Samsung 5s. Izé. S5

Idén is végigszenvedtem a Samsung Galaxy prezentációt. Egy hős vagyok! Rövid post lesz, mert nem sok érdemlegeset mutatott be a Samsung, de hát mégiscsak illik írjak róla, ha már az Apple legnagyobb konkurensének a csúcsmodelljéről van szó.

Screen Shot 2014-02-24 at 22.35.32

Na nézzük mi történt ma.

Szerencsére most nem volt kínos Broadway színdarab köré építve a bemutató, cserébe negyed órát zenélt egy zenekar. Azt hittem elnéztem az időpontot, de aztán csak elkezdték valahogy. Oké lépjünk túl ezen, bár megtanulhatnának már ütős keynote-ot csinálni.

Galaxy S5 (vicces, hogy az iPhone GS, 4S, 5S, és a Samsung is az S betűt nyomatja csak a szám elé helyezve). Ugyanaz az 1920×1080 Amoled kijelző marad, 16 megapixeles kamera, lyukacsos hátlap akár ARANY színben is (a hátlap engem azokra a Zsiguli kormányokra kapható műbőr borításokra emlékeztet, azok voltak ilyen lyukacsosak), de legalább esőálló.

ku-xlarge

Alapvetően tökugyanaz a design mint a S4, 2.5 GHz Snapdragon proci (tökmindegy, ezzel is akadozni fog), ja és – dobpergés – ujjlenyomat olvasó. (mivel kicsi a home gomb, ezért itt végig kell húznunk az ujjunkat a home gombon. Leejtett Galaxy S5-öket vizionálok) Oké lépjünk túl ezen is gyorsan, hogy nem lett retina szkenner, csak lemásolták az Apple-t. Megint.

Nagyobb, akksi, power saving fícsőr, pulzusmérő, gyorsabb kamera, stb. Ja meg újradesignolták a kezelőfelületet, kerek ikonok, akár 12 darab is kifér a kijelzőre… Borzalmas lett.

A találgatások nem jöttek be, nem lett 2560 pixeles, és keret nélküli sem a kijelző. Pedig érdekelt volna valami nagyon előremutató technológia ebben az ügyben.

19gpazczebl44jpg

Nem is sokat foglalkoztak a telefonnal, inkább bemutattak egy újabb Galaxy órát, meg egy fitness karkötőt. Ez a nagy vízió, hogy majd a Galaxy ökoszisztéma lesz a személyi edző.

Dióhéjban ennyi.

Igazából baromi unalmas volt az egész. Tavaly bár nagyon rossz volt a körítés, igyekeztek látványos és coolnak mondott fícsöröket demózni. Most az elején elmondták, hogy az embereket nem érdeklik a fícsörök, csak a kamera, meg a design, meg, hogy gyors legyen. Mondjuk a design élből nem sikerült, hiába mondogatták, hogy ilyen meg olyan trendi. Meg mondjuk engem az is érdekel, hogy beleférjen a zsebembe, de ebbe ne menjünk bele, tisztában vagyok vele, hogy van igény a péklapát méretű telefonokra. PS: az Apple is előbb utóbb ki fog hozni nagyobb telefont (is), mert muszáj. Ettől még hülyeség.

Mit is írhatnék még? A S5-ben zéró innováció, mintha elaludtak volna teljesen a Samsungnál. Az egész bemutatóban egyedül a Gear Fit karkötő volt az egyetlen coolfaktor, ez a cucc tényleg pofás lett.

Screen Shot 2014-02-24 at 22.26.30