15″ MacBook Pro 2018 teszt

Majdnem egy éve nem mutatott be új terméket az Apple, aztán egyszer csak mindenféle előzetes pletykák nélkül bemutatták az új MacBook Prókat. Nyolcadik generációs 6 magos Intel procikkal érdekes cucc, gondoltam, amikor kaptam egyet az iSTYLE-tól, hogy leteszteljem.

A kisebbik 15 hüvelykes MacBook Pro járt nálam. Hat magos i7-es procival, 16 giga rammal, 256-os SSD-vel. Fél órával a kicsomagolás után már másoltam is át Airdrop segítségével a Final Cut projektet, aztán jött is az izzasztás. Szó szerint. Íme:

Ha veszel, akkor az alap procival vedd, inkább SSD-re érdemes költeni.

Ezek a videók, a Patreon támógatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.huBarna Ervin, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Jojart Ernő, Mester Gábor, StreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Dévényi Gábor, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László, Bogdán Gergő, Polonkai Norbert, Kőhalmi Péter, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Mezriczki Ferenc Bálint, Lagolit, Károly Izsák, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Martincsek Zsolt, Sándor Bence

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél például linket a nevedre, írj nekem üzenetet Patreonon!)

 • Vogon

  gyönyörű ez a gép de elmondhatjuk hogy mostmár az apple szarral gurigázik

  • Valentin

   :-DDD

 • qubit

  Fagyasztott csirkével is meg kellett volna csináni a tesztet 🙂

  • ROZSE

   Kíváncsiságból utána néztem vajon mennyibe kerülnének ilyen nagy kapacitású SSD-k, ha mondjuk egy pc-be szeretném berakni.
   2TB Samsung SSD-t láttam 2700€-ért. 4TB akkor 5400€
   Iszonyú sok. Szerintem az Apple nem az SSD-k miatt keres sokat ezeken a gépeken (talán a 128-256gb-s kategóriában van rajta hasznuk)
   Szóval oké, hogy drága 2,4millióért, de nem minden sarkon lehet gombokért 4TB SSD-t kapni.
   (Amúgy arra azért kiváncsi lennék, hogy ennek mi az értelme azon kívül, hogy elmondhatják, hogy ebben már 4TB van)

   • qubit

    Én nem tudom te mit néztél, de pl egy Samsung EVO 970 PRO 2 TB az 800 USD az Amazonon. A Laptopmag erre hivatkozik, mint kb egyenértékű SSD a mostani apple szériával. Marad rajta bőven profit, ebben biztos vagyok…

 • pampalini

  Kicsit engem a Lamborghinis “problémára” emlékeztet..ott a hanggal, meg a kinézettel lehetett paraszt vakítani, csilliárd pénzért. Itt meg megkapod a papír designt és az alma logót, no meg a “Pro” jelzőt, hogy érezd, hogy Te pro vagy, miközben a pro felhasználásra éppen hogy nem jó, hiszen a tervezésnél a design volt az elsődleges szempont..

 • Valentin

  Régóta mondom, hogy Jony Ive a vékonyítás mániájával és a design oltárán való funkcionalitás feláldozásával és a raktáros elsődlegesen pénzközpontú szemléletével egyetértésben hazavágja azt , ami az Apple-ben régen jó volt, hogy egyszerűen tényleg jó/legjobb gépeket gyártották kiváló szoftverek mellett.

  • Gipsz Jakab

   Na, azért még páran emlékszünk arra, amikor az OSX előtti időkben még multitasking se volt az oprendszerben, meg IBM RISC processzorokkal fűtötték a számítógépházakat… Valóban volt egy időszak, amikor az Apple neve egyet jelentett a csúcstechnikával, de ez az időszak elszelelt, mint egy tavaszi szellő. Maradt az extraprofit, és amíg a vásárlók többsége nem a teljesítményért veszi ezeket a gépeket, hanem mert trendi, addig menni is fog az Apple szekere.

   • Valentin

    Az Északi-sarkot és az Antarktiszt igyekeztek meghódítani az IBM processzoros gépekkel. 😉
    Igazad van!
    Igen, én csak 2009 márciusától lettem Apple-s egy 1 hónapos használt 2008 MacBook late laptoppal, ami már Intel procis volt ügye (4GB RAM, 500 GB HDD) mert rájöttem, hogy egy megbízható (3 év garis), ám de annál rondább, fantáziátlan Dell laptop ugyanannyiba kerül, mint egy MacBook, s kíváncsi voltam az új rendszerre.
    IMÁDTAM!
    Kb. 2013-ig nagyon jó gép volt, de azóta is ezt használom, mert nem jöttek ki olyan géppel, ami megdobogtatta volna a szívem.
    Azóta már 8 GB RAM-ra és egy 1 TB SAMSUNG EVO 850 SSD van benne. 1 hónapja meg felügyeskedtem a nem támogatott laptopomra a HighSierra-t is, mert a HEIC, HEVC formátumokat extrém hasznosnak találom, s nagyon örültem a bevezetésüknek, de az iPhone 7 RED-emről tavaly nov. óta nem voltak áttöltve a fotóim, mert a laptopom nem támogatta.
    Most viszont már minden OK, azzal együtt, hogy a gépem még mindig lassú és az új 12” MacBook passzív laptop 10X !!! seb. növekedést hozna nekem!
    SZERETNÉM, ÉS AZONNAL MEG IS VENNÉM, ha kapható volna végre 1 TB SSD-vel, 13,3” -ra növelve a képernyőjét (szűkítve a rámáját), s egy tisztességes Thuderbolt 3-as portot raknának bele (40 mbit/sec), ha már csak egy van rajta!!!

 • sparrow79hu

  Megismételhetnéd a tesztet úgy, hogy teszel két zacskó jeget a gép alá, hátha az segít.

  • Egyreszt kelljen mar egy 1 millas gep ala jeget rakni, masreszt nem tesz jot egy gepnek a lecsapodo vizpára.

 • Valentin

  :-DDD

 • asdrefweffew