Instant Fuck’n Get!!!!

Úristen mennyire durva ez az 5D MarkII-vel készített videó, és mennyire durván jól nyomja Vincent Laforet. Nincsenek szavak erre. Alig várom, hogy AlieN beszerezzen egy új 5D-t, és az 1.8 as 85-os obimmal videózzunk egy kicsit, meg 17mm-el kocsiban… Ahhhhh!!!

PS:Ha ez a cucc most ezt tudja, akkor mit fog tudni jövőre az új 1Ds Mark IV??

 • “HD minőségű némafilm. Ez igen! ”

  Initram: mint fentebb Gabor leirta, vesz hangot is termeszetesen 🙂

 • gabor.szantai

  47. Pigeon,

  Halkan megjegyeznem, hogy a Canon Pro rendszere 3 fenykepezogepbol all, tippelhetsz, hogy az 1Ds es 5D vazon kivul melyik a harmadik…;-)

 • spajder

  kedves pigeon
  Akkor álljon itt egy parasztvakított személyes véleménye.
  Még a miniDV korszakban vettem egy amatőröknek szánt komoly kamerát, azóta kb 6-7 óra anyag jött össze. Nem szeretem a kamerát, szinte soha nem viszem magammal, viszont van egy pici lányom és a gyerekek esetében bizony sokszor jó, ha mozgóképet is tudsz rögzíteni.
  Jelenleg egy 5D-m van, messze nem a filmben szereplő minőségű obiparkkal, viszont nem panaszkodom és valószínűleg egy 24-105-tel, vagy egy fix 85-össel érdekes dolgokat lehet kihozni, főleg úgy ha gyermekedet a homokzóban fotózod és közben kamera nélkül is lehetőséged van HD minőségben az első puszit a pajtásnak, vagy a leesést a hintáról mozgóképi formában is megörökítened. Ha szerinted ez parasztvakítás, akkor legyen. Nekem inkább a praktikum szó jut erről az eszembe.

  Ja és mégegyszer.
  Csupán ezért a videóért már megérte ez plusz és még annyit, hogy nézd meg milyen fényviszonyok között, milyen minőségű film készült.

 • pigeon

  ertem. Nem irom le megegyszer, ennyire en se szeretem visszaolvasni magamat 🙂

  Nem tudnek hozzaszolni anelkul hogy meg ne sertselek, rossz hangulatot pedig nem szeretnek, ugy hogy legyen annyi roviden, ha az altalad elerheto savban fejlesztenek egy _fenykepezo_ gepen akkor ne videot rakjanak bele azert a + x $-ert hanem csinaljanak pl normalis autofokuszt, mert van aki fotozni szeretne vele. Inkabb.

  Persze igy sokkal konyebben el lehet adni egy masik … piacra. Most mar viszont ertem hova.

 • gabor.szantai

  pigeon,

  Az 5D-nek nagyon jo AF-a van, ha durvan fogalmaznek, jobb, mint az 1D-nek, amit nem kicsit szurtak el…
  Azon a felhasznalasi teruleten, amire az 5D-t szantak 3 db AF pont boven eleg.
  Az 5D a gondolkodo, alkoto fotosok gepen, nem a gyorstuzeloke.

  Amugy ime a Canon katalogus, hatha segit besorolni az 5D-t:
  http://www.usa.canon.com/app/pdf/d_eos/EOS_Pro_Digital_Bro.pdf

 • spajder

  kedves pigeon
  Nem vagyok túlzottan sértődékeny és mint írtam 5D-m van, amit imádok. Nem hinném, hogy ez a gép pl rosszabb lenne, mint az, vagy pl szart gyártott volna a Canon pusztán azért, mert egy neked nem tetsző funkcióval reklámozza és futtatja a terméket.
  Ha nem magadat olvasgatnád vissza, hanem átgondolnád a dolgot, vagy visszanéznéd a videót, vagy ne adj isten egyszer a kezedbe fogod a gépet és kipróbáld ezt a parasztvakító funkciót még az is lehet, hogy kiszakadnál ebből a malomból.

 • Bel Riose

  Nekem ez is Instant get 😀

  http://vimeo.com/1640088

  Meg gondolom minden Lego fannak 🙂

 • blaise

  Bel Riose: Na ez komoly. 🙂 Hajrá Lego Mindstorms 🙂 Az is Instant Get. 🙂

 • Swordfish

  Nem értek hozzá, csak mint laikus (néző) szemszögéből tudok hozzászólni.. de ez v.mi félelmetes, gyönyörű színek, tűéles… tiszta kép meg stb. 🙂
  Ezzel simán fel lehetne venni egy kisebb költségvetésű filmet 😀

 • Linkekkel ovatosan banjatok, mert megfogja a spam filter. most engedelyeztem 4 kimaradt kommentet.

 • szopsz!

  “Ha ez a cucc most ezt tudja, akkor mit fog tudni jövőre az új 1Ds Mark IV?”

  Válasz: Lófaszt?
  Vagy mit fog tudni 2086 ban az 1ds mk25?
  Kit érdekel?
  Ez most ezt tudja tiéd meg semmit!

 • WiZARD

  lehet, hogy csak én maradtam le, de nem lehet ezt valahonnan full felbontásban leszedni?
  szép hogy fullhd-t tud az 5dmk2, de akkor miért egy ilyen lowres filmmel demózzák?

 • Szabcsi

  Vincent Laforet blogján tegnap óta elérhető 3 jelenet full felbontásban is.

 • Szabcsi

  Ugyanitt sajátos online petíció a 24 ill 25p miatt, hogy András is tudjon használható HD contentet faragni itt az öreg kontinensen is… 🙂

 • Wizard,

  dehogynem, ott a link a videó weblapján. Bár egyelőre csak 3 rövid részlet elérhető, azok is 50-90M-sak.

  Én le is töltöttem és döbbenten tapasztaltam, hogy sem az iMac-em, sem a MacBook Prom nem képes szaggatás nélkül lejátszani a klippet (2,2GHz). Nektek mi a tapasztalatatok ezzel?

  Üdv
  Skyler

 • WiZARD

  Skyler, thx ezt láttam, a “kész film” érdekelne nagyban.

  barátnőm 2.4 ghz macbookján nem szaggat (igaz, nem full felbontásban megy)
  meg az én 3.6 ghz quad -os pc-men sem :p

 • hozzászóló

  Nekem van 2 5D-m, és csak videózásra használom a fix optikás zsebkompaktomat. Csak a videjó miatt nem vennék komolyabb kompaktot, meg ezt se viszem mindenhova magammal, pedig még csak nem is mondható nagynak. Szerintem nem kár, hogy van videó LEHETŐSÉG is az 5D mkII-ben. Nyilván nem munkára szánták, nyilván nem fő szempont, és (szerintem) nyilván nem elsősorban ezzel akarja (és nem is ezzel fogja) tömegesen eladni a Canon. Ez csak egy olyan funkció ami a live view miatt lehetségessé vált, a nagy érzékelő miatt minőségivé vált, és ha már lehetséges, akkor miért ne legyen benne?

  Engem pl sokkal jobban idegesít, mikor egy MacBook vagy egy iMac kapcsán 3-4ik érvként megemlíti az eladó, hogy és jópofa, hogy van benne iSight kamera is. Ne legyen, eddig 3x használtam, ebből 2x én konstatáltam, hogy szar, egyszer meg a video chat túloldaláról kértek meg, hogy inkább kapcsoljam ki mert élvezhetetlen, kár pocsékolni rá a sávszélességet. De a kompakt meg épp nem volt nálam. Szerintem ez még mindig jobb megoldás, és kevésbé kompromisszumos, illetve kevésbé extra erőfeszítés a gyártótól, mint jobb minőségű iSightot építeni a MBP-be.

  De a lényeg, hogy notit se a webkamera miatt vesz az ember, telefont se a kameráért, és 5D-t se a videó rögzítés miatt. Azt kapod hozzá, aztán ha alkalmas arra amire használni akarod, akkor használod, ha nem akkor nem.

 • kálámbó
 • Ügyike

  Ja és akkor sok ökör elmegy és megveszi a gépet az 1080-as felbontás miatt.

  Otthon meg csodálkozik, hogy valahogy a fények nem olyanok, a bőre csúnya pattanásos 42 colon és az alkoholtól már van 1-2 erezet az orrán. Pedig ő CSI Miami idilli felvételekre gondolt ennyi pénzért…