Handras és a Windows Phone 7

Plastik Józsi hozott magával egy Windows Phone 7 oprendszerrel megáldott Samsung telefont még múlt héten a MacBook Air bejelentésekor, én meg jól elcsakliztam tőle, ezúton is köszönjük a lehetőséget. Kíváncsi voltam mit sikerült összehoznia a Microsoftnak mobil oprendszer téren, ezért is lett most a blogomon kicsit rendhagyóan egy Microsoft termékről szóló videó.

Legutóbb egy Samsung galaxy S-t kínoztunk (meg az is minket…), most a Wintelefon kapott rendesen, a majdnem egy hétig tartó használat során. Nem is szaporítom a szót, a videón minden fontos dologra kitértünk, kiderül, hogy iPhone killer e a cucc, vagy talán Android killernek hívhatjuk e a jövőben.
Íme, 20 percnyi vágatlan Windows Phone 7 videó (Youtube-on érdemes nézni HD-ben):

PS: Spoiler! Ez a Samsung nem kéne (a hardver miatt), de egy jobb HTC Win Phone 7-et hozzánk lehet vágni ajándékba, cserébe tudnék jókat írni róla. 🙂

 • vitahum

  Hogy lehet egy telefon animáció “szexi”?

 • Xavier

  Makiwara:

  “Egyébként meg elmondhatom ,hogy ez is mekkora lenyúlás volt ”

  No erre kíváncsi volnék, vajon a Newtont kitől is nyúlta le az Apple.
  Tudod a PDA mint fogalom is ehhez a készülékhez kötődik, előtte nem is létezett.

 • Makiwara

  “Tudod a PDA mint fogalom is ehhez a készülékhez kötődik, előtte nem is létezett.”

  Ha ezalatt az Iphone-ra gondolsz ,akkor nincs miről tárgyalni.

  Newton-t? Newtontól lopta :D… Vagy ők találták ki Newtont is :)……
  Ezt a témát azért firtatom ,mert mindig azzal vagy te is elfoglalva ,hogy ki kitől lop… De akkor ezek mik? Hehh?

 • chicken

  Handras mondd hányszor olvasod a cikket nagyítás nélkül a telefonon (és amikor akkor milyen távolságból), hogy mindig az a gond hogy 0 nagyításnál nem lehet elolvasni a kis méretű szöveget.

 • Zoltán

  Xavier: Tény, hogy a Newton előtt nem létezett a PDA kifejezés, de azért volt egy-két termék, amelyekből “ihletett merített” az Apple.
  A teljesség igénye nélkül: Psion Organizer/Series 3, Atari Portfolio, HP 95LX, Sharp Wizard. Aztán ott volt a Xerox Dynabook, esetleg a fejlesztők nézték a Star Trek-et a TV-ben 🙂

 • kurcika: MKV-t? thx.

 • Xavier

  Makiwara:

  “Ha ezalatt az Iphone-ra gondolsz ,akkor nincs miről tárgyalni.”

  Látom gőzöd sincs a dologról 😀
  Az Apple Newtonról beszélek, tudod arról az eszközről ami a PDA piacot megalapzta.

  Zoltán:

  “Tény, hogy a Newton előtt nem létezett a PDA kifejezés, de azért volt egy-két termék, amelyekből “ihletett merített” az Apple.”

  Hát azért egyik Psion, meg Atari, vagy HP gép sem volt hasonló, sem tudásban, sem kialakításban, sem működésben. Az általad felsorolt eszközök inkább a manager calculator csoportba tartoztak.
  (A későbbi Psion Series 5 és Revo, Palm és Windows CE-s/PocketPC-s készülékek már igen, de azok jóval később jelentek meg.)

 • Xavier

  chicken:

  Én speciel általában nagyítgatás nélkül futom át a híroldalakat és csak azokat a cikkeket nyitom meg, amik érdekelnek, nem nagyítok mindenbe bele, mert szükségtelen, olvasható anélkül is.

 • Makiwara

  Xavier: Zoltán leírta.. Nem saját ötlet volt csak már meglévők tovább fejlesztetése..

 • ForRedGlory

  Na egy viszonylag korrekt videó lett. Grat 🙂
  A W7 tényleg jó. Ha lesz alatta egy tuning telefon, be is ruházok egyre az fix.

 • chicken

  Xavier:

  én is így csinálom, de az oldal átfutásához azért nem kell retina display, a címeket el lehet olvasni anélkül is, ami utána van arra meg úgyis ránagyít az ember.. de hogy élethelyzetbe illesszem, mondjuk a metrón vagy a vonaton ülve, telefon az ölben vagy legalábbis nagyjából abban a magasságban eszembe nem jut, hogy ez retina display, és itt a kis szövegek is olvashatóak…valamiért mégis belenagyítok. hogyha meg nem utazok éppen hanem mondjuk teszemaszt egy kávézóban ülök akkor is bele fogok nagyítani, tehát kvázi tök mindegy hogy olvasható-e vagy nem… persze szép a képe, de ebben az esetben nem látom gyakorlati hasznát annak hogy olvashatóak azok a szövegek is

 • ready

  handras

  Csak mert szeretem én is a flame-et. Ez az idézet ami a legjobban jellemez téged:
  “Szerintem ennél kevesebb idő alatt nem lehet kiismerni, csak a felszínt. Persze első benyomást lehet mondani pár perc használat után, sőt három nap Galaxy S-ezés után is el lehet mondani, hogy az android operációs rendszer egy szar, és a többi, de ez inkább minősíti a tesztelőt, semmint a telefont.”

  A chartokat megmutathatnád, amelyiken a RIM toronymagasan megy előre 2010Q3-ban és a symbian a király. Növekedés, nem szaporulat. LÉCCI mutasd meg őket.

  A fragmentáció pedig egy olyan dolog, amivel csak vagdalkozol de azt sem tudod miről beszélsz.

  1, az 1.5 a fő probléma, ezt pedig igen kevés telefon futtatja és fejlesztői szempontból pont a nem vásárló réteg.
  2, az általad kiemelt prémium Android-os telefonok egyikén – Samsung Galaxy S – még nincs hivatalos Android 2.2, de coming soon. Az pedig testvérek között is 7 millió telefont jelent, mivel eddig valamivel több, mint 7 milla ment el belőle ww.
  3, a másik, ami miatt nagy volt a fragmentáció, az a SE volt, amelyik most szórja ki a 2.1-et az X10 szériára.

  Fejlesztői szempontból az 1.5-ös API világ támogatása a fos, kisebb gond, hogy sok minden hiányzik az 1.6-ból, de 2.0 felett a fejlesztők számára 98%-ban transzparensek a verziók.

  Év végére az Androidos világ 95%-a 2.0 felett lesz, a többi meg valóban le van szarva, vegyenek új telefont. Az iphone 2G is le van szarva illetve a 3G-sek is szenvednek. Hát ez van.

 • nem csak szoftveres fragmentacio, hanem hardveres is.

 • mrcutter

  lehet, hogy nem ide kellett vna raknom ezt a videot, hanem inkább a “Epic” kommentekhez, de szerintem itt nem lesz akkor sértődés… 🙂

  én már ezt unboxingolnám! 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Z-TElTm1sf0&feature=player_embedded

 • mYsYph

  Mindegy ki min veszekszik, szerintem egy Itouch és egy szar telefon kombináció mindent vissz 😀