Vasárnapi zárva tartás második rész

Korábban már megírtam a véleményem a vasárnapi zárva tartásról szóló törvénnyel kapcsolatban, ha lemaradtál, akkor ide kattintva elolvashatod.

Most újra előveszem a témát, mert annyira szürreális a megvalósítás, hogy az valami egészen elképesztő.

Röviden ugyebár arról van szó, hogy bizonyos kivételektől eltekintve, szinte az összes bolt zárva lesz vasárnaponként. Csak a családi vállalkozások lehetnek nyitva, ha 200 nm-nél kisebb az alapterülete a boltnak, illetve a mozik, éttermek, benzinkutak is nyitva lehetnek. Most nem akarok belemenni, hogy miért akarta ezt a kormány, lesznek-e elbocsájtások, stb, mert ezt már kitárgyaltuk jól az előző posztban.

uresutca

Ennek megfelelően mi arra készültünk, hogy március 15 után minden boltunk zárva lesz vasárnap.

Igenám, de kiderült, hogy a világörökség részeként számon tartott kerületekben nyitva maradhatnak a boltok. ​Ilyen az Andrássy út és Budapest belvárosának Duna partja, illetve – most jön a vicc – ezek pufferzónája. TG-vel már el is döntöttük, hogy oké, akkor a Fashion Street​-en (egyszerűség kedvéért Deák térnél) található​ iSTYLE legyen nyitva vasárnap is, a többi hat bolt meg legyen zárva. (A Fashion Street olyan mint egy pláza, ​az ottani bérlők bérleti szerződése tartalmaz kötelező nyitvatartást, ami szerint muszáj nyitva lennünk.) Úgy voltunk vele, hogy sebaj, így legalább azok is tudnak vasárnap Apple termékeket vásárolni, akik feltétlen ezen a napon akarják ezt megtenni, de a többi boltunkat zárva tarthatjuk legalább. Oké, win-win helyzet.

Aztán jött a kormánytól egy bejelentés a múlt héten, miszerint a kormány azt akarja, hogy ne lehessen dolgoztatni senkit (kamu duma), ezért benyújtanak egy módosító javaslatot, hogy a világörökség részét képező kerületekre is vonatkozzon a törvény. Úgy volt, hogy ezt ezen a héten meg is szavazzák.

Mi ennek megfelelően ​terveztük meg a kollégáink egész havi beosztását, új nyitva tartás táblákat készíttettünk, ki is raktuk ezeket minden boltunkra​ és hétfő óta hirdetjük az üzletek új nyitva tartását.​

És most jön a csavar! ​Ma felhívták az üzemeltetőtől TG-t és felhívták a figyelmét, hogy mostanáig még nem fogadták el a törvénymódosítást, ergo a Fashion Street​-en a szerződésünk ​szerint kötelező kinyitnunk​ vasárnap.​ Most jobb felül keresd meg a blog fejléce alatt a “Grrr” gombot, és nyomd meg. Megvan? Na ilyen volt a fejem mikor ezt meghallottam.

Komolyan mondom, ez az egész sztori olyan magyar. Két percenként változtatnak ebben az országban adókon, törvényeken, bármin. ​Most lesz egy boltunk nyitva, csak a vevők nem fognak róla tudni, már az egész ország arra készült, hogy vasárnaptól minden zárva lesz.

Nos, tessék! Jelen állás szerint, most vasárnap a Deák téri boltunk nyitva lesz. Persze még az is kiderülhet, hogy Rogán Antal bejelenti a TV-ben, hogy elfogadták a módosítót, akkor nem leszünk nyitva mégsem. Meg, hogy a jövő hét vasárnap nyitva leszünk-e, azt nem tudom most megmondani. Majd bekapcsolom a 80 milliárdos köz TV-t, és figyelek hátha még szombat éjfél előtt mondanak valamit, ha egyáltalán lesz hang, és jó helyre kapcsolnak.

HU_Fashion_Street_02_thumbnail