Bocs, hogy nem volt poszt :(

62 komment

Komolyan mondom ég a fejem, hogy mostanában egy szót sem írtam ide. Nem akarok mentegetőzni. Na jó, de mégis egy kicsit. Az van, hogy az olvasóim háromnegyede már rég átszokott az iMagazinra, oda meg sokkal többet írok mint régen a blogomra, szóval ez a mentségem.

A terv egyébként az volt, hogy a blogomra majd minden más mehet ami nem apple related, például magánélet, meg ilyenek, csakhogy igazából nem sok minden történik velem. De tényleg. Oké, tessék dióhéjban: szakítottunk még tavaly ősszel a barátnőmmel (úgyis valaki bekommentelné), aki azóta teljesen boldog meg minden, az edzés kivételével meg sorozatokat nézek, meg próbálok pihenni. Sorozatokról írhatnék, de olyanokat nézek amiket a legtöbben már úgyis láttatok.

Voltam tavaly egy csomó környező országban 1-2 napokat, de ez mind munka utazás volt, alig láttam valamit a városokból, ezért például ezekről az utazásokról se nagyon tudok mit írni.

Tavaly a sok meló mellett rengeteg XMS szarságot is el kellett tudnom, mert kb 50 olyan probléma hullott ki a szekrényből amire nem gondoltam, de meg kellett oldani. Komolyan elmondani nem tudom mennyi szívás van egy nullásan futó céggel. Hihetetlen. Sose vállalkozzatok Magyarországon, csak ha korlátlan elkölteni való pénzzel rendelkeztek. Komolyan!

Szóval alapvetően ezért nincsenek posztok. A magánéletemet nem szívesen teregetném ki, mert szerintem senkinek semmi köze hozzá, más meg nem nagyon történik, ami miatt megérné, hogy nekiálljak posztot írni. Nem vezettem újabb szuperautót, nem láttam világot sem, szóval viszonylag unalmas dolgokról számolhatnék be, arról meg minek, valószínűleg senkit nem érdekelne. Legutóbb a Tunning burger volt ami kirántott kicsi a szürke hétköznapokból, arról egyből született is egy bejegyzés.

Edzéssel kapcsolatban se nagyon tudok most mit írni, továbbra is tolom heti kétszer háromszor, de most már inkább csak szinten tartom magam, mert nagyjából elértem amit akartam.

Lesz Apple Watch rajt, amiről már mindent megírtam iMagazinon amit tudni kell, a Fashion Street bolt meg most zárva van, de ezzel kapcsolatban majd lesz külön poszt ha eljön az ideje. Azért írom ezt, mert páran kérdezték, hogy miért van zárva. Oka van, de most még nem mondhatom el mi. Legyen ennyi elég.

Szóval most egyetlen posztban leírtam kb fél évet, sajnálom ha ez kevésnek tűnik, de most csak ezzel tudok szolgálni. Igazából két borzasztó kemény év van mögöttem, és szeretném kicsit rendbe szedni magam, emiatt a blog most egyáltalán nem priorítás. Egy egy jó poszthoz élmények kellenek, és elég sok meló meg is írni, inkább pihenek vagy ismerősökkel találkozom ahelyett, hogy a billentyűzetet koptatnám.

Ahogy Angelday barátom írná: függöny. PS: ígérem ha lesz valami jó téma azt megírom majd, de csak azért nem akarok bloggolni, hogy szeméttel töltsem az oldalt. Ja és bocs, hogy ilyen szedett vedett poszt lett ez, de most is épp három emberrel beszélek közben, viszont a kommentek miatt lelkiismeret furdalásom volt, ezért inkább megírtam ezt a posztot gyorsan, különben ennyi sem lett volna.

Még kell egy fuck yeah kép a poszt végére, mert jobb ötletem nincs, kép meg kell minden posztba, különben csak száraz szöveg az egész.

IMG_0764

 • Myxomatosis

  “…egy nullásan futó céggel.” Ezt hogy érted?

  • Myxomatosis

   XMS?

   • Gondolom az XMS. De Handrás, miért tartottad meg a céget, ha tényleg nullás? B-terv? Vagy csak jobb ha van?

    • Mert baromi nagy macera itthon felszámolni egy céget, egyszerűbb nullásan futtatni.

     • Gondolom ez (mint sok minden más) külföldön egyszerűbb. Köszi!

     • És 5 kb múlva lezárni… Más különben boszorkányüldözés indul 🙁 Túl bonyolult a cégek körüli bürokrácia.

  • Nincs bevétel meg semmi, minden bevallás 0-ás.

 • LVS

  Egyebet nem tudok elmondani. :DD

 • Ádám Lukács

  Örülök mindig egy posztnak, mert mindig örömmel olvastam a blogon őket. Az iMagazinra meg inkább haragszom, mert oda nem áttértek az emberek, hanem inkább át lettek kényszerítve, lévén itt kevesebb a cikk. Annak az oldalnak meg van egy elég erős iStyle reklám szaga (jajj, tudom előre, hogy ebbe bele fogsz kötni, hogy nem így van, de én mégis így érzem), így nem szívesen olvasom – arról nem is beszélve, hogy ott nem te vagy az egyetlen “szerző”. Jó stílusban írod a blogot, így mondhatom, hogy hiányzik a régi arculat, de tudom, hogy hiába is akarnánk a régi rendet visszaállítani, kell a reklám meg a bevétel, mégis csak abból élsz.
  Az élethez pedig sok sikert kívánok, örülök, hogy a szakítás után nem magadba roskadtál, hanem megtaláltad a céljaidat a sportban, szerintem csináld tovább, van még hova fejlődni 🙂
  Cigit meg tedd le! 🙂

  • LVS

   Jo a szo. Leirtal helyettem mindent, amihez en lusta voltam 😀
   A Mesosos cikkekhez a”hogyan tuntessuk el a gyari appokat 32lepesben amiketnemeltuntetszcsaknemlatszikazikonja egyujrainditasig” nem sok hangulatom van 😀

   • Mesosnak ebben a hónapban kb 3 cikke volt össz vissz a napi négyből. Decemberben írt sokat helyettünk, mert nekünk nem volt időnk Lacival, meg Péterrel.

   • Myxomatosis

    Lehet én vagyok hülye, de (Handrason kívül, őt azért már olvasom 6-7 éve) ha nem lenne ott a név, akkor nem tudnám megmondani hogy ki írta.

  • Az iMagazin elég sokba kerül, és nyilván kihasználjuk a reklámértéket. Viszont a blogomat olvasta 50 000 ember (most 25000), az iMagazint 150-200 000 ember olvassa, nyilván abba ölök energiát ami nagyobb közönséget elér.

   • L. Endy

    A handras.hu miatt elzarándokoltam a Váci útra is Dél-Budáról, de az iMagazin jéghidegen hagy (hiába olvasom el) és nem megyek el egy iStyle-ig. Ha XMS-be mentem, reméltem ott lesz Handrás. Mostmár a legutóbb vásárlásaim szinte mind apple.hu-n mentek.

   • Ádám Lukács

    A többiek már leírták nagyjából, amit gondolok. Tehát, régen volt a blogod, amit mindig figyelemmel követtem. Aztán az irományaid alapján megkívántam az Apple termékeket, megvettem őket. Most meg van egy sokkal személytelenebb Apple Magazin, ami egy nagy hirdetőfelülete az iStyle-nak, és ami miatt még egy earpodsot se vennék, nem hogy egy cikk után nyálcsorgatva fussak az új iPhone-ért. Sajnálom, hogy ez van, kicsit félve írtam le a gondolataimat, de látom, nagyon nem vagyok egyedül. Az a helyzet, hogy az iMagazin szerintem nem hoz semmi újat, egyedit, egy decens Apple weboldal, amire jó ránézni, meg vannak korrekt cikkek, de ilyenből már van évek óta jó pár itthon is. Ellentétben a blogoddal, ez mindig is egyedi, semmihez sem fogható volt.
    Biztos vagyok benne, hogy az új reklám modell több új vásárlót hoz nektek, de nekünk, a “régi motorosoknak”, meg a fanboyoknak ez rossz így.
    Arról nem is beszélve, hogy kiragadva az iPhone-t, egyre kevesebb előnyös tulajdonságot tudok felsorolni a konkurenciával szemben. Egyre többször fordul meg a fejemben, hogy a következő telefonom már ne almás legyen, 5 év után. Lassan már csak azért veszek iPhone-t, mert bárminemű garanciális probléma miatt egy vadonatúj készüléket kapok, amit könnyebb újraértékesítenem, így kevesebb ráfordítással tudok új telót venni.

   • bornyu

    Handras blogot 50 ezer ember miattad olvasott.
    Imagazint 200 ezer ember az apple miatt
    Szerintem az 50 ezer így nézve több!

 • Dj Redbull

  Szoktál még fotózgatni? Vagy már arra sincs időd? :/ Szerintem az jó kikapcsolódás! 🙂

  • Termékeket meg a macskámat 🙂

   • Vogon

    Kezdj el csajokat fotózni és csöpögtess ide is képeket. ..:)) jó hobbi és naponta fogok jönni igérem!

    • Csajfotózásnál macerásabb dolog nem létezik 🙂

     • Vogon

      Lehet … de .. szóval tessék élni, és tessék élvezni az életet… mi megvárjuk amíg feltöltődsz, én úgy se az apple izék miatt olvastalak, hanem a sarokban a header váltó gombot nyomogatni :PPP (a fiam nagyon szereti) Egyébként sincs semmi esélyed, Version kitalálta hogy videoblogolni fog, és majd ha elkezdi letarolja az összes hagyományos blogot is… Addig is itt a haverja Geri videója hogy tanuljatok belőle:

      https://vimeo.com/148807762

      • Most hétvégén éltem eléggé, de sajnos vállalhatatlan képek születtek csak, szóval hagyjuk is inkább 🙂

      • Vogon

       Azt majd megnézzük a Bors magazinban vagy a Blikkben akkor! 🙂
       Ha egyszer Brightonban jársz dobj egy üzenetet, megiszunk egy kólát a parton! 🙂

 • Mintha csak magamat olvasnám.. Én is átmentem ugyanezen a barátnő témán ősszel, utána meg csak a tanulás volt ott egész télen. Semmi kontent nem volt a blogomon ugyan ezen okok miatt. Én zenéltem ha épp kikapcsolódni vágytam. Vedd elő azt az LP-t és ne hagyd a szomszédokat nyugalomban 🙂 Lehet nekem is el kéne kezdeni futni vagy ilyesmi..

 • LordTomee

  (OFF) Mi a véleményed a Forza Motorsport 6-ról? 🙂 Régen még a Forzákat függted.

 • Norbert Laky

  Évek óta olvaslak , nem az imagazinon megjelent cikkeket hanem téged a blogot. Anno olyan marketinget raktál az XMS mögé a blogon keresztül amit magyarországon elötted senki. Leírtad a napjaidat tapasztalataidat az apple termékekkel és amúgy a világgal kapcsolatban az ember úgy érezhette h kicsit “ismer” téged ezért nálad, az XMS-ben vasarol , mert miert máshol. Amikor lett az egyesülés az istyleal azt gondoltam ,hogy vegülis jó lépés. Amikor lett az imagazin azt gondoltam hogy oké újabb apple related magyar oldal nem baj ha van. De az a varázs amit a blogon kersztül évekig tudtál csinálni az a marketing ami nem annyira agresszívan irányult arra hogy tőletek vásároljunk megszűnt, mert hirtelen nem lett ember szagú es hirtelen erezhetoen direkt marketing posztok is születtek ( tisztelet persze a kivételnek ). Ez szembe állítva a blogolásnak az életszerű mivoltával egyszerűen sokszor amikor anno évekkel ezelött olvastam itt a posztjaidat azt gondoltam , hogy ‘baze nekem is kell egy ilyen cucc ( m1 h iphone,macbook,ipad stb) most amikor az imagazint olvasom azt gondolom és az az érzésem mintha egy bármilyen facebook megosztásokon alapuló reklám oldalt olvasnék ( még ha jobb és szebb köntösben előadva akkor is ). Nyilván többen olvassák az imagazint es amikor időd engedi azzal foglalkozol ,de nem ugyanaz. Azok az emberek akik anno a blogodon kersztul szimpatizáltak veled és az XMS-el nem hiszem h erre vágynak. Neked valószínűleg gyakorlatilag mindegy elég bajod , dolgod van a blog nélkül is. Gondoltam leírom ide ezeket a sorokat nem bántásból hanem mint évek óta olvasód véleménye , meglátása 🙂

  • Szerintem csak azért érzed így, mert az iMagazin stílusa teljesen más mint a blogomnak, de ezt pont így találtuk ki. Azért is magazin a neve, mert magazinosan írunk benne, de ha elolvasod pl az iPhone 6s tesztemet, a lényeg nem sokban különbözik attól mint amit a blogon is írtam volna. Az XMS egy bolt volt sokáig, ott is ültem minden nap, ezért sokkal könnyebb volt összekötni a blogot velem. Olvastad a blogot, aztán bejöttél és ott ültem. Most 6 boltunk van és értelemszerűen nem tudok mint a 6 boltban ott ülni. Szóval értem amit írsz, de nem lehet mindent ugyan úgy csinálni az idők végezetéig.

   • vitor

    Boldogabb voltál akkor? Az XMS időkben, amikor csak egy bolt volt.

    • bornyu

     Jó a kérdés!

  • Zsolt Németh

   Jól leírtad az én gondolataimat is.

   @Handras:disqus minden nap megnyitom ezt az oldalt (és a plastik-ot is), már napi rutinná vált. Régebben remek olvasnivaló volt mind a kettő, kicsit rossz érzés hogy mostanában “hetekig” ugyan az a post fogad mind két oldal megnyitásakor. Tudom hogy neked sem és Józsinak sem kiemelt prioritású a blogírás és bele kell törődnünk ebbe a dologba. Én nem vagyok “Apple függő” nincs iPhone-om, osx-et egy ideig használtam csak (de nagyon szerettem) így nem tartozok az iMagazin kifejezett célcsoportjába, azért olvastam az itt megjelenő dolgokat mert jó stílusban, érdekesen tálaltad az olyan dolgokat amiket érdekesnek találok.

   Na én sem bántásból/rossz szándékkal írtam le ezt, csak pont mostanában jutott eszembe nekem is hogy régen mennyivel másabb volt minden.

   • L. Endy

    dettó

   • payskin

    Pont ugyanez, 1:1-ben: nincsenek Apple-cuccaim, az ember és a vele történt dolgok érdekeltek a blog mögött. Plastik, handras.hu, minden nap, ebben a sorrendben… Most már egy ideje nem. 🙁

    Az emberek, prioritások, szokások változnak, ez az élet rendje. Anno megéltem ugyanezt a kispaddal.

  • WiZARD

   Itt regen volt apple kritika is. Imagazin meg egy szubjektiv velemenytol szinte mentes, dog unalmas reklam lap.

 • Lui

  Nekem az az érzésem, hogy régebben azért is tudott több és minőségi poszt születni Handrás billenytyűzetéből, mert egy-egy apple terméket/fícsőrt bemutatva azt lehetett érezni, hogy az nagyon cool, másrészt nem voltak ennyire elterjedve és egy-egy leírás rögtön felkeltette benned a vágyat, hogy olyan cucc/app neked is kell. Erről szóltak a posztok nagyrészt, mellette fotós dolgok, kocsik, stb..

  Utóbbiakra nincs már időd, ez érthető, i8-ast is kipróbáltad (én is, fasza!), mi lehet még? Az apple termékeket illetően meg az az érzésem, hogy ez a varázs megszűnt, beérett ez az un. okospiac, az apple termékeiben sincs meg már az a woow-faktor. Persze nem is lehet mindig fejleszteni, és ez nem is feltétlen az apple hibája. Már magamon is látom, hogy annyira nem érdekel minden egyes lófing ami cupertino felől árad, a telefonom is csak egy 5S, nem hoz lázba a sok idióta fícsőr, emoji, 3dtouch, mert ezek valahogy mesterségesen próbálják életben tartani az eladásokat. Lényegében az utóbbi években változatlan formában használom a telefonomat, ugyanúgy, mert kialakult hogy mire van szükségem és azt hogyan tudom használni.

  Amik meg most mennek azok inkább az ilyen olyan kiegészítők (ezekről is szól az imagazin), amelyre általában az embernek nem sok szüksége van. Talán ha jönne valami új apple termék az élet más területére, a régebbi minőséggel, ténylegesen felkavarva az állóvizet.

 • lekvároskenyér

  nekem is napi rutin volt a handras pont hu.

  de régebben ez is jobb volt…

 • The Norwegian

  Én még emlékszem a pánikra az egyesülésnél, hogy “de mi lesz így a blogoddal?”, de te mindenkit megnyugtattál, hogy “nyugi, most sokkal több időm lesz írni…” 🙂

  • Így is van, csak akkor még nem volt tervben az iMagazin. 🙂

 • Zoltán

  Valljuk be, hogy nosztalgiázunk! 🙂 Az okostelefon piac kialakulását, a számítástechnikai piac átalakulását, a felhasználási lehetősegek változásait nézhettük végig az elmúlt években, ami olyan kütyürajongóknak, mint mi vagyunk, akik András blogját olvassuk, azért sok emlékezetes pillanatot jelentett! És jó volt mindezt egy olyan ember szemén keresztül is látni, aki jobban benne volt és benne is van a dolgok sűrűjében! Szóval én azért tartozom ám egy nagy köszönettel mindezért! 🙂 Andris, kicsit családtag, vagy inkább jó haver lettél ezen a blog-on keresztül nekem is, meg gondolom sok-sok embernek!
  A gond csak az, hogy mostanában nincs sok olyan grandiózus történés kütyü fronton, ami ekkora hatást keltene, mint az iPhone, úgyhogy addig marad a nosztalgia, mert mindenki újra arra a bizsergésre vágyik ám, mint amikor Steve először végig görgette a zeneszámokat az ujjával és a lista végén a rubber effekt látszott, vagy amikor zoom-olt a két ujjaval a fényképen… 🙂 Na megyek, elolvasom az iMagazin mai cikkeit! 🙂

  • vitor

   A minap megnéztem azt, ahogy Jobs a Tigert demózza. Mai szemmel nézve is élvezetes, nem, hogy akkor, mikor az XP volt az uralkodó. Nosztalgia foevö.

 • Márton Budai

  Netflixet használod? Szívesen olvasnék róla egy posztot, hogy milyen, érdemes-e rá előfizetni, stb..

 • Balázs Greiner

  Szia handras.

  Nem akartam az imagazinra írni. Szembesültem vele, hogy nincs már készülékbiztosítás. Nekem és a feleségemnek is most lenne aktuális a a telefoncsere és ma mentünk volna vásárolni de biztosítás nélkül nem szeretnék két ilyen értékű telefont vásárolni. A kolléganőd telefonon azt a felvilágosítást adta, hogy elvben jövő hónapban van rá esély, hogy újra indul ez a lehetősés és lesz mód biztosítani azokat a készülékeket amik abban az időben lettek vásárolva amíg nem volt lehetőség biztosítani.

  Tudsz abban segíteni, hogy érdemes-e várnunk még egy hónapot a vétellel? Vagy nem lesz a közeljövőben ilyen biztosítási lehetőség? Ha lesz akkor valóban visszamenőleg is alkalmazható lesz?

  Köszönöm!

  • TG

   teljesen jót mondtak a kollégák. a cél az hogy 1 hónapon belül elinduljon egy sokkal jobb szolgáltatás, mint a QBE és akik abban az időszakban vásároltak díjmentesen tudnak biztosítást kötni egy bevizsgálás után

   • Balázs Greiner

    Akkor abban segíts kérlek, hogy Te mint aki beleát, várjak mert mondjuk jó eséllyel 2 hét mulva tudok venni biztosítással vagy ez inkább márc közepe és akkoraddig mint a hímestojás vigyázok. Az ok persze az h a régi telefonok eladását márleszerveztemsokat nem tudok várni…

    • TG

     hát valahol az általad megadott két időpont között

 • Horváth Patrik

  Nekem is hiányoznak a régi stílusú posztok. Legalább te még nem váltottál angolra mint Józsi. Ami persze nem baj csak már kevésbé érzem “közvetlennek” a bloggert már csak a te blogodat követem. Azért remélem írogatsz még érdekességeket ha úgy adódik. Apróságok is jók, fotó, gitározás, vmi kis tech cucc, ilyesmik. Nyilván az az idő már elmúlt de azért még felnézek ide.

 • Kristof83

  Köszönjük a kimerítő választ!

 • Valentin

  @Handrás: Azt mondom én is, mint a többi hozzászóló itt, egyetértek velük, s együtt érzek veled András!
  Sajnálom,h.szakítottatok a barátnőddel, ez nyilván mindenki számára kiderült korábban, mert már nem jelent meg a blogodon. Sajnálom, mert csinos volt és feltételezem, hogy okos is, mivel hozzád tartozott, s te is egy értelmes, okos ember vagy. Kár értetek, bár nyilván megvolt a józan oka, miért szakítottatok.
  Én is hiányolom az XMS-t, legszívesebben személyesen tőled vásárolnék új számítógépet!
  Lehet, hogy első hallásra meghökkensz, s furának hat, amit mondok, de elmehetnél Salsa tanfolyamra, minden bajodra, problémádra gyógyír, s újból kivirulsz!
  Nem hülyéskedek András, még ha sokan ugratnának is vele, egszerűen imádnád, s visszajönne minden az életedbe, ami most hiányzik.
  Baráti üdvözlettel!

  • Gazsibacsi

   Te jó isten…

   • The Norwegian

    😀

 • drake

  Máris szomszéd feszít 🙂

 • hmpffer

  Kell egy bolond nő. Aztán jönnek az élmények! 🙂

 • Endre

  András! Nem gondolkoztatok még vidéki bolt nyitásán? Pl.: Szeged?

  • Zoltán

   Ezt már én is kérdeztem Tőle, de azt mondta, hogy egy ilyen üzlet akkora beruházással jár, hogy Pesten kívül nem térül meg! Én is nagyon örülnék neki, egy önéletrajzot adnék is be rögtön! 🙂

   • Endre

    Szerintem Szeged egy jó potenciállal rendelkező város lehetne ilyen szempontból a sok külföldi egyetemista miatt + a határok közelsége miatt is. Vagy én gondolkodok ilyen szempontból rosszul?

 • Vogon

  András nincs mese, tedd meg a blog szerkesztőinek Freddy-t meg Versiont és lesz kontent:)) meg látogatottság

 • L. Endy

  Rájöttem, hogy mi is a különbség: A handras.hu amolyan “férfimagazin”. Autók, kütyük, utazás, fotó stb. Az iMagazin meg egy unalmas techlap.

 • W

  Egy forum jo lenne Beszmac helyett az iMagazinra. Azt hogy szetcsesztek mar!

  • Gondolkoztunk rajta, de iszonyú sok meló egy fórum karbantartása és moderálása.

 • borgataipatrik

  Akkor ez a the end? Király az iMagazin, de inkább hír alapú, mintsem publicisztika így nem olvasom. Szerettem ezt a blogot. Azért még néha visszanézek 🙂

 • Handris, ezen a képen, most már nem Jobsszos arcvonalaid vannak, hanem inkább Arnold Schwarzeneggeres egy pici StarTrekkes beütéssel :)) :))),