21-es iMac videóteszt

78 komment

MCS kipróbálta az új iMacet, ki is rakom ide, mert magam sem foglalhattam volna össze jobban, hogy milyen lett az új gép. Nézzétek:

78 komment

féregfecó

mi ez a baromság, hogy “nem lenne olyan hardver ami megbírná hajtani a 21 colos retinát???”
hogy kell ezt értelmezni?

OpenEye

Valószínüleg úgy, hogy mobilchipes videókari, ami abba a házba belemegy.

dudaaa

Úgy, hogy nincs olyan “vastagságú” vga, ami meg bírná hajtani. Azaz ahogy a videóban a tag mondja, a teljesítményt feláldozták a design oltárán. Nyilván ha erős VGA-t tesznek be, akkor nem lenne ilyen vékony a gép, illetve zúgna búgna, melegedne stb, cserébe meg retina lehetne a kijelző.

Pepinke

Nekem a “vastag” verzió jobban tetszett.
Van még létjogosultsága az iMac-nek? Nem ismerek senkit, aki ilyet vett volna… Tudom, nyilván nem rendelkezem olyan számú ismerőssel, ami reprezentatív lenne.

trixilw

Szerintem azért egy 7970m-el csak eldövögött volna a retina. Főleg ha mondjuk kettőt tolnak bele. Más kérdés, hogy akkor megint nem elég a ház.

Hja, ilyenkor nyílvánul meg igazán, hogy az apple már nemcsak a pro piacról, hanem a mid-semipro piacról is szép lassan kihátrál.

raczgabor

21 collon ekkora HD felbontás azért nem olyan pixeles, nem?
Szép gép, de én inkább csak a nagyobb változatnak látom értelmét.

féregfecó

nem ezt mondta, hanem azt, hogy “nincs az a grafikuskártya a világon ami ezt normálisan mozdítani tudná”
kb 1:45-től.
Nem kukacoskodni akarok, de ez akkor is baromság.

trixilw

féregfecó: persze hogy az, de mcs-nek el kell nézni ilyeneket, nem a műszaki tudása miatt szeressük, hanem a stílusa miatt. :)

dikembe mutombo

“…amit alig egy hónappal ezelött mutattak be, kicsivel több mint egy hónapja árulják…”

“…elkezdték ívelni a háznak a hátulját…”

Szakértö teszt, az biztos. Már hallatszik az elsö pár mondatból :D :D

Istii

Telefon, tábla, meg nyomtatott újság esetén tökéletes a 300dpi, mert azokat közelről nézed, na de egy asztali gépnél? A következő képernyő már a tv lesz, ott is kell majd a 300dpi? Aztán azt nézzük majd 3 méterről?

A design szerintem sajnos most nem sikerült igazán jól, persze van olyan szög amiből tetszik, de az előző generáció 360 fokban tökéletes volt, ez meg oldalról nézve nem az igazi. Persze ki nézegeti oldalról, de akkor is…

Azeroth87

Nekem ez az “íves” forma innen oldalról teljesen 60-as évek érzést ad :) Már csak egy kagyló fotel kellene :)
Nem tudom, nekem ez a kerekítés vagy ívelés annyira nem jön be. Jobban tetszik a régebbi, “vastag” gen.

Nyílván vissza nem utasítanám ezt sem ;)

Frunkp

Szép, de tudásban nem sok. De szép. Recepcióra jó lenne…

version

egy nvidia csucs vga , ami 200 ezerbe kerul , kb 20-szor gyorsabb mint ami ebbe a szutyobe van , facebookozni mondjuk fasza :D

OptimusPrime

Pepinke, 2013.01.28. 12:27: “Van még létjogosultsága az iMac-nek?”

Szerintem, az All in One (AiO) gépeknek, mint az iMac is van és marad (valamint talán nő is a) létjogosultsága. Ha nem utaznék állandóan, már régen valami AiO gépem lenne. Másrészt Magyarországon egyáltalán nincs elterjedve ez a kategória.
Szüleimnek is AiO van, csak nekik HP Omni27, húgomnak pedig egy Sony L-Series (ebből csak 24″ a legnagyobb, de érintős, ha valakit ez hozna lázba). Tök jó, mert, mint ahogy Magyarósi Csaba is elmondta a vidóban, ezekben minden benne van, és az idő nagy részében 2 kábellel megvannak (hálózat+net (de utóbbi helyett wlannal is használható) a régi desktop gépek kábelrengetegével szemben.
A hátrány, hogy otthon kb. csak iMac-et lehet kapni, aki Win-es kiépítésű gépet szeretne venni, annak minimum Bécsig kell utaznia (én legalábbis még nem láttam áruházban (MM) ilyesmit kirakva), az árak pedig ~1300-2000 EUR között változnak kiépítéstől függően.

Balaton

Amúgy mire jó ez a gép, azon túl, hogy szép és a szoba dísze? Mert játszani nem, komolyabb munkára nem, facebookra meg office feladatokra meg elég egy harmad ennyibe kerülő laptop/asztali gép, nem értem.

(Akit meg zavar a kábel, annak ajánlom a kábelkötegelőt, vagy a flexibilis kábelcsatornát, ez a felár nem éri meg.)

Bence

Mactiszteletem!

A tesztből szerintem csak a legfontosabb maradt ki. Azaz a memória kérdése. Mert hogy a 21′-nél nincs nyílás ha bele akarunk pakolni egy kis extra cuccot. Ha még is erre vetemednénk akkor irány a szervíz ahol szét kell vágani!! a gépet, mert hogy ez már ragasztott. Egy ilyen operáció ára 30 eft. És akkor még csak a mellkasi bemetszés történt. Ehhez jön még a memória. Persze lehet rendelni gyárilag több memóriával….

A nagy tesónál meghagyták a “kiskaput” :)

Pepinke

OptimusPrime: akkor annyit pontosítok, hogy ennyiért vajon van-e rá számottevő igény? Nyilván létezik olyan ember Magyarországon is, akinek ilyen van.
Ugyanakkor egy embert sem ismerek, akinek nem hogy Apple, de bármely más gyártó AIO pc-je lenne! Mindenki laptopot vesz, illetve táblát, de hamarosan sokan rá fognak jönni, hogy egy átlagosnál bonyolultabb szövegszerkesztés lehetetlen plusz ráfordítás nélkül rajta!
A másik az ár: ennyi pénzt -már bocsánat- de csak az költ el, akinek valóban ez a gép kell vagy tök hülye. A legolcsóbb Mac gép sem elég olcsó, hiszen a szokásos felhasználásokra egy 90-100 ezres gép is jó és azokat is veszik sokan.

Ügyike

@Freddy: izlés kérdése. Engem például a legkisebb nesz is zavar. Melegedő ház nem zavar, elég rendesen süt a Cinema Display is, ebben egyetértek veled. Volt korábban Zalman vízhűtéses pécém, még a megmenekülésem előtt, abban a vinyó forgása zavart, ha meg lekapcsolósat választottam, akkor a ki-bekapcs idegesített.
Igaz ennek már 10 éve és persze azóta van SSD.

Opppa Handras Style

EPÜL :DDDDD

Nem igaz, hogy nem tudja kiejteni

Ügyike

@pepinke: én pl ismerek kapásból hármat a közvetlen környezetemben.

AP

Mi számít komolyabb munkának? Szerinted az intel i5 ös processzor nem viszi akadás nélkül a Final Cut X-et vagy bármely photoshopot? El lehet takarodni az ilyen kommentekkel, a Core2-es whiteom viszi simán. Akkora tahók vagytok hogy az már fáj. Teljesen korrekt teszt volt, nem értem mit vártatok…

Ha ennyit akar elmondani ennyit mond el, nem kell mindenbe részletesen belemenni. Érdekelne hogy hány tesztet csináltál már “dikembe mutombo”.

btw ha a komolyabb munka a 3D renderelés, akkor anyádért veszel olyan gépet ami egy monitorból áll….

OptimusPrime

Szerintem az igényt nem lehet felmérni, amíg sokan nem is tudnak róla, hogy léteznek ilyen gépek.
A fentebb írt Win-es gépeket ismerem, azok 4-8 csavar után ugyanúgy bővíthetőek, mint egy notebook, illetve akinek igénye van rá, az rendelheti i7-es procival, 2TB-os vinyóval, 8-12 GB RAM-mal, és erős dedikált videókártyával – természetesen a vonzatos költségekkel. Ebből a szempontból a régi iMac nekem szimpatikusabb (és egyébként is, mert ez az új dizájn nem az én világom), mert abba “bele lehet nyúlni”.
Árban a fentebb írt 27″-os HP pl. olcsóbban indul, mint a 21,5-ös iMac (apple.at).
A másik, hogy mindenki olyat vesz, amit az igényei követelnek, és a pénztárcája megenged. Természetesen nem kell (és nem is fog) mindenkinek ilyet venni, de ha jobban körülnéz az ember, akkor az iMac-en kívül otthon nincs alternatíva…

iSzabi

Szép lett a kicsike, de sztem nem praktikus….. én még mindig az előző generációsat venném a DVD és a könnyen bővíthető memória miatt is….meg sztem a régi dizájnja sem marad el annyira az újétól.

A teszt meg a szokásos populáris, jópofa gyors kis összefoglaló mindenkinek érthető és emészthető módon… VISZONT az a tenyércsapkodás pukkanása kb minden második másodpercben a végére már az agyamra ment!!!! :-( Rosszabb mintha “ő”-zött volna…. Ezt ők nem hallották, mikor összevágták a videót??? Igazán kivághatták volna ezt a hangot belőle…. amúgy ok volt

kalóz

Mit vinnyogtok?? sztív megmondta, ez így jó, majd megszeretitek…

Balaton

Bence, hja, ez a gép olyan mint egy összevert topmodell. Több sebből vérzik, de attól még jól néz ki.

És az 5400-as vinyó nem pofátlanság 400K-ért? Szerintem az. Mert ha még ssd helyett hagyományos vinyót pakolnak bele, okés(igazából ez se okés, 400 ezerért legyen már ssd alapból), de akkor legalább 7200-as legyen.

joey

“memória kérdése. Mert hogy a 21′-nél nincs nyílás ha bele akarunk pakolni egy kis extra cuccot”
Aki az alap iMacet veszi, az biztos el lesz hosszabb távon is a 8GB memóriával mert annyi az alap.

iMac értelme: Nem kell bika gép, legyen csendes, kis helyen is férjen el, de azért ne legyen olyan gyenge mint egy laptop, és ne is legyen olyan kicsi a kijelzője. Nekem pl semmi szükségem jelenleg laptopra.

dikembe mutombo

@AP: Egyet sem. Ha viszont csinálnék, arra figyelnék, hogy ne hülyeségeket mondjak.

OptimusPrime

@AP: Igen, ez a “komolyabb munka” szerintem is érdekes terület. Én sem értem, hogy egy i5 általában mire nem elég. Én speciel talán egy embert ismerek, akinek atomreaktorra van szüksége, mert (nem tudom pontosan mit, de nem is nagyon érdekel) fejleszt rajta. Ha valaki meg nem a krájzisszal játszik, annak szintén biztos nem kell a legerősebb gép bele. (Bár én amondó vagyok, hogy ha valaki játszik, akkor a konzolok sokkal jobb megoldásnak számítanak. Főleg, hogy idén várható az új generáció. Bár ez szerencsére nem érint.)
Másrészt én úgy vagyok vele, hogy ezekkel a gépekkel nyugodtan lehet több évre tervezni. Azért, mert már olyan technikai szintet értek el most is, hogy egy átlagfelhasználónak bőven jó az i5, akár “komolyabb munkára” (értem ez alatt pl. a könyvelést, excelt, vagy szövegszerkesztést – nem mindenki fejlesztő, és hardcore gamer) is. Az évenkénti technikai kiadások nem sok pluszt hoznak ennek a vevőkörnek, amely kör szerintem jóval nagyobb, mint akiknek brutális konfigokra van szüksége. Ugyanakkor biztos vannak néhányan, akik szeretnének kicsit minőségibb eszközt venni, attól függetlenül, hogy nincs szükségük hatalmas számítási teljesítményre, de a laptop képernyője viszont már kicsi.
Ezzel nem kell egyetérteni, csak leírtam a saját véleményemet.

Dani

Maga a gép elég szépre sikerült, bár az előző sem volt csúnya. Viszont azzal tudnék ellenkezni, egy nincs az a GPU, amelyik elbírná a Retinát. A 15″-os Retinás Mac-nek 220 a ppi-a, és az iMac-be (a 21.5″-osba) olyan 190-200 ppi kerülne, amit talán meg az Intel HD 4000-es is elvinne, de ha az nem lenne elég beletehetnének egy GT650M-et 1GB VRAM-mal, az tuti vinné (sőt, ha a GT660 M-et raknának bele az még pluszban jó)

raczgabor

Optimus,
A komolyabb munka nyilván a nem házivideó, hanem nagyobb projekt szerkesztése (RAID tömbökkel), molekuláris dinamikai számítások, tehát amire klasszikusan workstation kell. Persze egy mai Core i5-i7 processzoros gép nagyon erős, de a feladatok is komplexebbek, ha másért nem, legalább az adattömegek miatt. Full HD, 4K videoszerkesztés, sokkal nagyobb adatbázisok, stb.
Én iMac-et láttam tavaly pl. egy svájci kastély (Aigle) recepcióján, ahol nyilván annyi szerepe lehetett, hogy a belépőjegyeket ezzel készítették. Plusz a múzeum termeiben minden egyes, nem túl bonyolult videót egy-egy Mac mini játszott le. Itt van bőven pénz, nem számít párezer euró többletköltség.
Vagy pl. gazdag, igényes ember is vehet ilyet az iPad mellé. Végülis nagyobb a képernyője mint a Macbooknak, meg van aki szereti a “nem-mobilis” iill. helyhezkötött, stabil desktop érzést.

raczgabor

Bár ez az új iMac és a Macbook air elég feminim, szóval gazdag férfiak vegyenek classic Macbook Pro-t, vagy Lenovo X1 Carbont… by the way egy szövött karbon külsejű-belsejű Apple notebook nagyon instant get lenne.

aibo

Furán néz ki egy Imac teszt a nagymami lakásában :) komoly a kontraszt…

tools

OFF:
Elég jók lettek a T-mobile iPad ajánlatai….
Gondolom ennek az APR-eket leszámítva mindenki örül…
Bár az utóbbi 3 alkalommal amilyen lekezelő bunkók voltak velem a Fashion street-i XMS-ben, lassan már nem is sajnálom ezt annyira. Nem tudom… ott mindig ilyen a hangulat(?) mindenki olyan unott… Túl sok a munka, vagy mi? Vevőket se nagyon látni ott…. Hozzátenném, úgy voltak ilyenek, hogy minden alkalommal vettem valamit, amikor ott jártam.

Pdudas

aibo:
Gonosz: on

nem hinnem, hogy nagymami pirosra festett agakat tart egy fem kocsogben a padlola lelakva…
Regen epult, nyikorgo parkettas lakas… :)

Gonosz :off

Pdudas

tools: meg lett mondva, hogy a probavasarlas fasza…
Innentol csak te lehetsz hulye :)

‘rosszul tartod’, erted…

Emmm

Csak megerősíteni tudom, az XMS kiszolgálása tényleg csapnivaló, ami azért sajnálatos, mert minden mást jól tolnak (termékpremierek, stb.).

Marci

En meg azt tudom megerősíteni, hogy valószínűleg veletek van valami baj. Én is meg egy csomó ismerősöm pont azért vásárol az XMS-ben ben mert mindig kedves a kiszolgálás, értenek is a cuccokhoz. Voltam egyszer benn egy órát, mert a régi gépemről át kellett húzni az adatokat, közben direkt figyeltem. Bárki belépett az ajtón hárman köszöntek egyszerre, egy percen belül odamentek az emberekhez, ott mégegyszer köszöntek, seperc alatt számláztak mindent. Látszik, hogy teljesen megszokták már ezt, nyilván mert nap mint nap ezt csinálják.

Nyilván Handrás sem hülye, és megköveteli, hogy jól dolgozzanak az emberei. Soha egyik ismerősőm sem panaszkodott, hogy bunkók lettek volna velük, ezért elég gyanús, hogy itt páran teljesíthetetlen elvárásokat támasztanak, vagy esetleg direkt élvezik, hogy következmények nélkül fikázhatnak itt a blogon.

féregfecó

nos, kollégák, akkor azt javaslom, hogy elő a kamerákkal, járjunk utána a dolognak…

Handras

jajjj mar megint itt tartunk. Hany szaz oranyi kamerafelvetelt akartok? Ott van a NASunkon rogzitve 4 kameraallasbol minden nap.

tenyleg hagyjatok mar ezzel, ma reggel loptak el egy iPhone-t a boltbol, ugyhogy nincs jo napom, ne baszakodjatok velem.

Farr Vince

A 27-be lehet kerni a 680 MXT-t, az baromi jo VGA… 2 GB-os, GDDR5, 256 bit, 1 GHz Orajel!

Pdudas

Nem is arultok iphone-t, megis azt lopjak legjobban :(

Majd ha jon az ujjlenyomat olvasos parasztvakitas, akkor nem lesz ertelm ellopni :)

Pdudas

Ha annyira kell a telefon, vegyetek a dolgozoknak jofele Plantronics headsetet es a telefon maradjon a zsebben/fiokban/stb…

Nem beleszolni akarok, csak vagy a telefonokat nem kell lathato helyen hagyni, vagy szimplan nem kell oket hasznalni munkaidoben… persze minden rajtatok all.

Aruvedelmi rendszerek ugysem mukodnenek jol nalatok.

Handras

Az Apple kuldi a lopasgatlokat. BTW nincs olyan lopasgatlo ami maximalisan megvedene a kiallitott termeket.
Egyeb okos otlet?

Ma mindenki okosabb mint en?

Pdudas

fasza alufolia ellen nem ved…
Talan ebben az egy esetben nem hazudtak a filmek, mikor a csipszes zacsiban gyujtottek a poloskakat a Kozellensegben….

Persze ha mondjuk aktiv vedelem lenne (radioado a lopasgatloban), akkor talan erne is valamit.

Emlekszem, hogy sufni gsm-es szervizek pancelszekrenyben probaltak ki a Nokia 2110-et. Ha ott a bezart ajto mogott ra tudtal hivni, akkor az erzekenyseg es a kimeno teljesitmeny is rendben volt :)

Workaholic

Miért van az, hogy a dec 2-an rendelt cto iMac 27 2-3 hétre lett ígérve, de azóta sem emailt, se telefont nem kapok. Kétszer hívtam a megadott számot, ahol azt mondta a kisasszony, hogy majd. Most mar két hónap, de ma is annyit kaptam, hogy majd, sőt, hogy felesleges érdeklődni, mert senki sem tudja, mikor lesz. Sőt, megtudtam tőle, hogy ha nem kell, meg se kell vegyem, mert biztos megveszi más. Bocs, Handras, de szerintem nem viselned ezt jól vevőként… Most mar en is kiprobalnam, milyen jó gép, de senki sem tudja mikor… Üdv P

Handras

Workaholic: en is meg tudom erositeni: semmifele informacionk nincsen, hogy a megrendelt gepek mikor erkeznek meg. Az egesz vilagon akadozik az iMac gyartasa, csomo hir volt errol, ossz vissz 1 vagy 2 db cto gep erkezett eddig.

btw: nem telefonalunk, es emailt sem kuldunk amig nem jon meg a gep

Emmm

Tőletek 1000 iPhone-t is ellophatnak, akkor se tanultok belőle. :D lol

mudva

raczgabor:

“molekuláris dinamikai számítások”

-kollegam SPH kodot futtat egy kb 5 eves atlag pcn. Nem neveznem komolytalannak a munkajat, viszont nem kell sietnie vele. Nyilvan vannak olyan esetek, amikor az a fontos, hogy a gep hamar vegezzen a szamitasokkal, de szerintem nem ez hatarozza meg egy munka “komolysagat”…

Workaholic

Köszi, de sajnos nem lettem bizakodóbb. Szerintem egy ilyen mértékű csúszásnal és értékű rendelésnel jó lenne néha jelentkezni vagy legalább nem lebeszélni előre a vásárlásáról. P

Massive Dynamics

A lopások ellen nem lehet mit tenni előfordulhat bárhol,ne érezzétek hibásnak magatokat, csak akkor ha gyakran fordul elő. A gyakori egy ilyen termékmennyiségnél,eladó/telefonnál, ennyi bolttal teljesen hibahatáron alul van;-)

Legyen csak jó napod, mindenkitől loptak már el valamit. Van akitől autót, van akinek a zsebéből mert életében egyszer odarakja, vagy akár telefont, netán a lakásmaffia házat, és akkor a természeti katasztrófákról ne isbeszéljünk, vagy a betörésekről.

Nem lehet semmit se 100%osan bebiztosítani!

Sok lopós fasz van. Főleg ilyen csóró országban.

Massive Dynamics

“Emmm

2013.01.28. 21:18

Tőletek 1000 iPhone-t is ellophatnak, akkor se tanultok belőle. :D lol

Élvezed ha baszogathatsz mást igaz? féregfeco2

version

ugy erzem elvesztettem az erdeklodesemet az apple irant, a termekek unalmasak, a tozsden esik , a konkurencia minden sznten jobb es olcsobb , ha nem villantanak valami dogoset , idopocsekolas foglalkozni veluk,
1990-ben ugyanez volt a helyzet , mind a commodoreral , mind az appleval, elertek a top-ot es gyors esesbe kezdtek , mikor a pc-s oem gyartok beindultak , 1995-re meg becsodoltek , talan az elet ismetli onmagat

raczgabor

mudva@ “molekuláris dinamikai számítások, nem kell sietnie vele”
Jó, akkor ne siessen, nosztalgiából használjon inkább UNIVAC-ot, csak vigyázzon a molylepkékre.

Sermi

Kövezzetek meg de akárhogy nézem nekem nagyon nem tetszik ez az új iMac. :S

Freddy

Version:

Igazad van koma, már nem csak birtokolni, fikázni is ciki az Apple-t sajnos:-( Az állandó álkészlethiánytól hányingert kapok. Az IOS-ből meg jönnek a change log nélküli buildek: zseniális.

Cotag

Hát én környezetemben így hirtelen vagy 15 iMacet számoltam össze. Persze a gépek nagyobbik része a cégnél van és köszönik nagyon jól elvannak “komoly” munka mellett, nem email és facebook gépek… Egyébként egy dolog van, amit sok kommentelő nem ért: sokan elsősorban nem a hardver miatt vesznek Macet, hanem a szoftver miatt. Mondjuk mert 20+éve ezen dolgoznak és emellett pontosan tisztában vannak vele mit kapnak a pénzükért, ismernek minden érvet pro és kontra.

Tamaci

Frédi, Verzió, akkor ezt vegyük elköszönésnek, itt hagytok minket, ugye?:-D

tools

Handrás, tudom, ez alap pszichológia, hogy mivel ők a közvetlen ismerőseid, ezért velük szimpatizálsz, de legyél már annyira intelligens, ha már többen szólnak, akkor gondolkozz el rajta, és esetleg tegyél valamit ellene, mert én nem rossz szándékból írtam… egyik alkalommal, még számlát is el felejtettek adni….. remélem nem kell gariztatni, mert így nehéz lenne… de ott néha tényleg kritikán aluli, ami van. De ha nem akarod, ne hidd el. Végülis szard le a vásárlóid, az eladóid hozzák a pénzt….

IPAD 4 user

Freddy: Itt van a change-logod tessék. Nem értem miért nem tudod használni az internetet.

http://szifon.com/2013/01/28/megjelent-az-ios-6-1/

András: Ezt a kötelezően kiállított iphone-t nem lehet egy fix lezárt átlátszó biztonsági dobozba belerakni ? Vagy,mint a legtöbb hasonló üzletben csak pultban kiállítani,aztán felülről hadd nézegesse aki akarja! Nem tudom,hogy milyen az Apple erre vonatkozó szabályzata,de talán így magatokat is megkímélhetitek az ilyen idióta emberektől. Nem akarok okoskodni,csak kérdezem.

Almapro

Handras Igaza van előttem szólóknak Plázában csapnivaló a kiszolgálás.

Előző évben bevittem a kis MacBook Pro-m meg egy Saját beszerzéső Vertex 3-at hogy pattiintsák bele.

A Nagydarab úriember mondta hogy kb 1-1.5 óra.

Addig ettem,ittam visszanéztem a gépem ott figyelt oldalt a csóka dumál..Na mondom biztos idő kérdése..

Aztán visszamentem 1.5 óra múlva mondta hogy ez az SSD rossz.. mondom neki ne viccelj ma vettem én bontottam ki… Pár perc után megköszöntem és leléptem.

Elmentem egyik hivatalos Szervizbe Pesten és fél óra alatt belerakták, kedvesek voltak, pontosak.

Tekintsd ezt a kritikát jószándékúnak, tényleg gondold meg kivel veszed körül magad, nekem mindegy hol hagyom a pénzem, de azért elvárom hogy azt kapjam ami jár.

Üdv

peter.koves

Gondolom azért loptak tőletek, mert valami ócska szar lopásgátlót használtok. Ilyenkor nyal vissza a fagyi, amikor spóroltok a biztonságtechnikán (anno kamerának is szar képe volt…), aztán amikor pofára estek akkor meg sír a szátok, hogy lopkodnak, meg nem lehet beazonosítani… Úgy kell nektek, máskor majd nem leszel smucig!

Egyébként meg erősen lúzerek lehetnek a bolti robotjaid (eladók) ha ott vannak négyen-öten, és nem tűnik fel nekik… főleg úgy hogy akkora pangás van a fashion streeti boltban, hogy az embertelen.

Adamfurus

én mult héten voltam a plázába, direkt azért mentem be mert itt mindenki rinyál milyen a kiszolgálás…. bementem köszöntöm, két csaj volt a pultba ök is nagyot köszöntek, még szinte oda se mentem sehova egyböl oda rohant az egyik csaj hogy mibe segithet, mit szeretnék, probáljam ki meg minden ugyhogy nem tudom mi a bajotok…