MacBook Air Cinebench, Xbench, Speedmark tesztek

A 11 inches MacBook Air mellé megérkeztek tegnap a 13-as Airek is, ezért lefuttattam a szokásos teszteket.

Kezdjük a Cinebench 11 eredményekkel:

CPU: Nagy meglepetés nincsen, nyilván a 13-as MacBook Pro 2.4 GHz-es proci jóval gyorsabb mint az 1.4, vagy az 1.86 GHz-es kistesók amik az Airben dolgoznak.

OpenGL: Ez már érdekesebb. Ne kérdezzétek miért, de a 13-as Air Nvidia kártyája gyorsabb mint a 13-as MacBook Próban lévő kártya, pedig lassabbnak kéne lennie, még a 11-es Air is hozza a MBP sebességét. Érdekes!

Speedmark:

Na ez a teszt végképp rácáfolt minden előzetes várakozásra. Ez a teszt a gép összesített teljesítményéről ad képet, összegezve a CPU, VGA, Memória, és a HDD sebességét. Ide bepakoltam a régi MacBook Aireket, ezeket gyakorlatilag a sárga földig alázták az új MacBook Airek, de a 13-as MacBook Prót is lenyomták. Valószínűleg a VGA és az SSD nagyon megtolta az összesített teljesítményt. Cool!

Xbench HDD teszt:

Ennél a tesztnél nem volt kérdés ki lesz a nyertes, az SSD nyilván megalázza keményen az 5400-as MBP winchestert, érdemes megnézni a második charton a számokat, akár 20-szoros sebességnövekedést is láthatunk az uncached irás olvasásokban.

Nem akarom tovább fényezni az új Air gépeket, de tényleg jók lettek. Használat közben csak azt vesszük észre, hogy baromi gyorsan indul minden, nincs strandlabda, pörög rendesen a rendszer. Természetesen például egy videó exportnál ahol csak a CPU számít, érezhető, hogy lassabban renderel az Air mint egy MacBook Pro, de szerintem az Airt pont nem HD videó vágásra veszik az emberek, meg nem is 21 megapixeles RAW fájlok feldolgozására, minden másra pedig tökéletes kis gép. Ja, és a cuki faktort nehéz chartokban mérni! 🙂

 • hasznalom 🙂 Laptop mellett nem annyit, de azert rendszeresen

 • lvs

  off
  nem tudtok valamit mikor lesz vodás iphone 4? kiváncsi lennék hogy ott milyen árak lesznek 😀

  on

 • pharm4

  Jozsi:
  jobb lenne nem okoskodni, se gyerek nem vagyok, de a második mondatfél sem sikerült túl jól. Ha te megeszed azt, hogy nem lehet fehér iPhone-t gyártani gratulálok, magadról állítasz ki bizonyítványt!
  Az, hogy nem értesz valamihez, még nem azt jelenti, hogy lehetetlen, vagy nem létezik…

 • HEYYoo

  lvs 29.-én

 • Pharm4 :
  Aki keres az talál :
  http://cgi.ebay.com/Apple-iPhone-4-16-GB-White-AT-T-/110603027595?pt=Cell_Phones&hash=item19c074448b#ht_976wt_1188
  Bár nem tudom miért vagytok oda a fehér ért…

 • lvs

  HEYYoo:
  köszi 🙂
  kiváncsi leszek mennyivel lesz olcsóbb… 😀 meg hogy milyen tarifák lesznek

 • D@niel

  olcsóbb nem lesz, esetleg a tarifákban lesz valami okosság, bár vodának gyengébb a mobilnet lefedezettsége, mint a T-nek…
  amugy a német apple store-ban már van független i4, 16gigás 629ojró

  valaki checkolja már le mennyit visz wifin 1 szuflával a 13as mba!

 • Solar Eclipse

  ez kitűnő ssd vs hdd teszt volt 😀

  most nézünk meg valami gyakorlati cuccot is indítsunk el egy két játékot nézzük meg melyik milyen fps-el megy stb… tudod ahogy a pc-sek szoktak tesztelni 🙂

 • Veritas

  Cuki, cukibb, legcukibb….

 • Sanya

  Azért, ha a MBP-t elküldenéd valami szervizbe és megnézetnéd, akkor azért nyugodtabb lennék.

 • Severus

  Szia Handrás!

  Engem ez meggyőzött, ez a teszt hiányzott, régóta keresek az asszonynak valami gyorsabb, min 5 órás, nagyon jól kinéző ultrahordozható gépet. (Nem akart másfél kiló fölé menni, plusz nagyritkán windóz alól kell futtatnia ArcViewt, ez talán úgyahogy elbírja.) Utoljára a Toshiba A600 és R500 volt terítéken, de már nem beszerezhető… És nem is bánom, hogy nem vettük meg. Csak az a kérdésem, hogy szerinted mikor lesz magyar billentyűzettel és 4gb rammal a 64gb-os 11,6-os Air? Még az idén kéne a számla…

  Kösz a választ előre is

 • Ez volt a legszebb, legegyszerubb cikk-veg es velemeny. Cuki faktor- nagyon otletes es pont ez a lenyege. A 11″ tenyleg gyors meg a boot is: kenderbe verik a macpro-mat, pedig az megvan tomve. Kicsi, konnyu, felesegemnek tokeletes ajandek.