Tipp: iPhone ébresztő kikapcsolása távolról. (értsd kádból)

Jártál már úgy, hogy mondjuk reggel 8-ra be van állítva az iPhone-od ébresztője, de valamiért nem az ébresztőre, hanem magadtól már egy negyed órával korábban felkeltél? Ha meg már van egy kis plusz időd munkába indulás előtt, ezt kihasználva befekszel a kádba kezedben az iPadeddel egy jó kis fürdőzéssel egybekötött netezgetésre, hogy jól induljon a nap?

És az megvolt, amikor már kényelmesen elmerültél a jó forró vízben, kényelmesen megtámasztottad a fejed a kád szélén, kezedben az iPad, olvasod az iMagazinon a kommenteket, és arra gondolsz: “Ez az élet Babolcsai néni!”?

És akkor megszólal az iPhone ébresztője! Messze tőled, a konyhában ahol hagytad a kávéfőző mellett…

nooooo

A következő lehetőségeket gondolod át. Leszarod, és hagyod csörögni. Igen ám, de mivel rezeg is, arra gondolsz, hogy szép lassan lemászhat a konyhapultról, ezzel szilánkosra törve magát a telefon a konyha padlóján. Ahhh… Meg egyébként rohadt idegesítő is sokáig hallgatni a csöngést. Közben rájössz, hogy a csajodat (Ha van csajod, feleséged, barátod, stb. Ha nincs, akkor ezzel nem kell foglalkozni, de nekem pl. van barátnőm.) is felébreszti az egész lakást bezengő rezgés plusz ébresztő hang. Ekkor arra gondolsz, hogy letudod gyorsan az egészet, és kiugrassz a kádból, kifutsz a konyhába, és lenyomod az alarmot. Ekkor rájössz, hogy kurva drága volt a parketta, és nem kéne szétáztatni. Aztán arra gondolsz, hogy kimászol a kádból, megtörölközöl, kimész a konyhába és lekapcsolod az ébresztést azon a rohadt telefonon. De ezt se nagyon akarod, mert ha már megtörölköztél, akkor már felesleges újra visszamenni a kádba és lőttek az egész fürdőzéses élménynek. True Story!

Megmondom mit kell tenni amire nem gondoltál:

Ha nincs iPad nálad fürdés közben, akkor megszívtad. Na de ha ott van a kezedben az iPad! Nyertél! Elindítod a Facetime Appot iPaden, és felhívod magadat. Amint kicsörög a facetime hívás az iPhone-on, le is teheted a hívást, és az ébresztő sem fog többé megszólalni. Nem ébresztetted fel a csajod, nem vizezted össze a lakást, nem kellett hallgatni az idegölő csörgést, és a fürdést sem kell megszakítani.

Ilyen egyszerű. Persze most azt mondjátok, hogy ki kell kapcsolni ébredés után az ébresztőt, meg be kell vinni a kád közelébe a telefont. De nem. A fent leírt eset meg fog történni. Előbb vagy utóbb, de megtörténik. De legalább most már tudod a megoldást. PS: Ha például WC-n ülsz az iPadeddel, akkor is működik. 🙂