Még mindig egy rakás szar a .Mac

2006 április 20-án írtam az Apple .Mac fizetős szolgáltatásáról, ami akkoriban nagy port kavart, mert az xms.hu-n is kinn volt, hogy ezt a szart nem vagyunk hajlandóak eladni, kaptam hideget meleget a Mac fanoktól. Persze volt aki örült az őszinte véleménynek.

Gondoltam két év után újra előveszem, hátha most már rendesen működik. A szinkronizálással nem is volt baj, meglepetésemre tökéletesen leszinkronizálta három gépen a kontaktokat, naptárat, Safari bookmarkokat, a dokkot és még a dashboard widgeteket is stickie-kkel együtt királyul, ráadásul pontosan a helyükre tette a desktopon a widgeteket. Ohhh csodálatos, micsoda fejlődés, el se hiszem!

Következő lépésben megpróbáltam három darab doksit feldobni az iDiskre, ha már egyszer 10 giga helyet adnak. Két darab jpg felment, de a 4 megás keynote prezi felénél besokkolt a .Mac és közölte, hogy nem tudja írni vagy olvasni a file-t.
Fasza. Pár perc várakozás után a copy ablakban megnyomtam a kis x-et, hogy fejezze be a másolást. egy perc múlva megint megnyomtam, aztán még ötvenszer, de semmi. Ekkor azt mondtam neki, hogy relaunch Finder. Ekkor fagyott szét a Finder. Aztán megpróbáltam kiloggolni a .Mac-ről a System Preference-en, erre a Sys Pref is megfagyott. Ekkor már kurva anyáztam hangosan. Megpróbáltam egy restartot, de ekkor már tudtam mi következik… Persze a restartra sem reagált a rendszer, csak annyi történt, hogy percekig egy üres desktopot nézegettem.

Ez után mint két éve is, már csak a Power gomb hosszan tartó megnyomása segített, amit nem is tudom mikor kellett csináljak utoljára.

Hát dióhéjban ennyi, a .Mac finoman szólva továbbra is használhatatlan termék, ezek után egyszerűen nem merek rábízni semmiféle olyan feladatot ami kapcsolatba hozható az értékes adataimmal, csak hát az a probléma, hogy erre találták ki elvileg. Adatok szinkronizációjára…

Csodálom a többi kereskedőt, meg az Apple-t is, hogy ezért a szarért pénzt mernek kérni a vásárlóktól…