel hogyan járnak az emberek??? Egyrészt leveri a vesét, másrészt egy kisebb úthibán úgy elszáll a kanyarban mint a győzelmi zászló, hiszen gyakorlatilag nincs, vagy minimális a rugózás, szétveri a kasztnit, a futóművet, mindent.

13329410_1147266008627424_3580284879568932853_o

Tényleg nem én vagyok az a fickó aki kalapos öreg bácsi módjára poroszkál az utakon, ha lehet akkor nyilván nyomom neki, ha máshogy nem, hát 70-ig lámpától lámpáig a Váci úton, vagy elmegyek Visegrádra csapatni. Aki ismer az úgyis tudja ezeket, elég csak az autós videóimat megnézni. De mindezt kifogástalan gumikkal, fékekkel, futóművel teszem, és nem is töröm az autókat, illetve csekkeket sem kapok gyorshajtásért. Eszembe nem jutna eltávolítani a lengéscsillapítók rugóit, vagy levágni belőlük, arról nem is beszélve, hogy ez illegális, és hát valljuk be, rohadtul balesetveszélyes. Egyáltalán hogyan jutnak el ezekkel az autókkal bárhova, anélkül, hogy a rendőr leszedje a rendszámot? Kétlem, hogy ekkora ültetéssel átmennének egy műszaki vizsgán.

13350265_1147266518627373_7731509783643814443_o

Nyilván meg lehet csinálni egy autót faszán 1 centis ültetéssel, keményebb futóművel, ami akár jobb mint a gyári, és max a vesédet veri le, viszont az úton marad. De ezek? Ezek az autók a hasukon csúsznak! Hogy a kurva életbe mer egy ilyennel valaki akár egy métert is megtenni? Valaki magyarázza el, mert tényleg nem értem.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy általam közelről megnézett autók fényezése körkörös karcokkal volt tele, úgy látszik a tulajok csak ültetni tudnak, autót mosni anélkül, hogy összebasznák a fényezést nem tanultak meg. Pedig az igényesség itt kezdődik, nem pedig a lefűrészelt rugóknál.

13404011_1147266861960672_6292849148476337853_o

 

13340065_1147266975293994_5467811361415155345_o

(A képeket facebookról “loptam”, nem volt gyomrom saját fotókat készíteni.)

Frissítés: Itt olvashatod a folytatást.

Most kaptam Robi barátomtól, két hete az alábbi napirajz konkrétan a szemünk előtt zajlott éjjel a Váci úton 🙂

33_szikraeso

 

 • Ossz le /jól van kiverheted

  Nem tudom mi ez a blog(esküszöm próbáltam tájékozódni) de akkor egy kontra kérdés mert elöntötte az Imac-Iphone I-tököm a monitort:
  Az nem gáz amikor tizesével rohangálnak az “áÁrány Álmás” telefonnal könyékig fikát túrva az IQ bajnokok a reggeli melós buszon?? Mert menő…. mégsem láttam tuner oldalon ennek az írásnak a fordítottját. Én nem veszek szájfont mert NEM TETSZIK, te meg pazarlod az időd egy olyan /Nem funkcionális– már-már szoborként értelmezhető ,TÚLZÓ, de az autósport alapjaiból gyökerező műszaki megoldás cizellált leszólására, amihez nem értesz?!
  Igen, vannak gányak (én bele sem kezdek az építésbe mert itthon sem anyagi hátterem nincs, sem törvényes megoldást nem kínálnak a 1992-óta porosodó KÖHÉM rendeletek vagy/KPM/, hogy biztonságtechnikailag megfelelő legyen a végeredmény.

  Csak nézz meg egy autótervezési folyamatot (skicceket) és rájössz miért szaporodtak el ezek a “Kígyó verdák”…. egy autónak sem dobnak fel 30cm-es kerékjárati ívet a tervező asztalon (Még a multiplának sem) Azért meeeeert bután néz ki!!! Ez változik is a végleges modelleken mára: Hasonlíts össze egy szimpla Golf 4 et gyári 15-ös felnivel /mondjuk egy mostani alap golf 7-el..(Ne az R32-est az eredeti Bilstein gátlókkal mert az gyárilag alacsonyabb az O.Z Aristo papucsokkal) Ez nem lopás, tedd meg!
  Ez a vonal akit te leírsz szeretné a nyugati stílust művelni ahol minden bokorban van egy Audi RS6- Vossen vagy Rotiform gurigán. Ennyi– Temérdek pénz benne és aki tényleg szereti, megdolgozott érte, az hétköznap NEM FOG hason csúszni a magyar utakon ezekkel a vasakkal.(Aki igen, annak csak a gépét sajnálom)

  Egyébként soha nem értettem a blogger népet(ez az első 30 évem alatt hogy nekiesek )
  Onnan a fotelból mindenki szakértő, fújjogós, aztán megjelennek az olyanok mint én csak HARD verzióban “anyázással”…. Ez is szép csapat.Lehet az Diesel kontra benzin, Barátok közt vs Jóban rosszban, Fidesz vs mégjobban Fidesz….

  Az “internet nép” nem tudom melyik ország,élőlény faj….. de :

  “……Atomot nekik, Atomot a bestiáknak”

 • Kelemen Zsolt
  • 1Gabor

   Tudom rohadjak meg amiért nem értek egyet, de mostantól, ha látok egy tuning verdát, az fog eszembe jutni, hogy vajon mind ilyen szinten van e, mint akik egy véleményre anyázással reagálnak. Ez járatja le igazán a közösséget, nem a kivágott rugó és a gumihoz érő perem…

 • Szoboszlay Arnold

  Ez már-már hiszti. Olvass utána, nézz videókat, és próbáld beleélni magad az ültetés-szerelmesek lelkivilágába. Tudom, nehéz, nekem se megy, de “inkább ezt csinálják, mint bűnözzenek”, nemde?

  • Zsolti

   Látom nem csak én olvasgatom a kommenteket… 😀

   • Szoboszlay Arnold

    Nem, Flanki, nem csak te. 😀

 • dvs

  Itt kezdődött minden 15 évvel ezelőtt.

 • https://www.facebook.com/NipponWeekend/videos/1722744154634173/
  Tökre megéri több százezret, netán milliót ebbe ölni, ahelyett, hogy egy értelmes autót vegyen az ember. 😀

  • A fehérnek úgy állnak a kerekei, mint a kedvenc MNB-sünk tekintete. Airride, mi? f@szom 😀

 • Bitpork Lonyal

  Nem értem ezt az írást: ízlésről nem vitázunk, szerintem. (jómagam világrekord távolságra tudok tőlük rókázni, de ha valakinek ez kell…) Amikor egy ilyen izzad előttem az úton, akkor Xtra High level-re nyomom a touareget és egy kisebb gázfröccsel szimplán átmegyek rajta 😀

 • Lenny

  Szerintem ronda is, úgy néznek ki, mint egy vonatkerék. Na meg a kerékjárati ívet sem követi a gumi. Illetve a felni, mert gumi az nem látszik. Mondom, vonatkerék. Undormány. Igénytelen. Prosztó.

  • bounty

   Ha megnézed, milyen stílusban írkálnak ide, ugyanezek a jelzők illenek rájuk. Nyilván nem véletlen.

 • Bendegúz Vaszilij

  Csak a hozzá nem értők teszik ilyenné a jól megtervezett kocsikat. Talán feltűnési viszketegség ?

 • Tóth Gábor

  😀 hát ez?Te pocskondiázol másokat,te alkotsz véleményt,ami szent és sérthetetlen,holott ugyanazt teszed,sértesz +állást foglalsz,valami olyanban ,amiről fingod nincs 😀 Én sem írok cikket ,blogot-f.sznak nevezzük ezt az ordenáré katyvaszt ,amit ideokádtál- szóval én sem írok olyanról,amiről max csak ugatok .Illetve téged nem is érdekelt ez az egész,csak odatévedtél ,lövésed nincs,de azért véleményt alkotsz 😀 Kicsit objektívebben is körüljárhattad volna a témát 1:mielőtt belemerülsz 2:miután körbejártad.Ezzel a szarral semmi mást nem értél el,csak vitát szítasz és feszültséget keltesz ,így hát ne csodálkozz,ha az emberek elküldenek a tarkaf@szba …..

 • Andrew

  na igen.. teljesen egyet értek… de kinek mi… valakinek az tetszik, ha használhatatlan a kocsija, de legalább csillog a polírperem, valaki meg vezetni szeret… egy kemény futómű nyilván nem egyenlő a szarigültetéssel, ez csak show… megértem őket, szeretik a kocsijukat és ha tudnak rá költeni megteszik, fényezés, felni, plusz bőr… egy bizonyos határig…
  félre értés ne essék, jól nézhet ki egy ültetés… már amennyiben igényes az összeállítás… csak épp faszság, ha egy mindennapokban használatos és nem egy show autóról van szó…. balesetveszélyes? persze hogy az…

  ugyanakkor azt kellene csinálni mint japánban, razziázni és ami engedély nélküli átalakítás, ott nem a forgalmival fenyegetőzni, hanem azonnal feltenni a rendőrség trélerére és elvenni a kocsit… mindjárt nem lenne ekkora szája sok embernek :)))))

 • Örök érvényű klasszikus https://vimeo.com/40473808

 • Mátyás Imre

  Az igazat meg mondva,az egész cirkusz, ez a-nem értenek meg, ez egy életérzéés-dolog,a Pride rendezvény védésére emlékeztet.Amúgy azt csinálnak amit akarnak, csak ne legyenek elszállva a tudományuktól.

 • Feigel Ákos

  András ezzel a poszttal egyetlen egy dolgot bizonyítottál be de azt nagyon, a hozzá nem értésedet, és azt hogy ezt ki is nyìlvánítod.
  Mielőtt kitalálod, hogy földig ültetett autóm van, tévedsz. Teljesen gyári autóm van.
  Ellentétben veled, nem írok arról cikket amihez nem értek, pláne nem ilyen magas lóról.

 • Manfred Nemeth

  Nem a véleményeddel van baj, hanem ezzel a lekezelő, rosszindulatú, lenéző stílussal, ahogy ennek hangot adtál. Az írásod teljes mértékben tükrözi az iTársadalom másokhoz való viszonyát.

  • 1Gabor

   Nem szerencsés általánosítani. Gondolom te se szeretnéd, ha egy kalap alá vennének itt néhány ültetős hozzászólóval…

   • Manfred Nemeth

    Valóban nem szerencsés az általánosítás, ahogy Handras irományában sem korrekt dolog… ezek szerint mint Apple termék tulajdonosa, kicsit megbántódtál. Nos, ugyanez a helyzet azokkal, akiket rommá alázott Handras az írásában.

    • 1Gabor

     Nem bántódtam meg. Egyszerű vélemény volt. De azért, mert Handras ír egy többek által bántónak vélt véleményt, még nem jelenti azt, hogy akik megbántódtak, akkor szintén célpontba vehetnének egy tábort ez alapján.
     Mert amit ő ír, attól még nem lesz olyan se az összes Apple-ös, se az összes cégtulaj, vagy jobb módban élő, vagy ki tudja még milyen kategóriákba próbálják őt besorolni.

     • Manfred Nemeth

      Értem. Szóval a cikkírónak lehet, másnak nem. Rendben. Egyébként személy szerint nem bántódtam meg, az egész körítését érzem sértőnek és lenézőnek. Neki és Neked az ültetett autók tulajdonosairól van negatív véleményed, nekem pedig az Apple termékekről és tulajdonosaikról. Ezt viszont képes vagyok úgy leírni, hogy az adott csoportot ne tüntessem fel írásomban ennyire negatívan. De nem teszem és erről nem is kezdek vitatkozni.

      Nagyon sajnálom, hogy sok autós “kolléga” képtelen volt az érzelmeit emberi módon kifejezni a cikk alatti hozzászólásában.

  • gusson

   Hány iEszköztől számít valaki az iTársadalom tagjának? Csak a tisztánlátás kedvéért kérdem.
   (Ha a második mondatot nem fogalmaztad volna meg, ment volna az upvote.)

 • R3dd1ngt0n

  Valahol a közepe fele elhaláloztam , valahol a 20ik ezekben mindben , airride van … és ezekben több pénz van mint bárki más autójában , és ezek igazán biztonságosak az utakon …

  Hogy néznek ki ?: jól ha állnak , de akkor ilyen erővel egy kipukkant lufis régebbi citrom is ide állhatna a képekre és ki sem tünne:D

  de addig amíg az átlag tuning jóskánál ott kezdődik hogy vegyük meg a kínai állíthatót amit egy év után eladunk majd belőle mert elgörbült a rugótányér, vagy tipusbeteg hogy letörik a menet a gátlónál mert túl kemény az anyag összetétele… vegyünk Replikát mert egy normális szettre most nem futja mert az “asszony megöl” nem baj majd megteszi helyette a felni , és milyen gumit vegyek rá németből behozott ledobottat vagy a havertól hallottam hogy a nyanykanyg az nagyon tutti még occsó is és Új! igaz évente cserélem majd , mit számít addig úgy sem lesz meg a forgalmi hisz bejegyeztetni a forgalmiba most nincs se kedvem se időm ! És ha felúszok egy víztócsára max posztolom hogy nem adta ki… ,Nem baj , majd kiárulok mindent jópénzé a Fészbukkon belőle a többit eladom majd úgy hogy pappírok nélkül és az árábol veszek majd egy másikat aminek van még forgalmia….

  Minden tisztelet azoknak akiknek nem inge !

 • Tóth Gábor

  Gyorsulok a Vácin 70ig 😀

  • bounty

   Mert szerinted 200-al repesztve ott a menő mi? Magadat irtsad ki nyugodtan, de engem és a családom ne merd veszélyeztetni. Szánalmas.

   • Tóth Gábor

    Agyadat már kiirtották,azt látom.Ha elolvastad volna figyelmesebben a handras írta,hogy 70 ig gyorsul a Vácin.1: nem értem hogy szőtted ide a 200at,2 :ha 70 ig tolja,na ahhoz aztán kell vér a pucába,az aztán a nem mindennapi mulatság . 😀 Fogd meg Andriska kezét és ballagjatok el ,ne a Bountyra,inkább Noé bárkájára .Szánalom,hogy bharomm vagy pityu……

 • Döme Hollóssy

  Neked készülnek az autók? Hogy Handrásnak tetszen? Ki nem szja le hogy a másiknak vagy neked tetszik e a SAJÁT vasa? Te is csak szürke birkának érezheted magad egy ilyen ” szar” mellett!Nem mellesleg 90%uk az ottani autóknak 1000X jobb futóművel,fékkel stb van szerelve mint gyárilag, vagy ahogyan te azt gondolnád! Látszik fogalmad sincsen hogyan épül fel egy ilyen autó, leragadtál a cikkedben is a rugóvágásnál-flexelésnél.Ha nem akarsz kreténnek tűnni egy autós cikkel, nézzél jobban utána a dolgoknak

  • Zoltán Schmidtka

   Azért azt remélem tudod, hogy egy Jaguar F-type-pal jár, ami valószínűleg gyári formájában is sokszor igényesebb, mint a legtöbb, magyarországi tuning csoda. Semmi baj a tuninggal, jó dolog, nekem is tetszenek, csak ne állítsuk már azt, hogy ezek az autógyártás csúcsai.

   Egyébként elég szomorú, hogy milyen szintű hozzászólások születtek itt is meg a Facebookon is, az embernek a kedve elmegy az egész tuning társadalomtól, pedig az autók egy részével még nem is lenne baj.

 • Dávid Futó Ada

  Tudd, hogy értsd. A világ minden táján közlekednek ilyen és ehhez hasonló autókkal. Japánban van talán a legnagyobb tisztelete és hagyománya az autós kultúrának. Ott egy ilyen cikkért, nem túlzás valószínű a véred folyna. A találkozón amin részt vettél válogatott autók voltak. Olyanok amik mind egytől egyig kivívták az emberek tiszteletét. És nem csak pár százas nézőközönség előtt hanem több ezres tömegek előtt is. Sőt a találkozón ott volt olyan autó is ami bekerült ami az európai tuning show-ra és 11. helyezett lett. Ezen autók gazdái időt és pénzt nem spóroltak arra, hogy építsenek. Emellett nem egy nem kettő olyan eseményt is összehoztak amivel beteg gyerekeknek vagy épp állatvédő szervezeteket támogattak. Ilyen embereket sértesz meg egy ilyen buta hozzá nem értő szennyel. Előbb tegyél le valamit az asztalra! Vagy legalább mielőtt leszólod más emberek munkásságát csak mert neked nem tetszik kicsit nézz utána a dolgoknak. Ha meg nem érdekel akkor engedd el….

 • NastroAzzurro

  “Jó” kis cikk lett, de sikerült megbántani egy autós réteget, akik persze hangot is adtak nemtetszésüknek. Oké a te blogod azt írsz amit akarsz, csak hát akció-reakció. Ha valami nem tetszik akkor azt nem nézem meg, pláne nem írok róla cikket. Én sem azért megyek ki lacházára, hogy írjak egy cikket arról, hogy minek annyi lóerő, minek a gumifüst, nem szabályos, nem tetszik…

  • Döme Hollóssy

   ott a pont

 • Tamás Nagy

  Ha nem tetszik ne nézd takard el a szemed , ha túl lassú kerüld ki, ha túl hangos dugd be a füled. Mi így szeretjük. nem vagyunk egyformák mindenkinek más tetszik. ez már lerágott csont te vagy a 165430-ik ember aki erről ír, inkább találj ki valami ujjat hogy érdekesebb legyél. írhatsz aranyos cicás kutyás történetekről is.

 • Tamás Nagy

  Ha nem tetszik ne nézd takard el a szemed , ha túl lassú kerüld ki, ha
  túl hangos dugd be a füled. Mi így szeretjük. nem vagyunk egyformák
  mindenkinek más tetszik. ez már lerágott csont te vagy a 165430-ik ember
  aki erről ír, inkább találj ki valami ujjat hogy érdekesebb legyél.
  írhatsz aranyos cicás kutyás történetekről is.

 • Daniel23

  Gyerekek, mindenki azt mondja , hogy ha nem tetszik ne nézze, meg ne
  írjon róla stb.. 😀 Nehogy már csak akkor lehessen az embernek valamiről
  véleménye, ha az adott dolg pozitív… 😀 Vicc… és sajnálom azt az
  pár tuning-os embert akit lejárattok ezekkel a keménykedő kihanemén
  hozzászólásokkal….Valljuk be, így ebben a formában ezek az autók
  közlekedésre alkalmatlanok. Tudom, ültem nem 1-ben, de amikor a haver
  megkér, hogy szálljak már ki a város közepén mert nem tud átmenni egy 2
  cm-es bukkanón…az mindent elmond szerintem.

 • Itt a poszt folytatása: http://handras.hu/?p=10091

 • Jóska Bukta

  jó a téma és a cikk! én sem kedvelem az ilyen divatmajmokat. a másik ami szerintem ismételten undormány: az a ‘hülyegyerek színű’ alufelni…

 • Gábor Birkás

  Azért vicces azt olvasni, hogy sok ember annyira unatkozik, hogy mások munkáját szó szerint leugatja… 😉 Sok barátom van, akinek a kocsija az élete, lehet hogy ez most neked magas, de sokat költenek rá, sokat dolgoznak vele, csak hogy valami igényes, szép és minőségit rakjanak le amivel kifejezhetik magukat, ami a legtöbb esetben nem két hónap alatt elérhető dolog… Ha nem értesz hozzá, márpedig tisztán lejön hogy nem érted, akkor miért kezded el ócsárolni? Baj az neked ,hogy valakik ebben az “életstílusban” élnek? Tudod legtöbben ezeket átlag magyar bérből próbálják össze hozni és nem teheti meg mindenki hogy Jauárral járjon 🙂 Nem tudom hogy neked hogy tetszene, ha tényleges munkával össze hoznál valamit, amire büszke vagy és lehetsz is joggal, aztán jön valami firkász és elhordja mindennek azt amibe évek munkáját ölted…

 • PT

  Egy újabb példája annak, hogy mennyivel vagyunk lemaradva a nyugathoz képest… ameddig nálunk ez megy, a “nagyoknál” így néz ki egy összeröffenés, és itt csak bmw-k voltak… na meg a csajok.

  https://www.instagram.com/p/BGLEaNMgJIm/

  • gusson

   Hús-vér csajok, nem pedig műanyag szikeszökevények. 🙂

 • Lui

  Ezekről a fostalicskákról mindig az alábbi kis videó jut eszembe.. 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=2tJUVOz3X6o

 • Twelvetrees

  mennyi cigányverda

  és micsoda tulajdonosaik vannak a kommentek alapján, atyaég

 • The Norwegian

  “mocskos drága egy alap model is 300 gurigánál kezdődik”
  ejha!

 • Dredd

  sok esetben igénytelen, de 100%-ban izléstelen sz@rok ezek. az meg hab a tortán, h egyébként használhatatlan hulladékok :D:D:D:D:D
  a tulajdonosok értelmi szintjéről pedig szerintem mindent elmond a reakciójuk arra, h valaki véleményezi a szarjukat……és ez tökéletesen alá is támasztja az első bekezdésem.

  ezek izléstelen, feltűnésiviszketegségben szenvedő frusztrált szerencsétlenek…..én nem írtam VOLNA 2. POSZTOT ezekről vackokról….

  Ha bárki is fenyegetett, azt fel kell jelenteni mert rendőrségre való az ügy.

 • Tekvando Felsőházy

  Azért jó a szarrá ültetett autó, hogy legyen min hőbölögnöd……akárcsak az öregasszonyok, mikor magassarkúban tipegő csajokon szörnyülködnek, és megállapítják: -a mamusz sokkal kényelmesebb, biztonságosabb, és még szebb is.

 • Tranyó

  Nekem az Imprezás jelenet ugrott be a Katatón Dzsentriből, kompót-Vladicsek sarok:
  http://napirajz.hu/wp-content/uploads/007_AKRO.jpg

  Úgy értem, Körzőn a bódé 🙂

 • gusson

  Látod, érdemi riposzt helyett “humorizálsz”, ahelyett, hogy elgondolkodnál a dolgon. Végül is nekem mindegy. Ha neked jó az igénytelenség, élj úgy.

  • Fraky

   Én nem leszek ettől igénytelen! Te leszel ettől nyomorék! 😀 de semmi baj! Elnézem neked, hogy megállás nélkül kötekszel és nem bírsz magaddal! Szar életed lehet!

  • Fraky

   Amúgy meg nem érsz annyit, hogy érdemi kommentet fecséreljek, egy hülye, kötekedő, nyomorék, suttyó embernek, aki a poszttól teljesen független kommenteket irogat, ami teljesen felesleges jelen helyzetben! Csak rohadtul unatkozol és rohadt unalmas életed lehet, hogy itt éled ki a nyelvtannácizmusod! 😀 de ha akarod csináld! De ne engem oktatgass, te alsóosztálybeli paraszt! 🙂

   • gusson

    Köhög a bolha! 🙂

 • Tukoraa

  Szevasz Handrás,
  Figyi… olyan vagy mint a miniszterelnök. Sehol nem lehet téged elérni. : )
  Na jó nem a mienket (vagy aki megválasztotta azé) , mert azt nem is akarnám elérni.
  Írtam neked facebook-on privátot. Nézzél már rá. : )
  Aztán töröld ezt a hozzászólásomat majd…
  Bocs, hogy ennyire off a hozzászólás. Azért is választottam egy régebbi posztodat.
  https://uploads.disquscdn.com/images/7bf77e1c52018edee8a2df306ae1424eaf365521de49c52449a7bc8d55eb5d88.jpg