Samsung PenGate

Azt már megszokhattuk, hogy bármilyen iPhone megjelenik, akkor gyorsan felkap valamit a média és jönnek az ilyen olyan “gate”-ek. Antennagate, bendgate, cameragate, stb. Most úgy néz ki a Samsung szívta be, és bár nem akarok kárörvendő lenni, bevallom hangosan felnevettem az alábbi videón.

Az Android Police mutatja be a videón, hogy ha véletlenül fordítva csúsztatod be a stylust a Galaxy Note 5-be, akkor a telefon többé nem érzékeli a kis ceruzát. A legviccesebb, hogy a demonstráció közben még a stylus is bennragad a készülékben, amit állítólag a mai napig nem sikerült eltávolítania a telefonból. Íme:

A vélemények megoszlanak. Sokan azt mondják, hogy ez egy hatalmas tervezési hiba, mások szerint meg egyszerűen hülye aki fordítva próbálja betolni a stylust, erre viszont az a válasz, hogy gyakran előfordul, hogy akár véletlenül is vissza lehet dugni fordítva, vagy az ember gyereke is visszarakhatja fordítva a ceruzát, és akkor vége a készüléknek. A Samsung már reagált a problémára, azt írják:

Javasoljuk a felhasználóknak, hogy figyelmesen olvassák el a használati utasítást, és gondoskodjanak róla, hogy a megfelelő irányban csúsztassák be a stylust.

Az iPhone 4-nél a vicces mondás így hangzott: “Rosszul fogod!”. A Samsung esetében lehetne most a: “Rosszul dugod!” szlogen.

Gruber szerint a különbség a két eset közt csak annyi, hogy az iPhone 4-nél max eldobtunk egy hívást, a Note 5-nél viszont gyakorlatilag tönkremegy a készülék. Kellemetlen. Az én véleményem egyszerű. Semmiből nem tartott volna a stylus végére egy kis bütyköt gyártani, ami észrevétlenül, de mégis megakadályozná, hogy fordítva is be lehessen csúsztatni a készülékbe. Úgy tudom a többi Note telefonnál ezt sikerült megoldaniuk.

Steve Jobs meg csak ennyit mondana az egészre:

Who wants a stylus?

 

Reméljük ha lesz iPad Pro plusz stylus, abba nem ragad majd bele az eszköz… 🙂