Tuning Hambuger ajánló

33 komment

Még 2012-ben írtam egy posztot, melyben azt állítottam, hogy a város legjobb hamburgere a Hard Rock burgere. Kaptam akkor hideget meleget, még egy év múlva is hallgattam, hogy mekkora hülye vagyok, amiért 3400 forintot kiadok egy hamburgerért. Azóta sok hamburgerest kipróbáltam Budapesten, de továbbra is a Hard Rock maradt a kedvencem. Tegnap viszont új kihívóra akadtam, ez pedig nem más mint a Tuning Burger.

Teljesen szubjektív poszt következik, mert ugyebár mindenkinek más-más kaja számít jónak.

A Tuning Burger a hetedik kerületben található, és egészen véletlenül jutottam el hozzájuk tegnap. Az edzőteremben emelgettük Robi barátommal a súlyokat, és valahogy szóba kerültek a hamburgerek. Robi mondogatta, hogy a Tuningot próbáljam ki, mert baromi jó a hamburgerük. Mondtam neki, hogy mióta kinn voltam USA-ban a nyugati parton, azóta elég finnyás vagyok hamburger ügyben, és elég magasan van a léc. Addig addig vitáztunk, míg végül abban maradtunk, hogy edzés után egyből menjünk oda. Elég fáradtak és éhesek voltunk, gyorsan rákívántunk a csirke-rizs kombó helyett egy hamburgerre.

tuning-bar2-player.hu_

Az Akácfa utcában található az étterem, ahol nem egyszerű parkolni, de végül szerencsénk volt és találtunk helyet. Azért javaslom a taxit, vagy a tömegközlekedést, mert a környék tényleg elég zsúfolt parkolás szempontjából. A fenti fotón láthatjátok a helyiséget, nagyon hangulatos kis kajálda. Péntek este teljesen tele volt (jó jel), szerencsére Robinak volt annyi esze, hogy még az edzőteremből foglalt asztalt.

De beszéljünk a hamburgerről, hiszen az a lényeg. A kiszolgáló gyorsan érkezett, nagyon kedves volt, elmondta az ajánlatokat meg a tudnivalókat a húsokról és egyebekről és már rendelhettünk is. Gyorsan kiválasztottam egy Classic Burgert, plusz  kértem mellé egy Jack Daniel’s whiskey-t, aztán később még egyet, de ez nem is lényeges.

A Classic Burger, 1950 forint, a buciban pedig a 180 grammos hús mellett, találunk római salátát, mustárt, házi paradicsomszószt, csemege ubit, fekete erdei sonkát, cheddar sajtot, és paradicsomot. Igen a sonkán kicsit fenn akadtam, de erről majd később.

IMG_0631

Az első harapásnál Robi kérdően nézett rám, én pedig csendben bólogattam miközben arra gondoltam, hogy igen, igen, ez nem valami gagyi, hanem valami olyasmi amire most oda kell figyelnem. Ennek megfelelően lassan és akkurátusan fogyasztottam el az utolsó morzsáig a hamburgeremet.

Most pedig a hosszas bevezető után jöjjenek a benyomásaim. Az esetleges negatívumok nem kell felhördülni, kizárólag a saját ízlésem határozza meg a véleményem.

Szóval. A buci nagyon finom. A legtöbb étteremben már a bucinál kezdődik a probléma, itt tökéletes. Talán egy hajszálnyit jobban megpiríthatták volna az enyémet, de például Robié tökéletes volt.

A húsra sem tudok mást mondani, mint azt, hogy tökéletes. Fogalmam sincs mi a titka a tökéletes hamburgerhúsnak, de a Tuningban ismerik a titkot, és ennek megfelelően készítik el. A hús íze és az állaga is mesés, egyszerűen nem tudok belekötni. Mindössze annyi kifogásom volt, hogy a buci méretéhez képest kicsit kicsi volt a hús, de a végére ez már egyáltalán nem érdekelt, annyira finom volt.

Ez valószínűleg csak engem zavar, de ebben a burgerben kicsit sok volt zöldség és a szósz. Ismételem az én ízlésemhez képest. Szerintem a kevesebb több, ezért nem szeretem ha agyon van pakolva egy burger. Egyrészt macerás elfogyasztani akár késsel, akár kézben tartva, másrészt a sok szószon meg paradicsomon elcsúszkálnak az összetevők, harmadrészt nem annyira roppannak a falatok a szánkban amiatt, hogy eláztatják a burgerben lévő cuccokat a levek. Kétszer le is ettem magam egyébként, pedig nem szoktam bénázni. Ezt az apróságot leszámítva viszont az ízek itt is tökéletesen rendben voltak. Annyira nem bántam egyébként a dolgot, mert így még inkább laktató volt a burger, én pedig nagyon éhes voltam.

A roppanós dolgokra visszatérve, ami nekem nagyon hiányzott, az a bacon. A Tuning egy vékony sonkát helyez a hús tetejére, nem pedig egy jól megpirított bacont. Persze a sonka is finom volt, de azért a bacon az bacon. Ha ez is benne lett volna teljes lett volna a gasztronómiai élményem.

A tányéron lévő sült krumpli és a káposzta is tökéletes volt, pedig ezt is könnyedén el szokták rontani, főleg a krumplit. A krumplira különösen háklis vagyok, ha valami mirelit izét tesznek elém meg sem eszem. Ráadásul az arányok is rendben voltak, nem sem kevés sem túl sok a köret, pont egyszerre fogyott el minden.

IMG_0633

A deszert kínálat nagyon egyszerű, konkrétan egyetlen finomságot lehet választani, egy csokiszuflét egy gombóc fagyival. Erre is rámentem, és nem is bántam meg. Olyan volt amilyennek lennie kell: tökéletes! Nem, nem akarom tudni hány kalória volt, ne is írjátok, egy kemény edzés után néha-néha megérdemel az ember egy kis bűnözést!

Összességében, nagyon meg voltam elégedve, és melegen ajánlom mindenkinek a Tuning Burgert. A kiszolgálás tökéletes, a hely hangulata tökéletes, és a hamburger is olyan ami után egy tősgyökeres ínyenc amcsi is megnyalná mind a tíz úját. Mint megtudtam, vannak tematikus napok, ilyenkor bármit lehet kérni a hamburgerbe, például az általam hiányolt roppanós bacont is. Alig várom, hogy ismét kipróbáljam! Az árak teljesen reálisak, többet is kifizettem volna, mert egy igazán jó hamburger amibe a szívét lelkét belerakja a készítője, bármennyi pénzt megér. Érdemes egyébként az étlapot is átböngészni, mert természetesen nem csak egy fajta hamburgert találtok.

A Tuning Burger Facebook oldalát itt találjátok (jó sok 5 csillagos értékeléssel), az étterem weblapját pedig ide kattintva érhetitek el.

PS: a posztért nem fizetett senki, azért írtam meg, hogy a hozzám hasonló finnyás arcok is tolhassanak magukba egy igazán finom hambit.

  • Vasi

    Az 1950-es ár mellé nem jár a hamburgeren túl semmi se hozzá, ugye? Tehát ami a képen látható a tálcán, azért külön fizettél?

    • http://www.handras.hu/ Andras Horvath

      A köret is benne van ebben az árban

      • Myxomatosis

        Az nagyon kedvező ár, máshol minimum 2500-3000ft szokott lenni, és nem mindíg a legjobb. Csak ne lenne olyan messze.

  • Balázs Orbán

    Nagyon jól néz ki :). Majd kipróbáljuk, köszi az ajánlást.

  • Viktor Vègh

    A Pesti Burgert próbáltad már? Nálam eddig az a best… :)

  • Márton Szigeti

    Azért tegyük hozzá, hogy 2012-ben még nagyon kevés normális burgeres volt Pesten, azóta jött be kb. az elmúlt 2 évben ez a nagy kézműves sör meg hamburgeres minden sarkon és mindenki nagyon egyedinek képzeli magát. Kezd már ez a műfaj kimerülni.. amúgy 3 éve még igaz volt, hogy a Hard Rock-ban volt az egyik legjobb burger, ma 1500-ért (vagy kicsit felette) bármikor helyen találsz ilyen minőséget. A Hard Rock-ban amúgy se a minőségért, hanem a helyért fizetsz (kb. mint a Starbucks). Én már konkrétan ránézek egy hamburgerre és rosszul leszek, csak ezt nyomatja mindenki 2 éve, sok már egy kicsit.

  • bbsmk

    Ránézésre gagyesznak néz ki. Próbáltátok már a pesti burger and bart? Én egyedül idáig ott ettem budapesten olyat ami a valódi hamburgerre hasonlitott.

  • Balogh Balázs

    Erről a cikkről az jutott eszembe, hogy a 10 millió gasztró szakértő országa vagyunk… Mázli, mert így a közepes és gyenge helyek is megélnek :)

  • https://www.facebook.com/m12.technology versION
  • szebe

    Részemről Magic, de mint írva is vagyon a post elején, ez biza szubjektív.

    Azért örömteli, hogy elég sok helyen kapni már normális hamburgert.

  • http://www.handras.hu/ Andras Horvath

    Egyszer megpróbáltam, de nem lett túl jó :)

    • https://www.facebook.com/m12.technology versION

      en megcsinaltam video alapjan amit linkeltem, a majonezbe tul sok olajat rak, eleg 1-2 deci boven , aztan a bacon is feleslegesnek tunt bele, bar ez izles kerdese, par hetig hamburgert ettunk, azota nem birok ranezni se :D

  • geegggeeee

    Véleményem szerint majdnem mindenki a helyet hypeolja, meg a “hangulatot” pl.:Sophie&Ben, ahol 5-6 ezer alatt éhendöglesz, olyan kicsik az adagok, de a wc ajtó gravírozás 200ezer huf volt, vagy pl. a Magic se egy nagy tűz. Nem fikázni akarok, hiszen voltam ezeken a helyeken és ízlik a főztjük, de ha teszünk a késsel-villával hamburgert evésre meg a sznobkodásra és csak és kizárólag az íz/ár/érték arányt nézzük, akkor a Big Daddy mindent visz! Egy bódé a budafoki remíznél, ahova ha nem telefonálsz oda,h mit ennél, akkor vagy 20-an lesznek előtted vagy elfogy minden, mire odaérsz. Sajtimádó rulz!

    • http://www.iwannaseethelight.com Solar Eclipse

      Hamburgert, pizzát, kés villával enni szimplán csak “gáz”.

  • daneelolivaw

    handrás, w35ben jártál már?

  • akaroly

    A Zinget is próbáld ki, húsban messze ők a legjobbak :) Pesten a legtöbb hambis helyet végigpróbáltam már, és eddig a Zing a befutó. Egyébként a tökéletes hús titka, a jó alapanyag, és hogy CSAK só és bors a fűszer. Semmi más. Amiben más is van, azt már fasirtnak hívjuk :)

    • http://www.iwannaseethelight.com Solar Eclipse

      az igazi hamurgerben europában “fasirt” van, amerikában steak. szerintem.

  • Madoff

    nem tudom handras miert nem tartasz egy kobe marhat a 6-ikon a teraszon, a macskad jol ellenne vele, buzat is vethetnel a nappaliban, kis vetemenyes a kadban, es minden meglenne egy igazan korrekt home-made, 100% grass-fed, non-GMO, oranic bio-clusterfvck hamburgerhez. A marha belsosegeit meg elragcsalna a macska par evig.

  • fects

    Az emlegetettek közül:
    -W35: nagyon rossz, bár csak 1x voltam, a pincér is bénázott
    -Zing: nekem túl juicy
    -Big Daddy: jó hely, bár kicsit ingadozó volt régebben a minőség
    -Magic: az egyik kedvenc, de kicsit nagyüzemi lett
    -Bodega: a másik kedvenc, de a minőség itt sem állandó

    • Mergete

      Egyetértek, plusz

      - tgi: hármas alá
      - manga: erős négyes
      - páva a grashamben (amig volt): négyes fölé

  • gusson

    “Az Akácfa utcában található az étterem, ahol nem egyszerű parkolni, de végül szerencsénk volt és találtunk helyet.”

    Pedig a helytől nincs messze egy biztonságos s nem drága (igaz, az ingyenességgel nem versenyezhet, de valamit valamiért) parkolóház.
    Ha arrafelé járok, mindig ide állok be:
    http://www.a60.hu/

    Legközelebb állj be ide, legalább hozzájárulsz a nyugdíjalapomhoz. :)

  • Krisztián Péter-Szabó

    “Az első harapásnál Robi kérdően nézett rám, én pedig csendben bólogattam miközben arra gondoltam, hogy igen, igen, ez nem valami gagyi, hanem valami olyasmi amire most oda kell figyelnem. Ennek megfelelően lassan és akkurátusan fogyasztottam el az utolsó morzsáig a hamburgeremet.”

    Azt a modoros hétszentségit…

  • Vince

    Meg tudjátok mondani mi az a “buci”? A cipo az?

    • Erdélyi Róbert

      Szia Vince. Igen, a formáját tekintve végül is az:-) De más az alapanyag, és az íz.

  • http://raceworld.hu CharlieBrown

    Egyszeru parasztgyerek vagyok, nekem tokeletesen megfelel a Mester utcaban a Black Cab burger. :) 2.000-bol ott is pukkadasig zabalok, es kibeb.szottjo a krumplijuk.
    http://www.blackcabburger.hu/mester/menu.html

  • http://www.oroszvari.com mandark

    burger and love

  • http://burgerblog.hu Jancsa Jani

    Ha burgerről van szó, nem tehetem meg, hogy ne jelenjek meg :D És hogy releváns is legyek: a Tuning valóban nagy király :)

  • Ádám Lukács

    Aki a Tuningra, meg a Hard Rockra azt mondja, hogy a város legjobb burgere, az az égvilágon semmit nem tud a burger gasztronómiáról, meg magáról a burgerekről, kis túlzással, ami nem meki, és 2500 Ft-nál többe kerül, az már “tökéletes” neki.

    Hát a Tuning még csak távolról se üti meg némely eldugott zugban levő kézműves burgerek szintjét, amikben a húspogácsát úgy készítik, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva, vagy a szósz is olyan, amiről egy nyalás után is a hamburger jut eszedbe.

    A W35 olyan pocsék, hogy szó szerint hányingerem lett a mirelit húspogácsás, 2800 Ft-os duplaburgerüktől.

    Ami már “mainstream”, de még kicsit emlékeztet az igazán jó burgerre az a Black Cab, illetve a Zing. De a legjobbak egyfajta “rejtett kincsek”, meg kell találni, fel kell fedezni, és szájhagyomány útján terjeszteni. Két példa, egymáshoz nagyon közel: Bajor söröző, Bölcső.

    Jó burgerezést, és hagyjátok már ezt a burzsuj szemléletet, hogy Hard Rock, meg egyebek, én egy tökéletes burgerért fizetnék akár 10ezret is, de a Hard Rock ahhoz igen szar, hogy annyit érjen.

    • Erdélyi Róbert

      Kedves Ádám. Kérdésem. Voltál mint vendég a Tuningban? Az általad említett ,,rejtett kincs” csak addig rejtett míg szájhagyomány útján el nem terjed róla, hogy micsoda ,,rejtett kincs”. És minél gyorsabban terjed a szájhagyomány útján annál felkapottabb lesz a hely ugyebár. Mert mindenki ki akarja próbálni milyen is a ,,rejtett kincs”. Na képzeld a Tuning is így indult el. Csak a hitelességünk és a minőség ami mi nyújtunk, a szájhagyomány útján elterjedt ma már lelepleződött és nem ,,rejtett”. Ennyi ember nem tévedhet:-) Tehetünk mi erről? Na ugye. Igen, dolgozunk éjt nappá téve. Ennyi a titok.
      Ettől függetlenül mint a Black Cab, mint az általad említett Bajor söröző, Bölcső jó helyek, és kétség sem fér hozzá, hogy megérdemlik az elismerést. Csak más! Legyen véleményed, én tiszteletben tartom. De ne húzz le olyan helyet amelyikről fogalmad sincs, hogy mi energiát beletett abba, hogy ne csak egy ,,rejtett kincs” legyen. Köszönöm. Erdélyi Róbert, Tuning tulajdonos.

      • Ádám Lukács

        Kedves Róbert!

        Igen, voltam a Tuningban, kétszer is. Mint ahogy a Hard Rockban is. A Tuningban meg voltam elégedve a kapott szolgáltatással, a vendéglátással, de !saját véleményem szerint! a burger nem nyújtott semmi extrát, amiről az jutna eszembe, hogy “na, ilyet csak a Tuningban lehet kapni”, sőt, hogy őszinte legyek, a húspogácsát mindkét alkalommal a kelleténél kicsit jobban átsütötték.
        Ettől függetlenül a hely szimpatikus, merném is ajánlani, csak !számomra! kicsit csalódás volt ahhoz mérten, hogy mennyi helyről hallani, hogy a “város legjobb burgere”, bár kétségkívül a hely hangulat, és az egész milliő emlékezetes, különösen örültem a 3 fajta csípősszósznak (volt valami banánból készült is talán? az valami eszméletlen).
        A hozzászólásomat pedig félreérted, Handrás szemléletére reflektáltam, hogy Hamburgert csak az úgymond drágább helyeken próbál, mint pl. a Hard Rock, vagy olyan éttermekben, amik “felkapottak”, mint a Tuning is, nem magára a Tuningra mondtam, hogy “burzsuj”.
        Mint azt olvashattad is, nem is elsősorban a Tuningról írtam negatív véleményt, arra csak annyit írtam, hogy !szerintem! van jobb burger is annál, a Hard Rock sokkal kellemetlenebb élmény volt.
        További sok sikert kívánok a Tuninghoz!

        • http://www.handras.hu/ Andras Horvath

          Ez nem igaz, mert szoktam enni pl a szentendrei úton is burgert a kis bódéban.

        • Erdélyi Róbert

          Kedves Ádám. Az építő jellegű kritikát mindig örömmel veszem, főleg ha mindezt egy intelligens ember ,,tollától” származik. Tudom nagy az elvárás a vendégek részéről irányunkba és időnként túlmisztifikálnak. Amiben mi jók, esetleg jobbak vagyunk az a szolgáltatás színvonala. Nem akarjuk megváltani a világot és azt sem állítjuk, hogy mi vagyunk a csúcs. Egyszerűen szeretjük amit csinálunk, és igyekszünk a legjobbat kihozni. A túlsütött húsra meg mellékelek egy régebbi posztom. Köszönöm, hogy időt szántál ránk, és szeretettel visszavárunk. Szép estét. Róbert.

          Egy régebbi bejegyzésem ismételten napirenden!
          Az elmúlt hónapokban a látogatottságunk elérte azt a szintet amikor minden igyekezetünk ellenére már nem jut elég idő, minden vendég arcát egyenként ,,szkennelni” kifürkészve, hogy minden rendben van,? ízlik az étel az első harapás után? Nem értünk oda időben, de Te rendelni szeretnél? Legyen szíves….egy mosoly….és kizártnak tartom, ismerve magam, a kollégáim, hogy ne legyünk ott két percen belül.
          Határozottan kérünk bennetek, hogy bármi nemtetszés esetén jelezzétek, akkor és ott! Mert csak a ,,most” számít( Deniz is megmondta:-) Miért gondolja bárki is, hogy ,,szégyen” szólni? Jelezz, kérj, kommunikálj!!! Hisz mi vagyunk érted, és nem Ti értünk kedves vendég! A tökéletes élményt szeretnénk adni minden hozzánk betérőnek, de egy jó kapcsolat alapja a ,,KOMMUNIKÁCIÓ” !!! Ez már nem az a vendéglátás amikor bosszút állunk mert mertél reklamálni.
          Hiszen mi is hibázhatunk, nem vagyunk robotok. Fontos, a ,,most”, mert a tüske benned marad! És mi nem akarjuk, hogy bármi tüske érje lelked, amíg nálunk vagy, és megtisztelsz azzal, hogy nálunk hagyod a pénzed!
          Szóval kedves vendég állj a sarkadra! Kérdezz! Legyen önbizalmad, és mosolyogva (mert az nem kerül semmibe) reklamálj, még akkor is ha nem vagy biztos igazadban…mi így is szeretni, és tisztelni fogunk, és a legfontosabb MEGOLDJUK mosolyogva:-)! Számunkra csak a tökéletesen elégedett vendég elfogadható! Nem akarunk kompromisszumot! Kérlek segítsd továbbra is munkánkat! Köszönöm!
          Ha megosztod megköszönöm. Mert változni kell, és minden bizonnyal (jó esetben), már máshol is így állnak a vendéghez, nem csak mi!
          Jó hétvégét
          Erdélyi Róbert.

  • Károly Papp

    Kandalló és W35 is megérdemel egy próbát. A Kandalló a hús miatt, a W35 az chili paprikák miatt nagyon ajánlott.