Plants vs Zombies 2 – app ajánló

Sok csúszás után végre megjelent a legendás Plants vs Zombies folytatása, mától tölthető az összes országban. Az első részt még 2009 elején toltuk, a frissen megjelent iPadre is amiért New Yorkban álltam sorba, ez volt az első játék amit letöltöttem, aztán hazafele a repülőn toltam mint az állat. Tipikusan az a játék ami beszippantja az embert, és hosszú-hosszú órákra nem létezik más mint a Zombik irtása.

A második részt már júniusban le lehetett tölteni az Új-Zélandi App Store-ból, és mivel Pulai G volt olyan jó, hogy reggelt egy accountot, én jól le is töltöttem, és azóta végig is játszottam. Féltem, hogy elcseszik és elrontják a freemium modell miatt, de szerencsére nem így lett. A játék ingyenesen letölthető, és bár most már az in app purchase-re mentek rá, az a jó hírem, hogy egyetlen dollár elköltése nélkül is végig lehet játszani a játékot. Persze lesznek feladatok, ahol anyázni fogunk, és 20-szor neki kell futni egy-egy pályának, de végül sikerülni fog. Lásd, én is kimaxoltam szépen mindent dollárok költése nélkül:

IMG_0557

A Plants vs Zombies 2-ben, három új világban kell átverekednünk magunkat a zombik seregein, a piramisok közt, aztán jönnek a kalózok, majd a vadnyugat. Ja és lesz még egy világ, ahol űrlény zombik probálják majd felfalni az agyunkat, ez majd egy későbbi frissítéssel érkezik. Can’t wait!!!

A megszokott harci növények mellé kaptunk teljesen új zöldségeket, ennek megfelelően újfajta zombik is jönnek, például csirkékkel az ölükben (igen kellemetlen népség), zongorás zombik, meg ilyenek, de nem akarom lelőni az összes újdonságot. A növényeken kívül további eszközöket is kapunk. A kedvencem, hogy tudunk trágyát pakolni a növényeinre, ezzel megsokszorozva az erejüket (kis zöld levél alul, 4 slottal). Rárakhatjuk a napraforgóra is, amivel egy csomó napsugarat kapunk hirtelen és építkezhetünk gyorsan a kapott napocskákból, vagy nehéz helyzetekben egy-egy komolyabb zombi hullámnál, rápakolva mondjuk egy dinnyére az megvadul, és sok-sok lövedéket kihányva magából pusztítja az ellent. Van még ezen kívül három powerup, amiket a zombikért kapott fejpénzből aktiválhatunk, ezek pár másodpercig lehetővé teszik, hogy az ujjunkkal lecsípjük a zombik fejét, vagy elpöcköljuk őket, de Zeusz módjára villámokat is szórhatünk a kis tetvekre.

Pár tipp: Én kizárólag a dupla napraforgót használom, ezekből a lehető leghamarabb lerakok 4 darabot. A pályák elején emiatt nem lesz könnyű, viszont a végére bőven lesz pénzünk a legdurvább védelmet telepíteni. Az elején lehet időt nyerni a kis fagyasztós palántával, aztán jöhet egy olcsóbb fegyverből egy sornyi, majd kókusz ágyúk végül a kék dinnye, és az erősebb fal biztos ami biztos. Az alábbi screenshoton látható, hogy a vadnyugati pályákat milyen setuppal küzdöttem le.

IMG_0558

Nem is szaporítom a szót, a legtöbben már úgyis ismeritek a játékot, irány az App Store, töltsétek. Ja és vigyázzatok, különben a zombik megeszik az agyatokat! App Store link itt.