Beoplay A9. Megérkezett.

A Bang & Olufsen mindig is nagy név volt, és mindig is a nagyon drága kategóriába tartozott. Most megérkezett a legújabb AirPlayes kihangosítójuk, a Beoplay A9, ami a maga 630 000 forintos árával (plusz 34 900 a három láb) mégsem számít drágának. Kedves olvasó ennél a pontnál még ne csukd be a postot, olvass tovább. 🙂

Na jó, természetesen baromi drága, főleg az itthoni keresetekhez képest, de a szokásos 4-6 milliós B&O hangfalakhoz képest B&O mércével nem számít drágának. Igen tudom, már a múltkori Bowers & Wilkins A5-A7 kapcsán is sokan leírták, hogy ennyi pénzből milyen hiper-szuper hangrendszereket lehet összerakni. Csakhogy. Nekem is egy Bang & Olufsen A8 szól a nappalimban, egész egyszerűen azért mert nincs hely erősítőnek, illetve nagy álló hangfalaknak, és az A8 baromi jól szól, nem fárasztó hallgatni, gyönyörűen mutat a nappaliban. Maradjunk annyiban, hogy 10 évig foglalkoztam hangfalakkal, meg erősítőkkel, és például nekem is ilyenek vannak, tehát van piaca ezeknek a kis AirPlay-es kütyüknek, nem kell mindjárt lehülyézni mindenkit, aki nem vesz 2 méteres álló hangfalakat a TV mellé.

Hogy milyen az A9? Közel kétszer annyiba kerül mint az A8, de legalább kétszer olyan jól is szól. Hatalmas önuralomba került, hogy ne hozzam haza a tegnap megérkezett demódarabot, pedig pont lenne helye a falon a TV mellett itthon. Pedig csábító volt, hogy egyet leemeljek készletről, úgymond tartóstesztre… De nem, nem szabad, ez a cucc nem az én kategóriám. Meg mit csináljak az A8-cal? Eladni sajnálnám, a hálószobába berakni meg kicsit overkill lenne.

Hogy ki fog ilyet vásárolni? Tudom, tudom. Senki. Pedig dehogynem, már volt is rá előrendelésünk.

Egyértelműen olyanoknak ajánlom akiknek egy ekkora összeg nem számít. Az biztos, hogy a szomszéd Pistikének nem lesz ilyen a szobájában, és az is biztos, ha átjönnek a haverok vendégségbe, lefossák a bokájukat ha meglátják, és meghallják. Két álló hangfal senkit nem érdekel, de ez a 70 centi átmérőjű UFO biztosan nem kerüli el senki figyelmét. A videón látszik, hogy kézrátétellel lehet halkítani vagy hangosítani, csak megsimítjuk a tetejét és ennyi. Meg falábakon áll. Bükk, tölgy, vagy tikfa. Egy nagy lavór, falábakon AirPlay technológiával. Zseniális.
Az étkezőbe például pont jó lesz:

Tegnap amikor a Fashion Street XMS-ben felvettük az unboxing videót, egyből odagyűlt egy rakás ember. Még be sem kapcsoltuk, már ott álltak és nézték, tényleg mintha UFO-t láttak volna. Aztán persze megküldtük rendesen, simán beszólta a 100 négyzetméteres boltot, még 10 méterre a pultnál is éreztük a fa lábak által, a padlónak átadott mélyeket. Egyértelműen ez most a világ legjobb AirPlay kihangosítója, meg persze valószínűleg a legdrágább és a legextravagánsabb is.

Hogy Instat Get-e? Hát persze. Azoknak akiknek van felesleges 630 000 + 34 900 forintja: Instant Get.

Az xms.hu-n a termékoldalon meg lehet nézni a specifikációkat, meg egy a gyártásról készült videót, itt pedig egy kicsomagolós videót amit a boltban vettünk fel. Muszáj volt megörökíteni, nem minden nap bontogatunk 630 ezres iPhone kihangosítókat. 🙂

Beoplay A9 Unboxing from Andras Horvath on Vimeo.

 • Ma 2 darabot is vettek miutan meghallgattak 🙂

 • lekvároskenyér

  grat! és mennyit kell majd pluszban eladnod, hogy pótolni tudd az esedékes tranzakciós adót? :/

 • SoXxX

  Massive
  Egyrészt te személyeskedtél..és nem én. Másrészt csak kiváncsi voltam a rendszeredre, eszembe nem jutott, hogy fikázzam. Tudod akik hifiznek azok általában nem szólják le mások rendszerét..változó okokból.
  Peldául mert az izlés szubjektív dolog, mert mindenkinek mások a lehetőségei.
  “Mindenki úgy élvez, ahogy tud”, ahogy azt egy általam nagyra tartott ember mondá, én meg mélységesen egyet értek.

  Továbbra sem érted azt amit kifogásolok benned. Ez nem egy technikai forum, igy ne is várd, hogy technikai részleteket írjak. Azzal van végig a problémám, hogy próbálsz végig a hozzászólásaimba olyan dolgokat belemagyarázni amiket le sem írtam..mindezt azért, mert beszóltál egy olyan mondatért, amit pont ugyanabból az okból írtam amivel cáfolni próbálod…ez szánalmas.

  HAndras
  Gratulálok az eladáshoz! De tényleg, annak ellenére, hogy nemtudok azonosulni egy ilyen lehúzós árú, minőségben szerintem szőrnyű ár/érték arányú készülékhez..azért az illető legalább feljebb lépett az átlagos zenehallgatási pontn..remélem ez azt jelzi, hogy elindul a minőségi zenehallgatás rögös útján.

 • Padre

  massived, aranyos vagy 🙂 kösz, nem kell lekeverned a cuccomat, elég jól sikerül magamnak is. Legalább is elég nívós külföldi kiadóknak megfelel. 🙂 Igaz kellett hozzá 12 év tapasztalat. A pm5+sub egy rakás szar, és nem pénzkérdés, mert ennyiért van jobb rendszer, lehet hogy használtan, de van. Ezért tartalak hiteltelennek a témában, aki pm5-öt vesz, annak nincs füle. Nem lenne veled sok baj, csak túl nagy az arcod, egyszer már megjártad emiatt és látszik hogy nem tanulsz a hibáidból.

 • trsr

  Hát ez k*vajó. 😀 Lehet hogy rohadt drága, de ez akkor is elég innovatív darabnak tűnik, kíváncsi lennék élőben milyet szól mert még az unboxing videó alapján is meglehetősen masszív. Ja és külön piros pont a LesDjinns-ért

 • zozo76hun

  Szerintem ez bun ronda. Most tenyleg valaki egy ilyen lavort akar a szobajaba? A masik meg hogy ennek van valami koze egyatalan a HIGH FIDELITY-hez? Es hogy lesz ez sztereo? Ketto kell belole? Mert ha csak egy, akkor az csak egy pontbol is sugaroz, abbol meg soha nem lesz normalis sztereo rendszer. Persze en ertem hogy ez tenyleg ilyen iPhone-rol nyomom a zenet dolog a szobaba, de ahhoz meg draga hogy csak ugy szoljon valami monoban a sarokbol.

 • DJ Roberto

  Meghallgattam az A9-et.Aki ezt jó hangúnak állítja be,az egy kissé elvakult,mint azzal hogy az iPhone a legjobb telefon.Nagyon sokan nem hallottak még jó hangot,ha ennek jó hangja van.