iPhone 4S Telenor SIM probléma

Sokan írták, hogy az IOS 5.01 update nem oldja meg a Telenoros SIM problémát iPhone 4S-ben. Arról van szó ugyebár, hogy a független iPhone 4S egész egyszerűen nem hajlandó működni ha Telenoros SIM kártya kerül bele, viszont más kártyákkal tökéletesen működik, de megmagyarázhatatlan módon ha az ismerősünk Telenoros kártyája kerül a készülékbe, azzal simán felcsatlakozik a hálózatra a készülek.

Kicsit utánatúrtam a fórumokban, és úgy néz ki megvan a megoldás.

Akinek jelentkezik a fenti probléma az sétáljon be a Telenorhoz, és kérjen SIM cserét, de nagyon fontos, hogy 128 KB-os kártyára cseréljék a meglévő kártyát. Az ügyfélszolgálatos meg tudja nézni a rendszerben, hogy melyik kártyájuk 128 K-s, ilyet kérjünk. Ennyi.

A telefonokat nem érdemes cseréltetni, egyértelműen nem a készülékkel, hanem a régebbi kártyákkal van a gond, azoknak akiknek kicserélték az újabb kártyára a meglévőt, megoldódott a probléma.

Remélem tudtam segíteni.

Update:
“Comment:
Handrás!
Annyit érdemes még hozzátenni, hogy ilyen 128kb-os normál sim csak nagyon kevés van, szinte csak a saját Telenor boltokban így érdemes odaszólni, hogy van-e raktáron. Mivel a meglévő sim-ek sem hibásak csak a mi speciális esetünkben nem megy a készülékkel nem cserélik ingyen, 3000,-Ft kell fizetni érte. Én most intéztem ezt a dolgot így friss az infó. Amúgy valóban működik vele a telefon. Tehát fekete 128kb-os normás sim-et kell keresni mindenikek akinek 4s telefonja van és méretre vágatni. 128kb-os micro sim pedig nincs egyenlőre a Telenornak azt ne keressetek.
Üdv!”

 • kerekagi

  Sziasztok!

  A karácsonyi meglepi Iphone 4S és a Telenortól kapott micro SIM kártya nem szeretik egymást. Bekapcsolás után egy ideig működik, majd Érvénytelen SIM és Nincs szolgáltatás. Ha kikapcsolom és újra bekapcsolom, akkor egy darabig megint működik.
  Hiba bejelentésemre eddig sem a Telenor, sem az Apple adott megoldást. Kérem akinek van ötlete, vagy hasonló tapasztalata segítsen.
  Előre is köszönöm !

 • wysy

  Sziasztok,
  Az “én iphone 4s storym” a következő. Németországban vettem egy függetlenitett, de szerződéses telefont. Ott az ottani SIM kártyával hibátlanul működött (amint kiderült hogy a pin kérést ki kell kapcsolni…) Itthon Telenoros SIMmel először nem ment , majd hivatalos support szerinti frissités után igen. Kb 2 hétig. Utána invalid SIM error. Amit észrevettem, megfigyeltem: a két (o2/telenor) SIM kártya nem egyforma. A kártyákon a sárga érzékelős felület nem pontosan ugyanott van. A Telenor kártyán közelebb van a széléhez. Szerintem könnyebben ér a SIM kártyatartó széléhez. Rövidzárlatról lehet olvasni a fórumokon. Az ott olvasottaknak megfelelően a szélét óvatosan leragasztottam. Nem segitett. Ami még feltünő, hogy a sárga érzékelő szintén nem ugyan olyan. A Telenoroson a hosszú szélen két vonal, gondolom szigetélés sokkal közelebb van egymáshoz mint a másiknál. A készülék garanciális cseréjét javasolták néhányan mondván a széria chipsetjével (???) van a gond. De akkor miért működött tökéletesen Németországban?

 • Patent így már minden! Probléma megoldva!

 • ddani

  Vettem egy független 4s-t, iOS 6.1.3-al jött a készülék és kértem bele hivatalos Telenor micro sim-et.
  Na most nyilván ezt a cikket akkor még nem olvastam és nem figyeltem a típusára..
  Felcsatlakozik a hálózatra és van Edge de a 3g-t ha bekapcsolom a térerő signal leugrik 1-re és utána no service.. EDGE-el megy úgy ahogy, de random néha nem tudok hívni,néha engem nem tudnak hívni… ez szintén a 128kb-os kártyacserével orvosolható? vagy ez már valami más esetbe tartozik?
  Köszi előre is