Bemutatták az új Nissan Leafet

A Nissan Leaf az egyik legnépszerűbb elektromos autó jelenleg. Itt az új modell, ami nagyobb aksit és erősebb motort kapott. És drágább lett.

Bemutatkozott az új Nissan Leaf a CES-en. 62 kWh akkumulátor, 364 kilométeres hatótáv (EPA), várható itthoni ár: 15 000 000 forint körül. Aktív aksi hűtés nincs, továbbra is passzív hűtés hűti az akkumulátort.

110-ről 160 kW-ra (214 lóerő) nőtt a teljesítmény, ennek köszönhetően jobb lett a gyorsulás és a végsebesség is. Minimális változtatások történtek csak ezen kívűl, új navi, frissített szoftver és pár új külső jelölést kapott az új modell ez kimerül egy-egy e+ jelben, ami nagyobb aksit jelzi. A Jó hír, hogy 70, de akár 100 kW-os töltésre is képes lesz, feltéve, hogy találunk ilyen teljesítményű töltőt.

Dióhéjban ennyi, 2019 nyártól lehet rendelni majd, ez azt jelenti, hogy várhatóan 2019 végén szállítják majd. Nem tudom mire lesz elég az Leaf, viszonyításképp a Hyundai Kona ugyanennyibe kerül, és 412 km hatótávra képes (EPA). Igaz a Kona egész évben alig lesz kapható, de közben érkezik Európába a 10 000 euróval drágább Model 3 ugyancsak 400 km hatótávval, könnyen lehet, hogy a vásárlók rászánják ezt a plusz pénzt és Teslát vásárolnak majd. Feltéve persze, hogy a Tesla eleget tud majd gyártani az EU számára. Érdekes év lesz ez.

 • fects

  Én “csak” 5500 Eurós felárat látok, és jelenleg 10M HUF körül kapni a 40 kWh-s verziót, szóval állami támogatással ez inkább 12M HUF lesz, nem?

 • Valentin

  Mire lesz elég? Semmire. Ez a Leaf sok szempontból elcseszett egy autó:
  magas fogyasztás – nem áramvonalas forma, aktív aksi hőmérsékletszabályzás hiánya, viszonylag hamar tönkremenő aksik, nem tól jól kihasznált karosszéria tervezés-egység elhelyezés benne (az orra teli van, mint egy hagyományos autóénak, ennek ellenére magas a karosszéria). Egyre kevesebb Leaf fog fogyni a jövőben.

 • rdos

  Boccs az off-ért, de itt talán elmegy. 🙂

  Kő autó? Kő hát!

  http://soo.gd/iOsx

  On