Samsung #GapGate

Így megy ez. Az iPhone BendGate ügy kifújt, de a média gyorsan talált egy másikat. Most a Samsung él át kellemetlen napokat, ugyanis szemfüles Note 4 tulajok kiszúrták, hogy a kijelző és a burkolat közt hézagba belefér akár egy névjegykártya is. Ezen persze kiakadt az internet népe, mondván, hogy silány az összeszerelés minősége, telemegy majd kosszal ez a nagy hézag, stb stb stb.

Az alábbi képpel indult el a kis lavina:

Screen Shot 2014-10-02 at 11.37.26

A Samsung válasza:

A jelzett probléma nem befolyásolja a Galaxy Note 4 működését, vagy a minőségét. Biztosítjuk az ügyfeleinket, hogy minden Galaxy Note 4 megfelel a magas elvárásunknak és a minőségi követelményeinknek.

Ha most gonoszkodni akarnék, akkor mondhatnám, hogy mennyivel kellemetlenebb, hogy ez a sztori közel sem durrant akkorát mint az Apple féle BendGate, vagy, hogy arról nem láttam híreket, hogy eladtak volna a nyitóhétvégén 10 millió darabot. Megemlíthetnénk, hogy a Galaxy S5 is ilyen, és arról is hosszan értekezhetnék, hogy lám-lám én hányszor megmondtam, hogy a Samsung dzsunkán rakja össze a készülékeit.

Screen Shot 2014-10-02 at 09.47.41

De a valóság az, hogy ennek az egésznek semmi értelme, leginkább a média profitál a kattintásokból. Őszintén szólva meg kell védjem most a Samsungot, mert nem gondolom, hogy a fenti kijelző illesztési probléma, egyáltalán problémának nevezhető. Ilyen és kész. Telemegy kosszal? Lehet. Nem tetszik nem veszed meg. End of story.

Azért csináltam gyorsan két képet, illusztrálva, hogy mennyire visszaüthet, ha egy gyártó, vagy adott gyártó fanatikus rajongótábora szapulja a másikat:

Note-the-Gap

gapgate

Twitteren ha beírjátok a keresőbe a #GapGate hashtag-et, találtok még hasonlókat.