Kia Soul EV – Kipróbáltam a Kia elektromos autóját

Ha elektromos autóról van szó, a legtöbb embernek a Tesla ugrik be. Aztán a Leaf, az i3, eGolf majd minden más. Végül talán feldereng, hogy a Kiának is van valamilyen elektromos autója. Pedig a Kia olcsó autókat gyárt, vajon miért ne lehetne jó az elektromos autójuk?

Bevallom őszintén fogalmam sem volt róla, hogy mennyire jó vagy rossz elektromos autó a Kia Soul EV. Sem az elektromos autós találkozókon sem a városban nem láttam még ilyen szerzetet. Azonban épp ezért akartam kipróbálni, így hát felhívtam a KIA kontaktomat és kértem egyet. Ez hónapokkal ezelőtt történt még valamikor novemberben, és abban maradtunk, hogy ráér majd márciusban a tesztautó, amikor már jobb idő lesz. Mikorra lett mínusz 12 fok, hó és eső, köd, szürkeség és soha nem múló undorító tél? Na mikor? Persze, hogy akkor, amikor felhívtak, hogy mehetek az autóért. Szerencsére pénteken végre jobb idő lett, így végre fel tudtam venni a videót, aztán rohammunkában meg is vágtam. Íme:

PS: A macska valamilyen meghatározhatatlan ok miatt egyfolytában az autó körül legyeskedett, még a drón sem igazán kavarta fel a lelkivilágát. Még valami: továbbra is kérem minden kedves olvasómat-nézőmet, hogy ne küldjetek híreket. Egyrészt borzalmas mennyiségű messenger, instagram, mail értesítés érkezik nap mint nap ugyanazokkal a linkekkel, másrészt többnyire én mar napokkal ezelőtt olvastam azokat a híreket, amiket megkapok. Szóval kérlek ne küldjetek semmit, mert borzasztó sok időt vesz el az üzenetek feldolgozása.

 • Gipsz Jakab

  A Kiánál a Niro EV lesz a következő elektromos autó. Valószínűleg a Soul EV ki fog futni pár éven belül, nem fogják továbbfejleszteni.

 • Lui

  Ez olyan mint egy wagonr, de a stinger az tenyleg brutalisan jol nez ki.. 🙂

 • Gergely Horvath

  A Soul-t már jó ideje nem fejlesztik, ellenben a Niro kifejezetten egy elektromos/hybrid platformra épülő autó. Még csak benzin-hybrid van belőle, de jön a full elektromos változat is.
  https://www.facebook.com/ceedclub.hu/posts/1885355844810955