• sparrow79hu

  Handras, el fogsz felejteni írni, ha így folytatod. Túl sok a videó. Elolvastam volna a véleményedet, de most, éjfél után a vécén ülve nincs kedvem videót nézni. Sorry.

 • jerry_smith

  Nincs semmi az iphone X-ben amit a többiek (s8, v30, essential phone stb) ne mutatott volna be az elmult evben. Komolyan a face id a legnagyobb feature? Főleg hogy a touch id kárára. Nem fért volna el oldalt mint a sonynál, vagy hátul mint a többieknél? szerintem az hogy a face id miatt ekkora a takarás a fenti részen csak tovább erősíti a touch id előnyét. (Illetve ha valaki meg tudná mondani hogy a notification led az android szabadalom? vagy miért nem bírták oda betenni hamár ennyi hely keletkezett. annyira hasznos kis funkció) Még fejleszthettek volna amíg nem foglal ennyi helyet, mert esztétikai szempontból az essential phone vagy a mi mix2 szemből szebb szerintem. Szóval lehet hogy a készülék gyönyörű, a kijelző hatalmas, de miért van az hogy 10 éve bemutatott egy telefont amit évekig meg sem tudtak közelíteni, ma meg az a nagy durranás, hogy 6-12 hónap csúszással bemutatják a saját verziójukat és közlik hogy egy kicsit erősebb/gyorsabb.
  Persze software/hardware optimalizáció szempontból, vagy a benchmark számok alapján az iphone még mindig verhetetlen, és nem hiszem hogy van olyan androidos telefon amit annyira jó lenne használni (bár lassan de biztosan ez lesz az utolsó dolog amiben behozzák a lemaradást) de jubileumi áttörésnek nem hívnám. Csak egy szépen lemásolt házi feladatnak.

  • „vagy hátul mint a többieknél”
   Azt hiszem meg is válaszoltad a kérdésed 🙂 Szerintem a hátsó oldalon lévő Touch ID full gatyi, és szerencsére ez nem is került rá az X-re.

   • True. Iszonyat gagyi megoldás a hátlapi Touch ID. A többi gyártónak azért van, mert nem tudtak normális arcfelismerést csinálni.

    • jerry_smith

     bár nem egészen értem hogy egy ujjlenyomat olvasó szenzort hátulra elhelyezni mitől gagyi, de akkor érdekelne, hogy a sony oldalsó verziójával mi a gond? Vagy az a baj a hátsóval hogy nem lehet a telefont az asztalon unlockolni anélkül hogy felemelné az ember? Használtam az iphone touch id-ját is rengeteget és a hátul lévő gagyi androidos verziót is és megmondom őszintén nem éreztem nagy különbséget ergonómia szempontból. Az másik kérdés hogy az iphone gyorsabban lépett be vele.

     • pl. tapicskolod a kamerát hátul, miközben az ujjlenyomat-olvasót kéne. nem értem, hogy nem látható, hogy hátul kényelmetlen. sok ember el sem éri egyből, annyira felülre helyezik a gyártók

      • jerry_smith

       ok elfogadom, bár nekem valahogy sosem volt kényelmetlen, de biztos valakinek az. a kamerát mondjuk az iphone-on is simán összemaszatolom 😀
       De mi a helyzet a power gomb használatával? . (Sony-m sosem volt szóval a minőségéről egy akkora olvasó felületnek nem tudok nyilatkozni, csak érdekelne)

      • Balázs

       Igen… sőt én még néha a töltő részhez is nyúlok a Pixel XL-en mert nem találom a TouchID-t 😀

     • Mitől gagyi? Asztalra rakva hogy nyomod meg? Tokban? Tudom lyukas tok. Autós tartóban hogy oldod fel?

      • Németh Tamás

       Miért, FaceID-val hogy oldasz fel, ha az asztalon van a telcsi? Felállsz, és föléhajolsz? Gondolom nem, hanem felveszed. Ha meg a kezedben van, akkor mitől lenne komplikáltabb a hátlapi TouchID, mint a Face?

       Egyébként igen, a tok lyukas, és nem nyúlsz mellé, ahogy az autóban sem kevered a sebességváltót a kézifékkel.

      • Latni fog elvileg akkor is, ha az asztalon van, nem kell majd merolegesen belenezni.

      • Lenny

       Szerintem is fel fog oldani anélkül, hogy merőlegesen bele kelljen nézni, DE utána úgyis olyan szögben kell tartanod a telót ha használni is akarod (és nyilván akarod, ha már feloldottad), ahol már aztán tuti feloldaná ha gagyi is volna. Szóval ezt az asztalos dolgot több szempontból faszságnak és kákán csomót keresésnek tartom. 😀

      • Lenny

       Szerintem is fel fog oldani anélkül, hogy merőlegesen bele kelljen nézni, DE utána úgyis olyan szögben kell tartanod a telót ha használni is akarod (és nyilván akarod, ha már feloldottad), ahol már aztán tuti feloldaná ha gagyi is volna. Szóval ezt az asztalos dolgot több szempontból faszságnak és kákán csomót keresésnek tartom.

      • tonyrulez

       Egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor oldottam volna fel a telefonom asztalra téve. Szinte soha, ki használja úgy? Tok lyukas, igen, működik, nem kell egy toknak 4mm vastagnak lenni, mert akkor még elfogadnám hogy bénán nézne ki, de vékonyak a tokok. Persze iPhone-nál probléma lenne pl. akksis tok miatt, oda nehezen lehetne lyukat ütni.

       “pl. tapicskolod a kamerát hátul, miközben az ujjlenyomat-olvasót kéne.” El nem tudom képzelni ezt hogy. Max. a Samsung S8-nál tudom még elfogadni, ahol béna módon a kamera mellé tették, de minden más hátlapi ujjlenyomatolvasós telefonnál jóval a kamera alatt van. Ahogy megfogom a telefont, szinte természetes módon az ujjlenyomatolvasóra fekszik az ujjam. Rendkívül kényelmes, és biztosan sokkal kényelmesebb mint az alsó home gombot nyomni, amitől kifordul az ujjma 🙂

    • Priad

     Nekem az s8-al tökéletesen működik.

  • Németh Marcell

   És megjött a kötelező Android huszár aki minden évben elmondja, hogy “a többi telefon ezeket évek óta tudja, az Apple meg eladja újdonságként”. Nem uncsi? Mert minden évben ez van. Ja és a legfontosabb érvek is jönnek amiért megmagyarázod MAGADNAK, hogy miért nem veszed meg (feltehetően mert nincs pénzed rá). És igen, az Apple mindig le van maradva. Csak ennek nagyon egyszerű oka van: Ahelyett, hogy hamar gyorsan belepakolnak valamit hogy elmodnhassák benne van (ahogy a Samsung és a többi gyártó teszi), kivárnak és tökéletesítve rakják bele. Gondoljunk csak a samsung féle irisz scannerre: fótóval átverhető, meg alapból lassú volt és rossz fényviszonyoknál sem működött. Apple kivárt és feltehetően csináltak egy kurva jó FaceID-t. Vezetéknélküli töltés? Most komolyan, hány helyen tudod vele tölteni a telefont? Most hogy már berakták iPhoneba talán jobban elterjed. De eddig sem nagyon hiányoztt, most sem fog. És nem ismerek olyat aki valaha használta volna Androidos telefonon. Az OLED kijelző viszont tényleg egy olyan dolog aminek már rég alapnak kellett volna lennie az iPhoneba. De ennek meg gyártási okai voltak. Nem tudott volna Samsung időre elegendő panelt gyártani. Talán ez szép lassan változik és jövőre már minden iPhone OLED-es lesz.

   • bwtms

    Na, akkor elfogadsz egy olyan embertől véleményt, aki kb. 20 éve Apple gépekkel dolgozik, és 2007-óta iPhone-t használ?

    Valószínűleg jóval több milliót (igen, talán 10 felett is van) költöttem Apple termékekre, mint azt te valaha is meg tetted volna…

    Tudod, amikor valaki eléd állít példaként egy Trabantot, hogy annak is van 4 kereke, nem feltétlenül az a válasz, hogy te paraszt miér’ ugatsz, mert nincs pénzed megvenni egy 30 milliós felső kategóriás autót…?

    Őszintén hányok az olyan hülyegyerekektől, akik mindent gondolkodás nélkül benyalnak, és lesajnálóan közlik mással, hogy a véleményedet ne mondd el, mert ez itt az iPhone Club.

    Ha képes vagy két lépéssel hátrábbról szemlélni a teljes palettát, talán reálisabb képet kapsz!

    Szóval az én véleményem is pontosan az említett: nincs érdemi és lényegi technikai és formai innováció!

    ezen lehet vitatkozni, de most lényegében az egyetlen újdonság a Face ID. Ennyi!

    A most bemutatott telefonok ugyanazt az IP67-es szabványt hozzák csak, mint az iPhone 7-ek…

    Évek óta semmit nem csinálnak, mint az eggyel nagyobb procit csomagolják be, meg picit foglalkoznak a kamerával!

    És mindezt valóban a konkurens kínai márkák után teszik, megkésve. Akiket persze le lehet sajnálni, de ha jobban utánaolvasol kiderül, hogy baromi komoly európai fejlesztőcégek állnak mögöttük, az ipari formatervtől kezdve, a különböző technológiák megtervezéséig.

    Részemről évek óta nincs az az átütő újdonság, amitől leszarhatnám a bokámat, teljes mértékben helybetopi megy. És ennek egyetlen egy okát látom: Jobs hiánya…

    • Krisztián Kovács

     Szerintem nem Jobs hiánya. Nincs olyan technológiai újdonság amitől lefosná az ember a bokáját. Pár éve pörgött a dolog, jött be a 3G a GPS meg a minden, most ilyen előrelépés nincs, minden kicsit jobb kicsit gyorsabb… Mondjuk a FaceID az komoly dolog szerintem ha az ember nem a beszélő szart nézi hanem hogy emögött milyen technológia dolgozik. Jobs sem talált fel új dolgokat csak a már meglévő dolgokat tudta úgy csomagolni – behozni a telefonba hogy az jó legyen. Mondjuk azt hogy pl behozta hogy legyen kereke az autónak (kapacitív kijelző) – de ma már mindennek van kereke, nehéz úgy nagyot csinálni ha nincs még meg a kereket leváltó valami.. Csak a kereket “reszelik”.

    • Lenny

     Írtam fentebb, hogy nem lesz már olyan bokaleszarás mint az első iPhone-nál. Kb. soha.

   • John Paul

    Kicsit álomvilág-szerű amit mondasz. A vezeték nélküli töltés majd most jobban elterjed? Az IKEA 2015-ben szeretle bele a Qi töltőt a bútoraiba. Nem egy tech vállalat a készülékébe, hanem egy bútorgyártó a bútorokba. 2015-ben. A telefonokba 2012 körül szivárgott be. Személyautókba kérhető extra, és nem az iPhone miatt került ám bele, hanem mert volt pár úttörő cég, aki már 5 éve pakolja a telefonjukba a cuccot. De biztos ezt is az Apple találta fel. Mondom ezt Apple júzerként, ez hattalmas égés volt.
    Na azt nem is mondom, hogy Handrás szerette mondani, hogy “majd akkor kerül bele a vezetéknélküli töltés, ha a szomszéd kerületből tudjuk majd tölteni”, erre belekerült egy olyan szabvány, ami az iPhone 5 idejében is elérhető, kiforrot cucc volt.

   • jerry_smith

    Néha nem értem, hogy ki a target audience, mikor egy munkaeszközön a legnagyobb újítás a touch bar, ami szép meg minden, de a munkám még nem lett tőle jobb/gyorsabb/könnyebb. Vagy hogy kinek jutott eszébe a magsafe töltőket egy nehezen kihúzható usb-c-re cserélni. De aztán rájövök, hogy létezel te, meg a többi zseni, aki szerint ha nincs/nem tetszik egy apple termék az = irigység/nincs rá pénz. Ja meg android huszár is vagyok 😀 Aranyos vagy hogy téged személyesen sért egy tárgyról írt vélemény amit még senki nem fogott a kezébe. Viszont a helyzet az, hogy az első iphone-t is megszereztem mikor megjelent, úgyhogy én csalódtam kicsit, mert szebb és izgalmasabb jubileumra számítottam.

    Ha ez a taktika akkor miért nem csináltak egy szuper irisz scannert? Vagy egy szupergyors vezetéknélküli töltés szabványt? Vagy a teslával karöltve egy olyan akksit hogy egy hétig ne kelljen tölteni? Vagy egy olyan gorilla glass-t ami tényleg törhetetlen, nem csak jól bírja.

    Az apple watch pl nagyon király lett, hogy kap saját e-sim-et, de az iPhone 8 (7s) is tök jó, mert nem akar több lenni, mint ami. Az X egy zászlóshajó kéne hogy legyen, nem egy 2017-es kijelzőtrend verziója ahol a revolutionary thing az hogy kinyithatod az arcoddal a billentyűzárat? Kivéve, ha épp demozod a szinpadon -.-

    És ha igazán uncsi akarok lenni, megkérdezném, hogy miujság az AirPort családdal, a Thunderbolt Display-el (tudom van 5k-s LG, de fanboyok nem vehetnek még az apple storeból sem) De legalább most már van usb-c to lightning kábel 😀

    Az apple régen nem volt lemaradva, de gondolom klasszikus iMac, iPod, első iPhone, iPad sikerek idején még nem volt rá pénzed 😀

    • John Paul

     Igen, Android huszár vagy, mert egy olyan oldalt olvasol, ami az iMagazin megjelenésével teljesen kihalt. Most az i3 kontent fellendítette, de szerintem szerintem ide már csak a “keménymag” jár.

    • Lenny

     Az a feloldós sztori nem úgy volt baki, hanem reboot után nem írták be kézzel a jelkódot… Ezért kérte.

     • jerry_smith

      a hivatalos apple válasz szerint túl sok ember kezén ment át a demo telefon és letiltott, ugyanúgy mintha túl sok nem regisztrált ujjlenyomatot kapott volna. amit te mondasz az is baki, akárhogy nézzük, de az előfordul kategória. a hivatalos válasz alapján viszont felmerül a kérdés, hogy akkor ha az asztalon hagyom a telefonom akkor 3 méter sugarú körben minden arcot szkennel, majd amikor felveszem közli h jöhet a passcode?

      • Lenny

       Igen, olvastam utána én is, hogy amiatt volt, én tudtam rosszul. Szerintem nem a 3 méterre járkálókat szkennelte, hanem akik ide-oda pakolták miközben rendezték be a helyet, stb.

  • SID

   OLED esetén az egész kijelző egy nagy notification LED, mivel csak az a része fogyaszt áramot, amit bekapcsolsz.:) (ld. Motorola active display – úgy 4 évvel ezelőttről)

   • jerry_smith

    igaz! nem emlékszem de az X-nél még nem volt róla szó, hogy lesz ilyen benne, vagy? Mármint ez csak iOS kérdése nem?

    • SID

     Ha már ott az OLED, onnantól csak SW kérdése.

 • Myxomatosis

  Pacek.

 • Myxomatosis

  Szerinted, ki fogja megvenni a 8-at?
  Annyira elnyomja az X, hogy nem tudom elképzelni hogy nagyon érdekelné az embereket.

  • jarodfree

   Engem nem izgat az X kijelzője, se a beta Face ID. Hálistennek minden más benne van a 8-ban is. Akkor én vagyok az az egy, aki biztos, hogy 8 plust fog venni.
   Még az is a 8 felé sodor, hogy idegesít a tetején a szenzor fül. Amikor filmet és játékot mutattak rajta, egyfolytában az idegesített, hogy kinek az ujja lóg bele a képbe. 🙂

   • Gábor

    a dupla kamera nincs. ez a nagy mankója a sima 8asnak. A portré mód fantasztikus.

  • Szerinted ki fogja menvenni az X-et? Ez kb. ugyanolyan fura kérdés, mint amit te feltettél. Aki, megengedheti magának, tetszik neki, valami pluszra vágyik, stb… nyilván megveszi az X-et. A 8/8 plus-t pedig nyilván az fogja megvenni, aki tavaly 7/7 plus-t vett.

   • Márton Szigeti

    Egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Eddig nagyjából egyformák voltak az iPhone modellek, így nem volt miről beszélni. A Plus-ba volt OIS meg minimálisan jobb kamera, de most az X fényévekkel jobb, konkrétan rá se kattintottam a 8-ról szóló hírre (külön volt). Ahogy OP írta, totál elnyomja és annyira nem nagy az árkülönbözet.

    Nagyon kötelező lett az iPhone 8, kifejezetten unalmas.

  • tfin

   en biztosan. nem akarok face id-t, amig lesz elerheto touch id-s telefon az applenel, addig azt fogom megvenni. nekem 6s utan a 8 tokeletes lesz, gyorsasagban hozza ugyanazt, a teljes kepernyos kijelzo meg nem igazan erdekel. mezei felhasznalasra nem hiszem, hogy a 8-nal kell jobb telefon, foleg nem plusz 100K-ert

 • Dávid Bari

  én arra lettem figyelmes, hogy milyen “érdekes”, hogy az apple abban az évben hagyja el a verzió – verzió S elnevezést, amikor a samsung évenként növő verziószáma épp beéri, illetve jövőre megelőzné. Értjük, hogy egy Apple nem engedheti meg, hogy 7S nek nevezze a készülékét, amikor a konkurencia már a 8-as verziónál tart. Erre most a Samsungnak is reagálnia kell, hiszen jövőre nem nevezheti 9 nek a készülékét, amikor az apple már piacra dobta a 10-est. (Ez hülyeségnek hangzik, de a vásárló agya úgy működik, hogy a nagyobb szám mellé fejlettebb technológiát képzel el.)

  • Pero

   „Ez hülyeségnek hangzik, de a vásárló agya úgy működik, hogy a nagyobb szám mellé fejlettebb technológiát képzel el.”
   Mivel két különböző gyártóról beszélünk, nem hiszem, hogy a nagyobb szám dönt. Nem fog valaki csak azért Samsungra váltani, mert a 9 több, mint a 8

   • Dávid Bari

    ó dehogynem. Ott áll a boltban két hasonló telefon előtt, az egyikre az van írva 10-es, a másikra 9-es. (Értsd, hogy nem minden vásárló választ így, de ezen a szinten százalék töredékek millió dollárokat jelentenek.) Az átlagos vásárló pont leszarja a technikai bullshitet. a legújabbat és legjobbat akarja.

    • Pero

     Én az  userekről beszélek! „Nem fog valaki csak azért Samsungra váltani, mert a 9 több, mint a 8”

     • Péter Kővári

      vica versa. De van ai eddig Huaweit használt, vagy más gyártó telefonját, és most valami csúcsot akar. Ott vanelőtted a 10 meg a 9… a 10 ről még az eladó netán azt is mondja, hogy ez a jövő telefonja.. Igaz + 80-al drágább vagy +100-al mint a 9-es samsung, de hát mégis csak a jövő… 300 vagy 400.. Sok-sok pénz, lehet azt mondja, akkor már legyen a 10… mert az a csúcs..

     • Szabó Gábor

      Anno pont ezért lett az xbox 360, az ami. Nem pedig xbox 2, mert akkor már a ps a 3. zériánál járt.

  • Németh Marcell

   Valamelyik hambuergeres lánc csinált amerikában egy reklámot anno az 1/4 fontos mekis burger ellen, hogy az övüké ugyan azon az áron 1/3 font. Csak a sok hülye amcsi azt hitte, hogy az 1/3 kevesebb és szépen el is bukott az egész akció.

 • Márk Major

  “Annyi mindent tettek bele az iPhone-ba, hogy épp ésszel is nehéz átgondolni”
  Hát ne haragudj, de az az annyi minden jó lesz semminek is. Macerás a home gomb nélkül, ez tisztán látszik, és a belelógó kamera meg hihetetlen béna, akárcsak a lekerekített kijelző. Fasza lesz küldeni valakinek egy screenshotot, képzelem milyen szép lesz ezek miatt.

 • Serious

  Egyesek hogy kiakadnak a belógó kameraszigeten. Holott inkább túllógó kijelzőről kellene beszélnünk. Mert persze megcsinálhatták volna azt is hogy egyenesbe lehúzzàk a telefon tetejét, csak abba nem gondol bele akinek az a legnagyobb baja hogy belóg, hogy pont emiatt van több kontent a kijelzőn. Emiatt fér el a “belógás” mellett az óra meg mindenféle státusz, és emiatt nem foglal helyet a kijelző többi részéből

  • Nem gondolkoznak 🙂

   • Németh János

    Igen de video lejátszáskor nagyon zavaró, sőt elviselhetetlenül csúnya.

    • Péter Kővári

     Azt ugye tudod, hogy a kijelző nem 16:9 képarányú, hanem jóval nagyobb? magyarán szólva amiket mutattak videókat azok rávoltak nagyítva. Ha egy normál Full HD videót nézel vissza a kijelzőn akkor nem lóg bele semmi, ha ránagyítasz akkor pedig nyilván kihasználja azt a kis szigetet is a kijelző… Nézzél review-kat YouTube on van már csomó,…..

    • ???

    • Lenny

     Elviselhetetlenül. 😀 😀 😀 Imádom az ilyen jelzőket ilyen kontextusban! 😀

 • Attila Bárdi

  A 256-os x verzio Nemetorszagban 1320 euro, ami nem keves. Foleg ugy, hogy egy olyan eszkozrol van szo, ami nagyon gyorsan amortizalodik. 1-2 ev alatt elavul.
  A masik meg, hogy ekkora osszegnel azert mar az ember nagyon elmereng, hogy ok, kikohogom, de mi van ha elromlik? Marpedig el fog, es pont a gari lejarta utan? Milyen hatalmas osszegeket fognak elkerni a szervizelesert, ezert berendeli az apple care-t is hozza.230 euro. Tehat 1550 euronal jarunk.

  Egy telefonert.

  Ja, tudom. Mocskos Samsung dragan adja a kijelzot, az Apple meg vesztesegesen arulja a telefont.

  • Mikó Attila

   1-2 év… Én az X-re várok már egy éve és a 3 éves hatosomat fogom cserélni rá. Mellesleg ebből a telóból kinézem, hogy 4 évig is bírni fogjuk egymást…

   • Attila Bárdi

    Veszel majd hozza apple care-t?

    Az en telefonom 4 eves. Le akartam cserelni mar tavaly, de 760 eurot sajnaltam az ujra. Most mar meg 1000-tol indulnak. Ilyenkor mindig ugy itelem meg, hogy annyira nem is szar a telefonom.:) Ennyi penzert siman elviselem a hianyossagait.

 • Terike Ivanics

  Apple-nél lehet majd rendelni “Október 27-től előrendelhető November 3-tól kapható”?????

  https://uploads.disquscdn.com/images/9de83e36f16d276fc5fec59512f98e20ae1e016cb56ac40d4a87f6a4729263be.png

 • Grubits Gábor

  Atyaúristen!

 • Rorschach

  Kicsit más szemszögből kell nézni az árakat. Nézzük meg ezt az ábrát:
  http://m.blog.hu/ap/appleblog/image/screen_shot_2017-09-13_at_6_52_00.png
  130 ezer ft-tól 380 ezerig lehet választani (persze különböző tárhellyel még nagyobb a szórás).
  130-ért egy új, ma is jól használható iphone-t lehet kapni!!!
  Ha nagyobb kiejlző kell, vedd meg a 6s-t. Ha jobb teljesítmény 7. a a legfrissebb technológia kell akkor nyúlj a zsebedbe és fizess 380-at.
  Az Apple lefedte az egész termékpalettát a közép aljától a csúcskészülékig. Alsó kategóriában értelemszerűen soha nem fog versenyezni a kínai gyártókkal.

 • spot

  Handras, tegnap az iPhone X-el kapcsolatban mintha nem ugyan azt néztük volna. Az iPhone8 (akkor is jót mosolyogtam, amikor elkezdte az Apple az “s”-t alkalmazni a modellszámozás során, most még nagyobbat, amikor kirúgták azt aki kitalálta és visszavették azt, aki a 7-hez hozzá tud adni 1-et és nem 7s lesz az eredmény) esetében lehozták a kötelezőt. Semmi újdonság, frissebb chipek, frissített design, jobb kamera, halad a világ na, ehhez nem kell Steve meg nagy K+F.
  iPhone 10 esetében viszont én tökre felhúztam magam. Barátunk a színpadon elmondja, hogy az első iPhone forradalmasította a mobiltelefon piacot. Tény. Évekig nem volt vetélytársa, mindenki azt másolta, minden konkurens terméket az iPhone-hoz hasonlítottak, etalon, mérföldkő, stb. Barátunk azt mondja, hogy most akkor be szeretné mutatni azt a készüléket, ami a következő 10 évet meghatározza. Ha a szívemre teszem a kezem én, mint alma-hívő jót nevettem, hogy az egész keynote-on 2 funkciót tudtak kiemelni: faceid és animált emojik. Ez az a hűfaktor, atyaúristeneztazonnalmegkellvenni? A nagy Apple szerint ez van a mobiltelefonok elkövetkezendő 10 évében? Egy beszélő szarkupac? 🙂 Ha csak annyit mondott volna Tim barátunk, hogy nézzétek srácok, csináltunk egy fasza telefont, akkor nálam meg lett volna a wow faktor. De tééényleg? Ez az elkövetkezendő 10 év, a vízió? Mert mit is kaptunk? Szép kijelzőt, nincs pereme. Hűha. Ezt mintha már láttam volna valahol, nincs egyediség, utánozhatatlanság, picit egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal, ezt már a konkurensek tudják, vagy a következő hardveres frissítés már tudni fogja, vagy meg is haladja. Te is elmondtad, lehetett volna már OLED kijelző az iPhone-okban. Sőt én egy Apple-től nem azt vártam volna el, hogy megvárja, míg más kifejleszt valamit, amire majd ő azt mondja, hogy: na ez már ok én ezt használom, hanem azt, hogy ő maga “kényszerítse ki” ezt a fajta fejlődést, megelőzve a versenytársakat (lsd. akksik Vs. Tesla).
  FaceID: menő cucc, ok. Más is próbálkozott már vele, lehet, hogy Apple háza táján sikerült kiküszöbölni a hibákat. Azért arra én nagyon-nagyon kíváncsi leszek, hogy apuci barátnője a vadi új csónakban nagykalapban és óriás napszemüvegben hogyan fog ránézni a telefonra és a telefon hogyan fogja a napszemüveg mögül gúvadó szemeket észrevenni. Nopláne a tizeske a mai divatos napszemüvegekben, amit az arc 40%-t eltakarják hogyan ismeri fel a gazdát. Handras a videóban azt mondja, hogy a pontosság 1:5000-ről emelkedett. Ha jól beszélek külföldiül, akkor inkább azt mondták, hogy 1:5000 esélye van annak, hogy olyan nyitja fel a telefonodat a touchid-val, aki nem te vagy. Ergo itt max a biztonságot növelték nem a pontosságot. A telefon ilyen irányú használhatóságával kapcsolatban így nekem vannak kétségeim, de ez vagy beigazolódik, vagy nem. De én inkább várok egy faceid-gate-et, mint dícsérő kommentek ezreit. Ok, a napszemüveget vegye le anyuci, amikor telefont akar feloldani, csak nem esik le a 100 karátos gyémánt az ujjáról (nopláne ott volt anno a touchid-nál a hideg és kesztyű kérdés, ez is megoldódott). De azért vannak az Apple-nek olyan célpiacai is, ahol az utcára nem mennek ki manapság úgy emberek – sajnos – hogy ne legyen rajtuk valamilyen maszk a szmog miatt. Itt is kíváncsi leszek arra a tanulékony processzorra, hogy mit csinál. Nekem hiányzik a touchid, na.
  A potenciál meg van a telefonban, lehet majd rá szoftveresen biztos sok szép dolgot fejleszteni, tényleg nagyon sok a hardveres/szoftveres fejlesztés ebben a gépben. Tegnap is kiderült, hogy az Apple jó cuccokat gyárt, magas minőségben, szép külsővel. Egy dolgot hiányolok ebből a készülékből: a következő 10 évet. Nem azért veszem majd meg a 10-est, mert a jövőt akarom a kezemben tartani (ahogy ez volt anno az első iPhone-nal), hanem azért, mert brutál szép, gyors, okos és apple és egyébként is amire kiderül, hogy mennyire jó a faceid, az iphone 6-osom kb. 4 éves és így csereérett lesz. Ezt pedig sajnálom. Két dologban nem értünk egyet: 1. ebben a készülékben nincs jövőkép ez “csak” egy baromi jó telefon lett; 2. szerintem Steve most forog a sírjában.

  • vargatom

   Egy dolgot kérdeznék csak – neked hogy van 4 éves iPhone6-od? Inkább 3 lesz az, ugye? 🙂

   • spot

    engedd meg, hogy segítsek:
    azt írtam, hogy: “amire kiderül, hogy mennyire jó a faceid, az iphone 6-osom kb. 4 éves és így csereérett lesz”. Azaz most 3 éves, de amire a faceid-val kapcsolatban számomra megnyugtató mennyiségű és minőségű tapasztalat lesz és elgondolkodom a 6-os cseréjén, addigra már 4 éves lesz. Remélem így már könnyebb.

    • vargatom

     Hmm, bocsánat, akkor ezt benéztem.

     Mentségemre szolgáljon, hogy egy ilyen tagolatlan szöveget nehéz olvasni 😉
     Néha üss entert, szúrj be egy üres sort, sokkal jobb mint a wall of text.

  • Hmm, kinél láttál káva nélküli kijelzőt? 3D-s arcfelismerést? Portré lightning módot? A többiek még a mélységélességet se tudták lekoppintani, miről beszélünk egyáltalán.

   • spot

    Félreértesz. Nem azt mondtam, hogy nincs az X-ben rengeteg új “fícsör” és megoldás amiben ma lepipálja (azt is megkockáztatom, hogy alázza) a konkurenciát. Ez egy baromi jó gép lett. Nyilván válaszolhatnám, hogy a Samsung sokkal hamarabb kezdett el a káva-nélküliség felé tendálni, mint az Apple, ugyan ez igaz az arc/írisz felismerésre, de fotós megoldásokban is voltak / vannak újszerű megoldások. Ezek félig-meddig kitaposott kis ösvények voltak, amire rálépett az Apple, ledózerolta és 2×4 sávos autópályát épített helyette. Nekem személy szerint nem USP egy jó kamera, mert arra ott a komolyabb tükörreflexes gépem, vagy egy gopro. Ha portrét akarok csinálni jó minőségben, akkor csinálom egy stúdióban. Mindketten tudjuk, hogy sosem fog elérni egy mobiltelefon olyan szinteket, mint egy profi tükörreflexes gép. A különbség annyi, hogy a legújabb Canon 5D nem akar mobiltelefon lenni, nem küldhetsz róla sms-t, vagy nem telefonálhatsz vele, nopláne nincs benne built-in photoshop. Örülök, hogy van benne ilyen, de ha nem fejlesztenének a mobilgyártók többet fotó/videó területén, nekem így is jó lenne.
    Én azt mondom, hogy ezek közül a funkciók közül talán a faceid lehet az, amit az elkövetkezendő 2-3 évben nem tudnak ilyen színvonalon megoldani a versenytársak és USP lehet. Én azt látom, hogy az utóbbi években az egyszeri telefon vásároló azt nézi, hogy: hogy néz ki a telefon, milyen processzora van, milyen a fényképező benne, mekkora “memóriája van” (elfér-e a nagyi 70. születésnapján készült gyertyaelfújós videó a telefonban). Az ilyen vásárlóknak csudijó ez a telefon (de még a 8-as is), ez most a legújabb, leggyorsabb, legszebb (persze az utóbbi relatív). Az Apple ezzel a telefonnal nem hozott létre új vásárlói igényeket, maximum a faceid-val. Az első iPhone gyökeresen változtatta meg ezeket az igényeket, szinte minden elemében új és jövőbemutató volt. Én ezt hiányolom a 10-esből.

    • Lenny

     Sosem lesz olyan előrelépés, olyan áll leejtés többé mint akkor. Nem is értem mit várnak akik azt mondják, hogy ezt hiányolják.

     • András Oláh

      Szerintem a következő minőségi ugrás az lesz, ha egy gyártó meg tudja csinálni valamelyiket ezek közül:
      – napelemes / mozgással tölthető aksi, gyakorlatilag végtelen töltöttség
      – félbehajtható kijelző, mint a régi kinyitható telefonokon. Így kényelmesebben elférhet a zsebben egy akár tablet méretűre kihajtogatható telefon
      – olyan mobil OS ami monitorral összekötve át tud váltani teljesértékű desktop módra (billentyűzet és egérkezelés)
      – olyan kijelző, amin ideiglenesen ki tud dudorodni a virtuális billentyűzet, hogy tapintással is azonosítható legyen, hol a kéz (bár ez akkora forradalmat nem okozna, enélkül is el tudunk élni).

    • Gábor

     nem lehet elolvasni amit írsz, annyira tagolatlan.

   • ricambi17

    Segítek:
    káva nélküli kijelző: Galaxy S8, Xiaomi MI Mix,Essential PH-1,…

    • Szóval szerinted az S8 tetején meg az alján a fél centis csík az káva nélküli kijelző. Jólvan. A Xiaomi alján mi az a csík hmmm? Az Essential alján mi az a csík? Touch iD hol van ezeken? Hátul. Megbízható arcszkenner van bennük? Nincs. Hagyjuk már de tényleg. Fikázd az iPhone-t amiért kurva drága, de az egy giga nagy tény, hogy az iPhone 10 most a leggecidurvább vas a világon. Designban, és sebességben is, és tudásban is.

     • Gábor Kozma

      Akkor a kijelző Apple innováció? Vagy csak elmondták, mit szeretnének? Egyébként bejön, tetszik a cég, amiért kiforrott szolgáltatásokat, okos megoldásokat tesznek a készülékeikbe, de egyetértek azokkal, akik többet vártak.

    • Vicces, hogy egyik sem káva nélküli…

     • Alex

      Screen to body ratio ugyanugy ~83% az xen s8on es note8on is.. ugyanannyi a kava csak mashogy van elhelyezve. Nekem a samsung megoldasa szebbnek tunik

      • Teljesen felesleges utána számolni, attól még ránézésre teljesen más az összhatás

      • Ez olyan mintha valakin a test-zsír százalék 20%, de az mind a seggén van akkor az összhatás nem igazán nyerő, miközben az szépen elosztva teljesen más összhatást kelt.

 • ascend honor 6

  “lehetsz kaki…”

  Szerintem felértél a csúcsra 😀

 • ascend honor 6

  Tudom, kekec vagyok, de 5:42-nél, amikor dinoszaurusz mászkál a streetball pályán, nem gáz, hogy a srácoknak balra, a t-rexnek meg jobbra van az árnyéka? (és nem, nincs ott a kettő között a nap!)

  Ezt Jobs nem engedte volna…

 • asd

  Szokásos elfogult értékelés, bár megértem, hisz ezt árulod, de szerintem ez már kicsit ciki.

  https://www.youtube.com/watch?v=RcZQOPuM9XM&ab_channel=Magyar%C3%B3siCsaba

  Esetleg lehetne róla példát venni….

  • Meg se nézem, Magyarósi nemkeresekpénzt a videóimmal Csaba videóját. Ő azt mondja, amit a követői többsége hallani akar, ezt nagyon jól is csinálja Csaba. Nincs ezzel gond, neki is van véleménye, meg nekem is. Sztem az iPhione 10 most a világ legjobb telefonja, rohadt drágán. Kb ezt fogja írni majd a Verge és minden más portál is ha kijönnek a tesztekkel.

   • asd

    Pedig megnézhetnéd, lenne mit tanulnod. Ne vedd sértésnek, de te neked sosem volt objektív a véleményed kb 1 apple termékről sem, de mindentől azonnal lefostad a bokád meg instant get. Azt a baromságot nemtudom honnan vetted, hogy ő azt mondja amit a követői többsége hallani akar, ez inkább rád igaz, hogy azt mondod amit az almafanok hallani akarnak.
    Hozzáteszem nem vagyok apple ellenes, énis szifonnal nyomulok jelen pillanatban, de ez az új tachtika miszerint ha belerakok bármi új fícsört az eszközbe, akkor annak kreálok 1 új prémium termékkategriát sokkal drágábban, az amúgy is elég komoly áron árult “alap” terméknél, hát ettől nekem hányingerem van. Ha ez az új irány, akkor én személy szerint megvárom, amíg elavul az i7-em és megyek szépen vissza androira, mert nem látom, hogy mivel indokolná meg bárki, hogy másfélszeres árat fizessek egy hasonló tudású telefonért.

   • Karnage

    ” Kb ezt fogja írni majd a Verge”

    Neeee, a Verge dícsérni fog egy Apple terméket? Na neeeeeee… az a portál, amit mindenki iVerge-nek hív és kb. annyira objektív az apple-el szemben, mint a 888 a kormánnyal? 🙂
    Viccet félretéve, nem azt mondom hogy az iPhone X nem lesz jó, de a Verge-re tényleg ne hivatkozzunk már mert köztudott hogy kb. annyira apple fan-ok mind, mint mondjuk ti az iMagazinnál. 🙂

    • Szerintem a Verge objektív. Nézd meg az iPhone 7 cikket náluk eléggé lepontozták.

   • Vogon

    Az a helyzet hogy téged azért szerettelek nézni/olvasni régen mert benne volt a beszólós objektivitás a kontetedbe, Magyarósit meg egy irritáló ripacsnak tartottam… aztán nálad egyre többször láttam hogy a liveban még volt objektivitás, de másnap a cikk korrigálta mert mégis csak ebből élsz.. aztán Magyarósinak kezdtek el objektívebb videói lenni tőled meg alig láttam már ilyet. Vágom hogy kereskedő vagy de … szerintem egyre nehezebb lesz beállni az apple fújódó arca mögé. Az i3 téma viszont kifejezetten tetszik. Remélem visszajön a régi Handrás!

    • Konkrétan a havi keresetem elég régóta semmilyen formában nem függ az iPhone eladásoktól. Én tényleg úgy gondolom, hogy brutálisan jó lett az iPhone 10. Meg ahogy el is mondtam, borzasztóan drága is lett :(. Elfogult vagyok az Apple termékekkel? Nyilván igen. De csak a véleményem mondom, írom le, ami nem szentírás.

    • Lenny

     Attól még egy irritáló ripacs maradt… Most néztem bele a fenti videóba, elég volt a gyerekből 10 másodperc, hogy eszembe jusson miért nem nézem évek óta.

     • Csaba nézőközönsége sztem ugyanezt mondja rólam :DDD

  • Gábor Kozma

   +1

  • Gábor

   ez a fickó egy klikkvadász ripacs, de azt nagyon jól csinálja.

  • Lenny

   Fú most elindítottam, de a 30. másodpercnél eszembe jutott, hogy kb. 2-3 éve miért nem indítok el tőle videót… Ez most megint elég lesz pár évre.

 • Szilárd Barcsay

  Szerintetek melyik színben lett jobb az X? Én mindig is jobban szerettem a sötét és fekete telefonokat, de ez a Silver most nagyon megtetszett jobban, mint a Space Black….:)

  • Nekem is bejön a Silver hátlap, fekete előlappal, izé… kijelzővel 🙂

 • Igor

  “Egggészen elképesztően durva lett” 😀

 • Nyilván Mo-n lesz a legdrágább:D

  http://mashable.com/2017/09/13/iphone-x-prices-europe/#eD8xymOsUOqX

  (talán töröko v brazilia megelozi, azt hiszem a 7esnél ők voltak a legdrágábbak)

 • esquirol de terra

  Hát X-em az biztos hogy nem lesz az több mint 1000000%. Vagy egy 8-ast vagy egy 3-as watch-ot újítok be magamnak,majd meglátjuk hogy mennyi az annyi. A watch-ra már régóta fenem a fogam.

 • balage

  Az iphone X SEM vízálló – legalábbis a marketinges elfelejtett szólni a szervizesnek, hogy ez így van.
  Ha vízálló lenne, akkor a szervíz nem b**ná vissza a vizet kapott iphone-t.

  Úgyhogy maradjunk abban, hogy NEM vízálló (legfeljebb abban az értelemben, hogy nem olvad el, és nem változik szörnnyé, ha víz éri)

 • haban

  iPhoneXMS 🙂