Apple autó? Egy nagy lótúró!

Komolyan mondom, ha a következő 5-10 évben minden nap 4-5 Apple autós hír jön majd szembe velem a világhálón, biztosan felvágom az ereimet.

“Lefilmezték az Apple autóját” Lószart filmeztek, csak egy kamerákkal felszerelt Dodge kisbuszt filmeztek le, amire kamerák lettek aggatva, és az Apple tesztel valami rendszert vele. Ezt itt ni:

original-sized

Még az is lehet, hogy egyszer lesz Apple autó. Nem kizárt. De az 1000 százalék, hogy ez nem mostanában lesz, és ha egyáltalán be is mutatják majd a távoli jövőben, addig nem tudjuk meg milyen lesz. Jelenleg az összes ezzel kapcsolatos hír csak szenzációhajhász találgatás, értelmetlen szemét, kattintásvadász fos.

Szerintem egyébként nem túl valószínű, hogy az Apple egy alma logós autót mutasson be. Megmondom miért. Legjobb példa a Tesla. 10 évig fejlesztgették az elektromos autójukat, igen sikeresek, mégis 2015 Q4-ben kemény 1 milliárd dolláros forgalmat bírtak vele csinálni. Nem nyereséget, bevételt. Viszonyításképpen az Apple ugyanebben az időszakban 74 milliárd dolláros bevételt ért el, 18 milliárd dollár nyereséggel, és ennek több mint a felét az iPhone adta. Azt hiszem jól látszik a kontraszt. Bár az autópiac hatalmas, de pont ezért öldöklő küzdelem folyik a vásárlókért. A BMW csinál nagyjából 3 milliárdot negyedévente, ez is piti összeg Apple mércével mérve. Még millió indokot lehetne felsorolni, hogy miért nincs értelme egy Apple autónak de nem teszem, mert teljesen értelmetlen több szót vesztegetni erre a dologra.

Laci unalmában írt egy összefoglalást vasárnap a témáról, de kb ennyivel ki is lehet meríteni ezt az Apple autós mizériát, és csak remélni merem, hogy nem az Apple autó lesz a következő Apple TV, amiről évekig kell pletykákat olvasnunk, kézzelfogható termék nélkül. Én 2009-ben írtam poénból egy Apple autóról, reményeim szerint most ismét 5-6 évig nem kell majd elővenni a témát, és hamarosan ez is kifullad mint a kis hableány a sivatagban. Ja, és légyszi ne posztolgassátok meg kérdezgessetek iCar hírekkel kapcsolatban, mert nem érdekelnek. Majd akkor érdekel, ha az Apple kiküld egy fényszórókat vagy kerekeket formázó meghívót.

Emlékezzetek Tim Cook szavaira:

100 projektből egy valósul meg.