Brutál gyors lett az iOS 5 (Android is a levesben)

Korán reggel iOS 5 videót vettem fel, amikor feltűnt, hogy iOS 5 alatt iszonyú gyorsan tölti be a weboldalakat az iPad 2. Nemsokára kirakom a videót is, amin lehet ezt látni, de előbb egy gyors tesztet kipakolok, mert ezt még senki nem csinálta meg tegnap óta, legalábbis én nem találtam adatokat erre vonatkozólag.

SunSpider tesztet futtattam le iPaden, iPhone-on, iOS 4, és iOS 5 alatt, illetve bekerült a chartba egy Galaxy Tab 10.1, és a Samsung Galaxy S 2 is. A Galaxy 2 azért érdekes, mert a Galaxy 2 vadi új, kétmagos procival dolgozó telefon, míg az iPhone 4-em pont egy éves, ennek ellenére hajszálnyival gyorsabb csak az új Samsung teló.

Az is jól látszik, hogy az iPad 2 mennyire gyors lett, tényleg egészen elképesztő, hogy egy új szoftver ennyit tud gyorsítani egy változatlan hardveren, nem kérdés, hogy baromi fontos a jól optimalizált szoftver ezeken a kis vasakon.

Íme chartba szedve az eredmények:

PS: természetesen a felhasználói élmény még kismillió más dolgon is múlik, de azért a sebesség is elég fontos, én most eléggé örülök, hogy az Apple ráfekszik erre is.

 • Az iOS nekem eddig is gyorsabbnak tűnt az Androidnál, ha ezt tovább gyorsítják, lehet, hogy lassulásra fogok vágyni…
  ,-DDD

 • Sermi

  Én is csak olvastam.
  A minek kérdésre gondolom az illető inkább kíváncsiságból csinálta de állítólag ugyanúgy ahogy a 4-est.
  Bár meglepő hogy nem foltozták be majd biztos fogják ezután.

 • Egy meg sem jelent oprendszert tortek fel tethered, ennyi erovel az iOS 6-7-8-at is feltortek mar. 🙂

 • Sermi

  Nekem még ez is újdonság volt 😀
  Mármint hogy a bétát már valami unatkozó tördeli 🙂

 • OMGG

  http://index.hu/tudomany/brittudosok/2011/05/20/az_apple-rajongok_agya_olyan_mint_a_vallasi_fanatikusoke/

  Kár, hogy itt is csak a dogmákat hangoztatják és nem a gyakorlatot nézik OBJEKTÍVEN, azaz, hogy az iOS használhatatlan.

 • OMGG: azert 200 millio ember egesz jol elhasznalgatja az iOS-t…

 • luqe

  Ezek az eredmények biztos jók? Én ugyanezt futtattam a telefonomon (motorola defy@1,3ghz) és 2800-2900 lett az eredmény. Pedig ez egyáltalán nem high-end telefon a maga TI OMAP3430 processzorával. Másrészt (ami a processzor magok számát illeti) ez a teszt csak az egyik magot használja, nem?

  A végkövetkeztetés persze hibátlan, az optimálással sokat lehet nyerni. Ezért volt elsietés a kétmagos őrület, mivel a jelenleg legújabb 2.3.4 (gingerbread) nem is támogatja őket. No nyilván így is gyorsabbak, mint egymagos társaik, de ez csak a gyártástechnológia fejlődésének köszönhető, nem a két magmnak.

 • qwertyy

  inkabb ezt kell nezni, ez egy valodi teszt:
  http://www.youtube.com/watch?v=SCf0-MQswCo&feature=related

 • qwertyy

  “azert 200 millio ember egesz jol elhasznalgatja az iOS-t…”

  ennel nagyobb szamu emberbol allo orszag szavazta anno vissza george bush-t, szoval ez nem sokat jelent. meg eleg sok legy repked szarra, pedig nem biztos hogy olyan jo az. 🙂

 • And1

  Apam! Nevetseges mar sokadjara!

  Ezt figyeld inkabb:
  http://www.craftymind.com/guimark3/

 • Lex

  qwertyy: Egyébként ez még egy májusi videó! Nem tűnik fel, hogy június van, és a postban lévő tesztek már az iOS 5-re vonatkoznak?

 • qwertyy

  mivel az ios5 meg nem jelent meg, igy meg biztosan nem aktualis. majd ha megjelent, biztosan lesz olyan video is. mindenesetre ha hozzaadod azt a tobbletet amit ebben a tesztben latsz, az sem valtoztat sokat a helyzeten szoval igazabol tokmind1 🙂