Az iPhone 5 a leggyorsabb telefon a piacon

Itt az első Geekbench teszt, az Apple iPhone 5-ben lévő saját fejlesztésű procija mindent visz. Kiderült az is, hogy csak két mag dolgozik, ezek 1.02 GHz-en ketyegnek, és igaz a szlogen, hogy kétszer gyorsabb mint az iPhone 4S-ben lévő A5. Igazából majdnem háromszor gyorsabb. Az is jól látszik, hogy például az S3-nál is ha nem is sokkal de gyorsabb az iPhone 5, szóval aki erre izgul az megnyugodhat. Számomra már az iPhone 4S sebessége is tökéletesen megfelelt, de azért örülök neki, hogy az új iPhone még sokkal gyorsabb lesz, bár a grafikus mag teljesítménye jobban érdekel, gyanítom abban sem fogunk csalódni ha kijönnek az első tesztek.

Kis érdekesség a végére. Megnéztem, hogy az 1600-as Geekbench pontszám minek felel meg, nos a Powermac Dual 2 GHz-es gépem tudott 1800 pontot, tehát egy dual g5-nek megfelelő teljesítményű telefon lapul majd a zsebünkben. Durva.

Update: csak, hogy lazuljon a flame: Időközben az S3 tulajok gőzerővel ráfeküdtek a geekbenchre (custom rom, procihúzás), így mar jobb pontszamokat is látni, akár 2400-as eredményeket is. Maradjunk annyiban, hogy találunk 975 és 2400 közt mindenféle eredményt, ide kattintva megtekinthető a szórás. Jövő héten az Anandtech biztosan összeereszti a két készüléket, lesznek GPU pontszámok is meg minden.

Update 2: közben az Apple közölte az első napi számokat, két milló darab iPhone kelt el előrendelésben. (Tavaly az iPhone 4S-ből 1 millió fogyott az első nap.)

Update 3: Közben az Anandtech is csinált egy sunspider tesztet, ebben is az iPhone nyert.