Elektromos robogó bérlés? IGEN! Kipróbáltam a Blinkee-t

Már el is felejtettem milyen jó motorozni, vagy akár robogóval közlekedni a városban. Szerencsére megérkezett a Blinkee.city, ami egy elektromos robogómegosztó szolgáltatás, így végre megint nyeregbe pattanhattam.

Többen is írtak nekem különböző csatornákon az elmúlt hónapban, hogy elektromos robogókat látnak erre-arra felbukkanni a városban, járjak már utána, hogy mi is ez, hogyan működik és csináljak róluk videót. Szerencsére nem kellett nyomoznom, az E.ON megkeresett, hogy ha van kedvem, akkor adnak  egyet pár napra a Blinkee robogókölcsönző flottájából egy tesztpéldányt. Percalapú bérlés, okostelefonnal indítható elektromos robogók, elég jól hangzik. Olyan, mint a GreenGo, vagy a Mol Bubi, csak robogókkal. Persze azért mindig kérdés, hogy hogyan működik a gyakorlatban, illetve az is, hogy mennyire jók ezek az elektromos robogók. Mondanom sem kell, hogy azonnal lecsaptam a lehetőségre és nem sokkal később már egy elektromos robogóval jártam Budapest utcáit. Természetesen videó is készült. Íme:

A Blinkee szolgáltatása május 31-én rajtolt el a nagyközönség számára, mostantól bárki használhatja, akinek 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriájú jogosítványra van. A Blinkee app letöltésével kezdjétek, App Store-ból, vagy Google Play store-ból. Fotozzátok be a jogsitokat, egy személyit, adjatok hozzá egy bankkártyát az apphoz és már csapathatjátok is!

A videót az E.ON támogatta.

 • Amid Abdul

  Nagyon jópofa kis szolgáltatás ez, egy probléma van vele. El fogja lepni a várost a sok rutintalan ember, aki életébe nem robogózott és ott fognak szlalomozni az autók között… 🙂

  • LaciK

   A rutintalan emberek minden hétvégén kiszabadulnak az utakra kocsival is.
   Nem az a max pár száz robogó fogja felborítani a lelki békémet.
   Sőt ezek az emberek akik kizárólag emiatt ülnek kétkerekűre, innentől kezdve autóval is durván figyelmesebbek lesznek mert végre megtapasztalják és megtanulják a közlekedésnek azt a nézőpontját amit eddig szidtak és nem értettek.

  • FibonacciAndSchrodinger

   nem a rutin hianyatol fugg,hogy zavaro e a slalom, hanem attol fugg,hogy milyen emberileg. eloskodo egoista parazita udvariatlan fereg, vagy egy korrekt, empatikus, masokat is figyelembe vevo ember.
   nos, ha robogoval kerul eled egy pofatlan ember, jobban jarsz, mintha autoval. naugye. ergo nem letezik problema, legalabbis ez nem valos, amit irtal.

 • Rorschach

  Te nem hasznaltad a hajhalot 🙂

 • Péter

  1 bukósisak van csak a motorhoz? Mintha olvastam volna hogy utast nem vihetünk vele. De ketten is felférnének. Üdv!

  • Tilos ketten utazni robogón.

  • Pocok

   A csajszi majd futhat utánad 😀

 • Mr. Deluxe

  Szia Bandi! Szuper video megint. Elektromos robogo vasarlasa elott allok, napi 30 kilometert ingaznek vele. Melyiket ajanlod?

 • Pöstyéni Tibor

  Sajnos nekem a kipróbálás sem jött létre.Foglaláskor csak álltam a moci mellet és a Bank kártya adat elküldésemet nem fogadja el.Jó pár próbálkozás után sem. A felületen minden megkapta a zöld pipát hogy jól töltöttem ki és mégsem.

 • István Petkó

  Többször láttam rajta már embereket, bukósisak nélkül. Volt, aki utast is vitt, egyiken sem volt sisak. Ez segédmotornak számít egyébként?

  • Jáger Roland

   Igen