Mini mini mini mini. mini?

Tegnap kiraktam a Facebook oldalunkra az alábbi bannert, és szöveget:

Már csak pár nap és iPad 4 illetve iPad mini az XMS-ben! Pénteken reggel 8-tól mindkét boltunkban kipróbálhatod és meg is vásárolhatod az új iPadeket.

Számomra elég nagy meglepetés, hogy a Facebook kommentekben és a boltjainkban is szinte kizárólag az iPad miniről érdeklődnek, az iPad 4 pedig szinte senkit nem érdekel. (iPad 4-nek nevezem, mert így egyszerűbb, ez a negyedik generációs iPad. Mármint a 10 hüvelykes ami most jött ki.)
Szóval, gyakorlatilag csak a Miniről kérdeznek minket. Mikor lesz, mennyiért, mikor lesz belőle 3G-s, stb. Nem gondoltam volna, hogy ennyien ráharapnak. Ott van az iPad 2 ami most is kapható, ugyanolyan gyors, kb ugyanolyan felbontású kijelző, 19 000 forint plusz pénzért már ezt lehet venni az iPad mini helyett. De jön most az iPad 4 is, Retina kijelző, 4-szer! gyorsabb procival mint az iPad mini vagy az iPad 2. Persze ez jóval drágább, de ár-teljesítmény viszonylatban szerintem sokkal jobban megéri. Veszek is egyet a “régit” meg eladom.

Szóval a lényeg, az Apple valószínűleg nagyon betalált az iPad minivel, úgy néz ki van egy méretes vásárlói réteg akik a kisebb méretű tableteket preferálják. Én sosem vennék iPad minit, de hát különbözőek vagyunk, a fenti példa is jól mutatja, elfogadom, hogy valakinek a kisebb tablet jön be, ráadásul az első beszámolók is nagyon pozitívan írnak a miniről, lásd mai appleblog post.

PS: külföldön már megírták, hogy világszerte ma érkeznek meg a viszonteladókhoz az iPad mini szállítmányok, viszont nagyon nagyon kicsi darabszámokról számoltak be, a legtöbb viszonteladó 20-25 darabot kapott az iPad miniből. Nálunk sem lesz ez másképp. Nem írhatok pontos számokat, de annyit mondhatók, hogy vidékről semmiképp ne induljatok neki, mert már reggel el fognak fogyni a készletek, legalábbis a Minikből, az iPad 4 modellek viszonylag bőséges készlettel rajtolnak pénteken.