Elektromos Volkswagen nyerte a Pikes Peak versenyt

Amíg aludtunk a történelem íródott és a Volkswagen megnyerte a félelmetes Pikes Peak versenyt. Egy elektromos autóval. Sőt nemcsak megnyerte, tette mindezt egy brutális rekorddal.

A Pikes Peak. Aki szimulátorban ment már rajta, az tudja, hogy mennyire durva. 156 kanyar, 20 kilométeren a szakadék mentén, 160-200-24 feletti tempóval.

Öt éve Sebastian Loeb egy Peugeot 208 T16 segítségével állította fel a rekordot 8 perc 13,878-as idővel. Akkor valószínűleg még senki nem gondolta, hogy egy elektromos autó taszítja majd le a trónról Loeb idejét. Ráadásul a Volkswagen, akik nem feltétlenül járnak élen az elektromos autók fejlesztésében. Vagy mégis? A VW pilótája a képen látható teljesen elektromos szörnyeteggel 7 perc 57,148-as idővel rendesen odacsapott a korábbi csúcsnak.

Az autó 250 nap alatt készült a nulláról. 670 lóerő, 2,25 másodperc alatt van százon, teljesen szénszálas váz, és egy brutális szárny jellemzi. Meg az, hogy az összes létező benzines szörnyet megverte.

Hatalmas gratula a VW-nek, csak így tovább!

 • bwtms
 • W

  Nagy elonye, hogy mindegy neki 100m magasan van, vagy 1500m magas hegyi levegot kap, a benzines szornyek az egyre ritkabb levegovel is megkuzdenek a vegefele. Erdemes lenne nezni (nem tudom merik-e) a reszidoket, hogy a Loeb altal felallitott csucsidot aranyosan dontotte-e meg, vagy a vege fele egyre tobbet adogatott…
  Van mit behoznia a VW-nek most autogyartas teruleten es a nimbuszukat kisse fenyesitenj 🙂

 • Hááát ha ilyen a jövőkép akkor ok.

 • Alex

  Es milyen elkepesztoen jo hang.. oh wait

 • BMWfan

  OFF: Ronin-S-t fogsz venni?