Beef Heaven a Tuningtól

25 komment

Tegnap eljutottam a héten megnyílt Beef Heaven étterembe, amit az általam nagyra tartott Erdélyi Róbert a Tuning tulajdonosa álmodott meg. Hogy miért tartom őt nagyra? Mert elképesztően odafigyel arra, amit csinál. Ha kell beáll pincérnek, fejből tudja a gyakran megforduló vendégek nevét, és ha esetleg negatív kritikát kap, perceken belül felkeresi az elégedetlen vendéget, hogy kiderítse mi volt a probléma. Ő tipikusan az a vállalkozó, aki szerelemből csinálja a bizniszt, a pénz csak másodlagos. Ez persze meg is látszik az éttermén, illetve most már többes számban éttermein.

A Tuningról itt írtam korábban, ha jó hambit akarsz, akkor érdemes kipróbálni.

beef

A Beef Heaven a Liszt Ferenc tér 11 szám alatt nyílt meg és a Tuningtól eltérően jó nagy étterem ugyancsak nagy terasszal. Itt is vannak hamburgerek, de ahogy a nevéből is látszik itt inkább a marhahúsoké a főszerep.

Bevallom, jómagam nem vagyok egy nagy húsevő, sőt kifejezetten finnyás vagyok. Csirkéből csak a mellét eszem meg, marhából csak bélszínt, disznót meg szinte egyáltalán. Ezek után félve pillantottam az étlapra és próbáltam eldönteni, hogy vajon marhaszegyet, vagy marhapofát válasszak. Nyilván rámehettem volna a hamburgerekre is, de azt bármikor ehetek a Tuningban, mindenképp valami mást akartam kipróbálni.

Szerencsére magától a séftől kaptam segítséget, gyorsan sikerült a pit boxban készült marhaszegy mellett dönteni, előételnek mogyorós bélszíncsíkokat rizstésztával, illetve libamájparfét kértünk meggymustárral. A desszert somlói galuska és füge mousse volt grillázs piskótán.

#beefheaven #foodporn #beef

A post shared by Andras Horvath (@handrashu) on

Nem fogok belemenni részletesen, hogy milyenek voltak a textúrák, meg az ízvilág, meg ilyesmi, mert nem vagyok akkora ínyenc vagy ételkritikus, hogy pontosan visszaadjam az ételt írásban, de annyit elmondhatok, hogy a kaja isteni volt. Egyáltalán nem a megszokott magyaros ízvilággal találkozunk, van egy kis keleti beütés is. A smokerben készült marhaszegy szétomlott a számban, ami persze nem is meglepő 14 órán át készülnek a húsok 130 fokon plusz egyéb praktikákkal és titkos hozzávalókkal.

A somlóiba elrejtett kis meglepetés pedig zseniális húzás, természetesen nem fogom elárulni, hogy mi a meglepi. 🙂

Biztos vagyok benne, hogy ha valaki kipróbálja a Beef Heaven éttermet, az nem nagyon fog tudni belekötni sem az ízekbe, sem a minőségekbe, maximum az árakat lehet megemlíteni, amik sajnos az átlagos hazai pénztárcának megterhelők. Én kevesebb mint két karton cigi árát költöttem el tegnap két főre, amit egyébként már kétszeresen megspóroltam azzal, hogy pont egy hónappal ezelőtt leraktam a cigit, ezért nem fájt a számla. Igaz, ami igaz, Tuning törzsvendégként kaptam 20 százalék kedvezményt, ez utóbbi egyébként nyilván minden Tuning törzsvendégnek jár.

A Beef Heaven Facebook oldalát itt találjátok, étlapot itt, az étterem weblapját pedig ide kattintva érhetitek el, menjetek és egyetek egy jót!

PS: ezért a posztért sem fizetett senki, azért írtam meg, hogy segítsem a véleményemmel azokat, akik azon gondolkoznak, hogy kipróbálják-e ezt az éttermet

  • Dávid Bari

    Egészen elképesztő, hogy mennyire elég volt a fizetőképes emberek növekedése ahhoz, hogy a piac reagáljon, és brutális minőségi ugrás legyen Pesten. Néztem a 3-4e Ft-os szendvicseket, ami soknak tűnik, de 10-15 EUR-ról beszélünk, ami ehhez a kajához minimum dukál is.

  • Köszi, erősen szimpi a hely, ki lesz próbálva 😉

  • The Norwegian

    Sajnos fogalmam sincs mennyibe kerül egy karton cigi. 🙁

    • BMWfan

      11K körül … (nem dohányzom)

  • Mi a helyzet a dohanyzassal?

  • Luckyland

    Gratula a cigi lerakasahoz! Par hete 5 ev utan ujra magyarorszagon jartam, es a leg mellbevagobb az volt hogy mennyien cigiznek. Egyszeruen brutalis. Gyakorlatilag mindenhol a pofamba szallt a cigifust, egyszeruen elkerulhetetlen hogy ne szivd mas fustos lehelletet.

    • Exxon

      sajnos ez így van, nem lehet úgy egy fél utcahossznyit lesétálni vagy bemenni egy üzletbe bárhol, hogy közben ne kapd az arcodba a bagót. irdatlanul idegesítő

  • Horváth Árpád
  • Már régóta mondom, hogy sosem lesz ferrarim 🙂

  • tippcsi

    Szia András! Elnézést hogy ezen a fórumon zavarlak!
    Az volna a problémám, hogy a 2014 októberében vásárolt 15″ MacBook Próm a 10.12.4-es frissítés óta megkergült, többször, bekapcsolás után a rendszer indítás helyett újra indul, és csak az újratelepítés segít!
    Kérdezném a fent említett problémát mi okozhatja?

    Válaszod előre is köszönöm….

    Tippcsi

  • Árpád Levente Major

    Köszi a véleményt! Kipróbáltam ma és csak egyet tudok érteni veled! Fantasztikus a hely.

  • Peter Sesztak

    Szia András ! vagy 20 éve nem beszéltünk (pontosabban iBook G3 óta): én pont most gondolkodom azon, hogy visszaszokom a cigire. Lényeg: azt szerettem volna tőled kérdezni: sikerült / azóta sem ?