Withings okosmérleg teszt – videó

58 komment

Nagyjából 10 éve nincs mérlegem, mert bár jártamban keltemben sokszor akartam venni egy valamirevaló mérleget, valahogy egyik sem jött be azok közül amiket láttam. Aztán kb egy hete Laci kollégám lázasan dolgozott az istyle.hu-n egy termékoldalon, én meg rákérdeztem, hogy min pörög ennyire. Mutatja, hogy épp egy mérlegnek a hosszú leírását gyártja, és hát olyan sokat tud a mérleg, hogy nem lehet pár sorral elintézni a termékoldalt. Pár percig mutogatta a specifikációkat, aztán az lett a vége, hogy “eladott” nekem egy Withings mérleget. Egész egyszerűen nem volt kérdés, hogy KELL! Egy hete használom, és annyira megtetszett, hogy egy gyors bemutató videót is csináltam róla. Íme:

Withings okosmérleg teszt from Andras Horvath on Vimeo.

Webshop termékoldal specifikációkkal itt.

58 komment

asdfg

“Nem mondhato,hogy holnap infartust fogok kapni’:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Legjobb mondatod az egeszben :DDDDDD

MarioMahmoud

:) Az én értékeimet feldolgozva elolvadna a mérleg…..

Iajos

ez kidobott pénz. de még a 3000 forintos tescos mérleg is. miért? mert a tükör a mérvadó.

ZoliQa

Megnéztem a videód, tetszett mondom megveszem… istyle.eu 47,900 HUF… nane. Ezért ennyit azért nem én max 20-30-ra számítottam, de még az is sok egy mérlegért. Lehet, hogy jó, de ennyiért bőven aranyárban van.

dcspp

Honnan a kis valagamból állapítja meg a testzsírszázalékomat? kianalizálja a talpamon keresztül? :D Faszság a köbön! Max jól néz ki.

dcspp

Ja még valami: Ha ráállítasz egy 90 kilós versenyfelkészülése végénél járó testépítőt és egy ugyanilyen súlyú zsírkocát és a helyes értékeket mutatja, már veszem is! ;)

ZsirapH

Ez tényleg érdekes mert ahogy látom izomtömeget meg vizet nem számol, ami meglepő egy 50k-s mérlegtől.

Az app szép, meg maga a mérleg is szép, nade 50k az nem egy instant get.

Attila404

Azért ez a testzsír-százalék mérés elég durva kamu :)

wildcat

Hát ennyi pénzt ezért a mérlegért, enyhén nevetséges. Testzsír százalék mérés meg kamu. Nem baj, menőzni jó lesz vele. Másra nem való.

Exkalibur

Valóban a talpon keresztül méri a testzsírszázalékot. Enyhe elektromosságot vezet át a testen és méri a test ellenállását. A zsír és az izom vezető képessége más. Ez alapján számol testzsírszázalékot. Drágának drága, de egy komolyabb omron mérleg is 30 felett van.

Oppha Handras Stlyle

Nekem 2 éve van ilyen, végre hozzátok is eljutott!

annyi, hogy ha a Withings oldaláról veszitek, akkor postaköltséggel is sokkal olcsóbb mint az iStyle-ban! :)

peace Handris

Lofti

7 éve vettünk valami franc tudja miféle márkájú digitális mérleget, volt vagy kemény 5k – igaz időjárás előrejelző, iPhone app, meg bejárónő nincsen benne, viszont testzsír százalékot, meg ilyen okosságokat az is mér, ilyen memóriás anyám kínja.

ez igazából itt nem mérleg, hanem valami health station.

Pepinke

Touch sensor van benne a nagylábujjnál, hogy akárki ne használhassa? :)

BGy

A testzsír mérése nem kamu. Impedanciát mér, ezért kell mezítláb ráállni. Magasságot megadni, a tömeget ismeri. Nagyjából tudja, mennyi lenne egy színhús ember impedanciája és mennyi egy hájból állóé. Ezekhez képest lövi be a mért érték alapján.

Emmm

Újabb bullshit termék, amit az üzlet miatt muszáj reklámozni.. 50k egy mérlegért, ide is eljutottunk..

Adrian

Bazdmeg, attól falra mászok, ha Handrast Handrisozza valaki.

VIncent Vega

T.zs. mérés kapcsán: addig oké, hogy impedanciamérésen alapul a dolog, de sajnos pontosan megállapítani két nyomorult érzékelővel a talpnál ezt nem lehet. “Normálisabb” estzsírszázalék mérős mérlegek is úgy csinálják, hogy van egy szenzor amit a kézben kell tartani, illetve van a talpnál (a kettő között vezeték). Mivel a kettő között folyik az áram (így az impulzusok átmennek a test nagy részén), ezért az már jó valamire, de még az is játék kategória, hobbi testépítők se adnak sokat a szavára. Az igazi cuccok ennél sokkal komolyabb (több érzékelő, olyasmi megoldással mint az EKG gépeknél), teljesen valós adatot pedig ultrahanggal szoktak mérni.

És ezen megoldások között nagyságrendi mérési hibákról van szó, senkinek sem ajánlom hogy ezen mérleg által mért TZS adatok alapján tervezze meg az edzéseit vagy a diétáját, mert nagy koppanás lehet a vége.

Egyébként szép, meg jó, meg kényelmes, ötletes. A monitoring dolgok, és a Co2 mérés tetszik benne, de ezt a gagyi tzs. mérést nem kellett volna beletenni, így számomra hiteltelen az egész.

Zoli

Ha egy légvisszanyerős gépészettel ellátott házban, lakásban élnél, ott sose gyülemlene fel a CO2!
Ilyenek a passzívházak is, de van más, kedvezőbb árú alternatíva is, a honlapomon..

dcspp

A mérlegünk megmondja mennyire fingottuk tele a szobát ha esetleg nem éreznénk. zsír.

Zoley

50 ezerért mérleg tényleg a sznobizmus és pénzkidobás csúcsa. de még feléért is. még akkor is ha van benne tzs mérő, ezt külön olcsóbb készülék is tudja, az adatokat meg kb 2 ütés manuálisan excelbe bevinni. A pulzusmérő lábon át meg pont annyira pontos, mint az iphoné-ami átvilágítja az ujjad és úgy nézi meg.

F.redd..dddy

Lássuk be, az a célközönség, aki ennyiért megvesz egy mérleget, ki..ott aranybánya. Bármit el lehet adni neki mélyebb mögöttes tartalom nélkül. Szomorúan látom, hogy ez egy újabb reklámpost. Handrás bérblogger lett:-(

Somez

A testzsír mérésére semmi szükség, mert a tükörnél és az önkritikánál nincs jobb. BMI is felesleges. Számold ki egy romszálkás testépítő BMi-jét és az lesz az eredmény, hogy el van hízva :)
Nem látom én sem a selling pointot ebben a mérlegben. Jópofa a statisztika része, csak nem nagyon mutat meg lényeges adatokat. Persze egy mérlegtől mi mást is várhatnánk el…

Zoley

“Szomorúan látom, hogy ez egy újabb reklámpost. Handrás bérblogger lett:-(”

Mivel Handras vezető beosztásban van a cégnél, bérblogger nehezen lesz, ráadásul ezzel a termékkel nem lesz milliós profit sem. Amúgy nincs baj a termékbemutatókkal HA tényleg hasznos, érdekes termék. Ez nem az. Mi a következő? iPhone-ra csatlakoztatható tükör? minden nap lefényképez és elmenti az arányaidat, formádat és megmondja hogy mi a helyzet. Vérnyomásmérésre meg tényleg egy párezres automata, ami szakszerűen mér (felfújt karpárna, ütőeret mérve – talpban található hajszálerekből nem lehet pontosan mérni)

Pepinke

OFF
Remélem az iPad Mini megkapja a retina kijelzőt, mert ahogy tegnap összehasonlítottam a “nagy iPaddel”, az nagyon nehéz volt nekem, a Mini ellenben pedig könnyű és sokkal praktikusabb. Viszont webezésnél nem volt annyira pöpec az 1024×768, miközben a kvázi 8 colos képernyőméret nagyon bejött.

Fehér Balázs

Mennyi koca testépítő lett hirtelen a kommentelők között, akik félnek hogy a testzsírjuk nem pontosan lesz megállapítva…

CharlieBrown

@ Fehér Balázs: rosszul közelíted meg a dolgokat. Nem kocka testépítő van itt sok, hanem olyan emberek, akik egy nyilvánvaló faszságra nem adnak ki közel 50k forintot ÚGY, hogy ilyen fícsöröket reklámoznak a kütyüvel, hogy testzsír % mérés. Ja. Kurvára autentikus a talpon keresztül mérve. Azért kerül egy testzsír analizáló készülék több100ezerbe.
Reális, hogy ez a dizánjos mérleg is tudja…aha…

BGy

Szerintem ha ugyanazzal a készülékkel mérjük állandóan magunkat, akkor iránymutatónak nagyon jó lehet. Persze függ az eredmény attól is, mennyi folyadékot fogyasztottunk előtte. Érdemes mindig reggel, pisi-kaki után, evés előtt mérni. A lényeg, hogy azonosak legyenek a mérések körülményei és akkor lehet hasonlítgatni az ereményeket. Ez persze minden egyéb mérésére is igaz. :)

Exkalibur

Lehetne valami linket kérni a többszázezer F-os testzsír analizáló készülékről? Én csak pár 10 ezer Ft-os készülékeket találtam.

Pakos

BGy: Örülök, hogy te leírtad, és nem nekem kellett, viszont abban nem vagyok biztos, hogy az az értelmi többség, akinek sci-fi szintű dolog volt a talpon keresztüli testzsír mérés, az tudja e egyáltalán mi az az impedancia :D

Handrasnak ingyen volt gondolom, úgy nekem is kellene, de ennyit nem adok egy mérlegért, bármilyen szép és okos.

gusson

Ha erre a 150€ mérlegre ilyen fikacunami zúdult, akkor a gyártó 250€ bébiőrére mi jönne? :)

Pakos

Handras: Le a kalappal akkor!

gusson: Szintén villamosmérnök vagy annak tanuló vagy? :) Ez az amit már tényleg nem tudnak a laikusok :)

M3Hellrot

Az ugye megvan mindenkinek, hogy egy CO2 mérő önmagában 100EUR körül van?
Nekem pl. megérné, ha már nem vettem volna meg külön külön ezeket.

De lehet hogy veszek egyet a hálóba, olyan kis cuki :) Jéé, pont egy nap alatt keresem meg az árát nettóba … talán azért sem okoz akkora traumát hogy ilyet is lehet kapni :DDD

VincentV

Somez: aki a teste miatt sportol, akár hobbi szinten, annak igenis fontos a tzs. mérés. Mégpedig azért, mert nagyon jól indikálja az éppen futó edzésterv/diéta (vagy tömegnövelés) hatékonyságát. A tükör egy ilyen méréshez képest több hónapos késésben van :) És igen, aki csak koca szinten nyom bármilyen edzést a teste formálása érdekében (jelentsen ez bármit is neki), még annak is kurvára nem mindegy hogy az a heti 8-10 óra izzadás mennyire hatékony. Ha nem vagy képben ezzel, akkor lehet hogy ebből 5 órát vagy többet akár a kanapán is tölthetnél, mert tök nem azt csinálod (vagy igen, de rosszul), ami az éppen kitűzött cél felé vezet. Olyan ez mintha azt mondanád egy maratonfutónak, hogy ne mérje a résztávokat, meg semmit az edzés alatt, majd mikor eljön a nagy nap, úgyis kiderül a célba érve, hogy jól csinálta e amit előtte 1 évig csinált, ha meg nem, hát így járt :)

Lük

hát ha 183 lennél és 67 kg akkor azt mondanám instant tömegnövelő :D

Mada

Pakos !
Szerintem a laikus éppen azért laikus mert nem tudja az admittancia, ne adj’isten még az impedancia jelentését sem :)

R3D

@Handras:

Az testtömeg-indexet (BMI) mér, nem testzsírt! Testzsír százalékot nem is lehetne így meghatározni.

evone

András!

Hol lehet ilyen dokkolót venni? Nálatok mikor lehet majd kapni?

MarioMahmoud

Nem értem, hova ez a fikázás… nem kell?? ne vedd meg!! ez egy nem mindenapi termék, egy olyan bolt kínálatában, mely felső prémium kategórás termékeket kínálja. Ne mondjuk már, hogy ez nem egy innovatív termék. Persze nyilván nem a hazai piac a célközönség, de inkább örüljünk, hogy számunkra és elérhető, Nyugat-Europai közép fizetésekhez képest meg nem is olyan vészes az a 180-190€.