AZ Apple Watch cikk

Ha csak egyetlen cikket olvasol el a héten az Apple Watch-ról, akkor ez a cikk legyen az. Laci hat és fél órát dolgozott vele, John Gruber meg olyanokat mond amire valószínűleg még sokan nem gondoltatok. Hétvégi cikk volt, emiatt biztosan sokan lemaradtatok róla, de tényleg megéri rászánni 10 percet. Annak ellenére, hogy bemutatták az Apple óráját, igazából azt érzem, hogy kevesebbet tudunk róla, mint a bemutatása előtt. Oké, láttuk, hogy milyen lesz, de ettől csak több lett a kérdés mint a válasz.

Az a nagyszerű ebben az országban, hogy Amerika alkotta meg azt a világot, amiben a leggazdagabb fogyasztók lényegében ugyanazt vásárolják meg, mint a legszegényebbek. Nézed a tévét, meglátod a Coca-Colát, és pontosan tudod, hogy az elnök is Coke-ot iszik, Liz Taylor is Coke-ot iszik, és arra gondolsz, hogy te is ihatsz Coke-ot. A Coke az Coke, és nincs az a pénzmennyiség, amiből jobb Coke-ot vehetnél annál, mint amit az a csöves iszik a sarkon. Liz Taylor tudja ezt, az elnök tudja ezt, a csöves tudja ezt, és te is tudod ezt.

Ezt a fenti idézetet megjegyzem az tuti. Kb a legegyszerűbb magyarázat az iPhone sikerére.

Meg még ilyeneket mondott Gruber (a fentit mondjuk nem ő mondta):

Sokan azt hiszik, viccelek, amikor azt mondom, hogy az arany változatok 5000 dollárról indulnak majd. Komolyabb nem is lehetnék. A barátaimmal a múlt héten kötöttünk egy fogadást az Edition modellek indulóárára, és én 9999 dollárra fogadtam.

Durva mi? Na olvassátok el, nem fogjátok megbánni.

John Gruber az Apple Watch-ról

instantgetwatch

Ezt meg simán megvenném csak a szíj miatt…