Fél év edzés. Fél év!

Kicsit megkésve az iPhone rajt miatt, de itt a következő edzős poszt. Az első rész itt, a második rész itt, a harmadik rész itt, a negyedik itt, az ötödik rész pedig itt olvasható.

Szeptemberig viszonylag egyszerű volt a dolgom, szépen be tudtam osztani a napokat, hogy összejöjjön az a heti 3-4 alkalom amit az edzőteremben töltök. Aztán jött a szeptember, amikor nekünk elindul a hajtás. iPhone keynote, iPhone rajt, Back to School, csőstől jön minden. Persze nagy nehezen megoldottam továbbra is a heti három edzést, de totál össze vissza. Volt, hogy egymás után péntek szombat vasárnap mentem le a terembe, ami finoman szólva sem ideális, nem beszélve az étkezésekről, amit végképp nem tudtam megoldani normálisan. Sokszor nem az volt a kérdés, hogy milyen egészséges kaját egyek, hanem az, hogy egyek valamit egyáltalán.

Fél évvel ezelőtt ugyebár, 68 kilóról indultam, ezt futással letoltam 61-62 kilóra. Jó sok zsír lement, és mostanra stabilan 65 kg felett vagyok, leszámítva az utóbbi hetek ugrálásait, amikor közel 1 kilókat mozgott fel-le a súlyom. A ledobott kilókat izomból építettem vissza, és bár most nem tudok fotót mutatni, elég jól sikerült, legalábbis én elégedett vagyok az eredménnyel. Utoljára 18 éves koromban néztem ki így, leszámítva az ősz hajszálakat. 🙂 Így néznek ki most a grafikonok, mostanra. (Bugos az Activity App iOS 9 alatt, senkit ne tévesszen meg a súlynál a kék pötty helye, 65,2 kg a frankó.)

withings_szept
Olyannyira elégedett vagyok az elért eredménnyel, hogy az utóbbi egy hónapban, már nem is szakítom meg magam az edzéseken, csak annyira tolom meg, hogy másnapra legyen egy egész kicsi izomláz. Jó, persze ráfoghatjuk arra is, hogy alábbhagyott a lelkesedés, ami nyilván igaz is, hiszen elértem a kitűzött célomat, de nem ez az ok. Úgy gondolom, hogy ha az ember túlhajtja magát, akkor előbb vagy utóbb kimerül, és eljön az a pont, hogy feladja. Én most azt tervezem, hogy a következő fél évben továbbra is heti háromszor lejárok a terembe edzeni, és lassan de biztosan fejlődök majd. Továbbra sem célom aránytalan brutál hatalmas izmokat növesztenem, inkább tartós és normális testet szeretnék felépíteni. Csak mondom, hogy a hétvégén 36 évesnek néztek, pedig nemsokára 42 leszek. 🙂

Nagyjából minden gyakorlatot kétszer akkora súllyal tudok végezni mint amikor lementem, kivéve a fekve nyomást. Azt egyrészt utálom, másrészt rendszeresen megfájdul tőle a vállam, ezért nem is nagyon erőltetem. Kíváncsiságból kipróbáltam, simán megy 50 fekvőtámasz, és saját súllyal 19-szer tudom felhúzni magam. Amikor elkezdem edzeni, 25-30 fekvőtámasz, és 11 húzódzkodás volt a maximum amit bírtam.

Sokan kérdezik, hogy továbbra is motivál-e az Apple Watch. Mindig azt válaszolom, hogy ha nem lenne rajtam akkor sem hagynám abba, viszont egyértelmű, hogy jó motivációt nyújtott ahhoz, hogy elkezdjek sportolni. Edzésnél is jól jön az idő beosztásánál. Mindig beállítom, hogy egy óra 5 perc legyen a workout időtartama, féltávnál szól, ami jól jön, hogy elkezdjek egy másik izomcsoportra dolgozni, illetve a pulzus-t is szoktam nézni, hogy a kellemes 120 körüli tartományban mozogjon. Végül itt vannak az Apple Watch érmek. (22-én azért nincs meg a stand goal, mert telefont váltottam, és elkúrtam a backupot)

activity_szept

 

Szépen gyülnek, bár a 365-ös éremig még jó fél év van hátra. Szerintem meglesz.