Egy gyűrű mind felett

A mai Keynote-ot FB2-vel közvetítettük előben Ustream-en ahogy korábban többször tettük ezt Angelday-el. Először a szokásos boltnyitásokról és átalakításokról volt szó, majd jöttek a számok (700 millió iOS eszköz, stb.). Viszonylag gyorsan lzavarták ezt a kört, majd Craig Federighi következett, megmutogatta az iOS 7-ben található újdonságokat. Siri sokat fejlődött, mondjuk ez Magyarországon lényegtelen. Lesznek új csengőhangok is. Szeptember 18-án fog megjelenni, iPhone 4-től fölfelé, iPad 2-től fölfelé, iPad mini és iPod touch 5. generáció a minimum hardver.

Ezután visszajött Tim a színpadra, és az iWork-ről kezdett beszélni, majd gyorsan áttért az iPhoto-ra és iMovie-ra. Mostantól új iOS eszközhöz ingyenes az iWork, iPhoto és iMovie! Új eszköz aktiválásakor tudjuk letölteni őket.

A következő téma, 20 perc után nem meglepő módon az iPhone volt. Idén nem viszik le a korábbi generáció árát, hanem két új designt mutatnak be. Nem meglepő módon iPhone 5C lett az egyik új modell, a színes. Erről pletykáltak már hónapok óta, szóval semmi meglepő, megírtam már egy hónapja. Zöld, fehér, kék, rózsaszín és sárga színben érkezik. Készült lukas szilikon tok is hozzá, kék-rózsaszín kombóval demózták, ami csöppet érdekes… Műanyag ház, belső acél vázzal, ami antennaként is szolgál. Ugyanaz az A6 processzor dolgozik benne, mint az iPhone 5-ben, tehát tulajdonképp egy iPhone 5 műanyag házban, csak mostantól egy árkategóriával lejjebb. Sajnos nem tolták be iPhone 4 árba, tehát végérvényesen ennyit az olcsó iPhone pletykákról.

Screen Shot 2013-09-10 at 20.44.16

Majd menetrendszerűen megérkezett az iPhone 5S! Arany színben is… Illetve a három szín mostantól ezüst, arany (no kommnent), és “űrszürke” (space gray). Az ezüst egyébként tök ugyanaz mint a fehér, ezt veszek majd. Gyűrű a Home gomb körül! Egy gyűrű mind felett!!! Természetesen 64-bites A7 procit kapott, ami akár 2x gyorsabb mint az iPhone 5, és 40x gyorsabb mint az első iPhone, ide jutottunk 2007 óta. Ezután jó kis Infinity Blade 3 demó jött, ez is szinte menetrend szerint. Amin meglepődtünk az M7, új “Motion processzor”, ami főleg fitness és health appoknál jön majd jól. A rendszer része lesz a CoreMotion API, az alkalmazások használhatják ezt. Az akkuidő állítólag jobb lesz az iPhone 5-nél. A kamera is minden szempontból jobb lett, vagyis a megapixel-szám nem változott, de a szenzor 15%-kal nagyobb lett. A vaku a pletykákkal egyezően két LED-ből áll, hideg és meleg fehér fénnyel, amiből több mint 1000 kombináció jön össze. 720p videót 120 fps!!!!!! sebességgel (Köszi köszi Tim!) tud rögzíteni, már nem is számolom hány tippem jött be.

A harmadik iPhone 5S fícsör a biztonságról szól: Touch ID. Kapacitív szenzor, 500 ppi felbontás, nem csak a legfelső rétegét érzékeli a bőrnek. A Touch ID egy köralakú szenzor, amit lézervágott zafírkristály borít. Ujjlenyomattal vásárolhatunk az iTunes Store-ban! Kezel több ujjlenyomatot is, nem tárolja az ujjlenyomatot az Apple szervereken. Tok is érkezik hozzá, a Bumper után megint vannak saját tokjai az Apple-nek iPhone-hoz. Nem izgat, de az 5S-t termeszetesen Instant Getelem majd, ha megjelent.

Screen Shot 2013-09-10 at 20.43.29

Szeptember 13-tól előrendelhető, és 20-tól a szokásos első körös országokban vásárolható meg: USA, Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Japán, Szingapúr, Egyesült Királyság. Hazai megjelenés egyelőre nem ismert.

Ennyi volt a mai keynote dióhéjban, mindent tudtunk, iOS 7 szeptember 18-án tölthető, előtte viszont még nekünk is lesz egy keynote-unk pénteken, és garantálom, hogy az izgalmasabb lesz mint ez a mai volt! 🙂

Ne felejtsétek el, októberben még lesz új iPad, itt talalkozunk akkor is Ustreamen keresztül.

Az örök fikázók azért nézzék meg az alábbi két videót. (oké az arany-pezsgő szín tényleg gáz, de szerencsére nem kötelező)