Januári fogadalmak…

19 komment

Na nem az enyémek, mert én sosem fogadok meg semmit az újév első napján. Miért? Mert hülyeség. Hogy miről jutott ez az eszembe?

Január másodikán lementem edzeni, és mit látok? Tömve a terem emberekkel. Első pillantásra is látszott, hogy életükben először, vagy legalábbis nagyon hosszú idő után először látogattak el az edzőterembe. Máskor a legtöbb arc ismerős, hiszen ahogyan én is, mindenki más is bizonyos rendszer szerint jár le edzeni, ezért egy idő után könnyű megismerni azokat az arcokat akik rendszeresen lejárnak a terembe. Szombaton teljesen új embereket láttam. Persze nem csak az ismeretlen fejek láttán vagyok benne biztos, hogy a legtöbben az újévi fogadalomlistájuk miatt jöttek edzeni, jól láthatóan elhízott, csirke karú-lábú emberek voltak egytől egyig. Ez nem is lenne baj, de biztos vagyok benne, hogy a 99 százalékukat sosem látom többet.

Beszélgettem az egyik edzővel, aki elmondta, hogy az újév első napjai az edzőtermek legnagyobb kedvencei. Ilyenkor rengeteg új ember érkezik, szépen megvesznek egy havibérletet, aztán sosem jönnek többé.

Hogy miért? Mert ez nem így megy. Könnyű az ünnepek alatt megfogadni, hogy na majd most elmegyek edzeni, futni, leteszem a cigit, stb, de az esetek nagy részében nem fog sikerülni. Jön a következő hét, elindul a munka, és a sok zabálás meg pihenés után, az emberek gyorsan elkezdik magukat nagyon szarul érezni. Ilyenkor jön az, hogy húú most nagyon fáradt vagyok, majd lemegyek hétvégén edzeni. Hétvégén meg azért nem fog menni, mert ki kell pihenni a hetet. Az sem segít, hogy az első alkalommal még lelkes volt, lett is durva izomláza vagy három napra, de persze fogyni nem fogyott, és az izmok sem nőttek. Jah, egy alkalomtól lóf@sz sem fog történni.

Én azt javaslom, ha valaki rászánja a fejét fogyásra, sportolásra, erősödésre, az nagyon gondolja át előtte, hogyan tudja az életébe beilleszteni a mozgást. Érdemes futni, aztán kipróbálni az edzőtermet, vagy bármi más sportot, aztán majd kiderül melyik tetszik a legjobban, és azt kell folytatni. Ha egyszer kihagysz egy alkalmat, kihagysz egy másikat is. Aztán egy harmadikat, és így tovább, nincs megállás. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy rövidtávon nem lehet eredményt elérni, csak nagyon hosszú távon. Sokan azért adják fel, mert egy hétig szenvednek, és semmi eredményt nem látnak. Pedig lesz eredmény, nagyon is, csak hosszú hetek hónapok múlva. Ha ezt elhiszed, akkor nem lesz gond. Még egy javaslat: ha eldöntötted, keress valakit aki hasonlóan elszánt, és menjetek együtt, egyrészt mert tök jó motiváció lenyomni egymást, másrészt ha meg van beszélve, hogy mentek edzeni, nem fogod lemondani csak azért mert nincs kedved épp, hiszen nem akarod megszopatni a másik embert.

news-years-meme

 • vargatom

  Nem nagyon lehet mit hozzátenni

  • qubit

   Én annyit tennék hozzá, hogy nem kell edzőtársat keresni, hogy együtt menjetek. Persze én is így kezdtem lejárni edzeni, de előbb – utóbb bezavar. (Kis csúszások, késés, nekem ez az időpont jobb lenne, stb.)
   Ha lent találkoztok az rendben van. Nem tudom Handrás hogy értette, de szerintem még ő is úgy, mint én az első időkben 🙂

  • Márton Szigeti

   Az Apple-nél is minden év januárjában megfogadják, hogy normális termékeket hoznak ki, aztán látjuk, mi lesz a vége.

 • SamRE80

  Mielőtt valaki elmegy mozogni, előtte legalább annyit döntsön el mit szeret egyáltalán. Bírom mikor egy olyan ember elmegy monoton sportot üzni mikor utálja és nem valami mást keres mint ping-pong vagy tollas vagy bármi más játékos dolog.

  • Igor

   Jogos. Mostanában nagy divat lett a futás, ami nagyon jó, mert egyre többen élnek egészségesen. A lelkes futók pedig próbálnak mindenkit meggyőzni, hogy ő is menjen futni, pedig rengeteg embernek egyszerűen nem való. Olyan sportot kell űzni amit élvezel, mert csak akkor lesz meg igazán a jótékony hatása.
   Másik oldalról pedig csak egy klasszikust tudok idézni: aki a futásban tud örömet találni az az életben bármi másban is fog tudni.

 • DreamWorks

  Handras nem folytatod a havi edzős bejegyzéseidet?

 • Pédani

  Ami hosszútávra még hasznos lehet: egy jó terem! Lehet könnyebb 20 perccel kevesebbet utazni, de ha már rászánod az időt,akkor olyan terembe járj ahol jó cuccok vannak, nem alattad fog leszakadni, és esetleg még a tagok is elviselhetőek 😀

 • lekvároskenyér

  Hülyeség bármit is megfogadni, ha az embernek nincs akaratereje.

 • r3dsnake

  Korrekt cikk.

 • Fülig Jimmy
 • az akaraterő és a kitartás nem dátumhoz kötött…

 • balage

  Milyen jó kis blog volt ez… 🙁

  • fPeter

   Volt, hogy naponta két bejegyzés is született… Igen ott az iMagazin, de a cenzúrázatlan Handras blog nekem valahogy jobban tetszett. 🙂

   • Kristof83

    Akkoriba még egy olyan horderejű dologról is elsőkézből hallottunk volna minthogy megszűnt a Fashion Street-i üzlet ami Handras saját gyermeke…most viszont egy még egy mondatot se szólnak róla, akár csak annyit, hogy aki megszokásból megy oda az mostantól ne tegye!

    • balage

     Megszűnt? – mondjuk az Andrassy meg a Fasjhion Str. nincs messze egymastól…

    • nem véletlenül nem írtunk róla, de ami késik nem múlik

     • fPeter

      Lehet nagyon mellé lövök ezzel, de szerintem átépítés lesz amiatt a karóra miatt amiről nem beszélhettek. 🙂

   • Mergete

    Én abban bíztam h amit az iMagazinon külső/belső nyomásra cenzúráznak, az itt néha-néha felbukkan. Érthető h nem, de azért kár.

 • Zoltán

  Én is sajnálom kicsit, hogy ez a blog így leült! Az egyik kedvencem volt, bár a végén már akkora troll csapat rágta mindenfelől, hogy én is lehet leszarnám az egészet.
  Handrás: Furcsa volt, hogy a legkitartóbb olvasóidnak, akik azér naponta fel-fel néznek ide – hátha írsz valamit – se egy “boldog karácsonyt”, se egy “boldog új évet” nem jutott, csak egy írás a januári fogadalmakról… Na itt látszik tényleg, hogy ez már csak azért van, hogy legyen! Kár, de bizonyára vannak olyan okok, amikbe mi nem látunk bele, meg biztos idő hiány is, meg ott az iMagazin! Érthető, ha ez visszaesett a hátsó fontossági szegmensbe!
  De ettől még csípünk Andris azért, csak sajnáljuk! 🙂