Gyári munkásból Influenszer – 9. rész

Öröm, fájdalom, kudarc, siker, szerelem, depresszió, boldogság, jó és rossz döntések, harcok és győzelmek váltakozása. Egy életrajzi sorozat rólam vágatlanul, őszintén. Minden hétköznap 18:00 kezdéssel.

Tegnap hiába tettem publicra Youtube-on, fél órán keresztül csak azok látták a nyolcadik részt, akik innen, vagy Facebookról kattintottak. 🤬 Ami még viccesebb, hogy aztán ma pont ez a 8. rész került ki a Youtube felkapott videói közé. Nem mintha ez bármit is számítana, hiszen sok videóm szerepelt már kiemelve, csak vicces, hogy mondjuk nem az 1. rész került ki, hanem a 8. Gondolom meghülyült az algoritmus.

Nade jöjjön inkább az utolsó előtti rész ezen a héten, de előtte még érdekességképp vethettek egy pillantást a 2001-es xms.hu-ra. Mai szemmel nézve nagyon vicces, pedig rengeteg meló volt vele, még az Erba Kft építette és én meg Ladányi András töltögettük fel tartalommal. 🙂

 • Palásti Gábor

  Azért szidod most az Apple-t mert drága de G5 os 650 ezerér nem volt drága mikor egy pc 200 ezer körül volt?

  • Az a baj, hogy a PC most is 200k (ez persze nem igaz, mert egy jó HP gép inkább 600K), a Mac Pro viszont 2 milla lett. Ahogy az iPhone is 200 volt, most meg 400.

 • Palásti Gábor

  Arról beszélhetnél hogy tanultál meg angolul és milyen szinten tudsz?
  Mert szerintem ez segített neked az előre jutásban.

 • haban

  Az iPod amit a kezedben forgattal mar a 4. generacio volt. Mar az elso iPodnal elborult az agyam, hogy micsoda termek 🙂 imadtam is mindet, es az utolso classic kivegzese utan meg inkabb a kedvenc apple termekem az iPod elso ketto generacioja (persze a legkomolyabb kiegeszitovel, a zoknival). A firewire400 utan https://uploads.disquscdn.com/images/f6f14dd7a13706edc360d551fdc6efdee62b8c6afd5892d74deccb143660e777.jpg jott el az uj vilag, hogy minden fiatal ezt akarta, es ez agyazott meg az iPhone-nak. Orulok hogy megmutattad 😉

 • Valentin

  András, kezd számomra félelmetes lenni a hasonlóság te és az én családom között.
  Ahogy írtam korábban, az én apám is tüdőrákban halt meg.
  De amit nem írtam még:
  – Ő is 61 évesen, és ő is a sok cigi miatt (ez mondjuk érthető).
  – Ő is Zeniten fotózott, méghozzá gönyörűen, anyukámról és a családomról nagyon szép fotókat készített és laborált otthon a fürdőszobában anyukámmal.
  – Később megörököltem az ő Zenit gépét -még szélén cellás fénymérős készülék volt, így elég sokat kellett tökölni egy kép megalkotásához, de tény, hogy nagyon jól megtanultam a rekesz/zársebesség, ISO/ASA optika fényerősség és mélységéllesség együttesét.
  – Apu azt akarta, hogy fotós iskolába menjek, mert így egyből lesz szakmám, s szerinte tehetségem volt hozzá -emlékszem, egyik születésnapján nagyon elsírta magát a meghatódottságtól, pedig kemény ember volt, amikor egyik színes fotómat nagyíttattam ki és keretezten be neki, amin egy fát fotóztam le félig alsó perspektívából -, anyu meg azt akarta, hogy továbbtanuljak, de mivel akkor a szüleim már réges-rég elváltak, s emiatt anyu nagyobb hatással volt rám, ezért továbbtanultam.
  Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt a megfelelő választás, és tudom, hogy ha fotósnak mentem volna, modell fotós lettem volna, mert már akkor is fogékony voltam a nők minden rezdülésére, s nagyon könnyen kommunikáltam velük, fesztelenebbül éreztem magam közöttük, sokkal könnyebben szót értettem velük, mint a férfiakkal.
  Szóval szó ami szó, azt hiszem apukámnak igaza volt, s így a továbbtanulással hatalmas varga betűt írtam le.
  – Szóval apu hatására kezdtem el fotózni 14 évesen, és a legkedvesebb fgépem később egy Yashica Elektro 35 volt, aminek a 45mm-es fix objektívja őrülten szépen rajzolt.
  Ezzel a géppel fotóztam apunak a Fát, s később neki is ajándékoztam ezt a fépet, annyira vágyott rá.
  – Első macem -nem mellesleg még most is az van:-DDD, de 5 éve nem tudom lecserélni egy jobb gépre, annyira kiábrándító gépeket dob piacra az Apple, s annyira ki is ábrándulam a cégből úgy 2014 óta – egy MacBook Alu volt, amit használtan vettem 320 000 Ft-ért 2009 februárjában 4 GB RAM-mal és 512 GB HDD-vel, mindezt azért, mert annyira megutáltam a Windows-on, hogy mikor odaültem dolgozni elé, hogy csináljak valamit -TV műsorok vágása, fotózás-, akkor rendszeresen valamit telepíteni, updatelni, vírusírtózni, ápolgatni kellett rajta, mielőtt ténylegesen elkezdhettem volna rajta dolgozni, és
  mert a Dell laptopok ugyanannyiba kerültek, mint ez a MacBook, mely előbbiek nagyon rondák és unalmasak voltak, utóbbitól meg elállt a lélegzetem.

  Esküszöm, 2 sort akartam csak írni! 🙂