Megérkeztek az új iMac modellek – gyorsteszt és akciós demógépek

114 komment

Tegnap megérkeztek a kedden bemutatott iMac modellek, gyorsan meg is néztem mennyivel lettek gyorsabbak a tavalyi eresztéshez képest. Először is nézzük a CPU teszteket:

imac2013.001

Nagy csodák természetesen nem történtek, a 21-es modell ugyanazon az órajelen nagyjából 20 százalékot gyorsult, a 27-es valamivel kevesebbet. Még nem volt időm megnézni, de reményeim szerint a Haswell chipsetnek köszönhetően valószínűsíthetően kevesebbet fogyasztanak az új gépek, ennek megfelelően kevésbé is melegszenek.

Videókártya:

Untitled.002

Na ezek már érdekesebb számok. Sokan aggódtak, hogy a 21-es iMacben lévő Intel Iris videókártyával elrontották az új gépet, de nem így lett. Sőt! Több mint 40 százalékkal gyorsabb lett az Iris kártya mint a tavalyi gépben lévő GeForce, ami már igencsak érezhető sebességnövekedés az elődhöz képest. Úgy néz ki az Intel végre megtanult videóchipet tervezni.
A 27-es modelleknél csak ráncfelvarrás volt, kb 10 százalékkal lett gyorsabb az új gép a réginél.

One more thing:
Az új gépek nagy része már raktárról vihető mind a hat boltunkból, a webshopunkban tudjátok ellenőrizni a készletet, de talán még több embert érdekel, hogy mit csinálunk a demógépekkel. Nos: vannak ugyebár a kifutó modellek, ezeknek már lecsaptuk az árukat, de természetesen a tegnap lecserélt bolti demógépek még ezeknél is jóval olcsóbban vihetők. Íme:

iMac 21.5″ quad-core i5 2.7GHz/8GB/1TB/GeForce GT 640M 512MB 349.900,00 Ft
iMac 21.5″ quad-core i5 2.9GHz/8GB/1TB/GeForce GT 650M 512MB 389.900,00 Ft
iMac 27″ quad-core i5 2.9GHz/8GB/1TB/GeForce GTX 660M 512MB 489.900,00 Ft
iMac 27″ quad-core i5 3.2GHz/8GB/1TB/GeForce GTX 675MX 1GB 549.900,00 Ft

Fontos! Az összes demógépet az Árkád iStyle-ban lehet átvenni személyesen. (egy helyre akartuk lerakni az összes demógépet és ebben a boltban volt elég hely a raktárban) Ma délután mennek át a gépek, hétvégén már lehet menni értük. Az árak természetesen bruttóban értendőek, hat hónap garanciával. Ha kérdés van, vagy óhaj sóhaj, akkor légszi csörögjetek be az Árkád boltunkba: 061 453-3939 vagy email ide: webbolt@istyle.eu

114 komment

Pepinke

A 21-es gépet lehet 750M-mel is kapni. Az milyen számokat produkált? Vagy elenyésző a különbség a 755M-hez képest, azért nincs külön érték hozzá?
Valamint a 27-es gép tesztje az 1gb-os vagy a 2gb videókártya?
Bocsi a sok kérdést! :)

SeggMajom

Intel megéri a pénzét, minden évben csökkentik a csík szélességet, most talán 22 nm a jelenlegi csúcs, és ezáltal picit gyorsul a proci és picit kevesebbet eszik.

Egyszer megkérdeztem egy Intelest, hogy mimért nem ugortak 90 nm után egyből 22 nm-re.

Azt felelte, hogy akkor kihagyták volna a lépcsőzetes csökkentésből fakadó profitot.

Ezt én egy őszinte válasznak elfogadtam.

macI

SeggMajom, azért ez így blődségnek tűnik, technológiai okai is voltak annak hogy miért nem tudtak 22nmes csíkon nyomtatni… Vagy szerinted ez úgy megy h bármilyen kicsire megtehetnék a váltást csak a profit miatt nem teszik? LOL akkor miért nem váltanak 22nmről 2-re rögtön? vagy 0.00001nmre?

Nyilván miután megvan egy adott csíkszél kicsit ki kell tolni az életciklusát h visszahozza a pénzt, de nem véletlenül nem álltak rögtön 22-re, lévén még nem volt adott a gyártástechnika hozzá…

Ilyen erővel akkor miért nem 64 magos, 512GB memóriával szerelt, 5 terrás ssds gépeket- mobilokat gyártanak manapság? biztos a profit miatt…

Amúgy is szeretem amikor egymásnak ellentmondó dolgokat rónak fel az it iparnak (ez már nem neked szól):
x és y direkt fogja vissza a fejlődést h több profitot termeljenek egy adott termékből és ez rossz

vs

ITben minden nagyon gyorsan elveszti az árát más iparhoz képest s ez is rossz! (pont a gyakori fejlődés miatt van ez így, ost akkor gyors vagy lassú? árveszteséget ilyen tempóban csak úgy lehetne tartani, ha a régi termék hasonló áron lehetne kapható és az új ahoz képest jelentősen drágább lenne mindig, ez hogy tetszene?)

iceman

Pepinke:
A 27-es gépekből 2 típus van, órajel különbözteti meg, hogy 1 vagy 2 gigás kártyával van szerelve.

Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy a régi 27 colos fps-ben mit produkált az új mellett valamint a 2013-as 21 colos mit produkál a régihez képest. Mert így a 2012-es 21 colos ellen a 27 colos 2013-as megsemmisítő csapást mért. CPU esetén tetszik az új 21 colos. Sőt.

Pepinke

iceman: értem, köszi. :) Viszont a 21-es Intel vs. Nvidia értékek még érdekelnének.

Pete Gorilla

Szia Handras!

Nekem folyamatban van egy egyedi iMac rendelésem nálatok pár hete, amit sajnos töröltek a processzorváltá miatt, de szerencsére ma újra leadtuk az új paraméterekkel.
Az eredeti gép 3.4 GHZ lett volna a 2GB os videokártyával, most ez 3.5 GHZ lesz 4GB os kártyával. Van valami teszt, grafikon esetleg arról, hogy ez milyen teljesítménykülönbségeket jelenthet?
Először bántam, hogy emiatt csúszik a rendelésem, de azért ezek impresszív paraméterkülönbségek.
Köszi a választ előre is!
Pete

rdr

Handras, a grafikus teljesítménynél az egyik 21-es iMac évjárat rossz.

csab2

Nem azért, de a két kép ugyanaz, mindkettő Cinebench CPU. :)

Geri

az iris egy hulladék, azokban a gamekban persze jól megy, ahol az intel vérthugyozva optimizált rá, minden mást szarul fog vinni. persze ez annyira nem lényeges, a macek mindig is gyengék voltak, ha a 3d teljesítményről volt szó.

Peti77

Handrás nem írt róla, de kijött ugye az iOS 7.0.2 is. Frissítettem a 7.0-ról iPad 2-n.
Eredmény? Üzemidő 6,5 órára csökkent. Viszonyításképp: iOS 6.1.3-mal 11 óra volt pár hete. Nincs bekapcsolva se helymeghatározás, se bluetooth, se parallax mozgás animációk, se háttérben app frissítés. Sima wifis netezéssel 6,5 órára feleződött az üzemidő. Helló mi? IOS 7.

The Norwegian

Ne hagyd abba, Fredd..dddy!
Egyébként milyek kocsid van? Milyen órád? Cipők? Farmer? Hova jársz nyaralni? “Csajodnak” a táskája?
Jó lenne ha adnál nekünk tanácsot. Az most már biztos hogy az ájfónomat a darálóba teszem és veszek egy Androidot.
De én mindenből a legjobbat szeretném! Milyen laptopod van?

Fre.ddy

Hűtsd le magad, csak 12 konkrét dolgot említ a cikk, amiben a droid jobb. De hisz a következő negyedéves számokból jól fog látszódni a tendencia. Mindenből a lehető legjobb ár/érték arányra törekszem, így neveltek szüleim…

nkelez

Tudom, nem ide tartozik, de Handras, miért nincs valami értelmesebb tokotok iPhone 5s-re (ami ua. mint az 5)? Normális bőrtokból csak Knomo van, Thule sehol….megint külföldön kell vásárolnom

MTS

Bocs, az off-ért, de tudna valaki tippet adni, hogy tudnám az .MTS video fájlokat imovie-ban vagy FCX-ben szerkeszteni. Rengeteg konvertáló programot próbáltam, de mindegyik töredékére kicsinyítette. Pl. a legjobb is csinált egy 36Mb-os .move fájlt a 130Mb-os .MTS-ből. Ez normális? Please help. Köszi!

W

Frézi, kis trollocska. Biztos olvastad a címet, ehhez a cikkhez aztán nagyon kapcsolódott az androidos cikk. Esetleg az előző bejegyzésekben már senki nem reagál a gyökérkedéseidre?

No, de lásd nem vagyok a csípőből fikázó tipus, vettem a fáradtságot és végigolvastam a linkelt 12 eszméletlen dolgot.

Lássuk akkor szépen sorban:

1. Megosztások sokfélesége: őszinte leszek, életemben nem osztottam meg semmit. Tőlem az iOS-ben is lehetne 30 opció, akkor se használnám. Twitter oldalon még nem is jártam. Nekem ez nem releváns.

2. Billentyűzet variálhatósága: mi a baj a mostani iOS billentyűvel?
Te ha veszel egy notebookot, akkor azon elkezded átprogramozni a billentyűket, vagy megszokod mi hol van és utána csukott szemmel gépelsz? én az utóbbi tábort erősítem. Szóval számomra ez sem előny.

3. Testreszabás, kinézet: bennem egyedül az iOS7 kapcsán merült fel, hogy lecserélem a meleg frontot élhetőbb megjelenésre. Most eljutottam oda, hogy úgy megszoktam, már le se szarom. Mindazonáltal hangsúlyozom, hogy láttam már jailbreakelt telefonon nagyon jól kinéző skint. Ezt én is engedném, ha valaki akarja hadd csinálja.

4. Fájlrendszer, hozáférhetőség: ez eddig az első, ami komolyan hiányzik. Az iTunes-os szinkronizációs, belehúzós baromság biztos jó valamire, ettől nekem is feláll a hátamon a szőr. Én inkább dropbox-ot használok, aztán apple bekaphatja.

5. Értesítések: nem használom, de valakinek biztos fáj h nem lehet jobban testreszabni őket.
iOS 5-őn, JB-kel testreszabtam, ma meg már annyira nincs időm h nem foglalkozom vele.

6. Kontaktok fotokkal: hát most azon gondolkodom, hogy hogyan tudtam eddig élni enélkül… :)
Viccet félretéve, senkinek nincs egy fotoja sem a telefonomban, amugy meg a fácsebúkról valakinek behúz egy képét, na az asztán nagy fícsőr!

7. több felhasználós mód: ez jó! iPad-en hasznát venném, hogy a gyerek ne indítgasson el mindent. Szerintem meg fogják csinálni, mert OSX-nél elég jól működik, közeledik a két rendszer egymáshoz.

8. Siri: iP4-em van, sose használtam, most 5 v. 5S lesz a következő telefonom. Azon se fogom használni.

9. honnan jön a zene: iTunessal kapcsolatos dolgokat én leírtam fentebb, nekem se tetszik. Én ezt nem tartom egy új problémának, így csak 12-ből 11 lesz!

10. Több ingyenes alkalmazás: hát amilyenek az alkalmazások, csodálom sokért h egyáltalán pénzt mernek elkérni! Ez nem fikázás, egyszerűen döbbenettes igénytelenség sok androidos appnál. Ebben szerintem Apple jobb.

11. Unlock opciók: ne viccelj már… remélem sok ezer felhasználó csak emiatt hagyja ott az iOS frontot, mert ő harry potteresen akarja feloldani a telefonját. Úristen, ez szempont valakinél, szégyen. Frédi legalább ezt Te mondd, hogy vonjuk le a megmaradt 11–ből :)

12. őőő, ez most azt jelentené, hogy az arcfelismerős trükk jobb mint az ujjlenyomatolvasós? Mert a többi ugyanaz, és emellett szerintem ez simán az előzőhöz hozzákapcsolódik.

Háát Frédi, ez nekem egy meglehetősen erőltetett 12 pont volt. Reálisan nézve 7-8 ami félig épeszű embernek fontos lehet, és kb. 2-3 olyan pont van, ami ha nem általános isis jaszkarizó kis görcs vagy akkor tényleg zavarhat.

Többiek?

Fredd..dddy

Örömmel látom, hogy valaki veszi a fátadtságot, és valóbam el is olvassa, amit linkelek. Te is azzal jössz, mint Handrás meg s többiek, hogy nem használod, nem baj hogy nincs. Ha az értesítési rendszer olyan logikátlan lenne mint droidon, én sem használnám. Fájlokat rögtön menüből tudsz e-mailbe és bármilyen alkalmazásba küldeni. Billentyűzeten alap, hogy az ékezetes billentyűk is rajta legyenek, dehát olyan kis képernyőn nyilván nem álmodik az ember ilyeneket. Zavaros az írásod, elkeseredett beletörődést látok a mostani IOS7 rendszerrel kapcsolatban. Rejtett igényeid lennének, de gyáva vagy váltani a többiekkel együtt. Olvasgattam itt-ott hogy az alulról felhúzható Control Center hétköznapi használat közben véletlen mindig felnyílik. Igen, mert nem ott a helye…

Massive D

Holgyek, Urak es Freddyk,
lehet felhozni egymassal szemben az extra featureoket, viszont van egy dolog ami mindennel fontosabb:

nem szoszerint de beideznem egy holgy ismerosomet amikor ketsegbeesetten felhivott mit csinaljon:
“mar 3. embert hallom ma,hogy tonkrement az Android rendszer az uj frissites miatt. ezek mit kepzelnek,nem tesztelik? tudnal segiteni, mit csinaljak? a baratom meg nem toltotte le a frissitest es meg vagyunk love.
probaltam ujrainditani , de nem oldja meg. es nem most eloszor tortenik ez, en tenyleg eladom ezt a szart vagy foldhoz vagom”

en szerintem ezt nem lehet hozza nem ertesnek elkonyvelni, hiszen egy frissitest egy felekeppen lehet megcsinalni. “click/touch on update”

Szoval Freddy: szerinted ez nem gaz?En emiatt nem mertem venni pl samu tabletet, mert egy ilyen kalmarban majd mernok infoskent tanulo ismerosom, o azert csak ertene mar hozza, es mindig irta hogy kalamajkakat okoz az uj frissites..

Most persze ezeket nem kell elhinni, de ha valaki hasznalja ezt a rendszert,(Android) akkor az tudja, mi igaz, hogy ezek igazak e vagy sem, illetve aki iOS-t hasznal az is tudja, hogy vele hanyszor tortent mar ilyen.
Mivel negyven fele telefon van Androidhoz lesznek olyanok akiknek zokkeno mentes, de sokak vannak akiknel nem az.
termeszetesen aki egyiket sem hasznalta, mert mondjuk Symbianozik, vagy windows phoneozik, annak a legnehezebb a valasztas

Ja es nem igaz hogy Androidra tobb az ingyenes App. Meg office is van ingyenes iOS-re. minden van,fizetos minosegu.

Amugy meg a vita is nagy hulyeseg, ugyanis ha fejleszto vagy, fejlesztesz mindkettore, pl unityben, vagy rad studioban, ha meg felhasznalo vagy kiprobalod mindkettot, es dontesz. iOS-nel kevesebb a kalamajka, a gyakorlatban is, de ha valaki szkeptikus, akkor higgyen az ember legoszintebb a baratjanak a matematikanak:
iOS van x hardware-re, Android x * 10 hardware-re. melyiknel nagyobb a valoszinusege annak,hogy ne legyen eleg jol letesztelve az oprendszer, es lefagyjon?

Massive D

Holgyek, Urak es Fredddddyk,
lehet felhozni egymassal szemben az extra featureoket, viszont van egy dolog ami mindennel fontosabb:

nem szoszerint de beideznem egy holgy ismerosomet amikor ketsegbeesetten felhivott mit csinaljon:
“mar 3. embert hallom ma,hogy tonkrement az Andr0id rendszer az uj frissites miatt. ezek mit kepzelnek,nem tesztelik? tudnal segiteni, mit csinaljak? a baratom meg nem toltotte le a frissitest es meg vagyunk love.
probaltam ujrainditani , de nem oldja meg. es nem most eloszor tortenik ez, en tenyleg eladom ezt a szart vagy foldhoz vagom”

en szerintem ezt nem lehet hozza nem ertesnek elkonyvelni, hiszen egy frissitest egy felekeppen lehet megcsinalni. “click/touch on update”

Szoval Freddd..dy: szerinted ez nem gaz?En emiatt nem mertem venni pl samu tabletet, mert egy ilyen kalmarban majd mernok infoskent tanulo ismerosom, o azert csak ertene mar hozza, es mindig irta hogy kalamajkakat okoz az uj frissites..

Most persze ezeket nem kell elhinni, de ha valaki hasznalja ezt a rendszert,(Andr0id) akkor az tudja, mi igaz, hogy ezek igazak e vagy sem, illetve aki iOS-t hasznal az is tudja, hogy vele hanyszor tortent mar ilyen.
Mivel negyven fele telefon van Androidhoz lesznek olyanok akiknek zokkeno mentes, de sokak vannak akiknel nem az.
termeszetesen aki egyiket sem hasznalta, mert mondjuk Symbianozik, vagy windows phoneozik, annak a legnehezebb a valasztas

Ja es nem igaz hogy Andr0idra tobb az ingyenes App. Meg office is van ingyenes iOS-re. minden van,fizetos minosegu.

Amugy meg a vita is nagy hulyeseg, ugyanis ha fejleszto vagy, fejlesztesz mindkettore, pl unityben, vagy rad studioban, ha meg felhasznalo vagy kiprobalod mindkettot, es dontesz. iOS-nel kevesebb a kalamajka, a gyakorlatban is, de ha valaki szkeptikus, akkor higgyen az ember legoszintebb a baratjanak a matematikanak:
iOS van x hardware-re, Andr0id x * 10 hardware-re. melyiknel nagyobb a valoszinusege annak,hogy ne legyen eleg jol letesztelve az oprendszer, es lefagyjon?

joey

Jól van Frédi! Remélem sokat fizet a samu mert a pszichiátriai kezelés drága ám. :)

W

Frédi, kicsi huszár.

Én veled ellentétben objektív voltam, és elmondtam h vannak az iOS-nek is hiányosságai.

Ne haragudj meg rám kérlek, ha nem veszem hiányosságnak azt, ha nincsen 30 megosztási lehetőség. Kérlek linkeld be nekem, hogy az elmúlt 1 hónapban az iOS-ben szereplő megosztási lehetőségeken kívül hol és mit linkeltél arról a Dologról, amit csak úgy kiteszel az asztalra.. tudod… Csak hogy érezzük, hogy miből maradunk ki mi iOS felhasználunk kalitkába zárt mindennapjaink során.

NA de lássuk csak szépen sorban:
“Te is azzal jössz, mint Handrás meg s többiek, hogy nem használod, nem baj hogy nincs.” : kérlek fejtsd ki, hogy mik azok a dolgok amiket én nem használok, Te viszont napi rutinnal nyomod az iphonekillereden.

“Ha az értesítési rendszer olyan logikátlan lenne mint droidon, én sem használnám.”: :D :D :D köszönöm, számból vetted ki a szót :)

“Fájlokat rögtön menüből tudsz e-mailbe és bármilyen alkalmazásba küldeni.” : én képzeld el a dropboxból szoktam ezeket a dolgokat megoldani. Jó lenne egy saját fájlkezelő, de nincs. Ezt el is mondtam. Hol van a nem érthető rész?
Talán egyedül a fényképek azok, amiket a fotós alkalmazásból küldök.

“Billentyűzeten alap, hogy az ékezetes billentyűk is rajta legyenek, dehát olyan kis képernyőn nyilván nem álmodik az ember ilyeneket.” : rajta vannak, szevasz!

“Zavaros az írásod, elkeseredett beletörődést látok a mostani IOS7 rendszerrel kapcsolatban. Rejtett igényeid lennének, de gyáva vagy váltani a többiekkel együtt.”
: elkeseredetten beletörődtem abba, hogy nem tudom a lockscreent feloldani Z alakban, emiatt konkrétan 3 napja nem alszom. Kölcsönkérem 1 napra valamelyik ismerősöm androidos telefonját (bármelyik szivesen ideadná örökbe is, elmondásuk és megelégedettségük alapján).
A kis képernyővel kapcsolatban: ha jól tévedek S3-mal zúzol az éjszakában, elég megalázó dolog lehet ez Neked a sok 6″-es padfone-os droidos között nem? Mi lesz ha egyszer valamelyik kicsapja eléd az asztalra???!!!??? Belegondoltál már???

“Olvasgattam itt-ott hogy az alulról felhúzható Control Center hétköznapi használat közben véletlen mindig felnyílik. Igen, mert nem ott a helye…” : arról nem olvastál, hogy ez a funkció testreszabható? és nem húzódik fel utána véletlen? Ejnye ejnye… hová tűnt az alaposságod? Még a végén mást fognak a szamcsungék választani helyetted, aztán a fórumokon fogsz tarhálni S4-re.

Puszi!

Fre.ddy

Massive D:

Szűk ismerős körben kb 30 droidos telefont managelek, de folyamatosan hoznak hozzám telókat más ismerősök is. Samsungot rengeteget, HTC-t, LG-t, Sony-t. Évek óta talán ha 1 HTC volt, ami gyári frissítés után alaphelyzetbe kellett állítani. A problémák általában a nem hozzáértők által szétrootolt, és mindenféle programmal “felturbózott” telefonokkal szoktak lenni. Ugyanúgy, mint iPhone fronton. Jailbreakelt telefonra nem frissítünk rá gyári IOS-t, stb stb. Semmivel sem nagyobb a félrefrissítések aránya, mint alma fronton. Ellenben nemegyszer olvastam, hogy IOS frissítés után nem megy a Wifi, lefeleződött az aksiidő, akadozik a telefon régebbi modelleken. Ezeket a mondatok is tegyük a mondanivalód végére kedves…

Fre.ddy

W:

“ha jól tévedek S3-mal zúzol az éjszakában, elég megalázó dolog lehet ez Neked a sok 6″-es padfone-os droidos között nem? Mi lesz ha egyszer valamelyik kicsapja eléd az asztalra???!!!??? Belegondoltál már???”

No igen, ez egy kínos pillanat lehet nekem is, itt már 2 kézzel indított demót kellene bevetnem :-) Meg kellene győznöm a hallgatóságot, hogy a kicsi jobb. Lehet konzultálnom kellene veletek ez ügyben, hogy miért is :-)

““Olvasgattam itt-ott hogy az alulról felhúzható Control Center hétköznapi használat közben véletlen mindig felnyílik. Igen, mert nem ott a helye…” : arról nem olvastál, hogy ez a funkció testreszabható? és nem húzódik fel utána véletlen?”

Olvastam róla, de ettől nem változik meg az alapprobléma, hogy felül az értesítési sávba integrálva kellene lennie…

Az elrendezése meg logikátlan: http://cdn1.appleinsider.com/ios7.controlcenter.jpg

A funkciókapcsolók ketté lettek vágva a zenevezérlők gombjaival. Az alsó gombok négyzet a felső gombok kör alakúak. Elvesztem a fene nagy “egységben”, amivel reklámozzák a cuccot. A GPS és Internetmegosztás gombját nem lelem, továbbá beletehetnének a némítás ikont is, és akkor egy dedikált fizikai gomb felszabadulna. Zenelejátszót a Control Centeren hol kapcsolom ki? Fényerőszabályózó résznél hol lehet beklikkolni az automata fényerőt? Félve kérdezem, van-e egyáltalán ilyen az IOS rendszeren? Beválasztás után ugye rögtön eltűnik a panel? Cyanogen romon ha középen húzod le felül a panelt akkor értesítési központ, ha bal oldalt húzod le, akkor testreszabható Control Center, ha nem húzod le, csak jobbra balra huzogatod, akkor a fényerőt szabályzod. Nézd, egy regényt írtam, és ezeket a sorokat még csak a Vezérlőközpont ihlette. 50 oldalas esszét tudnék írni hogyan kellene működnie az IOS-nek. BMW-ből nehéz átülni bármi másba, igaz?:-)

Zehy

Én csak azt nem értem, ez a szerencsétlen fogyatékos majom miért írja le ehhez a cikkhez az iOS oprendszerrel kapcsolatos – amúgy teljesen felesleges – észrevételeit? Miért őt és az Android sosem volt nagyszerűségét kell olvasnom, ahelyett, hogy az iMacről gyarapodna a tudásom? Miért? Miért?! MIÉRT?!

lekvároskenyér

“Szűk ismerős körben kb 30 droidos telefont managelek, de folyamatosan hoznak hozzám telókat más ismerősök is.”

“Szűk ismerős körben kb 30 droidos telefont managelek, de folyamatosan hoznak hozzám telókat más ismerősök is.”

“Szűk ismerős körben kb 30 droidos telefont managelek, de folyamatosan hoznak hozzám telókat más ismerősök is.”

version

azert hihetetlen hogy allandoan feltor ez az androidos tema, mikro az egy hulladek okadek linuxos tragyaszar

az iphone meg csicsageci

csak egy rendszer van ami tokeletes es az a microsofte

Fredd..dddy

Kedves version! A Lumiák menüke olyan egyszerü, hogy egy fogyatékost nem köt le fél óránál tovább. Az nem is design, hanem szövegek a képernyő bizonyos pontjain. Kutyának sem kellenek, felvásárolták őket, történet vége és pont.

Béla vagyok Érdről

Azért amikor version és Freddy egymásnak feszül, na abba beleremeg a Föld.

neeembiiirooom a rohogest abbahagyni

(Fredd..ddy) “Kedves version! A Lumiák menüke olyan egyszerü, hogy egy fogyatékost nem köt le fél óránál tovább. Az nem is design, hanem szövegek a képernyő bizonyos pontjain. Kutyának sem kellenek, felvásárolták őket, történet vége és pont.”

“Szűk ismerős körben kb 30 droidos telefont managelek, de folyamatosan hoznak hozzám telókat más ismerősök is.”

:D

síírok :D

Nagy elme vagy Fredd.dddy:D

Fred.dd.y

“Valakit a telefonja konfigurál (IOS), valaki meg csak simán konfigurálja a telefonját (Android).” Freddy 2013

Fred.dd.y

“Valakit a telefonja konfigurál (IOS), valaki meg csak simán konfigurálja a telefonját (Android).” Fred.dy 2013

OpenEye

Handris, nem azt írtad, hogy nem kell többet ennek a lököttnek az írásait tovább élveznünk itt? Lécci legalább ezt az ígéretet váltsd be!

Rob

Fredd.ddy nagy arc, nélküle szürke lenne a magyar apple közösség. Bár mostanában kicsit túlzásba vitte a kommentelést.

WTF

Titánok harca ez, jobb ha félreállunk kedves applekedvelő fórumtársaim.

Mark

Szia HAndrás!

Szeretném segítségedet kérni, mert Apple nyűgöm van.. Adott egy iPhone 5 készülék, amit hivatalosan az Apple.hu- ról rendeltem megjelenéskor. Ez még ugye most garis, és elromlott a kamerája. Bevittem hozzátok (mostmár hozzátok) az Andrássy úti üzletbe, ahonnan hazazavartak egy eredeti számláért, mert hogy hiányzik egy csavar belülről. “WTF?!”. Jó mindegy hazamentem bevittem azt is, ezen ne múljon, hiszen az én nevemen van stb.. nincs gond belőle.
Na most iStyle -os kollega azt mondta, hogy majd vagy kicserélik, vagy potom másik fél telefon (90-100 ezer Ft) áráért cserélik ki / javítják meg. Én értem, hogy protokoll meg minden, de mégis, mit tudnék tenni? Tényleg, segítségért fordulok hozzád, nem számonkérés… Kihez / mihez forduljak? Fogyasztóvédelem?

Köszönöm előre is a segítséged, remélem olvasod ezt és kérlek dobj egy mailt!!!

Handras

Mark: holnap megnezem, mondj egy munkalapszamot.

PS: hogy a feneben tunt el a csavar, az nem esik ki csak ugy, eleg hosszu menet.

Mark

Megint én a csavaros ember… Köszi a gyors választ!! Munkalapszám: 1934421 (Ha kell más adat azt is szívesen megadom, csak mondd el hogy tudok privátot írni vagy egy mailt ha lehet!)

Fogalmam sincs :D Megjelenéskor megrendel -> 2-3 hét múlva futártól bontatlanul átvesz -> kibont, örül, használ múlt hétig -> kamera elromlik -> bevisz hozzátok, és kiderül hogy belül nincs egy csavar… (Nem hiszem, hogy kiesett, mivel akkor azt mondta volna a szervize kollega gondolom, nem azt, hogy nincs…)

Abel

Handras: Lehet most 5S-t fogdosni Nálatok úgy, mint tavaly az 5-öt?

joey

gyökérfan: érintőképernyő, copy paste, mappázás, meg ezer dolog volt az alma előtt. de mind csak azután terjedt el, hogy az alma is használta. ilyen most az arany 5s, vagy korábban a fehér kábel

Fredd..dddy

A jól ismert dogma ismét:-) A lopás szó továbbfejlesztése. A Google is rengeteg dolgot adott a népnek, amit ugyan használtak előtte, de ő csinálta meg elsőként használható formában: nagykijelzős telefon, 7 colos tablet, Flat design, Widgetek, minőségi műanyag ház, színes modellek, Vezérlőközpont, okosóra….

rolanddd

Handras: AppleCare az mennyire nemzetközi? Mo-n vásárolt AppleCare érvényes más országban is (és fordítva)?

Amúgy iStyle weboldalon a header-ben a Midis Group link egy felfüggesztett oldalra mutat

Pepinke

OFF
Apple használóként közlöm, hogy aktív a Google zeneáruháza nálunk is! Na és ami fontos: átlagban olcsóbb az iTunes Store-nál.
Azt még nem tudom, arányaiban mennyi zene érhető el a kettőben…?
OFF

Fredd..dddy

Ha 2 mozdulattal ráhúzható lenne a gépedről a válogatott MP3 gyűjteményed, te sem szarakodnál az iTunesal. Annak való az áruház, aki nem ért a torrenthez, vagy mocskos sok pénze van.

The Norwegian

Ilyenkor látszik Ferdy, hogy kb. 16 éves vagy… Na meg tipikus droid…

dday

The Norwegian
+1

Fredd..dddy:
“aki nem ért a torrenthez”? mármint a lopáshoz?

dani

“Annak való az áruház, aki nem ért a torrenthez, vagy mocskos sok pénze van.”

Napi bölcsesség.

K.K

Épp a T-mobile szervízben van az Iphone 5öm :( kaptam cserébe egy Galaxy S3-as cseretelefont… Azóta szenvedek mindennel… alkalmazásokat nem lehet kikapcsolni, megnyitok valami programot és tippeket ad nekem, AKAD! Gondoltam leszedem a Cut The Rope-ot… 7sec alatt lépett ki belőle!!! Egyszóval a legszarabb telefon ami évek óta a kezembe került… ja és a legidegesítőbb!!! Neteznék vele, bejön a kezdő oldal amit átakarok írni pl. Handras.hu-ra. Nem valami nagy dolog, de amikor az X-re nyomok, hogy törölje ki az előző oldal címét akkor fogja magát és visszalép!!! Nagyon gagyi!! És pont annyi az ára mint egy iPhone-nak, pedig műanyag szar!

chuck

Frédi, ha az általad megtermelt dolgot valaki ellopná, mert neki nincs mocskos sok pénze, akkor te mit szólnál?
Egy tiszteletlen, sötét bunkó vagy.

The Norwegian

Frédi már az a generáció akinek egy film, játék vagy egy zenei album csak Mb-ok
halmaza, nem pedig termék. Ezek korlátlanul és ‘ingyé’ fellelhetők a neten.
Ő az a típus, aki ha betéved egy Média Markt-ba és elsétál a dvd/bluray/cd/xbox/ps3 sorok valamelyike mellett, újrabootol az agya, mert nem tudja értelmezni a látottakat…

Fredd..dddy

Csináljak képet ncore IOS programok letöltési statisztikáiról? Vagy az utolsó hozzászólók statijáról?

Galax S3 nem ad tippeket, és nem lépeget ki: User error.

The Norwegian

Cudar világ jön majd Fredike amikor elhagyja a Szent Tetőteret. Nem lesz több ingyen tejbegríz anyutól, új telefon aputól. Akkor szembesül majd vele, hogy a felnőttek világában mindenért fizetni kell és hogy napi 8 órában “statit” linkelni nem munka.

Szinte látom magam előtt a Frédi családot:
Frédi apu: – Mit csináltál ma Danika?
Frédi: – Képzeld apu, ma is linkeltem egy durvát a szuper telómról amit karira kaptam tőletek!
Frédi anyu: – De ugye ma nem indítottál kézből demót? A Lacika anyja tegnap is panaszkodott!
Frédi apu: – Micsodaaa? Ennyi! Vége a kis blogodnak! Holnap első dolgom lesz letiltani a kommenteket! A kameránkat pedig vidd vissza a hálószobánkba! Tűnés aludni!!
Frédi: – De apaaa!
Frédi apu: – Fiam, ha mégegyszer kicsapod az asztalra a telefonod, lekeverek egyet! ! Ja, és elfelejtheted az esti Geekbench teszteket!

ikristof

@Handrás

Tegnap e-mailben rendeltem meg egy 13″ 128GB-os Macbook Airt (8GB RAMMAL)…
És 12%-os kedvezménnyel akartam megvenni, és küldtem is szkennelten a felsőokatási iskolába való járásnak az igazolását, de azt írtátok, hogy nem jön meg okt. 15-ig, és így csak 6%-os kedvezménnyel tudom megvenni.

De nem úgy van, hogy ezen az időn belül kell megrendelni?

Válaszodat előre is köszönöm,
ikristof

K.K

Akkor az milyen tipp hogy tartsam rajta a két újjamat a képen és döntögessem a telefont a zoomolásért???!??! Ja amúgy nem is csinált semmit egyáltalán… Android FAIL!! Meg a fényképeknél, hogy tartsam a sorozatképekért lenyomva a kamera gombot… kurva idegesítő volt mert pont a kutyámat akartam lekapni erre meg mire eljutottam a fényképezésig már rég mást csinált :) még kipipálni is kellett, hogy nehogy véletlen megzavarjon még1x egy teljesen fölösleges tippel…

ikristof

Handras:
ikristof: megoldjuk, meghosszabbitottuk okt vegeig a bts akciot.

És akkor mit csináljak? rendeljem meg újra?

K.K

Alkalmazások kikapcsolása a csere Samsung Galaxy S3-on:
1. Alkalmazások
2. Beállítások
3. Alkalmazáskereső
4. Itt a letöltött alkalmazásokat mutatja… Lapozni kell egyet a Futó alkalmatásokhoz
5. Betöltés 4sec… Végre látom, hogy van kérlekszépen kereken 20 futó alkalmazásom amikből pontosan 5 alkalmazást nyitottam meg emlékeim szerint…
6. Facebookra rányomok
7. MqttPushService 21 órája megy!!! Leállít gomb megnyom.
8. BackgroundDetection… Leállít
9. Most visszaugrott a futó alkalmazásokhoz a telefon… és jééé még mindig bevan kapcsolva a facebook!!!
10. Ha nem hiszed el csinálok róla videót :)

Mark

Handras,

sikerült esetleg egy pillantást vetni az ügyemre? (iphone 5 – csavar hiány???)
köszi

K.K

Csak leírtam a tapasztalataimat. Meséld már el, hogy melyik rész nem tükrözi a valóságot?

The Norwegian

K.K

Nyílvánvalóan hazudsz. Hisz tudjuk, hogy az a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere… ;)

Pepinke

K.K: fogalmam sincs, csak idegesít a picsogás.

The Norwegian: dehát az az ios, ahol nincs gps gyorskapcsoló a control centerben :)

Fred.dd.y

“The Norwegian”: Király volt a monológ, tetszett! Viccnek jó volt, de ne keverd a valósággal.

K.K:

Még nem találkoztam az általad említett hibajelenségekkel. A programok bezárása jól működik. A kamera indítása Cyanogenen meg innovatívan indul: egyik ujjad a kijelzőre teszed, majd elforgatod a készüléket. A készüléknek 100 gazdája volt, gondolom agyon van telepítve, alaphelyzetbe állítás után mai napi romra felfrissítve frankón menne.

H. Péter

“Annak való az áruház, aki nem ért a torrenthez, vagy mocskos sok pénze van.”

Ezaz, ezt hívják lopásnak, plusz el is dicsekszel vele egy tőled teljesen idegen blogon, meg ugye mi tehetünk róla, hogy egy csóringer senki vagy. :D

De az iTulajok a birkák, az már látszik. :)

Mondhatnám, hogy remélem megkapod az élettől ami jár, de szerintem már megtörtént. Nem érdemes csodálkoznod, hogy miért néz itt le téged mindenki, úgy gondolom ez a való életben is így mehet. :)

Jóój

@Fred.dd.y “alaphelyzetbe állítás után mai napi romra felfrissítve frankón menne”
Köszönjük, elég jól összefoglaltad, hogy miért szar az android :D :D

c0p

nem ertem a hozzaszolasok ketharmadat, imac-re is van mar android? kerlek titeket, legyetek esznel es ignoraljatok a nyilt provokaciot…

rolanddd

Tök feleslegesen fikázzátok a mobil OS-eket, egyik sem szar, csak vannak eltérések. Mindenki használja azt ami neki legjobban tetszik, és ne foglalkozzon a másikkal! Nem tudom mi élvezet van abban, hogy oltjátok egymást, meg messzemenő következtetéseket vontok le az illetőről a TELEFONJA vagy az azon futó OS alapján…
Nyilván semmi sem tökéletes, mindegyik rendszerben vannak hibák, hiányosságok, ugyanúgy mindegyiket szépen meg lehet szokni, tanulni, szeretni.
Persze amikor valaki az egyikhez hozzá van szokva, és kézbe veszi a másikat – ami nyilván teljesen máshogy működik – ahelyett hogy tanulmányozná, egyből lefikázza.
Szerintem az Android és az iOS is teljesen szerethető rendszer (ugyanígy az OSX és a Windows is) csak ismerni kell őket. Érdemes kipróbálni mindegyiket (nem csak 1 percre) és az alapján eldönteni hogy kinek melyik fekszik mérlegelve az előnyöket, hátrányokat. Az meg mindegy, hogy xy mit használ, lényeg, hogy legyen boldog a sajátjával, és ne erőltesse rám.

Handras: AppleCare dologgal kapcsolatban neten találtam ezt-azt, de inkább tőled bizonyosodnék meg róla. Konkrétan Németországban vásárolt cuccra érvényes Mo-n is? Másik kérdés, hogy használt cuccra lehet-e venni AppleCare-t?

lolwut

OFF:
Handrás hadd kérdezzem meg, a gitáros videódban mi az erősítő pontos típusa?

Goppá

belabacsi:

de ez a 7-es IOS-ban már hanyadik???? És már mikor kiadták tesztelésre. különben meg ne terelj, ne hasonlítsd ezt a szuper prémium terméket, mely rohadtul drága is, máshoz. http://iphonehungary.hu/cimke/ios-7/

Ez tele van hibával, még a hiba is hibás… :-)

Fredd..dddy

PIN kódot már be lehet írni? Háttérválasztás már nem 20 másodperc i4-en? A fő chatkliens meg nem megy rendesen (állandóan olvasok problémákat). No mindegy, berakok egy kis ingyen zenét a Playen. 1650-ért több millió szám legálisan…

sien

azt a rohadt, freddy nek lett szánalmaspajtija. goppá, ez a nyálverés 5 éve se volt már menő, az nem érv hogy akkor még nem tudtál olvasni.

TMP

Ennyi álszent faszt egyrakáson. Tegye már fel a kezét, aki soha nem torrentezett le semmit, meg minden nyomorult mp3-at az iTunes-on vásárolt vagy saját maga grabbelt eredeti CD-ről.

chuck

TMP, félre érted. Persze, mindenki torrentezett már. De pl én a nekem tetsző filmeket megveszem eredetiben is, és a kedvenc zenekaraim cd-it is. Az a felháborító, hogy egy ilyen senki, mint Férdi ezért hülyének, és undorítóan gazdagnak tart. és még büszke is arra, hogy ő bezzeg lop.

OpenEye

TMP, gratula értelmes hozzászólás… de legalább a lényeget nem fogtad fel… :S

Fredd..dddy

Mindenki csal ahol tud a tesztekben. A lényeg hogy mindennapi használat mellett már egyik rendszer sem akad. A tesztek kocsmába jönnek jól, amikor a vita végére pontot kell rakni. Nekem S3-mal mindig sikerült. Méretben is üti az iPhone-t, mint ász a királyt. Járok moziba, veszek könyvet, zeneCD-t viszont nem. Etikailag mi különbség aközött hogy torrentezett MP3-ból vagy simán youtuberól hallgatom kedvenc együttesem dalát? Ha youtuberól hallgatod az ingyenzenét, akkor azt már szabad? Az 1650 forint elgondolkodtató, mert esetleg én is beleugrom. Apple-nél mennyibe kerül a havidíj?

chuck

Nekem az autómban szól a rádió, így nem kell túl sok mp3 a telóra :)

K

@Fredd..dddy: “Méretben is üti az iPhone-t, mint ász a királyt.”

Értsd meg végre, hogy a tepsi telefon, ami alig fér be a zsebbe, és átérhetetlen, az nem egyértelmű előny. Neked lehet, hogy az, mert legalább így valami nagyot is ki tudsz tenni az asztalra.

Akad az S2, S3 is. Mindegy hányszor írod be ennek ellenkezőjét.

OpenEye

“A tesztek kocsmába jönnek jól, amikor a vita végére pontot kell rakni.” …. ezt pont tőleg látni EPIC… :D

F.r.e.d..y

Sem az S2, sem az S3 nem akad gyári szoftverrel sem. Mindegy hogy hányszor írod be ennek az ellenkezőjét. Kérlek linkeld a videómban az adott részt, ahol szerinted megakad a videó az 1 órás teszt során.

iNformálódó

Jól látom, hogy a demó gépek nem mentek el? Régebben, mire másnap ránéztem, már egyik sem volt meg.

Richard

Én rohanok cserélni a 2010-es 27″-t, mert ezeken az új modelleken hamarabb indul az Excel, meg az archicad és a rövid általam szabott munkaidőmben minden tized másodperc számít. És a Facebook chat is gyorsabb az újakon, valamint az iTunes is gyorsabban játssza le a letöltött mp3akat. Az asztalon sincs hely így sokat jelent nekem azaz 1-2cm is.