A hír igaz – Egyesült az iSTYLE és az XMS

438 komment

Miután most nagyon gyorsan klikkeltetek ide a cím miatt, nyugodjatok meg, és olvassátok el ezt a postot, gyorsan meg fogjátok érteni miért léptük meg a két cég egyesítését. Nemrég jöttem le a színpadról egyébként, talán már láttatok egy két közvetítést a neten. :)

Nagyon régóta beszélgettünk már erről az összeolvadásról egyébként az iSTYLE-os srácokkal, egész egyszerűen azért, mert tudtuk, hogy rengeteg előnnyel járna egy ilyen fúzió, nemcsak nekünk de az ügyfeleinknek is. Először is a legfontosabb: én továbbra is cégvezető maradok, csak most nem két hanem hat boltot vezetek majd. Természetesen megkapom segítségnek TG-t (Tamás Gábort) az iSTYLE mostani ügyvezetőjét. Őt talán nem ismeritek annyian mint engem, de bízzatok bennem és higyétek el, hogy jó fej, ugyanannyira imádja az Apple termékeket, legalább annyira maximalista, és ugyanúgy munkamániás mint én vagyok. Jól fogunk tudni együtt dolgozni, ez pedig nektek, kedves vásárlóinknak lesz jó.

A két cég egyesülésével egy 6 boltos Apple Premium Reseller üzletlánc jön létre, egységes megjelenéssel, és teljesen azonos kínálattal. Megszűnik végre az a probléma, hogy a vásárlóknak egyik boltból a másikba kell rohangálniuk egy-egy kiegészítő miatt. Rengetegszer előfordult, hogy megkérdezték a Plaza XMS-ben, hogy a Westendben lévő boltunkban van-e ez vagy az a Mac, vagy kiegészítő. Ilyenkor mindig el kellett magyarázni, hogy az nem a mi boltunk, nem tudjuk stb. Ennek most vége. Egyrészt minden márka megtalálható lesz mind a 6 boltunkban, másrészt mind a 6 bolt a miénk lesz.

2F1B5461---Version-2

Mondanom sem kell, hogy rengeteg energiánk ment el mind nekem, mind TG-nek, hogy bár mindketten APR boltokat üzemeltetünk tehát ugyanazt csiáljuk, viszont mindent kétszer kell. Mit értek ez alatt? Teljesen feleslegesen van most két webshopunk, az iSTYLE is csinálta a sajátját, az XMS is úgyanígy tett. Eddig ketten voltunk két webshopra, mostantól ketten leszünk egy webshopra. Ugyanez a marketing anyagokra is igaz, eddig ketten csináltunk két féle marketing munkát, most ketten csinálunk egyfélét, és még a végtelenségik sorolhatnám, kezdve a két könyveléstől, egészen az házhozszállításig. Egy szó mint száz, sokkal hatékonyabbak leszünk, a megspórolt energiát pedig fordíthatjuk például új kiegészítők keresésére, a kollégák képzésére, a webshop jobbá tételére stb. Ez megintcsak az ügyfeleinknek lesz jó.

Természetesen voltak üzleti okok is a döntésünkben. Tudom mire gondoltok most. Nem. Nem lesz 2 Ferrarim, nem azért jön létre az egyesülés mert kaptam egy zsák pénzt, és nem, nem is azért történik a fúzió, mert az XMS csődbe ment volna. Az X-Multimesiashop Kft-t, nem számoljuk fel, csak visszafizetjük az eddigi hiteleket, és végül fut majd nullásan a cég, ugyanis nincs rá szükség. Maradva az üzleti megfontolás kérdésénél, elárulom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet, a második válság, a tranzakciós adók, a gyenge forint is közrejátszott a döntésben. Egész egyszerűen semmi értelmét nem láttam, hogy egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben szinte csak azért dolgozzunk, hogy a bankoknak fizetgessük a hitelek kamatát. (úgy érzem a fenti helyzet a közeljövőben nem is fog változni) Sokkal jobb ha a nyereséget mondjuk fejlesztésekre, új boltokra, nagyobb árukészletre lehet fordítani, ezt pedig kizárólag úgy tehetjük meg ha összeállunk egy tőkeerős céggel. Márpedig az iSTYLE tőkeerős cég. 28! iSTYLE APR üzlet találhatő közép európában, szlovákiában, csehországban, romániában, és persze magyarországon is itt lesz ez a 6 bolt.

Az életem legnagyobb döntése volt ez a mostani, de olvastam egyszer valahol, hogy azok a cégek tudnak életben maradni és fejlődni, akik képesek sűrűn meghozni döntéseket. A döntések fele egyébként lehet, hogy hibás, de a gyorsan és sokat dönteni képes cégek újabb döntésekkel hamar kijavítják ezeket az esetleges hibás döntéseket. Milyen igaz. Igazából hatalmas, de mégis elég egyszerű döntés volt. Eldobom az XMS nevet, kirakom az iStyle logót a meglévő boltjainkra, eltünnek a hitelek, és végül is minden marad a régiben, csak egy sokkal nagyobb céget vezethetek. Új kihívások, 4 új bolt, új webshop, 52 kolléga, stb. De például most már azt is elárulhatom, hogy titkon mindig is irigyeltem a Westendben lévő üveghajót az iSTYLE-tól, most végre ezt is vezethetem majd, gyanítom gyakran fogtok ott találkozni velem. :) PS: mikor TG annak idején az üveghajó APR megnyító előtt megmutatta a terveket, elismerően csettintettem.
De persze ne felejtsük el, hogy lokáció híjján a budán élő embereket sosem értük volna el, mostantól ez is megoldódik, jöhettek a megújult Mammut-ban lévő boltunkba is, de ott az új Árkád, és persze az Andrássy út is.

Mostanra biztosan sokan gondoltak arra, hogy jó-jó, de hát mi ezért vagy azért az XMS-t szerettük, és mostantól nem lesz XMS. Nos, ne így álljatok ehhez a kérdéshez. Az XMS név szűnik meg, de az XMS tudása, én, vagy minden amit szerettetek az XMS-ben, továbbra is megmarad. Megmarad a Duna Plaza bolt, megmarad természetesen a Fashion Street bolt is. Nyilván ez fordítva is igaz, volt aki az iSTYLE-t jobban szerette mint az XMS-t, de épp ez a lényeg! Mindkét cégnek megvannak a maga erősségei-előnyei, ezeket most szépen összegyúrjuk, és bármiben lefogadom, hogy ettől csak még jobbak leszünk. Természetesen mindkét cégnek voltak hiányosságai is, de azt gondolom, hogy ami az egyik cégben gyengeség volt, a másik cég pont abban volt erős, tehát eyyel a fúzióval, pont a gyengeségek tünnek majd el. Mondok példát: az XMS-nek nem volt saját szervize ezért sokat bénáztunk, és lassúak voltunk garanciális ügyintézésben, az iSTYLE-nak van saját szervize, emiatt sokkal gyorsabbak és rugalmasabbak voltak. Nem volt energia az oktatásra most azt is külön helyszinen külön csapattal fogjuk csinálni.

Így a végén még szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, erőfeszítését akik mindvégig velünk, az XMS csapatával voltak, termeszetesen továbbra is várunk mindenkit szeretettel, immáron hat boltban.

Screen Shot 2013-09-14 at 13.26.37

Ebben a hónapban lesz még két meglepetésünk, ezekről majd később írok. Most megyek vissza ünnepelni a csapatommal :) PS: már most kezdhettek gondolkodni, hogy melyik boltunk elé jöttök kempelni a nemsokara esedékes iPad rajtra. :)

438 komment

Zsolt

Snassz hogy nem lett új nevetek, így beolvadást és nem fúziót sugall.

Gábor

Azért az érdekelne, hogy anyagi szempontból ez neked mit jelentett, még ha kissé indiszkrét is :D

dave

Gratulálok András! Sajnos azt kell mondjam, hogy abszolút megértem a döntést, és jónak tartom a döntésed. Abban is biztos vagyok, hogy innentől az egészet, a 6 boltot, az 50 alkalmazottat már közel sem fogod annyira a magadénak érezni, a bajaival, azzal, hogy minden ami ott van, az a saját munkád gyümölcse, mint eddig.

Mindenesetre biztosan több időd lesz a fontos dolgokkal foglalkozni, és a napi aggódások is megszűnnek. És ez jó. Csak sajnos lehet, hogy innen nincs tovább.

ikristof

@Handrás

Gratulálok! Sok sikert kívánok!

Akkor ha például odamennék holnap a Fashion Streetre, akkor már iStyle feliratot látnék?
Mikor “csapjátok le” az xms.hu-t? vagy csak átfog irányítani az iStyle oldalára?
Ha mondjuk most megrendélnék egy CTO-s MacBook Air-t az XMS.hu-n azt már átlehetne venni a Westendbe is?
Vagy akkor már inkább az iStyle-ban kellene megrendelnem?

ikristof

joskapista

istyle debrecennel milesz? mert ahogy láttam ott is pakolgatnak valamit nagyon

Superbad

Nagyon sajnálom, de emellett sok sikert. Remélem jól döntöttél, de nekem személy szerint elég fájdalmas…

Gfunk

Azért elhagyni az XMS nevet gondolom nem volt egyszerű döntés…. Sok emlékek, millió munkaóra benne… De érthető a döntés abszolút!
Pont a napokban sétáltam többször is a DP és a Fashion bolt előtt, ami minden egyes alkalommal pangott az ürességtől és kérdeztem magamban hogy a bánatban lehet ezt rentábilisan csinálni.
A választ hamarabb megkaptam mint vártam…. Sehogy… Illetve max így!… További sok sikert nektek!

Matya

Kár.
Nem azt sajnálom hogy megszűnik egy brand, egy bolthálózat, mivel azt megmondom őszintén, leszarom. Ugyan olyan helyes kiscsajok állnak mindenhol, ugyan azt a tokot, tabletet, stb tudom megvenni bárhol.
Itt azt sajnálom, hogy ilyen perspektívák, kilátások, és állapotok vannak ebben a rohadt országban…
Valahol példa értékű is számomra amit csinálsz, hogy létrehoztál egy ilyen vállalkozást, és sajnálom hogy így alakul.
Bármit hozzon az élet, sok sikert kívánok hozzá!

Peter

:( Igaz csak egyszer voltam vásárlótok, egy iPad-re de volt az xms ben egy olyan dolog ami miatt máskor is oda mentem volna, ha legközelebb vásárolni megyek, azt a fashion street i XMSBEN FOGOM MEGTENNI nekem az es a Duna plázában levő bolt MINDIG X-Multimédia Shop marad :)
Sajnálom hogy el kellett dobnod az xms nevet, gondolom egy ennyi éven át saját cég után egy kicsit fájó szívvel hoztad meg ezt a döntést.
Sok sikert, remélem, ha nem is 2, de legalabb egy Ferrari összejön ;)
Még valami : Tisztellek hogy ilyen döntésben nem a szívedre hanem az üzleti érzékedre hallgattál.!!
Üdv : F. Peter

Buday Gergely

Kedves Handrás!

Szívből gratulálok az egyesüléshez. Ritka, hogy a konkurencia összefog, és egyesül. Viszont így a megmaradt csillagkirályos boltok alul maradnak :)

Viszont most már szó szerint minden egy helyen lesz, és ez jó, még akkor is, ha bírtam az XMS nevet, logot.

A Handrás app megszűnik? Vagy csak át lesz dolgozva? :)

sickboy

Elhiszem Andras, hogy ez fúzió a részedről, bár szerintem az istyle részéről meg felvásárlás. Kellett nekik a DP és a Váci utca, te meg cserébe kaptál x %-ot az istyle kft-ben.

Helyzetkép

Mondtam én a 2012 év végi egyik kommentemben, hogy nehéz év jön (valamikor a Felhőatlasz környékén). Ezek szerint be is igazolódott, a számok indokolttá tették a stratégia váltást. A fúzióval a tevékenység átfedések megszüntethetők, és a költségek csökkenthetőek, van ráció az egyesülésben. Sok sikert az új üzleti koncepcióhoz!
http://www.youtube.com/watch?v=zyJ3mvau_9I

Kovi

1. Gratulálok!
2. én XMS törzs vásárló voltam (moste egy tanács jön az új iStylénak) még pedig azért mert a Duna plázai dolgozók voltak (és remélem h maradnak és át adják a tudásukat) a legkészségesebbek, a legkedvesebbek, a legtájékozottabbak és a szakma terén a legtöbbet tudók remélem ezt át adják a többi boltba és nem a szerencsétlenkedés és a hümmögés fog menni ha bemegyek és kérdezek.
Egy kérdés a végére Mikortól történik az átváltozás?

chas

Ha jól értem, akkor Tamás Gábor lemond az ügyvezetői posztról és te lépsz a helyébe? Vagy hogyan valósul meg, hogy cégvezető leszel?

Vaszkó Attila

Egy fényes korszak vége, egy még fényesebb korszak kezdete. Bátor döntés volt, ami egy igazi üzletemberre vall. Mások inkább tönkremennek büszkeségből, de meg sem fontolnak ilyen lehetőséget. Tudom, hogy még sikeresebb életed lesz. Képes leszel összehozni mindent, ami az álmaidban szerepel. Felnézek rád. Fényes jövőt kívánok.

deviza jelzáloghiteles ájfónos

plastiknak vajon feszül a fütyök, helyesen van-e írva, hogy iStyle és XMS? :)

CharlieBrown

nekem inkább a “sajnálom” jutott eszembe először… :/
az infrastruktúrának örülök, a helyedben a szívem szakadt volna meg amikor kimondom, hogy nem lesz többé XMS, mint olyan, és lerántani mosolyogva a leplet egy idegen logóról…

Zoltánó Almafaló

Handras:Egyrészt gratulálok,másrészt a képen iStyle Westend helyett, a volt iStyle Debrecenet raktad ki
Amúgy mikor lesz megint Debrecenben iStyle,mert már hiányzik :(

Fredddddy

Hát komoly dolgok ezek kéremszépen! Valóban sok munka lehetett ebben a showban, amihez kizárólag a büszkeséged megtartása miatt volt szükség. Valahogy így fogom elképzelni a Google Apple felvásárlását is pár év múlva. Remélem valóban nőni fog a színvonal. Ha valóban Samsung boltot nyitnál, jönnék hozzád szervizesnek jópénzért:-)

iPero

Kedves Handras!
Az összeolvadás után is megmaradnak az XMS-ben szerzett törzsvásárlói kedvezmények?

Kohi

Kisérteties a hasonlóság! Veszprém, mellette Nemesvámos HARIBO. A HARIBO megérkezése előtt itt volt egy kis gumi és szőlőcukor gyártó manufaktúra. Mondhatni jelentős szereplője volt a gumi és a szőlőcukor piacnak. HARIBOnak bökte a csőrét, mert tőle vette el a piacot a sokkal finomabb és jobb, a manufaktúra által gyártott cukorka. A HARIBO letelepedett, alkut ajánlott a tulajnak. Ha bezárod Te leszel a gumicukor gyárunk, így a közép és kelet-európai piacunk igazgatója. Emberünk gondolkodott, szorzott és osztott, és ő lett a HARIBO igazgatója. Ez idő alatt felszámolta a manufaktúráját, szakembereit bevitte a gyárba és üzleti kapcsolatait az óriás MEDVE szolgálatába állította. Az eredmények és a piacok jöttek, de nem telt el két év és emberünk azt vette észre, hogy se gumicukorgyára, se munkahelye nincs többé! Na Handrás, pont ez vár rád is! NE LEGYEN IGAZAM!

berkar

Gratula!! Nem kis dontes volt!
A debreceni boltrol irj valamit legyszi, mi lesz vele???
Kosziii

WTF

Durva, hogy mennyien gratulálnak ahhoz, hogy innentől a magad urából beosztott lettél. Persze, látszólag ott a két bolt, de már egyik sem a tiéd. Nem szeretek más zsebében turkálni, de nem hiszem, hogy ez anyagilag annyira jövedelmező lesz majd mint amit az eredeti xms-ből ki tudtál venni, amíg nem figyelt be a fashion street. Ellenben ja, jobban jártál mintha hagytad vna, hogy csődbemenjen a cég, így “boltvezető” maradtál. Gondolom eddig TG csinálta, most így neki is kevesebb dolga lesz, meg neked is, mert az alkalmazottak fizujának a kitermelése már nem a te dolgod.
Neked kell önmagadban (nem itt a blogon, vagy a színpadon, kifele úgysem az igazság jön) eldönteni, hogy valójában mennyire jó is ez. Vannak előnyei, meg hátrányai, de én nem ehhez gratulálnék, hanem inkább az eredeti xms-hez. Én úgy gondolom, hogyha a fashion streetbe nem ugrasz bele, akkor ma nincs ez a bejelentés. Sokat akart….stb, de közhelyeket mondanak majd páran helyettem.

kristof83

Sajnos nekem az első gondolatom az volt, hogy túl járt az eszeden az erősebb konkurencia és sikerült kihúznia alólad az XMS-t :(
Feltetted azt a kérdést magadnak, hogy most hogy megszerezte a boltjaidat és kirakta a saját logóját egy ekkora multicég akinek európa szerte vannak boltjai, akkor meddig lesz szükségük rád?
Tudod hogy az üzletben nincs barátság!
Azért ne legyen igazam, és sok sikert!

Geray

Eleinte kicsit meglepődtem és csak lestem, hogy ebből mi lesz, de a poszt végigolvasása után azt kell mondjam, hogy meggyőztél. :)

PS: Ja és én szeretem a hosszú posztokat, legalább addig is olvas egy kicsit az ember! :) Sok sikert!!

nocsak

#Buday Gergely

“Szívből gratulálok az egyesüléshez. Ritka, hogy a konkurencia összefog, és egyesül.”

nincs miért gratulálni. ez nem siker handras részéről, hanem kudarc. ésszerű és egyetlen választás volt: előre menekülés.
aki már átélt pl. multinál dolgozva akvizíciókat, az tudja miről szól ez az egész.
egy nagyobb, (tőke)erősebb, sikeresebb, jobban organizált, hatékonyabb vezetésű cég beolvaszt.
én jó pár ilyet megéltem, voltak könnycseppek a régi, kisebb cégek után pár hétig, kéztördelések, szentimentális sóhajtozások hogy “jajj, mi lesz most?” stb.
hát semmi. 1 év múlva már senki sem emlékezett rá.
persze alap, hogy minden_esetben úgy kell tálalni, hogy mindez a vásárlók/előfizetők érdekében történik. (nem lesz két szervíz, két crm, két marketing blabla, az ügyfélélmény javul stb.)
szó sincs erről. ez szigorúan üzleti döntés.
majd jövő karácsonykor meg kell nézni mi lett belőle, milyen lett a hurráoptimizmussal teli “együtt-előre, a két konkurencia összefog”, vállvetve összedolgozás. kb. addigra szépen lassan személyi változások/teljes kivásárlások is megtörténnek.

noha handrast soha nem bírtam, apple termékeim sem lesznek, nem vagyok kárörvendő. shit happens.

dvs

Gratula, több pénz de jóval több felelősség is… Garantáltan ki fog hullani az összes hajad, már ha nem sértődsz meg! Egyet árulj el: Gondolom 4 üzlet 2-vel szemben tehát a tieidnek kellett megváltoztatni a nevét így Te lettél az iStyle ez elméletileg ‘olyan’ mint ha Téged vásárolt volna fel a nagyobb hal. Ez hogy érintett Téged? Az XMS mint brand a kvázi életműved, évtizedes munka van benne, mennyire volt nehéz megválni a névtől?

üdv

Lacika

Remélem a kedvesség és az empátia képessége is átkerül az XMS alkalmazottakra, mert ebben verhetetlen volt az iStyle ellenben az XMS-el…..

Lényegtelen

Sajnálatos. Az importőr cégek döglődnek, nem véletlen. Hiba csak a hazai piacra építeni egy céget.

gusson

Nekem először ez jutott eszembe
:(
aztán “aludtam rá” egyet.
Szóval gratulálok, sok sikert nektek! :)

Azért, ha a dplazàba megyek, az nekem még sokáig “benézek a xms-be” lesz.

Péter

Átérzem a helyzeted. Hasonló cipőben járok: egy (most már) világméretű cég Magyarországra jön, és felkerestek, hogy legyek náluk vezető. Viszont ehhez fel kellene rúgnom mindent, megszűntetni a céget, amit 3 éve építgetek, ráadásul a családot is itthon kellene hagyni átmenetileg a hétköznapokra… Nehéz dolog.
A siránkozó, meg sajnálkozó “népednek” pedig üzenem, hogy kényelmesebb, stresszmentesebb munkával (a “más farkával a csalánt” ugyebár kizár egy elég nagy rizikófaktort az életedből), kvázi többet keresni igenis cool. Nyilván te sem vagy ostoba, hogy visszafele lépj.

A

Aztán nehogy elfelejtsd cserélni a borítóképen az xms feliratot. :)

Ben

Mivel az iStyle brand ismertebb, jóval több üzlettel rendelkezik, ebből adódóan az iStyle márkanevet választották.

Péter

Heló

Szerintem i,s ez nem fúzió, hanem mégse ment úgy a xms , mint ahogy elő lett adva /kifelé marketing/ és valószínű felvásárolta a istyle , Azért lássuk be itthoni fizukhoz sose volt olyan árba, hogy tömegek vegyék hónapról hónapra.

Igen érdekes lesz, hogy tulajból elvileg alkalamzottá válás előrelépés? Lehet 2 helyett 6 bolt felett ,de már mint iStyle dolgozó.

eXant6

Ez mind szép és jó. Örülök ha te is örülsz András, de azt ígérted hogy jobb lesz a keynote ma, mint a keddi, de szerintem ez maximum neked jobb hiába írtál le 1000 indokot miért jó ez nekünk…

Bencix

Ez egyszerüen csak szomorú
Az XMS Mint brand megszünésével eggyel kevesebb lett azon boltok száma ahol szívesen vásárlok és nem volt még rossz élményem. Az iStyleról sajnos ugyanez nem mondtható el számomra.

És egy kérdés: @Handras
Meddig lesz kint még az XMS logó?

smschamp

Mindig is szerettem handrást, a stílusát a boltot. De ez nekünk mezei felhasználóknak szinte semmit nem jelent. Ettől nem lesz olcsóbb semmi, ettől nem lesz minőségibb semmi, ettől nem lesz más semmi (nekünk). Egy valami viszont biztosan változik: Az XMS függetlensége.

Ennél az XMS applikáció is többet jelentett számomra.

Bocsi.

version

azert sajnalni nem kell , a legutolso eredmenyek alapjan 2 milliardos bevetel evente aminek 10 %-a haszon, egy ilyen eladas legalabb 5 eves haszonert megy , ami 1 milliard ft, plusz meg kiharcolta a kozos ugyvezetoseget

legalabbis remelem hogy ennel olcsobban nem ment bele handras :D

smschamp

Én szeretem Handrást és kívánom, hogy minél jobb pozíciót töltsön be!

Viszont nekem ez a hajcihő mást sugallt, még ha tudtam is, hogy a nagy bejelentések e témában nem a mezeti felhasználókat érintik.

Dervenkál Egyon

Gratulálok!

Bátor lépés, és egy saját gyermeket így elengedni, biztosan hozott pár “gombóc a torokban” pillanatot.

Én kedvelem a magyar APR-eket, mert mindegyiknél jó tapasztalataim voltak. Igaz, hogy az XMS lehetett kicsit kedvenc, mert ott valahogy otthonosabb volt, valahogy nem csak az Apple volt jelen, hanem egy nagyon otthonos és kényelmes vásárlói érzet.

Ez a merge valószínűleg – a számok ismerete nélkül – jó döntés. Eddig is csodálkoztam, hogy ez az ország hogyan bír ennyi APR-t. Az a 15-20 millió dollár, amit az új cég nagyjából éves bevételként elér Magyarországon, az meg már majdnem annyi, mint amit a miniszterelnök falujának a polgármestere lenyúl. És, hogy őszinte legyek, az új iStyle-nak szívesebben fizetem be a részemet, mert ott egészen biztosan kapok is valamit érte. :D

Üdv!

tferi66

Mielőtt be néztem volna ide mint ahogy mindennap teszem azt gondoltam hogy tele lesz sok “ostoba troll” bejegyzésekkel ez a post is,de örömmel látom hogy idáig kulturált,pozitív véleményeket látok.Remélem ez így is marad.Handrás bőlcs döntés volt,szívből gratulálok sok sikert hozzá!

totya

ritkán látni olyat amikor a kishal ünnepélyesen bejelenti hogy ő most megette a nagyhal. :( úgy tűnik innen handrás, mintha saját magadat akarnád ezzel a magyarázkodással megnyugtatni, mondván nem gáz 10-20 év munkáját kidobni a kukába, és besorakozni a “multi” alá, akiknek az inkompetens, agresszív, faszkalap brigádját minden “komoly” apple vásárló jó mélyen gyűlölte évek óta. néhány kérdésem van azért, nem is kell erre válaszolni, maximum saját magadnak:

1. nem gondoltál rá h az egyszeri olvasód/vásárlód számára ez egy kurva nagy bukásnak fog tűnni, amit a magyarázkodással még jobban rontasz csak tovább?
2. milyen vezető leszel te? vezeted majd a nullás x-multimedia kft-t, az istyle-nak meg leszel egy százötvenedik alkalmazottja? az a pojáca maradt az ügyvezető, ezt ma is elmondtátok.
3. nem félsz attól, hogy 1-2 év után kellemetlen leszel az istyle akkori hazai vagy nemzetközi vezetésének, és egyszerűen kirúgnak a picsába? aztán akkor vesztetted egy élet munkáját, két boltot, sok alkalmazottat, és a személyes hiteledet is, már ami maradt belőle

én elhiszem hogy jobs akarsz lenni handrás, de most az a jobs vagy, aki eladta az apple-t a microsoftnak, nem az, aki segítséget fogadott el, de független maradt. :(

srb

Gondolom pénz beszél. Handrásnak is lehetnek csendestársai akik eddig is finanszírozták a céget és akik több profitot szeretnének. Valszeg nagyon sokat lehet fogni azon is ha nem kell a kamatokat nyögni. Nagyon racionális döntés, és handrás szempontjából lehet hideg is meleg is a vége. Neki most be kell integrálnia magát az istyle-ba, az lesz nehéz.. vagy nem.

KI

Hát én nem látok az események mögé, esetleg meg tudom nézni a két cég nyilvános pénzügyi adatait, de tapasztalatból tudom, hogy az nem sokat jelent. Viszont egy biztos: Handrás = XMS, iStyle =/= Handrás. Lehet, hogy a neved sokat fog még forogni, de az biztos, hogy nem olyan felhőtlen a történet, mint amilyennek lefested. Mondom, lehet, hogy jó ötlet egy nagyobb cég védőernyője alá bújni, de ezzel az, amit felépítettél (ti.: az XMS márka maga), az eltűnik. Adja Isten, hogy ne legyen igazam, biztos okosabb lenne több információ ismerete után okoskodni, de hát itt csak Te ismered a teljes igazságot. Ha így döntöttél, biztos jó okod volt rá.

Tamo

Handras,
azt kívánom, hagyd nekik az egészet, szusszanj egyet és hozd meg élete valóban legnagyobb és legbátrabb döntését:

nősülj meg

realmani

Grat hAndras. Olvasva a kommenteket megy a fikazas rendesen. Szerintem teljesen korrekten liertad a helyzetet, a te eleted, te dontesed. En biztos vagyok benne, hogy minden lehetoseget merlegeltel es jol dontottel, tehat csak gratulalni tudok es drukkolni.

ZsirapH

Nem hinném hogy olyan rosszul ment volna az XMS hogy az legyen, amit a kommentekben írtok.

Főleg hogy tavaly 50 millió osztalékot szedtek ki belőle Handrásék (és ez csak az osztalék).

Viszont nem hiszem azt sem ( persze ez az én véleményem) hogy ez ekkora pozitív dolog lenne. Tényleg az történt, hogy a nagy hal megette a kicsit. Ami eddig előnye volt az XMS-nek (kevés bolt, de ott lelkes dolgozók) az most itt elveszett (iStyleban ritka tirpákokkal találkoztam, ráadásul szartak bele mindenbe).

Nyilván aki itt az üzleti dolgok mögé lát komolyan, az Handrás, biztosan nem döntött volna így ha nem érte volna meg, de nem tartom én ezt olyan örömtelinek.

Humanoidos

Ez az “új” webshop valami borzasztó, tele van bosszantó hibákkal.
Sorry, de inkább vásárolok az Apple boltjában (azonos árakon).

Csak egy példa:
http://www.istyle.eu/hu/mac/mac-mini/mac-mini-i5-2-5ghz.html

Testreszabás

Processzor
Válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő processzort.

4 GB 1600 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 2 x 2 GB + 0 Ft
8 GB 1600 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 2 x 4 GB + 32 200 Ft
16 GB 1600 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 2 x 8 GB + 96 600 Ft

Somesz

Hát.. az XMS sokkal jobban hangzott sztem. Valaki írta, hogy így már nem lesz annyi időd a személyes ottlétre a boltokban, és szerintem is ez volt az ami igazán jóvá tette az XMS-t. Mostmár nincs visszaút, sajnálom, de sok sikert az új bolthoz és sok jó Apple cuccot még itthonra!

Jackjack

Abszolut jo döntés volt. és ennyi..

Gratulálok és sok sikert kivánok.

version

ZsirapH: nem biztos hogy rossz dontes volt, kapott egy zsak penzt, az apple szekere valszeg lejtmenetbe kapcsol , es a 10 %-os haszonkulcs is a vicc kategoria , a kapott penzbol felepithet egy masik ceget ami tobb hasznot hoz

es azt se feledjuk hogy az xms nem handrase volt, mert volt ott egy csendestars akit senki se ismer, igy viszont kulonvaltak, es mindenki csinalhatja a maga kis bizniszet

ChrissDr

Hát ez az új iStlye webshop nagyon gáz. Az XMS volt igazán apple hű csak. Az előző iStlye is gagyi volt, de ez a mostani ez üt.

Penny

Hát hajrá Handrás, sok sikert a továbbiakhoz.
Viszont nagyon sok itt az iStyle ellenes. Én ahányszor bent jártam náluk mindig felkészültek, segítőkészek voltak. Normális kiszolgálást kaptam, nem volt az az érzésem, hogy kiakarják a zsebemből húzni a pénzt. Kíváncsi vagyok milyen lesz a csapat az egyesülés után.

H. Huba

Gratulálok András! Szerintem abszolút jó döntés volt. Ez az egyesülés olyan mint az osztrák McShrak egybeolvadt egy kisebb céggel. És ök is jobbak lettek, tehát szerintem jó lesz ez.

Fapuma77

Követlek,mert bírlak.Követlek,mert azt vallod amit én.Vagy forditva.Sok sikert kívánok.
Viszont irány London az 5s-ért :)

Fapuma77

ÉÉÉs mit is mondtak a keynote-on?Decemberben vagy decemberig 100 országgal bővül az 5s,5c???Nem mindegy.Szvsz nem tesznek magukba kést karácsonykor úgyhogy jővő hónapban beszaladnak az új szifonok ebbe a szép élhető országba.

Wolfchild

Olvastam pro-t és kontrát, engem az is érdekelne, hogy vajon mi lesz a StarKing-el, mert ugye idehaza az XMS, iStyle, StarKing alkotta az APR flottát. (Személyes tapasztalatom miatt az iStyle-t hanyagoltam, de ez nem ide tartozik.)

De a két relatív “kicsi” + 1 “nagy” komboból, maradt az egy kicsi + 1 “multi”. Kíváncsi leszek a StarKing meddig állja majd a sarat.

iphone2

Két mondást emelnék ki, ami erre a helyzetre legjobban illik.

- Pénz beszél, kutya ugat.
- Sok kicsi, sokra megy.

Ez nek olvasók/vásárlóknak is sok mindent jelenthet, de inkább Andrásnak.

De! Minden jót kívánok!

pumi

handrásnak inkább a marketingnél kellene maradnia… így kell egy cég megszünést jól eladni :)

Wolfchild

Version: “az apple szekere valszeg lejtmenetbe kapcsol ”

Szerinted ha tényleg így lenne, akkor az iStyle ennyit invesztálna a konkurencia felvásárlásába?! Én nem vagyok egy pénzügyi szakember, de ha egy anyavállalattól függök és a hajó süllyedne, nekem biztos nem az lenne az első ötletem, hogy a konkurenciát felvásároljam. Úgyhogy, itt nem hinném, hogy az Apple lejtmenetéről lenne szó.

db7

Nehogy az XMS nevet magára hagyjátok!
Vigyétek át tartalmi oldalra: appok, maces programok, e-anyagok kiadójaként éledhetne újra.
Plusz tartalom az iStyle vásárlóinak, illetve 28 üzletben azonnali marketing a vásárló kezébe, hadd ne mondjam…

belabacsi

A webshop nem lenne rossz (magento) csak a románok szarul csinálták meg
A tálalás a vásárlásról meg gyönyörű, sok óra lehetett elhinni hogy ez fejlődés az xmsnek…

Dobránszky Zoltán

Nehéz döntés lehetett, de ha ennyire nem mentek a dolgok meg ilyen sok hitel volt akkor nem volt mit tenni. Amúgy az iStyle-nak nem 38 boltja van? Európában 25: http://www.istyle.eu/ de a közel-keleten is van nekik 13: http://www.istyle.ae/contact.php Ez egy brutális nagy multi, nem is gondoltam volna. Ennek fényében ez inkább beolvadás és nem egyesülés, kifizették az XMS hiteleit a két boltért cserébe. Viszont kaptál egy jó állást és ez is valami!

SzAdam

Sok sikert Handras, furcsa lesz megszokni az új nevet, de majd idővel. Azért remélem a blogod stílusa nem fog megváltozni. :)

iPero

Csak még egy kérdés, amit mér korábban is feltettem: Az XMS-ben szerzett törzsvásárlói kedvezmények továbbra is élnek?

belabacsi

Na arra a belenyúlásra kiváncsi leszek… Ha kell profi magentos ismerek jót (nem önpromó) :)

Atys

Ocsem, felvasarolnak es te leszel az uj fomufti is?
Ezt nevezem, gratulalok hozza, ugyes!

Igor

Nehéz döntés, de jogos. Így végre nem gombóccal fogsz minden reggel ébredni és több időd lesz olyan dolgokra amit szeretsz.
Ha neked lennék a kis lépésekben előre filozófiával megígérném magamnak, hogy minden hétvégén elviszem a Mustanggal krúzolni a kedvesem :)

andorspam

Valahogy a mérleged éredmény kimutatásod alapján nem áll össze a kép.
Tavalyi évben kifizettél 5.8m kamatot ami 1mrd forgalmú cégnél normális. A mutató számok a benchmark értékek alapján iparágnak megfelelően alakulnak.

A FS bolt és új DP bolt 70mFt költsége soknak tűnik. Ami számomra fura, hogy rövid távúak a forrásai ezeknek a beruházásoknak. Kétségtelen hogy a FS bolt hibás döntésnek bizonyult mert a árbevétel növekedésének a dinamikája lecsökkent. A cég hasonkulcsa jelentősen javult előző évekhez képest.

Pénzügyileg nem látom megalapozottnak a döntésedet. A tranzakciós illetékre elkerülésére rengeteg módszer van amivel még a mikro vállalkozások is rengeteget tudnak spórolni.

Fúzióról nem érdemes beszélni mert nem hasonló méretű cégekről van szó. Amit én látok, hogy kaptál egy jó ajánlatot amivel a kb 100mFt hiteledet ki tudod nullázni. Kaptál részesedést a másik cégből de már befolyásod a cégre nem lesz, mert ha többségi tulajdonos ha kedve úgy tartja mindig le fogja a döntéseidet.

A céged értékelését nem végeztem még el de inkább beszélünk egy 100mFt cégértékről. Igaz idei számokat nem látom még.

Kimi

Csak a tisztánlátás miatt, TG az ügyvetező (vezető tisztségviselő), és András

A Cégvezető

A cégvezető a társaság legfőbb szerve által e minőséggel felruházott, képviseletre feljogosított munkavállaló, aki azonban nem minősül vezető tisztségviselőnek. Lényeges különbség a vezető tisztségviselő és a cégvezető között egyfelől, hogy vezető tisztségviselőt kötelező választani, illetve kijelölni, míg a cégvezetői pozíció létesítése a társaság részéről “szabadon választott”, másfelől, hogy amíg az ügyvezető a társaság legfőbb szervének alárendelve önállóan végzi a feladatát, addig a cégvezető – munkaviszonya folytán – a vezető tisztségviselők közvetlen alárendeltségében és közvetlen, akár napi utasításai szerint köteles eljárni. * A kétféle tisztség, minőség közötti hasonlóság, hogy a cégvezetőt ugyanúgy a társaság alapítói jelölik ki, illetve a társaság legfőbb szerve választja, ahogyan a vezető tisztségviselőt is a legfőbb döntéshozó szerv ruházza fel ezzel a tisztséggel, továbbá hogy a kétféle tisztségnek ugyanazok az összeférhetetlenségi-megfelelőségi feltételei. * A cégvezető védelmét, de egyszersmind a társaság érdekeinek védelmét szolgálja a Gt. azon rendelkezése, amely szerint, ha a cégvezető a vezető tisztségviselő által adott utasítás jogszerűségét vagy célszerűségét vitatja, a felügyelőbizottsághoz fordulhat. A Gt. főszabálya szerint a cégvezető cégjegyzési joga is önálló – kivéve, ha a társasági szerződés ettől eltérően rendelkezik.

Calvin

nekem feltűnt egy pillanatra kedden az iPhone bemutatón, amikor a facebookon jártál közvetítés alatt, hogy három oldalad van. Adonis, XMS, iStyle… nem tudom visszanézni sehol, lehet csak álmodtam, de valahogy felkaptam rá a fejem. az XMS-ben a szívedre hallgattál és csak utána a számokra. itt fordítva kell majd történnie. érdekes egybefonódás, Magyarország legnépszerűbb Apple “eladója” és a legtőkésebb egyesült. sok sikert kívánok az elkövetkezendő időkben! biztosan nehéz döntés volt és sokkal keményebb meló vár majd rád! most “csak” a számokra kell majd figyelned, de a szíved és megérzéseid miatt lesz ez az üzlet igazán sikeres.

dh1

Jobsot is kiraktak 1x a sajat cegebol … en resen lennek Handras! Ez inkabb beolvadas mint egyesules …

Béla

A Starking egy máltai offshore cégé lett, az XMS pedig behódolt egy olyan cégnek, aki az elmúlt x évben egy szaros webshoppot nem tudott normálisan megcsinálni. Szégyen, ha ez a jövő. Handrás mondtad, hogy a pénteki “event” jobb lesz mint az Apple szeptember 10-én bemutatott ámokfutása. Nem lett jobb, sőt maga lett a rémálom. Írod, hogy milyen jó, hogy most már van Budán is egy üzlet, ami hozzád köthető. Számtalanszor jártam náluk, de ennyire gyenge APR-el még nem találkoztam – szánalom. Ha eszed van, még most visszafordulsz.

KisBé

Handrás elolvastam a kommenteket és a bejegyzéseidet is és arra jutottam, hogy jó döntést hozhattál. Ill. lehet, hogy sokak számára nem jó, de neked pont megfelelő és ez a lényeg még ha azt is jelenti. Évek kérdése és hajléktalan leszel… és amikor saját placcodról már kirúgtak, még utánad is rúgnak. Vesszőfutást kell majd járnod az Istyle dolgozok sorai között és szerencséd legyen ha túléled. Ott lesz mindenki és a végén két mosolygó arc várhat vagy egy fehér fény. A két mosolygó arc Magyarósi Csaba kis feje és Szűcs Ádám nagy feje lehet. És közeledsz. Könnyen lehet, hogy túléled, de az is megeshet, hogy nem. Meztelen indiánok táncolnak majd holttested körül és akkor egy pillanatra, megvilágosodsz. Nyitsz egy zöldségest, és a wesselényi utcában fogod árulni a friss barackot, banánt, cukkinit. Én majd vásárlok tőled ne félj. Apple boltba soha nem jártam, de az üzleti élethez értek… a zöldségekhez pedig egyre inkább. Jól fogunk szórakozni András. Egyszer majd elmehetünk kocsmázni is amikor már mind a ketten öreg alkoholisták leszünk és az asszonyt már helyretettük otthon. Akkor majd összefutunk a sarkon vagy felcsengetsz a kapun és leugrom. Lehúzunk néhány felest és jönnek majd a haverok akik régen mind az apple márkájából vitték valamire.. .Csabi, Ádám, Gabiék a térről… mindenki ott lesz és egy hatalmas bulit csapunk, de olyan isteneset. Te majd szép Steve Jobs verseket szavalsz mi pedig gitározunk az Almássy téren. Vagy a Klauzálon, elvégre nem mind1 hol vagyunk? Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat! Ezt kéne megtanulnia sok kommentelőnek.

KisBé

Tulajdonképpen ez maga a megvilágosodás folyamata amiről írtam… nem kell mindent szó szerint érteni. Többször is megvilágosodhat az ember élete során, ez megnyilvánulhat jó ill. rossz döntések meghozatala után, előtt ill. közben is. Ne aggódj amíg ott van a zsebedben az iphone. Én kocsmáros vagyok és naponta jönnek be fiatalok iphone-ok eladogatásával. Persze mind hamisítvány, de így is megkeresek vele 5-10 ezer forintokat. Gondold el András, hogy a te zsebedben legalább 3 ilyen iphone lehet és ha ezeket eladod a vaterán még akkor is vagy 30-40 ezret keresel velük amiből megvan már kb. két havi albérlet itt a hétkerben. Az idő alatt meg csak találsz már valamit nem? Na ezért nem kell aggódni… az öregkorról meg már írtam. Ja és házasodj meg! Jól mondja a kommentelő elvtárs… Egy jó feleség sok jó dologra képes. Ha szerencséd van (de még most lépd meg még vagy valaki ill. amíg a neten a bejegyzések többsége XMS tulajként nevez meg) összeszedsz egy gazdag vén kurvát a háváj szigetekről és mehet a dínom dánom életed végéig! Lehet nyithatsz még egy új XMS-t is itt az Almássy tér mellett. Vagy egy olyan kis hajókát amit úgy irigyeltél a westendből… ott az egész Almássy tér akkora hajókát építhetsz oda, hogy el is úszik ha a baptista templom vasárnapi gyülekezetéről odahívod a híveket. De járnak oda gyerekek is… ha nem fog tudni úszni ők szívesen vízionálnak neked még tankokat is oda, meg amit akarsz… :)

Kaddie

Gratula Handrás! Az idő majd igazol Téged vagy nem. Sok sikert, sok elégedett vevőt!

driv

a Magyar valóság, a képmutatás és a hazudozás minden szinten … ezért van itt most ez a poszt, de jó látni, h van a kommentelők közt már aki ezt érti.

ctrlshift

Gyerekek!

Ez egészen egyszerűen egy olyan döntés, ami Handrásnak a legjobb: zéró hitel, még több zsé és kevesebb meló és felelősség. Kurvára lényegtelenné vált mindenki és minden más.

Tisztán egoista, perszonális megfontolás alapján lépett.
Most már szüretelni akar, ennyi.
Igaza van.

Pdudas

Sok (ceg)vezeto megunja egy ido utan, hogy a bevetelbol igen kis resz jut neki (munkaberek/jarulekok/hitel/egyebek kifizetese utan) igy inkabb beall egy multihoz dolgozni alkalmazottkent ugyanannyiert vagy tobbert.
Kevesebb felelosseg, kvazi kevesebb munka (fix munkaido) – tobb ido jut a hobbira/csaladra.

Ezert kar valakit karhoztatni. Emberek vagyunk, ugyanannyi/tobb penzert kevesebb felelosseggel kevesebbet dolgozni eleg racionalis lepes.

dave

Pdudas: pontosan így van, aki meg mindig is “robotolt” valahol, az vágyik a “kötetlen munkaidőre”, a függetlenségre, és, hogy magának építse a dolgokat. Csak hát, itt és most, ennek itt volt a vége. Ha az én cégemet akarná valamelyik nagyobb megvenni, engem meg jópénzért befoglalkoztatni, én is erősen elgondolkodnék rajta, aztán legyen gyomorsavrefluxja minden hónap 12-én és 20-án annak, akinek Imre az anyja. :)

truhali

Ez szomorú, de annak örülök, hogy pozitívan tudod felfogni.

Péter

Szerintem amerre néztem ISTYLE ba dolgozókat, totál olyan mint a sok pláza csaj Replay stb shop ba , hogy bemész és érezni levegőbe, mintha ők többek lennének .

Emiatt jobb egy kisebb bolt, mert ott mindenképp vevőért vagy , hiszen ha nem akkor nem mennek többé, míg hálózatban lévő boltoknál elvész a közvetlen barátias Feeling ami miatt oda jár az ember.

Legtöbb boltba ott állnak legtávolabb lévő pult mögött és így olyan rideg is .

Ákos

“és persze magyarországon is itt lesz ez a 6 bolt. ” Pontosabban Budapesten! Mert ugye az ország nem csak Budapestből áll :)

Péter

Tervezitek új boltok nyitását? Esetleg Szegeden 1-et?

A város évek óta Apple kereskedés nélkül áll. Nemrég nyílt az új Árkád, ami állandóan tele van vendégekkel szerb és román vendégekkel. Elférne itt is egy Apple bolt.

Tibi

Zéró hitel? Max akkor ha az xms kftjét szépen magára hagyják és beborul. Ez esetben András elveszti az aláírási jogát az IStyle-nál mert nem lehet ügyvezető semmilyen cégben X évig.

MaverickM1

Vazze, a tv másról sem dumál, mint az összefogás szükségességéről. András meg 3 napja nem alszik és benézi hogy ez róla szól :P (bocsesz, nem tudtam kihagyni :) )

Amúgy sok sikert a dologhoz. Az viszont elgondolkodtató, hogy egy nemzetközileg nagyon erős márka PR bolthálózata ilyen lépésre kényszerül országunkban, egy többé-kevésbé fullosan támogatott országban. Ez a mi közös szégyenünk. (Ezt úgy értem, hogy pl egy PS3-hoz a sony egy retkes billentyűzet kiosztást nem képes megoldani nekünk, ehhez képest az Apple termékek nagyon korrekt nyelvi támogatást adnak a magyar user-eknek. Csak hát az áfa és egyéb nyalánkságok kikergetik az emberek nagy részét külföldre vásárolni, mert az az 5-10% de néha jóval nagyobb differencia egy 4-500000 forintos vételárnál már nem akármekkora kísértés.)
Megértem a döntést, de én megvártam volna a jövő nyarat, hátha….

Khom

Handras:
A kommentem az elozo posthoz:
Handras, szeretnék venni kb. Két hét múlva diákos akcióval egy macbook air, 13-as 128gb 4gb ramos modellt. Az a kerdes, hogy nem tudnam elore elrakatni valahogy, mert attól tartok hogy elfogy. Mennyi van meg, el fog fogyni, hogy latod? Ha elotte szolok egy hettel, akkor tudtok meg rendelni? Vagy hogy csinaljam?

parkolóőr

És már megint rossz helyen parkoltál? :)

A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2013. szeptember 5.
A végrehajtás ügyszáma: 51012/Ü/70855/2013/2
A végrehajtást elrendelő megnevezése: dr. Kérchy Judit Erzsébet közjegyző, 6500 Baja, Tóth K. u. 8.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2013. szeptember 5.
A változás időpontja: 2013/09/05
Bejegyzés kelte: 2013/09/06
Hatályos: 2013/09/05 …

Pemzli

Van egy csaj a westendben, na az mintha narkolepsziás lenne. Minek ilyet tesznek be oda?
A többi iStyle-ossal alapvetően nincs problémám, mindig megkaptam, amit kértem, kiszolgáltak rendesen.
Viszont nagyon sajnálom az XMS-t, mégiscsak a duna plázába jártam a legtöbbet.

koh

szentimentalis dolog de hianyozni fog az xms. kitartast es sok sikert a tovabbiakban :)

bosszús

Nem jó hír. Handrást megvették kilóra, mert összeroppantotta volna a bankhitele. Handrás jó volt, kicsi volt, egyéni volt, szerethető volt Most meg egy pótolható alkalmazottka a kegyelmeséknél. Egy Another brick in the wall.
Xar az élet vazz…

Fraky

Handrás!

Kezdem azzal hogy remélem, hogy jól fog elsülni ez a döntésed! Drukkolok igazán!

Viszont egy kicsit tartok attól hogy ennek az iStyleos fazonnak fáj a foga a boltjaidra és arra amit te felépítettél. Mivel ő pénzes így adott egy olyan ajánlatot ami neked kecsegtető de nem biztos hogy megéri. (Remélem igen)
Így nem vagy a magad ura. Igaz a te életed te sokkal sokkal jobban ismered mint a kommentelők te tudod a hátterét a dolgoknak! Nem bántani akarnak hanem féltenek! Mert megszerettek, és félnek hogy ez az iStyle-os majom át fog vágni! Lehet most jópofizik neked de lehet nemsokára nemfog! Egyet jegyezz meg! Ha át akar vágni legalább jól verd el! :)
De remélem ilyenre nem kerül sor és sikeres leszel továbbra is!
U.i: mindenképp szólj bele a webshopba és javíts rajta mert jelenleg az iStyle-os webshop olyan mintha egy kezdő weblapszerkesztő első munkája lenne!

Üdvözlettel, és sok sikert kívánva: Fraky.

Tibi

“Ho vegere hitel nelkul fogok ebredni ”
Úgy legyen!… és mikor nyitod meg a macska farmot?:)

Relativitas

Sok sikert, és kitartást az új munkadhoz. Remelem meg sokat hallunk rólad.

Üdv

ZsirapH

Azt azért ne felejtsük el hogy Handrásék az XMS vonalon úgy csinálták, hogy bejelentették a dolgozókat, és ha megnézitek a pénzügyi adatokat, fizették az adókat mint a katonatiszt.
Ez itthon viszonylag kevés vállalkozásnál fordul elő.

Nyilván ha nem ez lett volna a legjobb megoldás, akkor nem lépik meg, ennyi. Viszont így már egy csomóan azt fogják tenni, hogy megveszik bécsben a cuccot (mert hogy az esetek többségében olcsóbb úgy is, ha oda-vissza railjet vagy benzint is belevesszük) és csá, mert nincs meg az a “kis magyar cég” feeling a dolog mögött, hanem egy nagy (és az emberek többségének ellenszenves) vállalattól vásárolnak.

Ami amúgy tényleg iszonyatosan gáz, hogy az iStyle mint az itthoni legnagyobb kereskedés, egy olyan webshopot nem volt képes összehozni az évek alatt, mint az 1 (később ugye 2) bolttal rendelkező “kis” XMS.

Newman

Megtekinthető valahol a tegnapi keynote videója? Lemaradtam róla és szívesen megnézném képekben is, amiről itt beszélgettek.

dani

iSTYLE webshopján a rendrakást kezdhetnéd mondjuk a Testreszabás résszel. Minek ennyire eldugni? :D

lükepék

Na persze. EGYESÜLÉS. Akit ez a sztori érdekel, (applefan) azt nem kéne lükének nézni ezzel hasbaakasztó dumával. Ez a mi értelmi képességünk pozícionálása, hogy nem tudjuk miről szól amit előadtatok? Legutóbb a Nokia egyesült a Microsofttal. Vagy nem is, izé …. megvette a bótot az MS zsebből mert az kellett neki. És nem néztek senkit fogyatékosnak, nevén nevezték az akvizíciót.
Handrás, ez a mismásolás eddig nem volt rád jellemző, ezt ne csináld, rossz az irány! Nyugodtan kérdezhettem tőled bármilyen termékről a boltban, nem az érdek irányított, hanem a segítőkészség.
Egy kis jópont, hogy a félrebeszélés után azért előszűrés nélkül ideengeded a kommenteket.
Javulj vissza jól.

Handras

Lukepek. A Starkingot felvasaroltak, kifizettek a tulajokat es ennyi. Az xms-t nem vettek meg, legyszi hidd el, hogy nem kaptam penzt, hanem egyesitettuk a ket bolthalozatot.

ikristof

Ha akarnék rendelni valamit, akkor már inkább az istyle oldalán kellene megrendelnem, csak mert a ti webshopotok jobb volt, de a Westendben átvenni egyszerűbb lenne? Mikortól jelenik meg az iStyle oldalán a ti üzleteitek?

Sok sikert kívánok,
ikristof

hacsek

Nem ertettem soha a starolast meg a hype-t handras korul.

Ment a nyalveres, hogy 1 milliard arbevetel, meg mennyi hitel, meg woaaa, meg waa, meg 335i bmw.

Es most gyakorlatilag tonkrement, az egyetlen megoldas hogy atengedte penz nelkul a boltokat, hogy a hitelei ki legyenek fizetve, o meg kapott egy allast. No comment.

En fiatalabb vagyok mint, handras.
Tavaly 5 milliardos arbevetele volt a cegemnek.
Mindent leadozunk, mind a 15 alkalmazott is rendesen be van jelentve.
Hitelunk nincs egy filler se, nem is volt soha. 11 eve foglalkozom a ceggel, akkor alakult.
Mi a teruletunkon a multikkal konkuralunk. A multik a picsamat nyaljak, hogy melyiknek legyek a beszallitoja, egymassal versengenek ezen.
Vans ajat ipari ingatlanunk is az orszagban, zero hitelllel.
Van ketto ferrarim.
Persze dolgozni kell. Sokat.
Es nem is verem nagy dobra, nyilvan, de most nevtelenul ugy erzem, el kellett mondanom, igy a vegere.
Ugyanis mindig is felallt a szor a hatamon handras onimadatan, ondicseretein az elmult evek alatt, amik gyakorlatilag uresek, alaptalanok voltak.
1 milliardos arbevetel, mindehhez hitel kell— pfff, no comment. Vicc kategoria. :)
Ja, a legszarabb kocsim egy 535i.
Amikor handras a hitelbol vett, tobb eves 335i-rol mindig irogatott, hogy hu meg ha de jo kocsi, sirnom kellett a szanakozastol.
Komolyan, az 535i-rol eszembe nem jutna oromodakat zengeni, plane nem bloggolni.
A ferrarikrol meg nincs ertelme, mert ha itt egy 335i nagy menoseg, akkor inkabb be is fogom a pofam…

Ertitek.

Handras, remelem mostmar visszaveszel az arcodbol, gyakorlatilag tonkrementel, feladtad, elbuktal.
Ha evek alatt 1 millardos arbevetellel nem tudtal evente legalabb 80-100 millio Ft-ot felretenni, akkor szar uzletember is voltal.
Mindehhez irdatlan nagy arcod tarsult.
Most koppanttal.
Azt kaptad, amit erdemeltel.

A jovore vonatkozoan ne feledd: szerenyseg es diplomacia mindenek felett!

hacsek

Aki itt fent irta, hogy handras legalabb kapott 5 evi nyereseget, azaz 1 milliard ft-ot a boltokert, azt hagy’ rohogjem mar ki, de nagyon.

Amikor ket ilyen boltot arukeszlettel egyutt nullarol par tiz millio ft-ert meg lehet csinalni, megis ki a veres faszu idiota fizetne erte 1 milliardot?!

Istenem, mekkora hulyek vannak it..

dzsiva

Én utáltam mind a két boltot, parasztok voltak az eladók! Inkább máshol vettem meg a mac minit és az ipad minit.

klarky

Az első szó mindenképp legyen az elismerésé, szép dolog, h a semmiből felépítettél egy céget és vitted amíg bírtad.

A második viszont inkább a valóság felismeréséé, hisz nyilvánvaló, hogy nem ok nélkül adja fel élete művének a nevét, ennek igen komoly okai lehettek. Lehet itt színes papírba csomagolni a történetet, de kívülállóként úgy gondolom (úgy látszik), hogy sajnos túl vállalta az XMS magát, talán az új üzlet sem volt időszerű, talán a költözés sem, hisz az oly áhított felemelkedés az istennek sem akar jönni, ha meg nincs eladás oda a bevétel, a profit, ami benne volt a talán túlzottan optimista üzleti tervben.

Ahogy handras is írja, azért dolgozni, h a hitelt törlessze nem buli (ahogy régi főnököm fogalmazott, azért nem dolgozunk, h elfáradjunk), így inkább beolvasztotta magát a nagy halba, rövid távon, tőke nélkül, erős ellenfél ellen versenyezni esélytelen.

Azt írja handras, h nem kapott pénzt, ez persze lehet igaz, a lényeg azon van, h kapott -e kötelezettségátvállalást. Tuti, h az a deal alapja, hogy a hitelekbe beszáll az iStyle vagy akár az egészet kiváltja cserébe kap 2 boltot és handrás lehet ügyvezető, mint alkalmazott. Jól gondolom?

Nagy mák, h az XMS nem tőzsdei cég, mert ezt a piac is így értékelte volna, és csak azért nem estek volna a részvények a padlóig, mert a rendszer felfüggesztette volna kötéseket.

Szerintem handras jó fej és ebben a szerepben is meg fogja állni a helyét, remélem, h jól döntött és sok álmatlan éjszakát megspórol magának ezzel a jövőben. Sok sikert az új életedhez!

khom

Handras: Köszi ok, :) még egy kérdésem van:

Nem tudom, hogy el tudok-e érte menni, lehet hogy igen, de lehet hogy nem. Lehetne úgy rendelni, hogy jövő hét utáni hét hétfőn odaszólok hogy szállítást kérek és a futárnak fizetek, vagy elmegyek érte még a héten?

???

A keddi keynote közvetítés visszanézhető lesz valamikor? Mert lemaradtam a feléről, de kíváncsi lennék rá.

winder

Hacsek: ezután mi jön? Farokmérettel versengés? :D

Ultragáz….

OpenEye

Hacsek már csak egy kis szerénység hiányzik a repertoárból… komolyan az ilyen újgazdag buzik miatt tudok hányni… már ha nem kamu az egész…

lükepék

Handrás, klarky-nál a pont, ha nem kaptál pézmagot, miből rendezted a hiteled. És itt mindegy, hogy minek nevezzük a gyereket, cashnek vagy hitelátvállalásnak, a lényeg az, hogy ez nem egyesülés volt hanem felvásárlással beolvasztottak magukba, a jó kis xms-em meg ment a lecsóba.
Döntöttél, ahogy döntöttél, csak ne csúsztass kérlek.
Másrészről meg pont az ilyen dzsentri hacsek trollok miatt nem merik mások bevállalni a szabad kommentelést, remélem nem játszotta el a szabadszájúságot.

belabacsi

szerencsés ember az, akinek a fenekét nyelvek tisztítják és versengenek érte :)

Fraky

A Ferrai úgyis csak egy olasz kalap szar! azzal nem lehet gizdulni!
Egy Lamborghini már igen! :)

Fraky

Hacsek :D

Hagyjuk már azért írta a Ferrarit mert tudja hogy Handras kedvence! Maximum matchboxba van neki kettő :D

pudva

klarky: +1
En nem banom, hogy az xms eltunik, amilyen a fonok, olyanok voltak a beosztottak is. Nem sokszor voltam bent, talan 2-3x, volt vasarlas is, volt szolgaltatas is, mindig ugy jottem ki, hogy megkaptam, amit akartam, de talan egyszerubb kett volna, ha egyszer, az elejen lekopnek, es utana nem is szolnak hozzam, mert az a flegma, hebego-habogo, kioktato stilus igen messze all a Store-ok stilusatol, amit kepviselnek (vagy szeretnenek), de meg csak siman ugyfelbaratnak sem neveznem. Biztosan van, akinek pozitiv a tapasztalata, nem is ketlem, hogy van mind a ket vegletbol, hiszen emberek vagyunk, neha szar napunk van, vasarlonak is, eladonak is, de en ezt tapasztaltam.
Orulok, hogy a jovoben tobb penzt lehet majd a kollegak treningjere is forditani, nagy szukseg van ra.

version

hacsek:

neked sosincs ferrarid, sem 5 milliardod, mert hulye vagy az uzlethez, a legrosszabb esetben is 100 millios hitele lehetett handrasnak , aminek az evi torlesztoje max 20 millio , a 1.5 milliardos bevetelbol aminel a haszon 150-200 milio ,amibol persze meg lemegy par dolog , de siman fizette a hiteleit, szo nincs itt tonkremenetelrol , hulye az aki ezt meg csak feltetelezi is, es ha valaki logikusan vegiggondolja ki az a barom aki eladna a sajat boltjat egy evnyi haszonert ? kimondhatjuk hogy altalanos az uzleti eletben az 5-10 eves futamidore szamolt ar, ami korulbelul 1 milliard forint, esetleg akkor lehet kevesebb ha a xms csendes tarsa mindenkeppen ki akart szallni az uzletbol , es handrast kenyszeritette az eladasra, vagy egyszeruen beleszzolasa sem volt

lükepék

klarky, maradjunk a ténynél, Handrás egyszerű üzletvezető lett, nem ügyvezető, mert az maradt a tidzsuhúker.
És ez mecsoda különbség…

RedOne

Amikor en vasaroltam az XMS-ben , vagy nezelodtem,vagy nezelodtunk, mindig mosolyogva jottek oda megkerdezni segithetnek e, es nehez kerdesekre is rutinosan valaszoltak.Az iSTYLE-ban is igy volt.
Akar vasarolni voltam ott, akar csak kerdezni valami nehezet.

Pl. Hogy Apple Bluetooth billentyuzettel miert nem lehet entert utni, ha Skype-olsz, stb, miert csak uj sort hoz. De aztan kiderult,hogy csak jb-kel lehet megoldani, es lehetetlent kerdeztem. Talan iOS7-ben ezt orvosoljak?(!)

Remelem miutan Andras atadta a tapasztalatat, es lecsenget az XMS, a vevok felejtenek, a kisebbsegi reszesedes ellenere is gerincbol megbecsulik majd a reszesedes, es a fizetes szempontjabol, hiszen
Ha nagy ceg—-akkor hosszukezu ugyvedek a jellemzo.

Remelem ha a facebookos film peldajat nezzuk, handras Sean Parkerhez, nem pedig Eduardohoz lesz majd hasonlithato.

btw: Andras: az egeszseg az elso. Kevesebb stressz pipa. Ne azert dolgozz most, hogy majd 15 ev mulva az egeszseged visszaszerzesere forditsd minden energiad es penzed. Dobd el a cigit, vagy elbuksz, mondjuk rakban.

Be smarter.

üdv.

Iajos

akkor ezért volt akkora arca handrásnak a wwdc- közvetítéskor…
próbált kompenzálni.

sajnalom

Sajnálom, hogy vége a bulinak (minden vállalkozó bedőlését sajnálom), de ahogy elnézem már a tavalyi év végi mérlegben tisztán látható volt a bukta.
Az árukészletet megvette az istyle, abból talán futja a hitelekre és a hitelezőkre… Ennyi volt, így kell ügyesen kommunikálni egy buktát.

totya

“Uzletititkokat nem szeretnek elarulni (mert TG ideges lesz :) ).”

most ez jön? nem írhatsz és beszélhetsz semmiről, mert a főnököd ideges lesz? nem szidhatod az apcomot, amikor sorozatosan basznak el mindent, amit csak lehet, mert az istyle gyakorlatilag az apcom kutyája? nem beszélhetsz meg csöpögtethetsz infókat a blogodon az újdonságokról meg a hazai piaci dolgokról? nem lesz több elemzés meg jó kis jövőbelátó post? vége a jófejségnek és a rugalmasságnak, ami az xms boltokra jellemző? és a következő ustreames keynote bulin majd tg ül melléd angelday/fb2 helyett?

biztos pénzügyileg egy jó manőver volt, biztos jól is jöttél ki belőle rövid távon, de a függetlenségnél semmi nem ér többet, ezt steve is tudta.

pixamedia

Szerintem abszolút előre lépés egy viszonylag “kis” cég tulajából egy 20-30 üzletet üzemeltető üzletlánc egyik döntés hozójává vállni,kiváltképpen ha az ember mentesűl a feszkótól amit a sokmilliós banki terhek visszafizetése jelentett napi szinten.Egy béklyó lehetett.
Sosem bírtam az arcoskodó XMS style-t,ezért nem náluk vásároltam de a leisztung és az apple honi népszerűsítésében játszott szerep elvitathatatlan,nagyon szép igényes üzleteket hoztak létre és ha ez a dolog tőlünk kicsit nyugatabbra történik ahol komoly pénz vásárló erő is van a gazdaságban ennek a storynak nem egy fúzió hanem egy harmadik,,negyedik,,ötödik,,sokadik XMS üzlet a vége,ezért talán picit sajnálom a dolgot,de nem gondolnám,hogy ez egy bukta,inkább egy ügyes manőver ami ebben a jelenleg kilátástalanul stagnáló gazdasági helyzetben megfontolt döntés.Ennek fényében további sikereket:-)

abc

totya

Eddig is volt főnöke,mivel nem ő volt a többségi tulajdonos .

Andras

Az szép hogy Pesten van 6 APR, de nem gondolod hogy kene go dombi vidékre is? Most már egyre több bolthalozat terjeszkedik vidékre is. Nezzuk csak Pecset. Vagy Gyort. Debrecent. És meg sorolhatnám. Van olyan nagyváros ahol meg egy Authorised Resellet sincs nemhogy APR

st33lboy

Andras:

Már milliószor le lett írva, hogy nem éri meg vidékre APR-t csinált. Akkor miért csinálnának?

Gabor

Andras: Ezerszer le lett írva, hogy vidéken halál APR-t nyitni, nem elég nagy a kereslet. Már az is csoda, hogy itt Pesten egyáltalán van igény ennyi Apple boltra, szerencsére a turisták azért besegítenek rendesen. Na most egy vidéki nagyvárosban ez pl. egyáltalán nincs. Gondolj bele, hogy pl. egy Fashion Street XMS (elnézést, iSTYLE) előtt hány ember megy el naponta és azoknak csak egy kis része megy be, még kisebb vásárol. Na most képzeld el ezt vidéken.. ;)

Benji

Latom nagyon keves embernek jott at a lenyeg:Nekunk fogyasztoknak ez egy pozitiv hir. Nekunk jobb lesz. A masik zsebeben valo turkalasnak a leheTosege mindenkit elvakit…

Gabor

Nem véletlenül zárták be azokat sem, amik eddig voltak.. amúgy nem értem, hogy miért megy ennyire a sírás. Ha kell valami, rendeld meg, kiviszi a futár bárhova. Ha megy egy félmillás gép vásárlása előtt állsz, akkor felteszem, hogy arra is van pénzed, hogy felutazz megnézni.

Jozsi

Sziasztok,

Van egy retina macbook pro-m 128GB flash-el. Ezt szeretnem boviteni vagy 256-ra vagy 512-re. Mennyibe kerulne ez vajon es hol tudnak megcsinalni? 256 mar eleg lenne de ha nem tul draga bevallalnam az 512-t. Igazabol nincs szuksegem tul sok tarhelyre de nem szeretnem ha a rendszerparticio tulsagosan megtelne.

Tibi

Hacsek: Tegyük fel igazad beszélsz, akkor a kérdésem az hogy melyik szülődtől örököltél sokat, vagy melyik élvonalbeli politikus? Ebben az országban tisztességes munkával te 40 éves korodig nem szerzel ennyit a nulláról.

Vaszkó Attila

A hozzászólók között sokan „nagyon jól informáltak”… Akkor álljon itt mindenféle tény, amihez nyilvánosan hozzáférhet bárki. A következtetéseket mindenki vonja le saját maga.

iStyle Hungary Kft.

A tag(ok) adatai:

– POWERCOM Inc. (GB – Tortola,Road Town, Waterfront Drive, Geneva Place P.O. Box 3469.)

Árbevétel:

2008: 0,804 milliárd Ft
2009: 0,839 milliárd Ft
2010: 1,173 milliárd Ft
2011: 1,922 milliárd Ft
2012: 2,607 milliárd Ft

Mérleg szerinti eredmény:

2008: -13,974 millió Ft
2009: 8,340 millió Ft
2010: 0,671 millió Ft
2011: 39,260 millió Ft
2012: -2,648 millió Ft

Öt év eredménye összesen: 31,649 millió Ft

X-Multimédiashop Kft.

A tag(ok) adatai:

– Bessenyei István 51 %
– Horváth András 49 %

Árbevétel:

2008: 0,331 milliárd Ft
2009: 0,424 milliárd Ft
2010: 0,651 milliárd Ft
2011: 1,039 milliárd Ft
2012: 1,165 milliárd Ft

Mérleg szerinti eredmény:

2008: 2,401 millió Ft
2009: 2,274 millió Ft
2010: 3,168 millió Ft
2011: 6,472 millió Ft
2012: 19,820 millió Ft, osztalék 50 millió Ft

Öt év eredménye összesen, osztalékkal együtt: 84,135 millió Ft

A 2012-es adatok alapján:
– a két cég árbevétele összesen: 3,772 milliárd Ft
– a két cég eredménye összesen: 67,172 millió Ft

A közös cég árbevételéből az XMS részesedése: 30,88 %.
A közös cég eredményéből az XMS részesedése: 103,94 % (XMS nyereséges, iStyle veszteséges volt)

XMS Kft. mind az öt évben, iStyle három évben volt nyereséges.

Lehet gondolkodni, hogy az összeolvadás után Andrásnak mekkora része lesz az iStyle-ban.

Végül, álljon itt egy másik cég adata:

StarKing Óbuda Kft.

A tag(ok) adatai

Alfa Capital B.V. (NL -1118 Schiphol, Schiphol Boulevard 231. ép.)

Árbevétel:

2008: 0,623 milliárd Ft
2009: 0,554 milliárd Ft
2010: 0,993 milliárd Ft
2011: 1,524 milliárd Ft
2012: 1,597 milliárd Ft

Mérleg szerinti eredmény:

2008: 2,694 millió Ft
2009: 2,141 millió Ft
2010: 2,883 millió Ft
2011: 13,383 millió Ft
2012: 19,344 millió Ft

Öt év eredménye összesen: 40,445 millió Ft

Janika

Érdekes,bár tuti megtömték a zsebed (bár ez a téma hidegen hagy utálok más zsebében turkálni),a két cég egyesülésével Starking nek és uj befektetonek fel van adva a lecke !

Sok sikert .

lükepék

Hmmm, nem is tudtam, hogy a Laurel volt a többségi tulajdonos. Elgondolkodtató, mivel a Laurel fidesz közeli cég, Handrás mégis most szántja be az egészet, csak nem trafikot nyitott így nem ér rá? :-)
Az APR-eket meg miért szivatja az Apple, hogy saját webshopján ua-t árulja ugyanannyiért?
“Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

version

Vaszkó Attila:

valamit beneztel, az xms bevetele stimmel ,de a starkinge 4 milliard, az istyle meg 10 milliard

Vaszkó Attila

Én ezzel semmit. :) Mindenki döntse el maga, hogy mit hoz ki a számokból.

Vaszkó Attila

Version: Gondolom, akkor az állam felé benyújtott hivatalos bevallásuk hazudik. :) Nyilvános minden adat, nézz utána magad is!

TG

totya
2013.09.14. 13:21

“Uzletititkokat nem szeretnek elarulni (mert TG ideges lesz :) ).”

most ez jön? nem írhatsz és beszélhetsz semmiről, mert a főnököd ideges lesz? nem szidhatod az apcomot, amikor sorozatosan basznak el mindent, amit csak lehet, mert az istyle gyakorlatilag az apcom kutyája? nem beszélhetsz meg csöpögtethetsz infókat a blogodon az újdonságokról meg a hazai piaci dolgokról? nem lesz több elemzés meg jó kis jövőbelátó post? vége a jófejségnek és a rugalmasságnak, ami az xms boltokra jellemző? és a következő ustreames keynote bulin majd tg ül melléd angelday/fb2 helyett?

biztos pénzügyileg egy jó manőver volt, biztos jól is jöttél ki belőle rövid távon, de a függetlenségnél semmi nem ér többet, ezt steve is tudta.”

Nem a főnőke vagyok, partnerek vagyunk. Évek óta dolgozunk azonos piacon, korábban is sokmindent megbeszéltünk és kikértük egymás véleményét. Ez a blog Handras saját blogja, nem az iSTYLE tulajdona és pont az a cél, hogy Handrasnak erre is több ideje legyen. Handras nyomja, hogy csináljunk több online dolgot közösen, közvetítésekről nem beszéltünk. Az iSTYLE nem az Apcom kutyája, a tulajdonosunk azonos. Az Apple inkább köti meg a kezünket, mint a tulajdonos kommunikáció tekintetében, de jól is van ez így.

belabacsi

Vaszkó Attila
a hivatalos bevallás __mindig__ hazudik…

egy jó könyvelő szinte bármit eltűntet kiskapukkal, legálisan, hivatalosan
és minél több az átmenő pénz ezt annál könnyebben megteszi :)

TG

“Andras
2013.09.14. 13:43

Az szép hogy Pesten van 6 APR, de nem gondolod hogy kene go dombi vidékre is? Most már egyre több bolthalozat terjeszkedik vidékre is. Nezzuk csak Pecset. Vagy Gyort. Debrecent. És meg sorolhatnám. Van olyan nagyváros ahol meg egy Authorised Resellet sincs nemhogy APR”

Az a probléma, hogy Pesten és a többi nagyvárosban is ugyanannyiba kerül megépíteni egy plázát. Így ugyanannyi a bérleti díj is, az üzemeltetési költség is. Az alkalmazottak bejelentései is ugyanannyiba kerül. Ehhez képest a forgalom 5 éves tapasztalattal tudom modani neked, hogy meg sem közelíti a budapestit. Veszteséges boltokat és nem APR státuszú üzleteket pedig nem szeretnénk és nem is tudunk üzemeltetni. Cserébe a webshopnak lesz számos olyan fejlesztése ami a boltjainktól távolabb élőknek is kedvező lesz.

Joee

Handras: Csak 1 javaslat: a postaköltség 3000 ft-ért szerintem drága, főleg ha csak 1 iphone 5 tokot szeretnék rendelni, és sajnos pont azok nincsenek raktáron amik tetszenek. Jó lenne pick-pack pontra is szállítani, kb. 1000 ft-ért.

TG

“Jozsi
2013.09.14. 13:54

Sziasztok,

Van egy retina macbook pro-m 128GB flash-el. Ezt szeretnem boviteni vagy 256-ra vagy 512-re. Mennyibe kerulne ez vajon es hol tudnak megcsinalni? 256 mar eleg lenne de ha nem tul draga bevallalnam az 512-t. Igazabol nincs szuksegem tul sok tarhelyre de nem szeretnem ha a rendszerparticio tulsagosan megtelne.”

Dobd el kérlek ezt a support@istyle.hu -ra a szervizes srácoknak

TG

“version
2013.09.14. 14:50

ezt lehet kitorli handras, de mindent elmond az xms masik tagjarol az hogy nemzeti penztargepeket kinal a nemzeti dohanyboltokhoz :D

http://www.laurel.hu/

miért tenné, publikus infó :)

TG

“Joee
2013.09.14. 14:51

Handras: Csak 1 javaslat: a postaköltség 3000 ft-ért szerintem drága, főleg ha csak 1 iphone 5 tokot szeretnék rendelni, és sajnos pont azok nincsenek raktáron amik tetszenek. Jó lenne pick-pack pontra is szállítani, kb. 1000 ft-ért.”

már az asztalomon van a pick-pack-pont szállítási szerződés, egy gond van vele, hogy pl. iMac-et nem vállalnának így ezen még egyeztetünk!

ikristof

TG

13″-es MacBook Air 8Gb RAMmal 128Gb-os SSD-vel mennyi idő alatt van kész a megrendelés után?

ikristof

TG

“ikristof
2013.09.14. 14:54

TG

13″-es MacBook Air 8Gb RAMmal 128Gb-os SSD-vel mennyi idő alatt van kész a megrendelés után?

ikristof”

mostanában az összes CTO gép átlag 2 hét alatt jön meg. De a népszerűbb konfigokat mint ez is rendelünk raktárra mert az új kollégáim szerint azt szeretitek :)

Kálmán

Kiszállt a Steve halálával léket kapott hajóból. Jó döntés. Az üzleteket a termékpaletta mentené meg, de ehhez az Apple már kevés. Fogunk még olvasni “instant get” Google Glass-ról és egyéb prémiumkategóriás trendi kütyükről (ahogy eddig is kényszerből lett már GoPro, BeastAudio, stb). Nincs ma az Apple kínálatában olyan húzótermék, ami indokolná ilyen színvonalú üzletek fenntartását. Az Apple ma már minden területen egy a sok közül, de nem az Egyetlen. Az iStyle is kütyü-(vegyes)bolt lesz hamarosan, amit Handrás kiváló kereskedő-marketinges adottságai felszínen tarthatnak még egy darabig (amíg hagyják a saját feje és ötletei alapján dolgozni.) Hajrá!

App

@Handras!
“Az xms-t nem vettek meg, legyszi hidd el, hogy nem kaptam penzt, hanem egyesitettuk a ket bolthalozatot.”

Ez az egy mondat meggyőzött engem. Hiszek neked, hajrá :)

Jozsi

Koszi Pdudas. tunjek bar lamernek, de ebbe magam nem vagnek bele mostanaban.
Kulonosen, hogy nem szeretnek semmit ujrainstallalni…

Tulkepp elferek a 128-on is szoval, ha valaki tud segiteni (penzert) jo lenne, ha nem igy marad.
De azert koszi az infot.

ikristof

TG

És a “Back to school” kedvezményhez el kell vinni az igazolványt, vagy elég a fénymásolat?

ikristof

Tibi

Vaszkó Attila: őőő a népet etetni jók a számok, de akkor teljes a kép ha az invesztálás és a piaci érték is ott a cégek nevei mellett. Az XMS két üzletet nyitott, az iStyle 6ot, vélhetően folyamatosan vissza lett forgatva egy csomó pénz az expanzióra. Ettől függetlenül szép eredmény az XMS-nek is, a Laurel miatt had köpjek egyet viszont, mert hányok az összes cégtől aki a mostani diktatúrát kiszolgálja.

Pdudas

Vaszkó Attila:
nem vagyok egy penzugyi ember – de nekem ezek a szamok azt mutatjak, hogy nincs szukseg ennyi APR boltra.
Csak kannibalizaljak egymas vevoit. Ez mondjuk egy 20m Euros piac. Talan bovul, talan nem. Szerintem nem fog – nem mutatott fel mostanaban az Apple olyan atuto sikertermeket amiert megolnek egymast a vevok…

Eleve az Apple webshop is elszivja a vevoiket – komolyabb dolgokat meg nem tudom be mernek-e vallalni.
Peldaul itt van folottunk Jozsi kerdese. Berendelik/van keszleten a gepebe valo SSD normalis aron?
Mert az Apple eseten szokasos x2 vagy x3 (SSD arazas) nem nevezheto normalisnak.
Az internet koraban egy olyan ar erzekeny orszagban mint Magyarorszag….
Ha nem szerzik be akkor lehet, hogy bukjak a vevot. Ha be is szerelik, akkor talaln egy kis szervizes oradijat kereshetnek vele.

Megannyi kerdes…

TG

“Kálmán
2013.09.14. 14:56

Kiszállt a Steve halálával léket kapott hajóból. Jó döntés. Az üzleteket a termékpaletta mentené meg, de ehhez az Apple már kevés. Fogunk még olvasni “instant get” Google Glass-ról és egyéb prémiumkategóriás trendi kütyükről (ahogy eddig is kényszerből lett már GoPro, BeastAudio, stb). Nincs ma az Apple kínálatában olyan húzótermék, ami indokolná ilyen színvonalú üzletek fenntartását. Az Apple ma már minden területen egy a sok közül, de nem az Egyetlen. Az iStyle is kütyü-(vegyes)bolt lesz hamarosan, amit Handrás kiváló kereskedő-marketinges adottságai felszínen tarthatnak még egy darabig (amíg hagyják a saját feje és ötletei alapján dolgozni.) Hajrá!”

az iSTYLE eddig is “kütyü-(vegyes)bolt” volt, ezért választottunk neki ilyen nevet :)

TG

“ikristof
2013.09.14. 15:01

TG

És a “Back to school” kedvezményhez el kell vinni az igazolványt, vagy elég a fénymásolat?

ikristof”

a boltban nekünk kell scannelni elvileg, online elfogadjuk a beküldött scannelt példányt is

Vaszkó Attila

Pdudas: Ezért is lépték meg azt, amit kellett. Megerősítették pozíciójukat egy cégben.

TG

“Pdudas
2013.09.14. 15:09

Eleve az Apple webshop is elszivja a vevoiket – komolyabb dolgokat meg nem tudom be mernek-e vallalni.
Peldaul itt van folottunk Jozsi kerdese. Berendelik/van keszleten a gepebe valo SSD normalis aron?
Mert az Apple eseten szokasos x2 vagy x3 (SSD arazas) nem nevezheto normalisnak.
Az internet koraban egy olyan ar erzekeny orszagban mint Magyarorszag….
Ha nem szerzik be akkor lehet, hogy bukjak a vevot. Ha be is szerelik, akkor talaln egy kis szervizes oradijat kereshetnek vele.

Megannyi kerdes…”

A szervizen keresztül minden Apple alkatrészt be tudunk szerezni, az árakat az Apple szabja meg ugyanúgy. Mutyizni nem tudunk az alkatrésszel, a szervizszerződésünk tiltja hogy nem hivatalos alkatrészt használjunk fel. Mi adunk ajánlatot ha elfogadja az ügyfél megrendeljük. A szervizalkatrészek egy központi raktárból érkezenek, szinte minden 2-3 munkanap alatt Budapesten van.

TG

“lükepék
2013.09.14. 15:01

Besz@rás, tidzsihúker már a blogot is megvette …”

nem csak Handras logót cserél éppen és megkért, hogy válaszoljak :)

ikristof

TG

Akkor elvileg meglehetne oldani az előbb említett CTO MacBook Air rendelést 12% kedvezménnyel az ingyenes kiszállítással anélkül hogy fölmennénk Budapestre, mert vidéken lakom, és ha nem muszáj akkor szerintem nem mennék fel.

Pdudas

TG:
epp errol beszelek. Ha erdekel, akkor Handras majd elmondja ki vagyok es honnan ismer.
Az almas cuccokkal mindig is az volt a baj, hogy kvazi lehetelen normalis aron alkatreszeket beszerezni hozzajuk.
Amit esetleg mas gyartotol bele lehetne tenni az meg uti a garanciat.

En rengeteg almas termeket probaltam es probalok a mai napig is – sajnos nem tudok azonosulni a filozofiajukkal. Mindegyikben van/volt olyan ami nekem haznalhatatlanna tette.

Van olyan notebook gyarto aki a merevlemez es memoria cseret nem tekinti garancia vesztonek (peldaul Lenovo).
En vilag eletemben IBM gepeket hasznaltam, most is egy Lenovo T sorozatrol irok.
Ha valamire szukseg van, akkor egy telefon utan a Spare Stock Handlerben megrendelheto (volt, mert kb 5 eve kul,foldre koltoztem es azota nem rendelek ilyesmit). Az utolso csavarig.
Az Apple mas iranyu szerviz es alkatresz politikat folytat – ami Magyarorszagon limitalja a szerviz beveteleket.
Mint fentebb irtad – nem epithettek be mas gyartotol szarmazo alkatreszt. Ez nektek bevetel kieses. Ott az OWC SSD ami mukodik – de garvesztessel jar. Szerinted az egyszeri felhasznalo meg fogja venni az Apple altal szallitott SSD-t 3x-os aron? Max 10%-uk. A tobbi vagy var a gari vegeig – vagy otthon szepen belerakjak. Ki veszit ezzel?
A szerviz.

st33lboy

TG:

Van esetleg információ arról hogy itthon mikortól lehet kapni az iPhone 5S-t? Akár nálatok, akár Apple Store-ba? Nyilván nem fogok pontos választ kapni, de annyit esetleg hogy szept vége mint iPhone 5, vagy október eleje,közepe esetleg?

Köszi.

TG

“ikristof
2013.09.14. 15:18

TG

Akkor elvileg meglehetne oldani az előbb említett CTO MacBook Air rendelést 12% kedvezménnyel az ingyenes kiszállítással anélkül hogy fölmennénk Budapestre, mert vidéken lakom, és ha nem muszáj akkor szerintem nem mennék fel.”

persze, dobj egy mailt a webbolt@istyle.eu -ra. Annyi kérésünk lenne, hogy előre utalj a CTO konfig miatt

TG

“st33lboy
2013.09.14. 15:26

TG:

Van esetleg információ arról hogy itthon mikortól lehet kapni az iPhone 5S-t? Akár nálatok, akár Apple Store-ba? Nyilván nem fogok pontos választ kapni, de annyit esetleg hogy szept vége mint iPhone 5, vagy október eleje,közepe esetleg?

Köszi.”

nincs, de ha lenne már aláírattak volna velünk NDA-t :)

bestyen

És tényleg a Duna Plaza eladók átköltöznek majd a Andrássy úti boltba? Vagy félre értettem valamit?

ikristof

Muszáj volt mondanod, hogy még két meglepetés lesz ebben a hónapban? Az előzőnél is annyit gondolkodtam, végre kiderült, erre lesz még kettő… :D

abc

A macskád nincs veszélyben . Ezer éve pénztárgépeket forgalmaznak,szervizelnek, természetes hogy azonnal reagálnak a piacra és van dohánybolt kompatibilis gépük .

Olail

Handrás ez üzletileg életed eddigi legeslegjobb döntése! A fúzió létrejöttével a vásárlók száma és elégedettsége drasztikusan növekedni fog. Gratulálok!

megjegyzem fogadok nem csak két meglepetés lesz ez biztos, lesz az több is iStyle+XMS együtt többre viszi.

ikristof

“Muszáj volt mondanod, hogy még két meglepetés lesz ebben a hónapban?”

Egyik egy garazsvasar lesz, a masik meg egy kis unnepi akcio. :)

Köszi Handrás. :D

vikri

Én csak távoli, de hűséges (és halk) figyelője vagyok Handras-nak, de most szólnek: én az előző években olyan embernek ismertem meg őt, aki tudja látni reálisan a dolgokat, de nagyon nagy lelke is van – vagyis érzelmileg is(!) átéli nagyon erősen a dolgokat… Amit ebben a témában eddig írt (nyilatkozott), azok CSAK a realitásokról szólnak, mintha az olvasók mellett legalább annyira önmagát is meg akarná győzni a döntés helyességêről…
Attól tartok, sok vívódás van ezek mögött, és úgy gondolom, hogy a háttérben ott van az ilyen döntésnél elkerülhetetlen “eladtam a gyermekemet?” érthető gyötrelme is. Ezeket a dolgokat persze utólag látják tisztábban a résztvevők, ugyanis az érvek csak évek múlva lehetnek igazoltak.
Érthető okok miatt az új Handrás nem lehet a régi, szókimondó, őszinte megmondó, mivel ezek után – ha tetszik, ha nem, felfelé tartozik elszámolással a mondanivalójával kapcsolatban – ha akarja, ha nem, nála is működni fog az öncenzúra. Ez egy kicsit elszomorít…

raczgabor

:-(
Nekem minden ellenérzésem mellett az XMS volt a kedvenc Apple boltom. Van valami Handrásban (érthetően és szimpatikusan sznob, és baromi lelkes) ami érdekes, kvázi vonzó volt, tehát szívesen vittem oda a kevéske pénzemet. De ezentúl nem neki fogom hajtani a hasznot, szóval switch to iJoe… neki többet számít az az átlagosan évi 100-200 ezer Ft.

raczgabor

Mármint nem az XMS-sel szemben volt ellenérzésem, hanem az Apple “walled garden” koncepciójával szemben.

thommen

Sok sikert kívánok András!!!!!!
Remélem a Blog írás nem kerül háttérbe és megmarad az eddigi lelkesedés!

Handras

Norberto: keress ra itt a post alatt legyszi, mar tobben is megirtuk miert nem eri meg videken apr boltot uzemeltetni.

iKL

Handras:

Sajnálom, hogy nincs többé XMS.
Ha én írom és rendezem a történetet, akkor a plázában megszerzett vásárlók halmazával mész vissza a pincébe, hogy kevés költséggel nagy forgalom és haszon legyen, meg persze jó hangulat.
Tetszett az igényes profizmus, amivel pátyolgattad a cég dolgait, honlapot, webshop-ot, rendezvényeket.
Remélem rá tudod ezt erőltetni az egész hálózatra, és minden üzlet egyformán jobb lesz.

Sok sikert kívánok!

PIF73

Sziasztok

engem is az üzleti része érdekelne bővebben.
//* nem úgy hogy handrásnak kijön-e egy két ferrari, de ha kijön mehetek egy kört? *//
hogy milyen üzleti adatok alapján hozták meg a döntést. Forgalmi adatok, hogy mennyire látszik bennük a csökkenés, mennyi is egy APR-t nyitni illetve fenntartani.
Én korábban azt gondoltam, hogy a 3 közül valaki csődbe fog menni, de nem is tudtam, hogy az iStyle ilyen nagy hálózat valójában. ha most tanulnék közgazdásznak egy diplomamunka kijönne ebből szvsz.

Max

Handrás!

Őszinte részvétemet fejezem ki a hírrel kapcsolatosan. Én szerettem bejárni az XMS-be és kedveltem az embereidet is, már csak az oktatásokon is.
Mint volt iStyle-os alkalmazott, kíváncsi vagyok rá mennyi idő fog eltelni mire rájössz milyen emberrel álltál össze.
Mivel te magad is erős, harcos típus vagy… hááát.. lássuk… adok másfél évet. Mármint nem arra, hogy ennyi idő kelljen rájönnöd, nem vagy te ostoba, hanem ennyi hogy teljesen megbánd.

Amúgy ha már itt, megkérdem, mikor lehet jogosan akkut cseréltetni garanciálisan?
50 ciklussal és 9 hónapos géppel a teljes kapacitásának a majd 20%át elvesztette…

Macveszek

OFF:

handrás! kérlek segíts!
Szeretnék venni 20.-án iphone 5S-t.A München-i retail store van legközelebb, és azt néztem ki hogy odamegyek (busszal :S) Aggódom, hogy mire odaérek (kb reggel 7 óra) addigra elfogy az a modell amilyet én szeretnék venni(5S szürke 16gb).
Szerinted lesz még készlet, oda lehet telefonálni hogy tegyenek egyet félre? Vagy esetleg ha 21.-ére mennék addigra lesz készlet?
Előre is köszönöm!
Ps.: Ha valaki megy/ment már ilyen eseményre megosztaná velem milyen volt, hogy készült rá, mikorra ment,stb.?

Alex

András, most az autódon is le fogod cserélni a rendszámot? :)
ISTYLE IS KIGN

State

nem lesz többé XMS….:((

szvsz sokkal jobb név mint az istyle, sajnálom hogy nem maradt meg….

MacXelet

Most tényleg nem értem már megint a többséget, talán András jobban tudja mi lesz a jó nektek, vagy nem? Kaptok hó végen vagy októberben egy akciós kiárusítós garázsos oldszkúlos instant get termékpalettát, olyan XMS-féle feeling, olyanoknak akiknek adott az XMS. Amúgy meg ez a fúzió, merge, valakinek valamit fel kellett adnia (XMS név), hogy még jobbá váljon valami, ami enélkül nem valósulhatott volna meg. Az azonos mentalitású és tehetséges emberek megtalálják egymást. Rémlik? Ezt csak azok nem bírják felfogni a gyüszünyi agyukkal, akik nem ebbe a halmazba tartoznak. Jó lenne ha a többség az arcból meg a hipsteres hypos világi leszólós stílusból visszább venne. Dumálni könnyű, alkotni valami nagyot meg nem megy. Ne itt ossztátok azt, aki legalább próbálkozik ebben az országban. Menjetek inkább az X-Faktorba trollkodni, ott legalább kiosztanak kíméletlenül ha nem jó az irány amit a kis világotokban helyesnek gondoltok..

Az meg nem is baj, hogy ketten lesznek vezetők, időszakosan az egyik mindig kicsit jobban kipörgeti magát mondjuk 6 hónapig aztán picit kiég ekkor ott a másik aki átveszi a nehezét. Megoszlik a terhelés, ez így jobb. Ha pedig nincs túlhajtva, kevesebb a stressz, akkor kiegyensúlyozottabb lesz és ez jót fog tenni az egésznek..

State

jah most jut eszembe, Mi lesz a XMS facebook oldallal, gondolom nem dobjátok ha már annyit dolgoztatok az idővonallal??

llaszlo

TG:
Van egy futárcég amelyik eddig nagyon megbízható volt és nagyon olcsó is. Persze nem tudom a szerződés feltételeit, de ahol vásároltam onnét 1000Ft-ért szállítottak házhoz. Ha többért vásárol az ember akkor olcsóbb, ezt a különbözetet nyilván az a cég állja akitől vásárolok.
Nagyon korrektek, emailben kapom mindig az értesítést, hogy mikor jön a csomag. Ha délig leadom a rendelést, akkor már másnap itt van.

sprinter.hu, ők azok.

initram5

Még ott lehettem a Hegedűs Gyula utcai boltban, ahol igazi Apple klub feeling volt. Részese lehettem a beszMac közösségnek, ahol az egyik véleményvezér voltál. Amikor konferenciát fotóztam és besz..rt a saját vakum, az első kérésre segítettél. Mindezekért is drukkoltam, hogy a saját vállalkozásod egyre jobb legyen. Szívből kívánom, hogy a most bejelentett nagy változás tényleg a lehető legszerencsésebben alakuljon. Nem féltelek, mert akár az iStyle csoportban, akár azon kívül de biztosan sikeresen alakítod majd a dolgaidat. Ami a kárörvendőket illeti, fütyülj rájuk! Valószínűleg életükben nem építettek fel vállalkozást, nem vállaltak személyes felelősséget alkalmazottakért, nem voltak bátrak semmihez. Az XMS-el megmutattad, hogy Magyarországon is lehet csinálni garázs boltból indulva elismert és sikeres céget. Ja, hogy a forint gyenge mint a harmat, hogy a fél ország munkanélküli, hogy a kormány gazdaságpolitikája miatt jobban megéri állami földet bérbe venni és azzal mutyizni, mint napi 10-14 órában vállalkozást vezetni fideszes, közbeszerzéses, stb. hátszél nélkül? Ez már nem a te hibád, nem is az XMS gyengesége. Ilyen környezetben prémium termékeket árulni nagy kockázat volt és az is marad. Kitartás, aztán ha Szegeden jársz majd csörögj rám! :)

csab2

Mennyi okostojás van itt már megint! Meg rosszindulatú vagy/és fölényeskedő majom.
Aki utálja Handrast vagy az Apple-t vagy az XMS-t, az minek olvassa ezt a blogot? Föl nem foghatom…
Handras hozott egy – minden valószínűség szerint – jól megfontolt döntést. Pont. Az eddigi boltokon kicserélik a névtáblát. Ennyi. Mit kell itt hisztizni?
Személy szerint én sok szerencsét kívánok, és továbbra is olvasni fogom a blogot.
Hajrá!

csab2

Az létezik, hogy iPaden nem lehet megnézni a keddi keynote videót???

Attila

Azért nem tudnék még egy ilyen boltot mondani most hirtelen, ahol a górék válaszolgatnak a random kérdésekre. Azért ez fasza. :D

Tibi

Az XMS név amúgy is mást jelentett, meg volt aki EMS-t hasznát, esetleg QMEM-et :))

Jocika

Mit jelentett az XMS név? Ex-Microsoft? Azaz a volt windózosok boltja?

Tasi

András, át kell Photoshoppolni a borítóképet a weboldalon, mert a vajas dobozon, vagy micsodán, xms van még :D

csab2

Ustream: “We’re sorry, but this video is unavailable on this device.”
A letöltött alkalmazásban pedig ha rákeresek arra, hogy wwdchu, csak egyetlen egy videót dob ki, egy korábbi wwdchu esemény promóját Józsival. Smart TV-re letöltött app-nál ugyanez a helyzet. :((

???

Sziasztok!

A keddi keynote közvetítés Handrással és FB2-vel visszanézhető lesz valamikor?

applefan

nagyszerű… két buzeráns cégből lett egy buzeráns cég. az Apple szégyene ez az ország, még szerencse, hogy van online vásárlási lehetőség egyenesen az Apple-től és gariztatni is lehet máshol (értsd nem a köcsög istyle-nál, belőlük elég volt 2007-ben egyszer is). Sajna kis piac vagyunk ahhoz, hogy az Apple ide hivatalos store-t hozzon, így marad nekünk az ilyen szarfaszú apr-ek sokasága, mint eme kettő. magyarország 2013.

csab2

???:
Ustreamen már fent van, csak iPaden nem elérhető. Lásd: előző hozzászólásom.

Tibi

hm… visszaolvastam… András nem csináltok egy underground Apple klubbot heti találkozóval? :)))

csab2

A keddi keynote videó másál is förtelmesen szaggat a ustreamen vagy csak nálam van valami gáz (azon kívül, hogy iPaden nem lehet nézni)?

Springer Botond

Hogy ez siker vagy kudarc az felfogás kérdése.
Üzletileg abszolút logikus, és érthető.
Majd beszélgetünk, hogy emberként ezt hogyan éled meg, igazából engem ez érdekel, de ez személyes, nem közösségi oldalra való.
Minden jót András! :)

Macveszek

Bocsi, hogy másodjára írom , kérlek válaszolj!
“OFF:

handrás! kérlek segíts!
Szeretnék venni 20.-án iphone 5S-t.A München-i retail store van legközelebb, és azt néztem ki hogy odamegyek (busszal :S) Aggódom, hogy mire odaérek (kb reggel 7 óra) addigra elfogy az a modell amilyet én szeretnék venni(5S szürke 16gb).
Szerinted lesz még készlet, oda lehet telefonálni hogy tegyenek egyet félre? Vagy esetleg ha 21.-ére mennék addigra lesz készlet?
Előre is köszönöm!
Ps.: Ha valaki megy/ment már ilyen eseményre megosztaná velem milyen volt, hogy készült rá, mikorra ment,stb.?”

TG

“KG
2013.09.15. 11:45

Szólj már a beogradi iStyle-nak hogy rakják rendbe a boltot, mert még iPadet sem árulnak. http://www.istyle.eu/rs/
Na ezért mentem én tavaly xms-be. :)”

a szerbek tudtommal nem árulhatják hivatalosan az iPad-et :(

initram5

“a szerbek tudtommal nem árulhatják hivatalosan az iPad-et :(”

COCOM listán van?! :D

MarioMahmoud

Sok sikert Handrásnak és TG-nek, remélme előre viszik közösen a magyar Apple ügyet.Sajnálom, hogy pl. az uj iphone 5-nél kikerültünk az első körből és majd csak decemberben lesz itthon kapható, így nekem egy repjegy árával többe fog kerülni.

Handras, bitros emlékszel, nemrég vettem nálatok egy imacet, kötöttem rá biztosítást, hívott is telefo non a kiscsaj, hogy nem lett aláírva és hogy vissza kell menjek, de közbe külfödlre kellett menjek üzleti ügyben. Most akkor melyik üzletbe menjek? Sőt, az apple support oldalán ahol le akarom checkolni a gép garancia és támogatás státuszát azt irja hogy adjam meg a vásárlási időpontot, ha megadom meg nem fogadja el. Volt már egy pár Mac-em de ilyet sosem tapasztaltam még….

Gábor

MarioMahmoud: Az 5S miatt fölösleges bárhova repülni, az USA premier után pár nappal már tele lesznek vele az itteni apróhirdetési oldalak. Nyilván próbálnak majd nyerészkedni rajta, de még mindig jóval kevesebbet fogsz ráfizetni, mint amennyiért kirepülnél, idő, stb. Ez szerintem gyorsan felejtsd el, ha van egy kis eszed. :)

khom

TG, Handras!

Tegnap felhívtam a Westendes iStylet hogy érdeklődjek, hogy a back to school akciót hogy lehet webshopon keresztül érvényesíteni? Hogy tudok 12%kkal olcsóbban venni macet online? És azt mondták, hogy várjak egy kicsit, megkérdezik, majd azt mondták utána, hogy megkérdezték és sajna nem lehet.
Te meg azt írod, hogy lehet. Na akkor?

MarioMahmoud

Gábor,

Nem az USA-ba, hanem londonba mentem volna, ahova kb. 100€ – 120€ ki tudok menni. Ráadásul ott kevesebb az áfája is.

Ferrer

Akik az XMS beolvadásán kárörvendenek: belegondoltatok már abba, hogy az XMS-hez hasonló kis és középvállalkozások jelentenék az ország gazdaságának mozgatórugóit?

Fredddddy

Handrás, hagyd az Apple cuccok árulásat a p-be, nyiss Samsung boltot! Ez nem vicc, nézd a tendenciákat! Samu egyre jobb termékekkel egyre jobb eladásokat generál. A Galaxy eladások már simán verik az iPhone eladásokat.

Hohoho

Fredddddy: a négy csavaros órára gondolsz? vagy a smart tv-jükre, amiben nincs olyan alkalmazás, ami normálisan működne. Én pl. samsung smart tv-ként jelentem ezt ki: a kurva anyád samsung!!!

tygryss

Hohoho:

“Én pl. samsung smart tv-ként jelentem ezt ki: a kurva anyád samsung!!!”

Lehet mégis samsung smart tv-t kellett volna vennem, még blogolni is tud…. :DDDD

(bocsi, ez nagyon magas labda volt)

version

Fredddddy: az a barom aki a csucson szall be? onnan mar csak pofara lehet esni, microsoft botot koll nyitni

NetFantom

Handrás!
“ha mondjuk lenne max 10 nm-es a bolt es 1 db alkalmazott vinne, de ezt nem engedi meg az Apple. ”
Teljesen laikusként kérdem de miért kell AR vagy APR boltban gondolkodni?
Nem lehetne egy “Apple független” boltot nyitni? Meglenne a hátteretek az áru kiszolgálásra és sokkal költsékhatékonyabban Vidéki áron működhetnétek.
Ez nem járható út? Muszáj csili vili milliós boltban gondolkodni? Nem lehetne csak egy egyszerű kicsi bolt ahol meglehet nézni, meg lehet fogni, ki lehet próbálni a terméket?

version

NetFantom: ja kiprobalnad a boltban, aztan megrendelned az ipon-tol mert ezer ft-al olcsobb es ingyes a hazhozszalitas

ez minden befekteto alma :XD

NetFantom

Nem szarral kell gurigázni! Ki mondta ezt?
De Ha választhatok, hogy NE legyen Debrecenbe Apple bolt mert nem éri meg 100m2 csili vili stb. vagy Legyen egy 10m2 bolt tisztességes és nem szar de legalább lenne benne eredeti apple cucc amit meg is foghatok akkor szerinted melyiket választanám?

Egyébként miért szarral gurigázik az a bolt ami nem AP vagy APR standard?

NetFantom

Version amit mondasz minden boltra igaz!
Idáig is bemehettél az XMS-be s utánna megrendelhetted on-line a legolcsóbb helyröl. Nem?

TG

“khom
2013.09.15. 15:44

TG, Handras!

Tegnap felhívtam a Westendes iStylet hogy érdeklődjek, hogy a back to school akciót hogy lehet webshopon keresztül érvényesíteni? Hogy tudok 12%kkal olcsóbban venni macet online? És azt mondták, hogy várjak egy kicsit, megkérdezik, majd azt mondták utána, hogy megkérdezték és sajna nem lehet.
Te meg azt írod, hogy lehet. Na akkor?”

köszi, szóltam a kollégáknak hogy rosszul tájékoztattak. webes vásárlással kapcsolatban kérlek a webbolt@istyle.eu -ra írj

Gábor

NetFantom: De. Csak a különbség az, hogy ez vidéken hatványozottan igaz, mivel a pesti fizukhoz képest _még_ szarabbul keresnek az emberek, ellenben egy Apple cucc ugyanannyiba kerülne vidéken is. Így azért jellemzőbb, hogy ott garasoskodnak az emberek és nem Pesten. Persze mondhatnánk, hogy aki 300k-s gépet vesz, annak mindegy, de azért elég durva árkülönbségek vannak boltok között (azt most hagyjuk, hogy áfacsalók-e vagy nem, átlag vásárlónak nem számít) és nem mindenki zsebből fizeti ki, hanem pl. diákként 1-2 évig gyűjt rá. Ugyanezek az emberek megtalálhatóak a fővárosban is, itt is garasoskodik egy csomó ember az Apple cuccokon, de ugyanakkor van egy réteg, aki leszarja és ők tartják el Handrásékat.

Lényeg a lényeg, hogy vidéken halál Apple boltot nyitni, nem tudom ezt miért nem lehet felfogni. De kidobnál milliókat az ablakon? Nem. Ja, hogy nem a te pénzed, oké..

Zerault

Lehetséges hogy valahogy szerezzek egy xms táblát?:) olyan benti is jó lenne:)

Gábor

MarioMahmoud: Angliában mostani árfolyamon 197k a 16gb-os 5S, fontról átszámítva. Ha mondjuk 40k-ért letudod az utat, akkor is kurva sok idő meg macera az egész, nem is biztos, hogy jut, stb. Azt viszont garantálom, hogy 240 alatt bárkitől fogsz tudni venni 5S-t (még talán hivatalosan is). Szóval hülyeség kimenni érte, de ez csak az én véleményem.

Tasi

TG vagy Handrás!!!! SOS

Elromlott az iPadem ki/bekapcs gombja! Melyik uzletbe vigyem be? Hol cainaljak meg a leggyorsabban? Légyszi válaszoljatok!

NetFantom

Gábor csak a félreértések elkerülése véget szögezzük le, hogy felfogtam, hogy vidéken nem éri meg AP APR boltot nyitni, hiszen ennek megvan a feltételrendszere amit vidéken nem fizetnek meg.

Én csak azt kérdeztem a handrástol, hogy ha egyszer megvan a hátterük akkor egy nem AP APR boltot, hanem egy kisebbet ahogy Ő mondta ” max 10 nm-es a bolt es 1 db alkalmazott vinne” megérné akkor miért nem nyitnak egy ilyen boltot?
Lehet, hogy az Apple ezt tiltja?
Nem nyithat egy kicsi egyszemélyes boltot ami nem AP APR?

Másrészt amikor egy ipad mini 16gb ami ugye apple áron 99.900,-ft de ugyanezt 15.000,-ft-al olcsóbban is megveheted hivatalosan boltban számlával garanciával az nem garasoskodás az ésszerű takarékoskodás. 1-2 ezer forint lenne a garasoskodás, szerintem.

Tasi

Handras, legyszi valaszolj az elozo kerdesemre. Hova vigyem szervizbe az ipadem? Hol csinaljak meg a leggyorsabban?
Köszi?

Tasi

Köszi! Amugy nem lehet még garit venni rá? :D megnéztem, pont egy hete járt le… Annyira jo lenne ha kapnek egy ujjat, ugy is kopott az egyik sarka :D

Sárdi Tamás

Talán egyszer Debrecenbe is visszatértek, mert vérciki, hogy gazdaságra, meg egyebekre hivatkozva nem lehet venni Mao. második/harmadik városában semmit ami mac. Nagyon szép üzleteitek vannak, csili-vili meg minden, Pesten…

Brian

csab2 2013.09.15. 21:29 <- Ez az első értelmes hozzászólás.

Gábor

Aha, mert más barátnőjére csorgatni a nyálunkat aztán kurva értelmes. Főleg, hogy még az illető blogjára is beírjuk.. grat.

Ügyike

Én úgy érzem, hogy mi (közösség, aki hozzád jár) vesztettünk valamit (valakit). Remélem, hogy te azért nem vesztettél ezen semmit. Korábban átutaztam a fél várost, hogy nálad vásároljak. Most majd megállok a Mammutban és kész.
:-(

csab2

Gábor:
Most néztem a keddi keynote felvételét, és teljesen normális hangnemben megjegyeztem, hogy milyen szép András barátnője. Ezzel mi a probléma? Feltételezem, magadból indultál ki.

chas

“Ha nem garis, akkor idoki, vagy iszervizpont”

Nem garanciális terméket nem is lehet iStyleban szervizeltetni? Vagy csak nem éri meg?

chas

Értem, köszi. Akkor viszont javítsátok a http://www.istyle.eu/hu/szerviz/ oldalon: “Szervizünk vállalja Apple termékek (kizárólag Magyarországon is forgalmazott típusok) garanciális és garancián kívüli javítását.”

TG

“chas
2013.09.15. 23:59

Értem, köszi. Akkor viszont javítsátok a http://www.istyle.eu/hu/szerviz/ oldalon: “Szervizünk vállalja Apple termékek (kizárólag Magyarországon is forgalmazott típusok) garanciális és garancián kívüli javítását.””

iOS eszközöket is tudunk garancián túl “javítani” csak az Apple féle javítás főalkatrész cserét jelent. A legkisebb rendelhető alkatrész egy iOS eszköz esetén a teljes készülék, így gazdaságosnak nem nevezhető ez a hivatalos út sajnos.

TG

“Sárdi Tamás

2013.09.15. 21:44

Talán egyszer Debrecenbe is visszatértek, mert vérciki, hogy gazdaságra, meg egyebekre hivatkozva nem lehet venni Mao. második/harmadik városában semmit ami mac. Nagyon szép üzleteitek vannak, csili-vili meg minden, Pesten…”

http://www.istyle.hu iPad-et, Mac-et stb díjmentesen kiszállítjuk Debrecenbe is.

cotag

Vidék kérdéséhez: én annak is örülnék, ha megoldódna a szervíz problémája, legalább a megyeközpontokban lenne egy-egy hely, ahol garanciális gépeket le lehet adni javításra és azok eljuttatnák a Bp-i központba, nem kellene emiatt utazgatni. Nincs ilyen terv?

klarky

Túl 300 kommenten azért lássunk a dolgok mögé, és ismerjük fel ennek az egész sztorinak a mérhetetlen szomorúságát. Nem akarok politizálni, mert nem ez a fórum ennek a helye, de ha csak azt nézem, hogy adott az EU szíveben egy Bp. méretű “világváros” (idézet Demszky Gábortól) és képtelen eltartani rentábilisan nemhogy egy hivatalos boltot (oké, erről ne is álmodozzunk, gazdagabb helyeken sincs), de 3 APR láncot se tucatnyinál is kevesebb bolttal, az azért jelent valamit.

A vidék kérdéshez. Megnyugtatom az összes pestit, vidékről nem az APR ami leginkább hiányzik, a magyar vidék sok esetben a létéért, a kajáért küzd és ez nem dramatizálás, ez tényleg így van. Sok esetben ezért lenne jó, ha a fővárosi ember (különösen a született fővárosi) jobban megismerné, h mi van az autópálya kivezetőn túl, mert el sem tudja képzelni. Alma bolt? Muhahaha, én sem nyitnék, minek? Ott ahol egy vidéki város sétálóutcáján minden második bolt kiadó és van, h a kínai is bezár, oda nem APR kell, hanem elsősorban munkahely, de az meg nincs.

Én egyébként handrás helyében tuti, h azt csinálnám, hogy adnék ennek a történetnek választások + fél évet és meglátnám, h mi lesz. Ha ez marad ami van, szépen megköszönném az együttműködést, mindenem pénzé tenném és egy új ország után néznék. Lehet, h ez a gyávaság vagy az önzőség jele, de ez van.

Na de ez az egész csak zárójelben, lépjünk is gyorsan tovább…

TG

“cotag
2013.09.16. 07:16

Vidék kérdéséhez: én annak is örülnék, ha megoldódna a szervíz problémája, legalább a megyeközpontokban lenne egy-egy hely, ahol garanciális gépeket le lehet adni javításra és azok eljuttatnák a Bp-i központba, nem kellene emiatt utazgatni. Nincs ilyen terv?”

más terv van erre, de nem tudjuk mikor akarja az Apple bevezetni

Tamás76

Na hát olvastam itt mindenfélét, hát most én is hozzászólók.

Először is legalább 2x elolvastam a posztot. A következő a véleményem.

A poszt eleje nagyon úgy fogalmaz, mintha az XMS és az iSTYLE ugyan annak a tulajdonában lenne. Ugyan az lenne a befektető mind a két helyen. Miközben a vége felé ennek az ellenkezője vehető le. Szóval Én se látom ezt olyan nagyon pozitív eseménynek XMS oldalról. iSTYLE szemszögéből nézve meg piacszerzés egyértelműen.

Vagy esetleg úgy nézet ki a dolog eddig, hogy először lett az XMS itt Magyarországon és később külföldön ugyan az a befektető létrehozott egy iSTYLE nemzetközi hálózatot és azt később behozta ide is. Mert akkor a post eleji megfogalmazás helytálló, hogy két azonos tulajdonban lévő cég egymás konkurenciái és csak egy logisztikai kavart okoz a két külön könyvelés, webshop…

Mert ha nem így van akkor bizony itt most az történt, hogy a nagyhal megette a kishalat.

Ennyi!

ui.: reménysugár lehet Handrásnak az, hogy az XMS cég-név nem szűnik meg, így, ha rosszul alakulnának a dolgok akkor újra bele lehetne vágni és újraépíteni a régi XMS-t.

Brian

“Tamás76
2013.09.16. 09:24

ui.: reménysugár lehet Handrásnak az, hogy az XMS cég-név nem szűnik meg, így, ha rosszul alakulnának a dolgok akkor újra bele lehetne vágni és újraépíteni a régi XMS-t.”

Kétlem, hogy nem írták bele a szerződésbe, hogy az XMS (és HAndrás) soha többé nem foglalkozhat Apple-l.

CharlieBrown

Alapvetően elmegy a p.csába az a bolt, aki nem képes 40 perce felvenni a telefont (Andrássy). Nyomhatok én bármit…

Tibi

klarky:
“Ott ahol egy vidéki város sétálóutcáján minden második bolt kiadó és van, h a kínai is bezár, oda nem APR kell, hanem elsősorban munkahely, de az meg nincs.”

Nos ezt most már elmondhatjuk Budapestről is… minden második lakás szinte eladó stb. Múltkor az Aréna plaza-ban voltam és rosszul voltam mennyi üzlet bejárata van lefedve mert nincs benne bérlő. Pedig az még nincs rossz helyen és sokan vannak ott.

zsolt

fél év és Handrásnak semmi köze nem lesz az Istyle-hoz…(

Fredddy

CharlieBrown:

“Alapvetően elmegy a p.csába az a bolt, aki nem képes 40 perce felvenni a telefont (Andrássy). Nyomhatok én bármit…”

Érdemesebb e-mailt írni, arra hamarabb szoktak válaszolni a boltok. Az e-mailt akkor olvassa, ha ráér, a telefont muszáj lenne felvenni, amikor Te hívod őket. A mai rohanó világban ne kérj ilyet.

Béla vagyok Érdről

Jöhet egy poszt, hogy milyen szar a Samsung!

CharlieBrown

@Fredddy: aztán visszakérdez, válaszolok, ismét felmerül egy kérdés, válaszolok. És ez megy napokig. Nem deal.

K

@CharlieBrown:

De mindenképp előrébb lennél, mint azzal, hogy ide írsz. : )

Fredddddy

Juteszembe 2 nap múlva kezdődni fog a buli. Az összetákolt IOS7-et megkapják az egyszerű Userek is levegőből. Lesz itt kérem szépen fagyás, kompatibilítás probléma, anyázás a színek miatt, lassítás a régebbi modelleken, rosszabbodó aksiidő…

OpenEye

Ezzel azt akarod írni, hogy 2 nap múlva elsamusodik az összes ájfón?

Fredddddy

A fragmentáció elkezdődik. 64 bit, megegyebek. Samut 1.5 éve nem láttam fagyni. Ellenben belassult iPhone 4-et hoztak párat. 20 Ft-nál drágább készülékekről beszélünk, Téged ez nem érint bátyja. A 4.3 bevezetésénél is alkalmas volt már az S3-am mindennapi használatra. Droidon nincsenek kompatibilítási gondok.

Olail

Lehetett volna akkor mar uj nevet is adni neki mondjuk Nemzeti Apple Bolt.:D

USA

TG, Handras!

Most komolyan! Legutóbb a debreceni iStyleban garanciaztattam az Appletol direktben rendelt iPhone-t. Most komolyan utazhatok Pestre ha be döglik vagy esetleg APR hiányában veszek egy iPadet netshopbol vagy MM-bol, hivatalos garival..

Ez azért elég szégyen, mivel nekem nem keletkezhetne plusz (uti) költségem emiatt, nem beszélve arról hogy kinek van erre ideje. Ergo necces lett a márka gar szempontból.

Futárral meg postával ki a fene küldi el, nincs hivatalos átvételi elismervenyed egy viszonylag drága termékről.

Mondjuk legutóbb sem voltam elragadtatva a koszos körmű/kezű gyerektől, aki lecsekkolta a beázás meroket. Enyhén nem volt Apple feeling..

Szal mi lesz ezek fényében?

tools

Nem ide tartozik, de valaki, aki biztosan tudja, le tudná írni mi nem működik pontosan egy független USA iPhone 5s-ben Magyarországon?

Chuck

Frédi, tagadhatod a samsungok akadását, attól még létezik :)

Max

Handrás!

Még mindig várom a választ a kérdésemre, akku garanciális ügyileg…

iPero

Ezt nem értem. Az hogy lehet, hogy az iSTYLE-nál lehet iPhone-t vásárolni az xms honlapján pedig nincs ilyen lehetőség. Mindét bolt APR, vagy én tudom rosszul?

severus

Ok, olvasok is, nem csak írok néha… Csak sajnálom… Még annak ellenére is, hogy a futárszolgálata botrányos volt, mármint amivel a szervizes gépek mentek Pestre… Egyszer hónapokig cikázott az iMacem egy garis monitorcsere után a pesti szerviz és a Fórum között, mindig valami alkatrész az átvételnél már nem indult (BT antenna, heat sensor), vagy tiszta kosz volt belülről az üveg, s a doboz végül naggyon durván nézett ki, be volt szakadva, stb. Szerintem ez okozta a hibák jó részét… De ennek ellenére szar, hogy Pestre kell menni, ha az ember meg akar tapogatni valamit. Vagy mégegyszer belevág egy szervizes tortúrába.

Rajtam tuti nem múlt, megvettem ott a fél termékpalettát. :(

Paprika

Remeljuk a boltok osszeolvadasaval az xmsben is kulturaltan fogadjak majd a vevoket.

Kika

Nekem 4s fuggetlen van az Usabol es minden tokeletesen mukodik annyi h nem vilaggarancia hanem csak usaban.

Zozz_

Garancia téma..

MacBook (utolsó fehér széria) alján gumi burkolat levált. Elvileg garanciában illetve azon túl + 1 évig cserélték volna. Szerviz: vigyem fel pestre.. nem megyek mostanában.. ok, küldjem el postán vagy futárral majd néhány nap múlva vissza küldik..

1. munkára van használva néhány nap kiesés + postán vagy futárral való küldéshez nem volt bizalmam.
2. ha személyesen viszem el, akkor sem csinálták volna meg azonnal.

(Ja és ezen felül a zsanéroknál is elrepedt a készülékház azzal szintén így jártam..)

A gumi leválás miatt arra jutottam marad így ahogy van és használom..

Ahogy egy HP termékkel történt.

Van egy HP mini gépünk is 2 év garival. A gép értéke bőven 100 000 Ft alatti.
Szerviz felhív, azonosítás stb.. 2 nap múlva jött a futár a termékért (DPD) akit a HP küldött, csomagolni sem kellett mert külön dobozt adott a futár, majd az elküldést követő 2. napon már jött is vissza a javított készülék. 0 Ft költségem volt.

Én valami hasonlót várnék egy Apple-től is, ahol ugye nem 100 000 Ft alatti termékekről van szó.

TG

“iPero
2013.09.16. 19:16

Ezt nem értem. Az hogy lehet, hogy az iSTYLE-nál lehet iPhone-t vásárolni az xms honlapján pedig nincs ilyen lehetőség. Mindét bolt APR, vagy én tudom rosszul?”

ezért is lesz az XMS webshop hamarosan átirányítva

TG

“Zozz_
2013.09.16. 19:52

Garancia téma..

MacBook (utolsó fehér széria) alján gumi burkolat levált. Elvileg garanciában illetve azon túl + 1 évig cserélték volna. Szerviz: vigyem fel pestre.. nem megyek mostanában.. ok, küldjem el postán vagy futárral majd néhány nap múlva vissza küldik..

1. munkára van használva néhány nap kiesés + postán vagy futárral való küldéshez nem volt bizalmam.
2. ha személyesen viszem el, akkor sem csinálták volna meg azonnal.

(Ja és ezen felül a zsanéroknál is elrepedt a készülékház azzal szintén így jártam..)

A gumi leválás miatt arra jutottam marad így ahogy van és használom..

Ahogy egy HP termékkel történt.

Van egy HP mini gépünk is 2 év garival. A gép értéke bőven 100 000 Ft alatti.
Szerviz felhív, azonosítás stb.. 2 nap múlva jött a futár a termékért (DPD) akit a HP küldött, csomagolni sem kellett mert külön dobozt adott a futár, majd az elküldést követő 2. napon már jött is vissza a javított készülék. 0 Ft költségem volt.

Én valami hasonlót várnék egy Apple-től is, ahol ugye nem 100 000 Ft alatti termékekről van szó.”

Apple telefonos támogatás +36 (80) 983-435

khom

Charlie Brown: Oh, milyen ismerős érzés… Bár én csak negyed óráig bírtam, utána hívtam a westendet, ahol egyből felvették… :)

Zozz_

TG

Szerízzel tudtam telefonon beszélni onnan kaptam az infót, hogy mit kéne csinálnom és mi a garanciális javítás menete. Tudom, nem Ti tehettek róla, hogy így működik csak leírtam hogy a HP folyamat mennyire szimpatikus volt..

Vagy a telefonszámmal azt akarod jelezni hívjam fel őket és viszik-hozzák javítják, semmi teendőm (szép is lenne..)? :)

Peter

Ha jól látom :( lelőttétek az xms fb oldalát :/ pedig mennyi meló volt benne :/ apple timeline, 60k+ likeolo…
Kár hogy legalabb más néven nézegetni nem hagyjátok/hagytátok fent..

Andris

Mikor rakod már fel a videót ? Egész nap nézeget, hogy feltetted-e ? Basszameg :D

tapsi-hapsi

az apple részvény is zuhan ettől a hírtől…. borz-alom.

Freddddy

Nincs új termék, a részvény zuhan. Kezd beállni a piac a helyére.

GrandMasterB

András, sok sikert az új körülmények között. Az idő ugyis megmond mindent…

Londoni sorbanállás, iPhone 5s kicsomagolás, gyors tesztelés várható?

Peter

“Ha jól látom lelőttétek az xms fb oldalát :/ pedig mennyi meló volt benne :/ apple timeline, 60k+ likeolo…
Kár hogy legalabb más néven nézegetni nem hagyjátok/hagytátok fent..”

“Nem lottuk le, hanem beleolvasztjuk a Facebook.com/istyle.hu oldalba. Epp most migralja a ket oldal kovetoit. A regi postok eltunnek, de ez nem annyira baj, mert eleg confuse lenne, ha valaki 1 ev mulva kepeket nezegetne, es belebotlana regi xms postokba.”

Ahh, így más :) (és érthető is a postok eltüntetése)

A.Peter

tapsi-hapsi: most tényleg ennyire ostoba vagy? Szerinted mégis hogyan? Szerinted nem utaztatják meg háromszor szlovákián keresztül, hogy elcsalják az áfát. Mégis hogy a fenébe tudnák olcsóbban adni a UK árnál miközben az itthoni 27 százalék áfa miatt mindenképp drágabbnak kéne lennie mint a UK ár.

tapsi-hapsi

A.Peter: Akkor ezek a cégek már veszteséggel adják, az Ipon-hoz képest?????????????

Hülye vagy, egyes!

A.Peter

“Ne vádaskodj, csak ha bizonyítékod van rá.”

Nem kell bizonyíték, ha nem vagy tökhülye matekból akkor ki tudod számolni.

A 149 900 már kb a lopott kategória lehet.

A.Peter

“A.Peter: Akkor ezek a cégek már veszteséggel adják, az Ipon-hoz képest????????????? ”

Úristen….. Tényleg ennyire ostoba vagy? Nem adják veszteséggel. Kétszer csalják el az áfat.

abc

Mindegy mennyibe kerül ,a lényeg APR boltban UK töltős telefon . Nevetséges !

tapsi-hapsi

A.Peter:

“”””Nem adják veszteséggel. Kétszer csalják el az áfat.””””

Persze, meg háromszor kell beledöfni (Ponyvaregény)

Vezesd ezt már le számszakilag légyszíves…

version

az iponnal nem csalnak semmilyen afat, es ingyenes a szallitas, csak magyarorszagon 2 ceg nyereszkedik az apple cuccokon , az acomp, meg az xms/istyle, mig az iponnal csak egy hasznkulcs dolgozik

Zeusz

András! A következő gondolat jutott eszembe, egy idézet. Remélem hasznát veszed és erőt ad. Mindenkinek ajánlom.

” Mikor emberek álltak az állomáson és eléjük állt a sors szekere, tülekedve, hivatkozva jogra meg minden másra, mindenki felnyomakodott: a pap, a bíró, az úr, a politikus, a paraszt, a munkás: mindenki. Csak egy ember maradt lenn, csak egy maradt le: hely sem volt számára. S az az egy- mert éjszaka volt- fáklyát vett kezébe, elindult a szekér előtt hogy utat láttasson. A “költő” volt. És nappal ment a szekér után: ha alkonyat jön ott legyen akkor. És elindult egyedül, mikor senki sem merészkedett a sötétbe: jelző tüzeket gyújtani. Mikor mindenki a vizek szerint lefelé megy ő megy visszafelé: erdők szélére, havasok peremére, a természet felé járni a maga útját. Ahogy a varjúk: mindig akarnak valamit. Mi járt utat járunk, azok törik a maguk külön útját.” / Kós Károly /

tapsi-hapsi

Zeusz:

Jó az idézet, de handras béemvével, meg musztánggal jár.. nem jár az állomáson.

jokoko

tapsi-hapsi

Na meg a kamu garanciális feltételek. Érdekes. Nem lehet külön kikötni, hogy a tartozékokra csak 6 hónap szavatosság van. Pláne, hogy kötelező lenne a jótállás. Szóval mielőtt okoskodsz előbb tájékozódj szerencsétlen.

“A készülék kiegészítőire korlátozott szavatosságot tudunk biztosítani. Az eladási csomagban található külön álló tartozék és a kiegészítők meghibásodása készülék cserét nem von maga után. Akkumulátorra 6 hónap szavatosságot tudunk biztosítani. Head-set, töltő, adatkábel, memória kártya, tok, hátlap, egyéb kábelekre, stb. 6 hónap szavatosságot. Amennyiben nem gyári hibás, sajnos nem áll módunkban cserélni.”

Zeusz

Mindenki áll azon az állomáson, Bömössel vagy üres Tecsós zacskóval. A kérdés hogy cselekszik-e, tett-e valamit.
Ha nem akkor a napkeltével ugyan ott találja magát. Ezért kár itt bármi- majd én megmondom a tutit!, meg hogy nagyon sajnálom…

Stock

Handrás: szted az üzemszerű, hogy bevittem egy 3 napos!!!!!! garanciális gépet a style szervízbe, ahol pár óra múlva hívtak, hogy nem tudják mi a baja… először újra akarnák húzni a szoftvert, ami egy ötös… átvittem máshova ott nem volt ilyen gond! többen panaszkodtak ilyen problémákra az ismerőseim közül, hogy ebben a szervízben valamire hivatkozva mindig előkerülnek garis gépekkel kapcsolatban valamilyen összegek.
Azért írom, mert tudom, h te valamennyire oda szoktál figyelni az ilyen problémákra.

Üdv!

tapsi-hapsi

Chuck:

szarod ám a lóf@szt…. Ha elfogyott volna 3 millió, itt örömködnétek…. baromarc

OpenEye

“az iponnal nem csalnak semmilyen afat, es ingyenes a szallitas, csak magyarorszagon 2 ceg nyereszkedik az apple cuccokon , az acomp, meg az xms/istyle, mig az iponnal csak egy hasznkulcs dolgozik”

@version: gondolt át mégegyszer mekkora marhaságot mondasz… nyilván az ipon közvetlenül az Apple-től veszi a telefont… szokásos idiótaságaid…

Tibi

a végén kiderül hogy az egész ország áfacsaló és csak az apr-ek nem.. ne röhögtessetek már. szinte mindenhol olcsóbban látam.

dani

Beszarás, hogy Handrásnak kell védekeznie azért, mert adót fizet :D

OpenEye

Tibi, csak most jössz rá, hogy eddig mind áfát csalt…a kis naív :D

Chuck

A műszaki cikkeket árusító boltok nagyrésze valóban ÁFA csaló, vagy valamilyen más adótartozást halmoz fel, kiszedi a profitot, majd becsődöl. Láttunk ilyet már kicsiben, és nagyban is. Így tudják jóval olcsóbban adni. Ez van, akinek titok volt?

Tibi

értem én hogy a kis cégek nyomják, de a MediaMarkt is? Mert korábban amikor erről írtam szépen felsoroltátok a cégeket de azt kihagytátok. ott is 90e a mini… :)

Tibi

Frédi: na most igazad van, amikor megláttam a képet azt mondtam hogy na ez már kezd emberi lenni.. .:)

A nexus7-el is pont az a bajom az ipadminivel szemben, hogy ez a hosszúkás képarány tré.

deviza jelzáloghiteles ájfónos

frédi.. tarolni fognak az eladások idén is, jövőre meg a mondjuk pl azzal a designnal még annál is jobban amit linkeltél :)

mudva

Chuck:

szerintem ez senkinek nem volt titok, de azert az is eleg eros tulzas, hogy aki iPhone 5-ot arult 185 es 195 ezer Ft. kozott, az AFA-t csal. Ki lehet szamolni, hogy ha netto 440 fontba kerult a 16 gigas iPhone 5, akkor 27%-os afaval 350 Ft-os font arfolyamon mennyibe kerult.

Nem neztem utana, de elkepzelhetonek tartom, hogy ha amerikabol erkezik egy fuggetlen peldany, akkor az vamolva, afaval is kijohet 180 ezerbol. Szerintem a MediaMarkt is ilyen termekeket arulhat. ( Nincs ra garancia, csak amit ok adnak. )

chas

“először újra akarnák húzni a szoftvert, ami egy ötös”

Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.

Stock

chas: “Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.”
korrekt, akkor vagy ennyire baleknak nézek ki, vagy a lehúzós műszakban voltam ott… :) Handrás szempontjából egyik sem jó előjel.

Benji

deviza jelzáloghiteles ájfónos : ezzel a névvel te tudhatsz valamit :) :)

mudva

Ok, valoban, lemaradt a 4800 Ft-os artisjus ize.

Adjuk ezt is hozza, akkor az arfolyamtol fuggoen 190 es 200 ezer forint kozott kellett mozognia egy nem afacsalt iPhone 5-nek. Ez eleg minimalis ingadozast feltetelez, hiszen 320-as font arfolyamnal mar 183 ezernel jaruk, artisjussal, afaval, mindennel.

Szoval szerintem nem kellene az osszes boltot afacsalonak nevezni, ahol mondjuk 10-15 ezerrel olcsobb egy keszulek. Velemenyem szerint a kulonbseg egyszeruen abbol adodik, hogy egy egyszemelyes ceg, ami mondjuk egy 10 nm-es uzletben mukodik, az joval kevesebb rezsivel rendelkezik, mint egy APR az Andrassy uton. De ettol meg nem feltetlenul csal afat.

jokoko

tapsi-hapsi ha képben lennél, akkor tudnád, hogy a részvények esése semmit sem jelent. De te ilyen szerencsétlen vagy úgy látszik.

TG

“Stock
2013.09.17. 12:48

chas: “Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.”
korrekt, akkor vagy ennyire baleknak nézek ki, vagy a lehúzós műszakban voltam ott… :) Handrás szempontjából egyik sem jó előjel.”

nem ismerem a részleteket, de van egy harmadik verzió, ha nem a rendszer miatt kell újrahúzni hanem a felhasználó miatt. ha adsz munkalapszámot megnézzük

tapsi-hapsi

jokoko:

te szerencsétlen már hogyne jelentene sokat az árfolyam esése… azt jelenti, hogy valamit elbasztak az applénél. ha lenne árfolyamod, akkor a tiéd is folyamatosan esne.

Zoltán

HAndrás!!! Remélem az istyle-os weboldalakat rendbe rakjátok és úgy fog kinézni mint az xms oldal!!!

Jój

Valaki dobjon már egy linket, hogy hol lehet megnézni a keynote-ot.

Brian

@ tapsi-hapsi 2013.09.17. 13:48

Jól hangzik, csak jópár notebookban már évek óta benn az ujjlenyomat olvasó. Biztosan azon tesztelte az
NSA a technológiát és mivel bejött jöhetnek a mobilok :)

Persze ettől még én személy szerint baromságnak tartom. Ahogy a fizikai gomb nélküli telefonokat is. De ez már legyen az én bajom.

dani

@tapsi-hapsi
Olvasgass kicsit az ujjlenyomatolvasók működéséről, ne ilyen mno-s firkásznak az agyfingását linkelgesd… Semmi köze a valósághoz csak beállt ő is a sorba a sok birka közé, aki félti az ujját, mert neki “aztmondtákhogyazrossz”

Brian

dani 2013.09.17. 14:24 Te miből gondolod, hogy nem így van? Mert neked meg az mondták? Se te se én se tapsi nem fogjuk soha megtudni, hogy az NSA tudja-e használni az iPhone ujjlenyomat olvasóját avagy sem. Legalábbis amíg nem jön még egy Snowden addig biztosan nem.

szukuro

Gondolom az ujjlenyomatos telefon miatt aggódók nem mostanában csináltattak útlevelet, ott ugyanis kötelező, míg iPhone-t venni nem az.

dani

@Brian
Olvass utána egy ilyen rendszer működésének. Nem tudják a meglévő adatokból visszaállítani az ujjad valódi képét (maximum egy nagyon kis százalékát), így semmit sem tudnak vele kezdeni. Sem az NSA, sem a Moszad, sem az IH, senki.

Sándorvagyok

Szukoro eszed neked is annyi van minden az összes hülyének itt:) btw útlevélkészítés alkalmával nem az usa legnagyobb cége fogja kapni az ujjlenyomatomat. Ezen el lehet vitatkozni, hogy mennyivel jobb/rosszabb, minden esetre az biztos, hogy így nem egy kézben van minden ID infó az egyénről, marhára nem ugyanaz.
Ne haragudjatok már, de 2013-ban számotokra (itt sokan informatikusok vagy hasonló körökből érkezők vagytok) komoly és elfogadható érv az, hogy “a prociban tároljuk, tehát nem fér hozzá senki”. Persze. Míg meg nem engedik pénzért, vagy rá nem kényszerítik, fel nem törik őket. Azért ha esetleg az ios7 JB -vel majd hozzá lehet férni, akkor remélem sokan rájönnek, hogy miről van szó.

Brian

dani 2013.09.17. 14:51 Legyen igazad. Bár szerintem ha az iPhone képes azonosítani téged akkor az NSA is. Értem én, hogy az iPhone csak két ujjadról vesz lenyomatot a hatóság meg mindről. Ha erre gondolsz.

dani

@Brian
Nem, nem erre gondolok. Az iPhone arról a két ujjadról is csak kb. az 1/3-áról készít “képet” és az erre a területre eső barázdaváltozások közül sem érzékeli mindet (mint ahogy az összes többi rendszer sem). Már az egész ott bukik, hogy a kapott információkból az alapvető barázda formákat, amikből három van, sem tudják visszafejteni, mert néhány pont nem elég ehhez. Nemhogy az ujjad egész területét.

OpenEye

Megint valami ami túl van lihegve… ha valakinek kéne az ujjlenyomata, nem az iPhoneját venném igénybe.

Stock

TG: “nem ismerem a részleteket, de van egy harmadik verzió, ha nem a rendszer miatt kell újrahúzni hanem a felhasználó miatt. ha adsz munkalapszámot megnézzük”

nagyon figyelmes a részedről, megpróbálom megtalálni a munkalapot, de ez egy januári történet (ezt még nem írtam)… a felhasználó miatt nem hiszem, mert életem első mac gépe volt, 2 nappal előtte kapcsoltam be és semmit nem állítottam rajta, semmit nem töltöttem rá (csak napi használat mellett azt tapasztaltam, hogy mindenben rosszabb a 10 éves full vírusos addigi pc-nél), pont ezért háborított fel ez a mentalitás egy olyan cégnél, ami együtt árulja a gépet és az oprendszert.. valamint a rendszer full szűz állapotú.

TG

@Stock

megnézettem, azt látjuk hogy nem volt hardveres gondja a gépnek csak szoftveres viszont nem nézték az év eleji szabadságok miatt a vásárlás dátumát, így azt gondolták felhasználó okozta probléma és ezért ajánlottak ki fizetős szolgáltatást. elnézést a tévedésért, rászóltam a srácokra hogy erre figyeljenek a jövőben!

Stock

TG: köszönöm, bár a gépem még mindig egy rakás… ami non stop lefagy, lassú, eltüntet dolgokat, grafikai problémákkal küzd, nem tud wifi-hez csatlakozni, stb…. és az Almárium szerint hibátlan. pfff!

Stock

TG: bár egy apróság még eszembe jutott, több ismerősöm panaszkodott hasonlóra…. illetve ami 100%, hogy személyesen mielőtt elhoztam tőletek a gépet én felhívtam a kedves kollégád figyelmét, hogy a gép még totál új és így nem értem a garancia miben létét… amire ő semmit sem válaszolt.