És ez így megy minden nap…

Tegnap Lacival egy El Capitan bemutató videót csináltunk az iMagazinra. Ez önmagában is elég szívás. Csomót kell készülni rá, ki kell próbálni az új fícsöröket, értelmesen kell beszélni 20 percig, aztán meg kell vágni a felvett anyagokat több kameraállásból, külön a hangot hozzászinkronizálni, stb. Szóval nem egyszerű meló.

Tegnap elsőre teljesen jól felvettünk 25 percnyi anyagot, mindent sikerült bemutatni és elmondani. Még örültünk is, hogy minden milyen flottul ment.

Aztán amikor megállítottuk volna a képernyőfelvételt, kiderült, hogy valahol félúton megfagyott a felvétel. Nem tudtuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk. Inkább kínunkban röhögtünk. Ráadásul a screen capture vette a hangot is… Csak néztük a pörgő strandlabdát a Quicktime felvétel stop gombján. BTW: az El Capitanban új designt kapott a Spinning Beachball…

Ennél a pontnál 20 perc elment azzal, hogy megtaláljuk a Quicktime temp könyvtárát a rendszerfájlok közt, hogy legalább a fele anyagot megmentsük. Ez szerencsére sikerült, viszont még kétszer szívtuk meg, és vesztettük el a felvett anyagot, mire rájöttünk, hogy a Safari új, “mute tab” funkciója fagyasztja szét a felvételt.

Nagyjából egy órát szántunk a felvételre, és egy órát a vágásra. Végül két és fél óra ment el a felvételre, és újabb két és fél óra, hogy valahogy összevágjam a több részletben felvett anyagot. Az alábbi videón megnézhetitek az arcunkat, amikor éppen rájövünk, hogy egy csomó munka ment a levesbe. Szerencsére az iPhone, ami a külső felvételeket vette, megörökítette az egész “mókát”:

A végül nagy nehezen elkészült teljes videót itt nézheted meg, ha lemaradtál róla.