Megérkeztek az új iMac modellek – gyorsteszt és akciós demógépek

Tegnap megérkeztek a kedden bemutatott iMac modellek, gyorsan meg is néztem mennyivel lettek gyorsabbak a tavalyi eresztéshez képest. Először is nézzük a CPU teszteket:

imac2013.001

Nagy csodák természetesen nem történtek, a 21-es modell ugyanazon az órajelen nagyjából 20 százalékot gyorsult, a 27-es valamivel kevesebbet. Még nem volt időm megnézni, de reményeim szerint a Haswell chipsetnek köszönhetően valószínűsíthetően kevesebbet fogyasztanak az új gépek, ennek megfelelően kevésbé is melegszenek.

Videókártya:

Untitled.002

Na ezek már érdekesebb számok. Sokan aggódtak, hogy a 21-es iMacben lévő Intel Iris videókártyával elrontották az új gépet, de nem így lett. Sőt! Több mint 40 százalékkal gyorsabb lett az Iris kártya mint a tavalyi gépben lévő GeForce, ami már igencsak érezhető sebességnövekedés az elődhöz képest. Úgy néz ki az Intel végre megtanult videóchipet tervezni.
A 27-es modelleknél csak ráncfelvarrás volt, kb 10 százalékkal lett gyorsabb az új gép a réginél.

One more thing:
Az új gépek nagy része már raktárról vihető mind a hat boltunkból, a webshopunkban tudjátok ellenőrizni a készletet, de talán még több embert érdekel, hogy mit csinálunk a demógépekkel. Nos: vannak ugyebár a kifutó modellek, ezeknek már lecsaptuk az árukat, de természetesen a tegnap lecserélt bolti demógépek még ezeknél is jóval olcsóbban vihetők. Íme:

iMac 21.5″ quad-core i5 2.7GHz/8GB/1TB/GeForce GT 640M 512MB 349.900,00 Ft
iMac 21.5″ quad-core i5 2.9GHz/8GB/1TB/GeForce GT 650M 512MB 389.900,00 Ft
iMac 27″ quad-core i5 2.9GHz/8GB/1TB/GeForce GTX 660M 512MB 489.900,00 Ft
iMac 27″ quad-core i5 3.2GHz/8GB/1TB/GeForce GTX 675MX 1GB 549.900,00 Ft

Fontos! Az összes demógépet az Árkád iStyle-ban lehet átvenni személyesen. (egy helyre akartuk lerakni az összes demógépet és ebben a boltban volt elég hely a raktárban) Ma délután mennek át a gépek, hétvégén már lehet menni értük. Az árak természetesen bruttóban értendőek, hat hónap garanciával. Ha kérdés van, vagy óhaj sóhaj, akkor légszi csörögjetek be az Árkád boltunkba: 061 453-3939 vagy email ide: webbolt@istyle.eu

 • OpenEye

  TMP, gratula értelmes hozzászólás… de legalább a lényeget nem fogtad fel… :S

 • The Norwegian

  Chuck: Detto.

  OpenEye: +1

 • The Norwegian

  Akkor most ki is hamisítja a Geekbench eredményeket Ferdy? 😀

  http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/a_samsung_fuellentett_a_galaxy_note_3-mal/

 • Fredd..dddy

  Mindenki csal ahol tud a tesztekben. A lényeg hogy mindennapi használat mellett már egyik rendszer sem akad. A tesztek kocsmába jönnek jól, amikor a vita végére pontot kell rakni. Nekem S3-mal mindig sikerült. Méretben is üti az iPhone-t, mint ász a királyt. Járok moziba, veszek könyvet, zeneCD-t viszont nem. Etikailag mi különbség aközött hogy torrentezett MP3-ból vagy simán youtuberól hallgatom kedvenc együttesem dalát? Ha youtuberól hallgatod az ingyenzenét, akkor azt már szabad? Az 1650 forint elgondolkodtató, mert esetleg én is beleugrom. Apple-nél mennyibe kerül a havidíj?

 • chuck

  Nekem az autómban szól a rádió, így nem kell túl sok mp3 a telóra 🙂

 • K

  @Fredd..dddy: “Méretben is üti az iPhone-t, mint ász a királyt.”

  Értsd meg végre, hogy a tepsi telefon, ami alig fér be a zsebbe, és átérhetetlen, az nem egyértelmű előny. Neked lehet, hogy az, mert legalább így valami nagyot is ki tudsz tenni az asztalra.

  Akad az S2, S3 is. Mindegy hányszor írod be ennek ellenkezőjét.

 • OpenEye

  “A tesztek kocsmába jönnek jól, amikor a vita végére pontot kell rakni.” …. ezt pont tőleg látni EPIC… 😀

 • F.r.e.d..y

  Sem az S2, sem az S3 nem akad gyári szoftverrel sem. Mindegy hogy hányszor írod be ennek az ellenkezőjét. Kérlek linkeld a videómban az adott részt, ahol szerinted megakad a videó az 1 órás teszt során.

 • K

  Én nem a te telefonodról beszélek kisfiam.

 • dani

  Frédi, Applenél 25 euró. Egy évre.

 • Fre.ddy

  dani: Köszi, az is rendben van.

 • iNformálódó

  Jól látom, hogy a demó gépek nem mentek el? Régebben, mire másnap ránéztem, már egyik sem volt meg.

 • Richard

  Én rohanok cserélni a 2010-es 27″-t, mert ezeken az új modelleken hamarabb indul az Excel, meg az archicad és a rövid általam szabott munkaidőmben minden tized másodperc számít. És a Facebook chat is gyorsabb az újakon, valamint az iTunes is gyorsabban játssza le a letöltött mp3akat. Az asztalon sincs hely így sokat jelent nekem azaz 1-2cm is.

 • “Jól látom, hogy a demó gépek nem mentek el? Régebben, mire másnap ránéztem, már egyik sem volt meg.”

  Most 6 boltnyi gep van.