iOS 10

27 komment

via GIPHY

 • Drazic

  Ez a WWDC sem hozott semmi áttörő újdonságot. Vagy megállt a technológia ezen a szinten és az okos telefonok stagnálnak vagy valami hatalmas nagy innováció lesz 1-2éven belül ami előtt nem akarnak nagyobb dolgokat spoilerezni.. De hogy ez legyen egy fejlesztői konferencia újdonsága, hogy szebb lock screen lesz..hát ez gáz. Watch os legalább kapott értelmesebb újításokat:)

  • PTR

   Nem lesz itt semmi nagy innováció, évek óta egy helyben toporognak, új még rózsaszínebb-babakékebb dizájnt alkotnak, idióta funkciókkal rakják tele a Messagest (nagyobb smileyk végre!!), a MacOSre lesz Siri, shared clipboard, “jobb” continuity, legalább még egy pár funkció amit soha nem használunk vagy ha szeretnénk akkor az esetek 80%-ban nem fog működni. Hurrá!

 • GeekBear

  A legjobb összefoglaló az interneten.

 • hmpffer

  Jól érzékelem Handrás, hogy már mocskosmódon unod az epült, s inkább dolgoznál a marsutazás tervein a SpaceX-nél? 🙂

  • Valentin

   🙂 Én is ezt látom rajta, s egyet is értenék vele, ha lelécelne.

   • Valentin

    Mellesleg valahogy nálam pl. magától történt a váltás úgy 2012-2013 környékén: már nem volt Steve, egyre unalmasabb lett az Apple, Elon Musk viszont egyre zseniálisabbat húzott, s teszi ezt azóta is, brilliáns egy elme!
    Most éppen az OpenAI-val jött elő! Elképesztő ez az ember!

 • Márton Szigeti

  ki lehet törölni a gyári alkalmazásokat, durva! such innovation, much user experience so Apple WOW

 • 1st&lasttime

  Ez a GIF ott van 🙂 Az iOS10 nagyszerűségét jól mutatja hogy az iMagazinon a kommentekben az bizonygatja hogy milyen jó kis fontos újítások lettek főleg a lock screennel kapcsolatban, aki – ha jól emlékszem – pár éve egy nagy iSorbanállás közben szidta a saját Samsung S2-esét, amit gyári beállítású lock screennel mutogatott. IMHOlohohohol 🙂

 • balage

  A mercedest, bmw, audit, stb.. miert nem ekezi senki, hgoy nem voltak kepesek az elmult otven evben semmi erdemlegeset/forradalmit felmutatni???
  Ja, hogy az autoipar megragadt a 100 eves csettegok szintjen?
  Ezek utan, a mobil ipar hasit, es evrol evre forradalmi ujdonsagokat mutat be. Ha az eppen konfettieso, akkor konfettieso…

  • te most arra gondolsz hogy 4 keréken gurul?

   • balage

    látom, megfogtad a lényeget…

  • Karnage

   Gondolom elkerülte a figyelmed, hogy az önvezető autók korának kapujában állunk. Ha megvan a jogi háttér és elterjed a dolog, akkor ez kb. akkora változás lesz, mint a lovaskocsik után a motorizáció korszaka.

   • balage

    És úgy érzed, hogy ebben (és az alternatv hajtóanyagok kérdésében – pl. villany..) kérdésben pont az említett gyártók járnak az élen? Hát nem igazán…

    • Karnage

     Tesla, Mercedes, Bosch, BMW és társaik. Igen, az önvezető járművek technológiájában a járműipari cégek járnak az élen. Nem is értem a kérdést, mire számítottál? Hogy majd az élelmiszeripar hozza el az áttörést vagy mi? Csak azért mert az IT biztosítja a vezérlést, azért ne csináljunk már úgy mintha mindent nekik lehetne köszönni. Mint a legtöbb fejlesztés és iparág tekintetében, az IT csupán kiszolgálja az adott iparág által támasztott igényeket. Ha a repülés, űrkutatás, olaj, autók, energetika és a többi nem fejlődik úgy, ahogy, akkor az IT sem mert egyszerűen nincs rá szükség. Ezek kéz a kézben járnak. Egyik sem tud megfelelően fejlődni a másik nélkül.

     • balage

      Úgy gondolod, hogy az egyetlen lemaradás/probléma az önvezetés? Nem igazán…

      • Karnage

       Én az önvezető autókat hoztam fel példának, erről kezdtünk el beszélni és én még mindig erről beszélek. Ha te közben másra gondolsz, azzal én nem tudok mit csinálni. 🙂

      • balage

       Ha jol sejtem, Te valaszoltal az en hozzaszolasomra, amiben egy szo sem esett az onvezeto autokrol, mindossze az autoipar altalanos balfaszkodasarol (es ekozbeni melldongeteserol)… 😉

      • Bikk

       akkor támaszd már alá a mondandódat okoska, mert így csak egy arrogáns kis gyökérnek tűnsz

   • gusson

    Ettől függeltenul az autó lényegileg nem változott a kezdetek óra. Ugyanazon az elven működő, rossz hatásfokú, környezetszennyező hőerőgép mozgatja. A fenn említett gyártók csak a szigorodó emissziós normák miatt vették fel a portfóliójukba az elektromos, ill. a hibrid hajtást. A “nagggyon komoly” autós újságírók és az autóbuzik még mindig röhögnek Muskon, és elélveznek egy 25-35%-os hatásfokú, hangos, büdös, rákkeltő anyagokat is kipöfögő elavult gépezettől. A hasonlatoddal élve, még mindig a lovaskocsi az ideáljuk.

    • Karnage

     Igen, mert mostanában kezdünk eleljutni a technológiai fejlettség tekintetében oda, hogy már le tudjuk váltani a robbanómotort, vannak alternatívák. Eddig nem voltak valós alternatívák. Komolyan, nem értem hogy mi a sírás tárgya. Gondoljátok, hogy a járműipari cégek annyira hülyék, hogy vágják maguk alatt a fát azzal, hogy vannak jobb technológiák, de ők csak azért is eröltetik a rossz hatásfokú belső égésű motorokat? Most a gyíkemberes, chemtrailes, “már régen készen van a vízzel működő autó csak az autóipari lobbi mindig elteszi láb alól a zseniális feltalálókat” elméleteket tegyük zárójelbe.
     Sírjatok már egy kicsit még, hogy miért kell a büdös kerozines sugárhajtásúakkal közlekednünk, miért nincsenek még féreglyukak…

     • balage

      A jarmuipari cegek a sajat fejleszteseik vedelmeben nem lepnek – mondvan minden fejlesztesnek ki kell termelni az arat, meg ha zsakutca is volt…
      Nincs itt szo se chemtrailrol, se gyikemberekrol, se fereglyukakrol.
      Alaphangon csak a kiba****tt villanyhajtasrol, amit hibridkebnt a toyota tizen eve gyart iparszeruen, a tiszta villanyosrol, amit a tesla (es egy-ket tarsa) szinten nem egy-ket eve gyart. Es persze azt se felejtsuk el, hogy az elso autok inkabb voltak villanyosak, mint nem… Mindekozben a nagypofaju german autoipari gyartok egesz egyszeruen ataludtak ezt a dolgot…
      A kerdesedre visszaterve: igen, ennyire hulyek…

      • misztró

       Pont fel akartam hozni (nem emlekszem mar pontosan, meg telefonrol nagyon nem is tudok utanajarni) , hogy annak idejen az 1899 (!)-es vilagkiallitasra elektromos autoval mentek , aminek akár 100km/h volt a vegsebessege es nagyjabol 50-100 kilometert tudott megtenni ha jol emlekszem.
       Majd bemutattak a belso egesu motorokat es kiderult , hogy ezerszer egyszerubb oket legyartani (konnyebb egy hatalmas badog tankot gyartani, mint megtervezni a megfelelo aramellatast) így nagyjabol 1 evszazadott csuszott az elektromos autok kora.

       (Csak szerettem volna megjegyezni, mint erdekesseg.)

     • gusson

      “Gondoljátok, hogy a járműipari cégek annyira hülyék, hogy vágják maguk
      alatt a fát azzal, hogy vannak jobb technológiák, de ők csak azért is
      eröltetik a rossz hatásfokú belső égésű motorokat?”
      Igen. Beleöltek a fejlesztésbe csilliárd fabatkát és közben elsuhant mellettük a technológia, de nem számít, mert ki kell szedni a pénzt a termékből. Ülj be bármelyik vadiúj kiadású autóba, s meglátod. A hajtás technológiája 100+ éves, igaz, modern anyagokból gyártva. A beépített elektronika 10-15 évvel ezelőtti szintű. A legócskább mai okostelefon sokszor többet tud, mint egy luxusmárka hipiszupi fedélzeti elektronikája.
      Eközben a Tesla OTA frissíti a kocsi firmware-jét, nem kell beállnod a márkaszervizbe sok tízezerért. Igaz, ennek az az ára, hogy a cég gyakorlatilag mindent tud az autódról, hiszen az folyamatosan kommunikál a központtal.

 • Agent 47

  Kedves András! Hadd kérdezzem meg, Te mikorra szoktad időzíteni a legújabb iPhone-ra váltás előtt az előző modell eladását? Hogyan lehetne a legkevesebbet bukni vele? Köszi szépen!
  Csak azért kérdezem, mert most meg fogom majd venni az iPhone 7-et, de mindenhonnan az ömlik, hogy a jubileumi következő iPhone lesz majd a nagy durranás…

 • Torda

  Nincs kedved esetleg újra csinálni néhány vlogbejegyzést, pl hobbijaidról, vagy bármiről, ami érdekel? Felvételben, vágásban szívesen segítek, itt van a showreelem: https://www.youtube.com/watch?v=B-9LIuhGwOk&app=desktop

 • mynooo

  Szerintem ügyesen összehozták, végre értelme lett a 3D touch-nak.
  Viszont engem ez kicsit zavar, mert az Apple úgy látom elég komolyan gondolja ezt a feature-t, és biztos, hogy a jövőben is implementálja.
  De akkor mi lesz azokkal a készülékekkel, ahol nincs? Pl. iPhone SE, és a 6S előtti telefonokkal, kicsit korainak tartanám így elvágni ezeket a készülékeket.

  Mondott valamit erről az Apple, vagy tudunk erről valamit, hogy, hogyan lehet másképp elérni azokat a funkciókat, amit a 6S-en 3D Touch-al?
  Köszi 🙂

 • joz

  Ha már végképp semmi nem jut az eszükbe, legalább egy fm rádiót belerakhatnának.