iPad 2 a kezemben videó!

Már most már tényleg iszonyatosan mennék aludni a rákba, mert rohadt hosszú volt ez a nap, de amíg nem megy fel a videó a youtube-ra, addig kénytelen vagyok valamit csinálni, ezért firkálgatok ide. Komolyan ilyen hülye vagyok, hogy megígértem nektek, hogy reggelre csinálok videót az iPadről. Na mind1.

A lényeg a lényeg, kezemben az iPad 2, jobban mondva itt figyel most mellettem, és szép. Meg cuki. Meg fehér. Meg iPad is, meg INSTANT GET na! Előre szólok, tökmindegy mit írok, vagy mit veszek fel videóra, ez tipikusan az az eszköz, amit a kezedbe fogsz, aztán megveszed. Vagy még csak ki se próbálod, már amikor Steve bemutatta akkor tudtad, hogy veszel. És tényleg venni fogsz, meg még nagyon sokan fognak venni ebben az évben iPad 2-őt. Miért? Hát mert kurva jó lett. Ezért.

Tényleg sokkal sokkal vékonyabb, ráadásul kicsit könnyebb is lett, az üzemidő ami szerintem az egyik legfontosabb fícsör az iPad esetében, nos az meg nem változott, az engadget szerint még erősebb is lett mint a régi, nekik jó másfél órával többet bírt az új iPad a régihez képest.

Sebesség: hát az meg továbbra is gyors, sőt gyorsabb lett. Gyorsabban töltődnek be az alkalmazások, és sokkal lassabban fogy el a memória. Pipa, a sebesség mindig jól jön.

Már nem emlékszem, hogy a videóban elmondtam e, de a hátlapi kamerának semmi értelme, tényleg csak azért került bele, hogy kussoljanak végre azok a hangok akik emiatt fikázták. Gondoltam veszek fel pár videót, hogy legyen mivel tesztelni, aztán ahogy videóztam a Stripen a kocsi ablakából, a harmadik perc után kezdtem magam iszonyú hülyén érezni, hogy egy atom nagy táblával videózok kifele az ablakon. Nem kamera ez basszus, hanem tablet PC, kamerázzanak a Samsungos hülyegyerekek, mert én tuti nem fogok ezzel. Minden másra meg ott a Mastercard.

Facetime kamera is lett benne, iszonyú fontos volt, sokan majd emiatt megveszik, emlékszem egy éve hányan anyáztak, hogy nincs benne előlapi kamera, és jajj most mi lesz. Hát most benne van, de, hogy én nem fogok iPaddel facetime-olni, az hótziher, maradok az iPhone-nál.

OFF:
Holló Gábor a hirkereseő.hu góréja (nála lakunk, és nem hagy írni), azt kérdezi éppen miért nem írok a hírkeresőről. Kedves Gábor: most írtam. Tessék! Kattintsátok a hírkeresőt!

Vissza az iPadre: a kijelző ugyebár nem változott, retina display még jó ideig nem lesz (drága, nehéz legyártani, megzabálja a hardvert stb), az 1024-et meg nem lehet növelni a jelenlegi app kínálat miatt, szóval ez az egy dolog maradt a régiben, de én kiegyezem ezzel, mert viszont minden másban tényleg jobb lett az új iPad.

Nah, röpke fél óra alatt fel is ért a videó, ami ismét egy történelmi videó lett, hiszen Handras ismét hozzájutott egy baromi állat Apple termékhez Las Vegasban baby!, remélem értékelitek, hogy a pisilések kívételével azonnal megosztok minden kontentot! 🙂

Vasárnap megyek haza, és intézek nektek cool iPad 2 launchot az XMS-ben, reméljük kapunk mennyiséget belőlük, úgy érzem kelleni fog, mert amint kipróbálják az emberek, venni fognak, ez nem is kérdés.

Update: reggel hallottam a hírekben, hogy a legtöbb boltban elfogytak az iPad készletek, sok bolt előtt kétszer annyian álltak sorban mint tavaly az első iPad elrajtolásakor. Tavaly 300 000 darab iPad kelt el az indulás napján, a legtöbb elemző azt írja, hogy most 5-600 000 darab fogyott el. Nice.

 • olaszkolbasz

  tester: mióta volt androidos telefonom azóta utálom az androidot…. a xoom is tipikus android…. akad a scroll, beszaggatnak az animációk, izzad a böngésző….lehet utálni az apple-t de egyvalami hótziher….nagyon összehangolják az os-t a vassal ami iszonyatosan durva felhasználóiélményhez vezet…..

  android fanoknak üzenem: vegyenek a kezükbe egy iphone-t és egy csúcs htc-t(egyszerre!!!)…nem vagyok apple fanatikus, de ami jó azt el kell ismerni. és az apple cuccok jók.

  hozzáteszem h sok embernek nincs igénye arra hogy pontos legyen a kijelző, léegyen felhasználóis élmény és ők imádják az androidot mert szarnak rá h akad a srcoll… vizont az igényesebbik fele mind apple-t használ!

 • WTF

  Gabe: és a csernobilban és környékén sugárfertőzésben meghalt emberek mind kamu, ugye? Nem akarok részletekbe belemenni, sajnos nekem is van pár vegyészmérnök ismerősöm, így nem csak a médiából tájékozódtam, hanem beszéltem velük. Érdekes, az ő véleményük más mint a tied. Én meg nekik hiszek. Nem mintha tenni lehetne vmit amúgy. Szted csak európárt érte el a csernobili sugárzás, ügyes:D
  Azt meg sajnos nem tudod egy vegyészmérnöknek sem megmagyarázni, hogyha leáll a hűtés, leáll a reaktor. Azért hűtötték ahogy tudták, ugye? Kicsit ellentmond egymásnak a kettő, de nem baj. Innentől akármit magyarázhatsz, számomra hiteltelen leszel, és felesleges bármit is végigolvasnom tőled.

 • olaszkolbasz

  wtf: te végigolvastad? LoLLLEr

 • WTF

  Csernobilban a füst nem a szennyezett grafitból származott, nézz utána, hogy milyen részecskék voltak a levegőben. Meg hogy közvetlenül az olvadt atommag is sugárzott. De mindegy, te azt is jobban tudod természetesen mint a hivatalos szakvélemény 😀 qrvára szeretem az ilyen embereket…
  Lehet, hogy én nem vagyok expert, de akikkel beszéltem, azok igen, és csúnyán körberöhögnének…kár, hogy nem ők ülnek itt helyettem.

 • WTF

  olaszkolbász: nem. csak az elejét. Aki jobban tudja mint az össz szakembergárda…no komment.

 • WTF

  “Amúgy az ilyen hozzád hasonló féltájékozott trollok a legveszélyesebbek, gondolom te is azon emberek közé tartozol akik büszkék arra hogy megbuktak vagy kettesek voltak matekból és fizikából. (mondjuk az passzol a 8 átalánoshoz) Aztán az ilyenek verik a billentyűzetet habzó szájjal az interneten, mert nem a fos itthoni médiából hanem a frankó precíz és szintén elfogulatlan abszulute nem szenzációhajhász külföldi médiából szerzik az “információjukat”. MINDEN média elfogult és szenzációhajhász (igen, a kedvenc dokumentumfilmjeid is), mivel nem abból élnek hogy olyan kurvára jófejek, hanem mert pénzt kapnak azután hogy mennyien nézik az általuk hirdetett reklámokat. Persze teljesen faszságot se mondhatnak mert akkor meg nagyon hiteltelenek lennének, szóval valahogy kell találni egy egészséges egyensúlyt. És az ilyen médiumok szeretik a nukis témákat, mert ehhez az emberek 99% segghülye (láthatóan te is), és így bármit le lehet velük nyeletni, mert baromira nem értenek hozzá. Ez olyan mint hogy ötmilliárdszorosra nőtt a sugárzás valamilyen határértéknek blabla, jó kis számmisztika, csak senki nem tudja még csak a mértékegységét se ezeknek, nem hogy mi alapján vannak felállítva ezek a határértékek, és hogy mettől van bizonyítottan fiziológiai hatása az emberi szevezetre. ”

  Ez a stílus meg nem engem minősít, és ezzel be is kategorizáltad magad a trollok közé. Úgy látom, te meg arra vagy büszke, hogy nyelvtanból voltál kettes 😀

 • Gabe

  Jólvan gratulálok : D Érdekelne hogy olvastad el csak az elejét ha Csernobil egyátalán csak az utolsó tizedbe jön elő : D Meg az is aranyos hogy rögtön ráugrottál a Csernobil témára, amiről mondtam hogy még lehene 200 kommentet megtölteni, és hogy most nem erről van szó. Az meg hogy azt mondtam hogy a felhő,a gócpont Európában megy körbe, és logikusan nem repüli körbe a világot, nem azt jelenti hogy a SUGÁRZÁS nem ment máshova, egy sima kísérleti robbantást is meg lehet érezni bárhol a világon (megfelelő szenzorral). És azt se mondtam hogy nem kell hűteni a reaktort, azt mondtam hogy nem tud felrobbanni víz nélkül se. Kiváló troll vagy, kítűnő vegyész ismerősökkel : D na jóéjt.

 • WTF

  Dr Csernuskám, az első bekezdésedet olvastam el, meg a csernobilost, nameg kiszúrtam a nagyszerű trollstílust a közepén, de azért te jobban tudod még azt is, hogy én mit olvastam el! Hűbazz, tényleg tudsz vmit. Ja, nem, csak a pofád nagy.

  “A különbség az, hogy itt max a víz tud elforrni, de akkor meg leáll a hasadás, ”

  “És azt se mondtam hogy nem kell hűteni a reaktort, azt mondtam hogy nem tud felrobbanni víz nélkül se.”

  Te magad írtad, hogy leáll a hasadás. Beszélgess a haverjaiddal kicsit, hogy mikor áll le az ilyen anyagok hasadása zsenikém. Ha már ilyen nagyon okos vagy. Csernobilban meg nem a füst a lényeg az átlagembernek, hanem a sugárzás. Az meg körbement párszor. És itt is körbe fog. Az meg lényegtelen hogy csernobil óta ugrásszerűen nőtt VILÁGSZERTE a rákos megbetegedések száma. De ez olyan kis ártatlan dolog, meg nem baj ha kerül 1 kicsi a környezetbe…nem vagy normális, ne is haragudj. Játszogass otthon uránnal, köcsög.

 • Lvs

  Namegegyszer

  Handrás az ilyennel mit lehet kezdeni? gari ervenyes ra?
  http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/03/ipad-2-backlight-bleeding.jpg
  Kifehéredett a kijelzö, de az enyém is ilyen pedig az enyém egyes!
  akit érdekel itt a cikk róla
  http://www.engadget.com/2011/03/12/poll-is-your-ipad-2-backlight-bleeding-video/

 • Vindo

  @Gabe:
  Mekkora egy bunkó állat vagy! És te vádolsz másokat trollkodással? Nézd már meg milyen stilusban írtál? Mit gondolsz ki vagy te kisköcsög, h így mersz másokkal beszélni? Kár hogy apád nem volt ott az eltakarításon Csernobilban. Bár lehet, hogy ott volt, azért van ilyen kretén fiacskája. De még most is elmehetnél Japánba az erőműhöz, rád úgyse hat a sugárzás.
  Vadbarom.

 • Fúziósok és maghasadásosok ide: http://nukleraj.blog.hu/
  Almások maradhatnak!

 • @Handras
  Figyu Handras, tudom hogy nem fogod karcolás tesztnek alávetni, de engem nagyon érdekel mennyire karcolódik a hátulja. Az unibody Macbook pro-m, pl a skin alá került porszemektől szétkarcolódott szegényke. Az iPad-em pedig attól, hogy az enyhén poros asztalon kicsit arréb toltam megkarcolódott. Szóval fejlődött ezen a téren az új cuccos?
  Köszönöm

 • Huba

  Lassan úgy nézel ki mint Steve Jobs!

 • Vindo. Elgurult a gyógyszer?

 • iQwerty

  Hátlapi kamerának van értelme. Persze akinek egy kamera láttán csak a fotó és videó ugrik be, az elég korlátolt. Pl imádom, amikor pl munkahelyemről felhívom a párom (facetime, skype), kérem, hogy mutassa meg a bébit (3 hónapos), no az megfizethetetlen, a többire meg ugye mastercard. Akkor ugye volt a bicigli mutogatás, babamutogatás… Szóval hány dologra is jó egy gémkapocs????

 • WTF

  Sien: persze, csak aki kezdi a trollkodást, arra nem kell ugatni, ugye? Csak arra aki vissza mer pofázni neki, ugye? Tipikus magyar hozzáállás, azt nem nézzük, hogy a másikból mi váltotta ki a reakciót. Nem mindeki szeret ilyen gabe jellegű trollkommenteket olvasni. És úgy látszik nem én vagyok az egyetlen, bár én nem így adtam hangot neki, de Vindonak volt igaza, az ilyen tajparaszt csak ebből ért, az emberi szóból nem.

 • Neonihil

  Bírom a videóid stílusát. :))

 • WTF: az ellen nem ved.
  Atomos dolgokat be lehetne fejezni, szerintem nem ide tartozik.

  Handras: Lehetne egy osszehasonlitast kesziteni, mi a kulonbseg feher es a fekete ipad kozott: azt mondjak, hogy fekete jobb film nezesre jatekra stb..

 • WTF: ja ha a te védelmedben írnak ilyen stílusban az rendben van? egyébként nekem úgy tűnt hogy nekiálltál vitatkozni ismerőseid szaktudásával felvértezve egy olyan emberrel, aki önmagában ért ahhoz amiről beszél. utána felajánlotta hogy fejezzétek be mert nem ide való, de nem bírtad ki hogy ne írj még egy oldalnyit kioktatóan. nekem ne gyere itt a azzal hogy mi magyar szokás meg mi nem. mi tipikus magyar reakció meg min nem. a más szemében a szálka kezdetű mondás mennyire magyar központú? jesszusom mennyire buta dolog ez a “magyarszokás” ozás. szóval jött egy idegbeteg aki otrombát ír a védelmedben és ettől azt hiszed hogy igazad lett. hát nem. magyarozzál le nyugodtan, látom ez nálad olyan sértő szó.

  Szalacsi: hogy mit mondnak? 😀

 • kirc

  lvs : xsysinfora gondoltál?

 • Mynus

  Joszemiti

 • rsz

  Handras!

  3G-set vagy Wi-Fi-set vettél?
  Egyáltalán lehet USA-ban 3G-set AT&T vagy Verizon előfizu nélkül venni?

  Üdv

 • fabrik

  az ott az alsó képen Stiffler?

 • ANRO

  Handrás:
  Ez az új mágneses tok iPad-re is csatlakoztatható?

 • IHappy

  Kicsit off, de az Ipad szorongatós képről ez ugrott be:

  “Why so serious?” 😀