Le a remegő mobilos videókkal! Osmo 2 teszt.

Mostanság már egész jó optikai stabilizátorok dolgoznak az okostelefonokban, de csodára sajnos ezek sem képesek. Ráadásul ha az előlapi kamerát használjuk, akkor borzalmas a végeredmény. Ezen segít a DJI Osmo Mobile 2.

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor vágáskor látjuk nagyban a monitoron, hogy össze vissza remeg a felvétel. Lehet persze szoftveresen is stabilizálni a képet, de a szoftveres stabilizátor sokszor csak ront a helyzeten, és idegesítően hullámzó videót készít.

A fenti problémára nyújt megoldást a DJI Osmo Mobile 2, ami egy hardveres stabilizátor. Fele annyiba kerül, mint az elődje, többet is tud annál, így hát beszereztem egyet és már az elektromos bringás videómban jó hasznát vettem. Gondoltam megér egy tesztvideót is a dolog, mert sokakat érdekelhet ez a kütyü, már csak azért is, mert iPhone-hoz és Androidos mobilokkal is működik. Jöjjön a videó, aztán görgess lejjebb, mert van itt még valami!

Még valami! Hamarosan nyílik egy DJI ARS Store Budapesten. Az ARS (Authorised Reseller) az olyan, mint az Apple-nél az APR (Apple Premium Reseller). Szóval lesz egy szép üzlet, aminek a megnyitójára érdemes eljönni. Miért?

Lesz például celebsimogató. Nem szó szerint, csak én így hívom, amikor ismert vloggerekkel, celebekkel, színészekkel lehet találkozni. Ott lesz Pamkutya, Szirmai, Kovács Zsolti, Nánási Pali és UNIFIELD. Meg persze én is ott leszek, de ezt már mondtam. Mondjuk én nem azért mert olyan hú de ismert lennék, hanem azért mert egy jó barátom ott dolgozik és meghívott. Meg egyébként is kíváncsi vagyok, meg akarok vásárolni propellereket azok helyett, amiket lezúztam, meg hátha nyerek valamit. Lesznek ugyanis nyeremények. Spark illetve Mavic Air drónt lehet nyerni, meg valami relikviákat is rebesgetnek az esemény oldalán. Ja és 20 százalék kedvezmény is lesz a Spark drónokra.

Tehát április 7, reggel 10, DJI ARS üzlet megnyitó, gyertek el. Én biztosan ott leszek, és ekkora reklámért tuti lehúzom őket valami relikviákra, bármik is legyenek azok! 🙂 Bővebb infók: https://megnyito.djiars.hu

 

 • Udvarhelyi Zsolt

  Szia András! A Filmic Pro – appal kiküszöbölhető a két stabilizátor összeugrása. A saját DJI-app ebben katasztrófa. Ezekben a videókban (a kolostorosban a Mavic Air-es részeket kivéve) az egész a Filmic Pro-val és az Osmo mobile 2-vel készült. Nagyon szeretem! Minden jót a használatához számodra is. Üdv! https://youtu.be/RsXAurLGZGg, https://youtu.be/G0Nsc5f6oD8

  • Letöltöttem egyébként már rég a Filmic Prót, de iszonyú macera az az app. Fagyogat is, csomószor eldobálta nekem a BT kapcsolatot, inkább hagytam a fenébe. A videód szép, de ilyen lassú paneknél egyébként sem lesz remegős a kép. 🙂

   • Udvarhelyi Zsolt

    Én szeretem benne a “minden részletet beállíthatok” dolgot, valamint azt tapasztaltam hogy 4K-ban ez az app ad röccenés mentes felvételeket, mert tud egy spéci 100m-bites rögzítési opciót, úgy mint a Mavic Air-nél. Tényleg az Air-re egy észrevétel, amit biztos tudsz és észre is vettél. Érdemes nagy sebességű SD-kártyát használni benne, mert én a legelején szívtam a röcögéssel ez miatt. Gyorsan váltottam egy ultra gyorsra és megszűntek a röccenések is. További minden jót! :))

 • Secret Santa

  Én is kaptam egyet még decemberben, de nem sokáig tartott… Sajnos a szoftver elég gyenge volt, a remegés is nagyon zavaró volt. Mivel nem létkérdés, ezért visszaküldtem, majd a következő verziónál újra próbálkozom…

 • Márton Szigeti

  Be is baszna, ha egy darab műanyagért 50 rugónál többet kérnének 😀 Az első verziót enyhén elárazták szegények.

 • Én megvárom a következőt

 • amenyire tudom a “rocoges” nem azert van, mert “osszeveszik” az osmo es az iphone stabilizacioja, hanem mert a dji go app kikapcsolja az OIS-t es sajnos ilyenkor a lencse nem marad teljesen fixen, razkodasoknal beremeg, tehat az osmo soha nem tudja ezt javitani.
  Amit ajanlanak, h hasznald a gyari kamera appot, mert ott megy az OIS es jobb lesz az eredmeny, bar ugy sem tokeletes.
  Innen vettem az infokat, van par hasznos tipp meg itt is, sztm megeri osmo 2 tulajoknak is megnezni 🙂
  https://youtu.be/pHJTs-7TkmA?t=3m46s

 • Spartaqus

  Magyar fejlesztésű GoPro stabilizátort nem próbálnál ki? 😀