AKAROM!

Ahogy egyre több infó jön az új Retina kijelzős MacBook Pró űrszörnyetegről, annál inkább azt érzem, hogy kell nekem. Most! Tegnapra! Természetesen az összes új gépből érkezett ma raktárra, kivéve a Retinás MacBook Prókat… A külföldi boltokban 5-7 munkanapról 3-4 hétre nőtt a szállítás, ebből kiindulva itthon minimális esélyét látom a júliusi szállításnak. A szállítási időkből az is látszik már most, hogy mennyire kapós lett az új gép, nálunk is már sorban állnak a megrendelések, és gyanítom ha megérkezik az első demódarab a boltba, még többen lesznek akik akarnak majd egyet.


A mostani MacBook Pro is egy gyönyörű szerkezet, de nézzétek meg ezt a képet. Ahhh…

Nem véletlenül történik mindez. Az árat leszámítva ez a tökéletes hordozható gép, konkrétan a világ legjobb laptopja. (itt jegyzem meg, hogy ha version elkezd vitatkozni ezzel kapcsolatban, azonnal bannolom) Már nincsen Steve Jobs, mégis ez a gép a leginnovatívabb termék az iPhone és az iPad óta. Ez az a gép amiről álmodtunk, de nem tudtuk, hogy meg lehet-e csinálni. Nézzétek meg a keynote-ot, vagy az első videót az Apple oldalán. Ahogy Johny Ive (nagy kedvencünk a fickó) magyarázta az új hűtőrendszert, vagy a ház kialakítását, azonnal eldobtam a hajam, azt a keveset is ami van. Egy brutális erőgép ami vékonyabb mint az ujjam, 7 órás akksi idővel, SSD-vel ahogy kértük, 2880×1800-as kijelzővel, i7 procival, akár 16 giga rammal, a töbiről nem is beszélve. Kijöttek egyébként tesztek a kijelzőről, magasan veri a mostani MacBookok minőségét, nemcsak felbontásban, de kontrasztban, meg mindenben.

AKAROM! Ez a gép az a cucc ami évekre előre meghatározza a laptop piac fejlődését. Nem lesz könnyű lemásolni, mert bár ránézésre sima PC-s alkatrészekből pakolták össze, mégis minden egyes alkatrész az utolsó csavarig külön ennek a gépnek a kedvéért lett megtervezve. A 2008 januárban megjelent MacBook Air-t is csak mostanra sikerült lemásolnia a többi gyártónak, 4 év kellett hozzá. Az különbség, hogy az első MacBook Air közel sem volt tökéletes termék, az új MacBook Pro ellenben tényleg mindent tud amit kell. Ültek a mérnökök Cupertinóban, és azt mondták: Srácok! Csináljuk meg a világ legjobb laptopját.

És megcsinálták. Ezért Apple az Apple, ezért a világ legértékesebb vállalata, ezért tartanak ott ahol. Jobs halála után voltak kétségeim, hogy vajon beszürkül-e az Apple, a hétfői keynote után nincsenek kétségeim, ezek a srácok tolni fogják a kontentot, a népek meg csak kapkodnak a fejükhöz.

Még valami. Ne felejtsük el, hogy ez a gép nem az átlag felhasználóknak készült. Az átlag felhasználóknak mint például a barátnőm, tökéletesen elegendő egy MacBook Air, vagy akár a legkisebb MacBook Pro. Az átlag felhasználó az aki netezik, tolja az iMovie, iPhoto, Garageband appokat, tökéletesen elég akár a Mac Mini is. A Retinás MacBook Pró azoknak a gépe akik látatlanban rendelik a gépet, mert már most tudják mire kell nekik az 5.1 megapixeles kijelző, vagy akik pontosan azt erzik amit én a fent leirtakkal kapcsolatban. Ha valaki azt érzi, hogy ez drága, meg minek, akkor egész egyszerűen ez nem a neki való Apple számítógép.

Én egyet tudok biztosan: AKAROM!