Tegyük tisztába a dolgokat (árazás)

277 komment

Tegnap hajnalig fenn maradtam végignéztem a keynote-ot, végigolvastam fórumokban a kommenteket, leginkább az árak miatt megy a sírás, tegyük tisztába századszorra is a dolgokat, mert unom már megint egyesével leírni kommentekben válaszként ugyanazt.

Sokan jönnek a dollár árakkal amik egyrészt nettóban vannak kiírva, másrészt teljesen lényegtelenek, ugyanis az eurós árak számítanak nekünk, ezeket pedig az Apple számolja a dollár árakból. Tehát innentől ne is foglalkozzunk a dollár árakkal, nézzük az eurós árakat, és ebből hogyan lesz a hazai ár.

Találomra válasszunk egy gépet a német store-ban, legyen mondjuk az alap MacBook Pro retina. Tegyük be a kosárba, majd nyomjuk meg a zöld gombot, ekkor megkapjuk a nettó eurós árat:

1915,13 euró. Szorozva 300-al, mert ezzel számol az Apple így kijön, hogy 574 539 Ft nettó. Mit látunk az xms.hu MacBook Pro árnál? Szinte pontosan ennyit. Ezt megszorozzuk a 27 százalékos áfával, felkerekítjük pár forinttal, hogy szép legyen az ár, így jön ki a 729 990 Ft-os ár. Ez egyébként pontosan annyi, még egy kicsit olcsóbb is mint a 17-es tepsi MacBook Pro volt.

A fentieket végig lehet játszani az összes most bemutatott géppel, így számolja ki az Apple az árakat. Hogy miért lett drágább az összes új gép mint volt? Nagyon egyszerű a válasz, tavaly ilyenkor óta 20 százalékot ingadozott a forint az euróhoz képest (264-320 közt mindenhol járt), még örülhetünk is, hogy idáig nem emelte meg az árakat az Apple. Tavaly 275-280-as árfolyamon volt beállítva a MacBook Prók ára, ehhez képest volt már 320 forint is egy euró, ilyenkor az Apple benyelte az árfolyamból eredő veszteséget. (van miből benyelni mondjuk, de nem csinálják ezt a végtelenségig)

A lényeg, hogy sajnos a mostani árak bár tényleg húzósak, de teljesen korrektül lőtte be őket az Apple, nincs mit tenni, ez így is fog maradni, köszönhetően a gyenge forintnak és az európában létező legmagasabb áfának.

Van még egy rossz hírem. Na jó, meg egy jó hír is. Kezdjük a jóval: ezek az árak lesznek akkor is, ha megint bedől a forint, és 320 forint lesz egy euró. A rossz hír: akkor is ennyibe fognak kerülni az új gépek, ha esetleg valami csoda folytán 260-ra erősödik a forint az euróval szemben. Ja és még egy rossz hír a végére: ha kb így marad a forint-euró árfolyam, akkor majd az új iMac-ek és Mac minik ára is keményen emelkedni fog, amint bemutatják belőlük az új modelleket, és bár ezt megírtam iden is senkit nem érdekelt, azért szólok most is, és majd linkelem ezt a postot.

277 komment

Remp

Értem én, meg minden. De azért ez akkor is nagyon húzós… Talán a Németek meg az Osztrákok zsebből kicsengetik, de nekem sosem lesz ilyenem. Ilyen áron nem, és szerintem ezzel sokak így vannak, bármennyire is szeretnék megvenni akárcsak én.

CharlieBrown

“A rossz hír: akkor is ennyibe fognak kerülni az új gépek, ha esetleg valami csoda folytán 260-ra erősödik a forint az euróval szemben.”

Azért ez valahol kabaré…

Moldován Eduárd

Nekem sem tetszik az, hogy emelkedtek az árak. Azért abban rengeteg igazság van, hogy sokat köszönhetünk a gyenge forintnak, annak hogy fizetéseinket forintban kapjuk, annak hogy magas az áfa, meg sok hasonlónak. Fájós dolog eléggé, amikor megvennél egy gépet, de az mondjuk egy millió forintba kerül… Én törekedni fogok arra, hogy a magas árak ellenére, megvegyem azt, amire szükségem van, nem pedig azt ami divatos. És arra is törekedni fogok, bár ennek nem sok köze van az Apple árakhoz, hogy úgy keressek, hogy az ilyen emelés ne legyen majd jövőben gond.

Em

Valóban kurva drága gép, de megéri. Ahogy írtad, belepakoltak mindent, amit lehetett. Ezért már érdemes szívességet kérni egy amerikai ismerőstől, onnan azért jó áron haza lehet hozni

Echo

Sajnos nincs mit tenni, tényleg ennyibe kerülnek. Vagyis egy dolog még is van: ha nincs rá valakinek pénze nem kell megvenni. Szerencsére ez nem kenyér, hús, vagy földgáz. Mindenki el tudja dönteni szüksége van-e ilyen gépre és hogy belefér-e a költségvetésébe. Én eldöntöttem, hogy számomra NEM ér ennyit, nem is fogom megvenni, szerencsére van bőven más alternatíva ha számítógép kell(még ha sok fanboy ezt el se tudja képzelni).

Handras

“Azért ez valahol kabaré…”

Jobb lenne, ha naponta tekergetnek az arakat? par honapja 450 000 rol indult volna a 13-as macbook pro… Akkor bezzeg senki nem sirt, hogy miert nem emel arakat az Apple.

gergooo

Magyarországon már csak sajnos télleg annak éri meg új Mac-et venni, aki magyar billentyűzetest akar, a legolcsóbb 11-es Air 19 ezer forinttal olcsóbb a szomszédos Ausztriában, 19 ezer forintból simán ki lehet autózni, vagy akár RailJet-ezni Bécsbe és akkor még egy kellemes hétvégi program is megvan. A drágább gépeknél ez a különbség csak több (13-as Pro-nál 29 ezer, 15-ös Retinásnál 53 ezer ft).

Zoley

Így már tisztább, de akkor 2 napja mennyivel számoltak? 280-nal?
tehát nettó euró ár * 300 * 1,27. De ahogy látom pl a legkisebb prónál sok hasznotok nincsen rajta.
1 040 * 300 * 1,27 = 396 240. (bár gondolom olcsóbban veszitek mint 1040?)

Handras

Em: megint okos vagy. Hozass. USA-bol 600 000 forint lesz 730 helyett, cserebe nem tudod visszaigenyelni az afat, lesz egy USA keyboardos geped hosszu i betu nelkul, amit majd pont ennyivel kevesebbert tudsz eladni hasznaltan. Tenyleg mekkora biznisz.

Red

Tegyük hozzá, hogy ha szerencséje van, és nem fogják meg a vámon, mert akkor ugye egyből jó esetben 27% ÁFA+vám.

peterrovid

Lehetne sírni azért is, hogy a 3-as BMW miért nem Astra áron van. Ha Astra-t tudsz venni, akkor vegyél azt, és legyen elég.

Húzós? Meg fogsz lepődni, de nem. Aki facebookozni meg villogtatni akar ilyen gépet, azt elhiszem, hogy drágállja. Ez nem egy kommersz kategória, hanem üzleti és kreatív professzionálisok munkaállomásai. A németnek és az osztráknak sem zsebből fizetős, hidd el. Akinek szüksége volt/van rá, az eddig is megvette, és most is meg fogja venni, mert kitermeli az árát. 2005-ben bruttó 780ezer forint volt a céges MacBook Pro, és most is dolgozunk rajta. A kenyér olcsóbb lett, mint volt?

Utálom azt is, aki azért vesz iPhone-t, mert trendi, nem azért, mert tudja, mi van mögötte. Azt sem tudják sokan mit hordoznak a zsebükben. Raklap szintű emberek letiltott mobilnettel, winterboardos ikonokkal meg feltört programokkal, de akkor is ugyanolyan telefonnal futkoznak, mint én, akinek a munkájához, napi rutinjához kell, nem pedig villogásból.

Nagyon helyes lépésnek tartom, hogy nem egy egyszerű tömegterméket akarnak olcsóbban árulni, hanem egy hibátlan, maximalista, luxus tömegterméket, és igen, magas áron.

indian77

Basszák és dugják fel a jó kurva anyuknak a gyenge forintot meg a 27%-os áfát, hol élnek ezek?

Szar bérek vannak itthon, de az adók miatt röhejesen drágább minden? EZEK HOL ÉLNEK KÉRDEM ÉN. HOL.

megyek bécsbe gépért, az egész kormány meg leszophat bőnyállal :(((

mrkug

Handrás: nálatok (vagy valahol itt, Magyarországon) lehetséges €-val fizetni? Bár nemhinném, de egy próbát megér… Hátha €-ban fizettek a beszerzésért, és így mindenki jobban járhatna:)

Moson

Addig, amíg a nettó minimálbér 60-70 ezer Ft, nem fog venni az átlagember semmilyen Apple terméket sem. Kajára is alig futja…

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

még így is megy a rinya, hogy húú osztrákoknál 19cel olcóbb :D ennyi fillérbaszót, ha már kiadsz egy gépre 400+ezret, akkor azt a 20ezret nézed? pláne el is meg vissza is utazni érte, nem magyar billentyűzettel, mikor közben te ugatsz a legjobban hogy mekkora sznob a handrás h ekezetek nelkul ir? :)

WiZ

azért ne túlozzunk már, a 2200$ az nem 600k huf, hanem 530k. 730k helyett. 200ba pont belefér a repjegy, vagy 200ért már meggondolandó az í betű hiánya, a garis kérdés stb.
(persze szerencsétlen esetben elkaphat a vámos, de azért láttunk már itt pár embert, aki usaból vett iphonet/ipadet)

nyugat európában megvéve pedig 2279€, ami 680k huf, 50ezerbe pedig belefér a benzin+pályamatrica +1 napi nézelődés egy szabadon választható német/osztrák városban :)

ha a forint erősödik, akkor a különbségek nőnek. bár nem hiszem hogy sokat, vagy tartósan tudna erősödni, nem érdeke viktoréknak, sőőt inkább infláció legyen és szép lassan gyengülő forint, nem véletlen akarnak inkább forintban eladósodni, és a devizahiteleket mindenféle eszközzel forintosra cserélni, árfolyam gát és társai.

de tény hogy az áfáról és a szar forintról nem az apple tehet, sokkal inkább a sok okos aki a jelenlegi bagázst megszavazta…

Moson

Legnagyobb vicc az egészben az 1 év garancia ilyen árak mellett…. Bassza meg, már egy 180 ezres Toshiba laptopra is 3 év garancia van….

csirip

oké. de kifutó akciókra lehet azért számítani?
fél éve volt állat 17″-es akció, van remény, hogy ez ismétlődjön?

Lucifer

WIZ nagyon megmondtad.

Ott a pont. 2200 usd egyébként 522 000 Ft most. Ennyit erről. És garancia is van rá.

Kevin

Most akkor még a hét folyamán várhatunk új mac minit és iMac et is? mert sry de nem nagyon értem

Soba

Hát igen.. USAban egyértelműen olcsóbb, akárhogy számolod sokkal jobban megéri kint megvenni.
Fájhat az igazság de ez van.

vh

András, esetleg van lehetőségetek kipróbálni az új 13 colos Airen a Diablo 3-at? Ez az egy játék amivel elszórakozok, de “régi” prót nem akarok venni mert nehéz és vastag, iMac meg ugye nem túl hordozható :(.

WiZ

Handras: hány százezer $-t veszel át 240en? ha 250en tovább tudod adni, az év üzlete….
(és én is kerestem a 240en)

ha szomszéd államból rendeled máris nincs áfa, szóval hagyjuk ezt az usa áfa dolgot…
(gondolom külföldiként is vissza lehet igényelni valahogy, de ez csak feltételezés, amikor kint voltam, akkor inkább megrendeltem neten a szomszédból ami kellett)

Map

Tegyük tisztába a dolgokat!… Akkor is egy túlárazott az Apple EU-ban. Főleg sz itthoni fizetésekhez…

kiiso

Mac Minit meg iMac-et szerintem júliusban csendben frissítik a Mountain Lion-nal.

Moson

Az Apple nagyon jó cuccokat gyárt, de egyvalamiben mindig is a legrosszabb volt: az ár/érték arányban.

Moson

“Sztem meg pont ebben jo.”

András, meglepődnék ha neked nem ez lenne a véleményed :)

WiZ

én meg kiveszem bankautomatából a forintot és átváltom a szomszéd pénzváltónál, ha így tudok 2200$-on 22ezer forintot spórolni :)
és ha bankkártyával akarom fizetni, akkor inkább befizetem a $-t a $ számlára :)

és ha usaban másik államból rendeltem akkor se kellett áfát fizetnem, hiába mondod hogy NY-ban 9% az áfa…

Moson

András, félre ne érts, nekem tetszenek ezek az Apple termékek, de akkor is túl sokba kerülnek. Figyelj, 450 ezer Ft-ért már 3D kijelzős, Blu-ray írós Sony-t lehet venni (nem retina kijelzős, de egy full HD is hidd el, h nagyon sok embernek több mint elegendő).

Lajcsi

Ha csak bécsig megyek ki már olcsóbban jön ki (aki sokat jár oda még a benzinnel se kell számolni, vagy ha pl. sopronban laksz és egy bécsi/pesti utat tervezel is még jobb is), garancia ugyanúgy van rá, ha céged van a számlát ugyanúgy elszámolod, egy hosszú í nekem nem ér meg 60/80.000Ft-ot. (Pláne hogy egy mini kiegészítő appal ugyanúgy rá tudom tenni shortcutra)

Akárhogy számolunk Handrás, a környező országok közül -is- nálunk botrányosan magas az ár. Értem én hogy erről nem te tehetsz, de sokakat nem fog érdekelni a siránkozás. Ez 10% körüli különbség, ennyiért lesz aki lesz.rja a native í betűt.

A másik probléma amire figyelhetnétek, hogyha már az ember elhatározza hogy itthon -esetleg nálad- veszi meg a gépet, eddig akárhányszor akartam nálatok gépet venni sose volt raktáron, míg ugyanazon a napon egy istyle/starkingben eddig még mindig bementem és megkaptam. Nem special upgradees gépről beszélek, sima 13as mba, mbp, imac.

andorspam

Handras!

Kérlek magyarázd meg nekünk azt, hogy miért csinálja Európával azt az Apple h a gépei nettó árát kb 1:1 átszámolja dollárról euróra?

Szerintem a legtöbb embernek ez a baja a gépek árazásával, hogy ekkora különbség van nettó árak között.

idavid

Sajnos itthon baromi drága apple gépet venni, főleg a mostani áfával és euro árfolyamváltással. Ha valaki olyan helyzetben van, hogy megteheti akkor teljesen logikus döntés, ha külföldről szerzi be az új gépet. Tavaly nyáron 200e Ft-ot spóroltam azon, hogy a nyaralás alatt megvettem a gépet New Yorkban. Gari van rá a magyar billenyűzetet nem nem sajnálom.

trollol

egy lenovo notival meg tudtam játszani hogy 100k-ért vettem használtan, amikor hasonló konfigban 300 felett volt egy macbook, amit barátnőm újonnan vett. neki 1 év garija volt, nekem még 2 év :)
a szép fehér műanyag macbook elkezdett repedezni (amit bő 1 hét alatt cseréltek gariban), inkább el is adta, és lett egy új macbook pro helyette.
nekem azóta is jól megvan a lenovo T400am, és később járt le a garancia, mint a második macbooké…

(persze a lenovo notebook halkabb, főleg terhelve, ha leesik kibírja, ha beleöntök 1 pohár vizet kifolyik, és teszi a dolgát)

persze nekem nem világít apple logo rajta, de nem is hiányzik :)

Kicsi

Hát halljátok.. nem értek sok embert itt. Hiába siránkozik bárki is az árral kapcsolatban, ez van.. Mindenkinek meg kell élnie valamiből. Ha nem futja 730ezres Retina Prora, akkor nem kell venni. Kész. Amúgy meg, rohadtul megéri ha logikusan végig gondolod..

István

Úgylátom itt mindenki profi fotós, producer, grafikus stb. hogy mindenki meg van baszatva azzal hogy 730ezer meg egymillió a retinás MBP. Mit vártatok? Belebasztak mindent amit csak lehetett, 15″on 220ppi felbontás, meg minden lófasz. Gondolkozzatok már. Ez nem egy iPhone amit széles tömegeknek csinálnak. Macbook PRO. Profiknak csinálták, akiknek megéri majd megvenni, és venni is fogják. Érdekes dolog hogy mindenki nagyon nagy embernek képzelni magát, és azt gondolja hogy alkotmányos joga hogy a legújabb legmenőbb megfaszbb Apple laptoppal szaladgáljon. Nem arra gyártották hogy Wordözz, facebookozz twitterezz rajta meg tölsd nCoreról a pornót. Egyszerűen nem nektek készült. Fogadjátok el. Annak készült aki dolgozik rajta, pénzt keres vele, és emiatt meg tudja venni. Amíg nem tudod megvenni ilyen áron is, addig ez a gép nem neked készült. Szegény Józsi is kiposztolta hogy nem fogja tudni megvenni, mert amire neki szüksége van az 1 millió forint. Sajnos. Biztos nagyon kell a 16 giga ram az Excelhez, a twitterhez meg a Minecrafthoz.. Ne szórakozzatok már, el kell fogadni hogy nem átlag felhasználóknak készült. Csak ez már nem megy mert mindig a legjobb legújabb kell mer’ azzal milyen fasza vagánykodni a kávézóban hogy “nézzedmá retinás kurvavékony mekbukom van, volt vagy 1 millió, igazából csak facebookozok rajta, de azt kurva jó felbontásban”

WiZ

nem hozok neked magyar keyboardos gépet, úgyis ékezet nélkül írsz :)

gondolom usaban vett iphone/ipad-ot (nem emlékszem melyiket vetted ott) itthon a határon egyből jelentetted, és befizetted az áfát.

persze aki külföldön vesz az fizesse be az áfát, különben csaló, de te az új macbook árát 574k-nak számolod, mert úgyis visszaigényled….

Kevin

Handras ha nem lenne vevő a gépedre :D (amit mondjuk énis kétlek) akkor (márha eladod ennyiért) akkor adnék érte 1000€ – t .

andorspam

Handras:
Vegyük alap retinát: ger:1915eur, usa:2200usd -> 1750eur
Nekem ez a fő bajom

dave

Gratulálok annak, aki 1 millás gépet mindenféle kerülőúton venne meg, mert nyer vele 50-100 ezret.

Ez a retinás MBP akkor KELL, ha 1-2 munka alatt kitermeli neked, vagy a cégednek általad a beszer árát. Mert profi reklámfotós vagy videós vagy zenész vagy. Ebben az esetben bemész, megrendeled, kifizeted és használod.

Ha nem, akkor a pofádat befogod, és felfogod, hogy ez NEM a te géped. Max vágysz rá, mint Voksán VIrág csöcsére.

trixilw

Csak úgy szólok, hogy aki drágállja de azért mégis venne, azt most tegye, mert a legtöbb tőzsdei elemző év végére 300-as dollár valamint 380-as euró árfolyamot vár. Akkor majd meglátjátok mi a magyarok istene. És ráadásul arra megy majd a brutál áfa. Fincsi :p
Utána az persze visszaesik, de a következő fél évben most lesz a legjobb bevásárolni.

Lucifer

“WiZ
2012.06.12. 15:47

nem hozok neked magyar keyboardos gépet, úgyis ékezet nélkül írsz

gondolom usaban vett iphone/ipad-ot (nem emlékszem melyiket vetted ott) itthon a határon egyből jelentetted, és befizetted az áfát.

persze aki külföldön vesz az fizesse be az áfát, különben csaló, de te az új macbook árát 574k-nak számolod, mert úgyis visszaigényled….”

:DDDDDDDDDDDDD

Sakk. Matt.

Em

Handrás: Te meg már megint bunkó proli vagy. Egyszerűen hülyeség azt állítani, hogy nem ér 130k-t az, hogy angol a billentyűzet. Tudhatnád, hogy nem a hardveres kiosztás számít, hanem hogy szoftveresen mi van rajta. 1000+1 tökéletes magyar kiosztás létezik OS X alá, csak ugye ezt nem nagyon szereted hangoztatni. És attól még, hogy te vállalkozó vagy, az emberek 99,9%-a nem az, tehát senkit nem érdekel, hogy vissza tudja-e igényelni az áfát. Továbbá azt se nézi senki, hogy mennyiért tudja eladni majd, mert nem ezért veszem.

trixilw

Handrás:
Mit gondolsz a Mac Pro vonalon ez egy ideiglenes ráncfellvarrás volt és várható valami komolyabb frissítés fél éven belül vagy ez marad alsó hangon minimum egy évig? Mert ha igen, akkor minden jel arra mutat, hogy apple nyírja a pro vonalat és hackli építését egyre komolyabb lehetőségként kell sajna kezelni.

Macxpert

Szia Handras!

Irtad feljebb , hogy USA-ban az apple storos rámegy a tax azonban ha te azt hazahozod a reptéren visszakérheted a taxot! Valamint, hogy ezt se kelljen megtenni nem az apple-tol rendeled hanem egy olyan viszont eladótol akinek nincs kereskedelmi egysége az adott államban ami a szállítási cím és máris nettoban kapod igaz postán :)

Tibcsi

Erdekes. Vegiggondolta barki is, hogy ez az eszkoz mire valo? Arra, a fentebb is irt grafikai es kreativ munkara, amire szantak tokeletes. Es aki ezzel foglalkozik es macen dolgozik, annak meg is eri.
Csak en, mint kezdo vallalkozo nem tudom megvenni mert meg nincs ennyi penz a cegben..
Ertelmes reszlet/lizing miert nincs ezekre sose??

Anon

‘az eurós árak számítanak nekünk, ezeket pedig az Apple számolja a dollár árakból’ vs ‘a mostani árak bár tényleg húzósak, de teljesen korrektül lőtte be őket az Apple’

Peterson82

sziasztok,

egy jó ideje MacBook, iPad és iPhone fan vagyok, átlag felhasználói szinten ismerem ezeket a termékeket,tisztában vagyok az árukkal is……de ez a mostani Retina display-es árazás ez kiverte a biztosítékot….
Ok, ha körülnézünk tényleg ez jelenleg a piacon kapható legjobb kijelző, de a hardver többi része nem akkora durr,hogy az átlag magyar 1 millió HUF-ot adjon érte…..
A második nagy csalódás az a térkép alkalmazás: ok,az USA pár nagyvárosa ütőse lesz rajta,de a kis hazánk korántsem világmértékű metropolisai tuti nem lesznek ilyen szépen kidolgozva…tehát,szép a dolog a Google -től való függetlenedés,de kissé elhamarkodott….
Ugyanez igaz a Siri-re is…ha valaki éppenséggel nem perfekt angolból/németből/franciából/spanyolból akkor max. mókás kiegészítőként,alkalmi brahi eszközként tudja hasznát venni ennek a “fícsörnek”
Hasonló öngól a 4G/LTE-s “new iPad” bukta is…egy ekkora volumenü cégnél elég nagy blamának számít,hogy kihoznak egy terméket,és menet közben kapnak csak észbe,hogy hoppá,kissé nagy volt a mellényünk a bemutató kampány során :-)
Mint azt a számok is mutatják,globális szinten is terjeszkedik,nő az Apple birodalom,de ezzel a kis országokra való fittyet hányó hozzáállással nem húztak túl jót a kedves Apple marketing stratégák….

Mindezek ellenére is tetszenek a termékek,mert van bennük ötlet és munka,de egy kissé kezd aggasztó lenni ez a tendencia,ami most látható….semmi forradalmi újdonság,semmi igazi nagy durr…..nem szívesen követném meg azokat,akik az károgták,hogy a Steve Jobs halála után szép lassan vissza fog süllyedni oda az Apple,ahol a legendás vezér előtt volt….

gabber

Törjetek pálcát felettem! Álltalában idehaza aki apple gépet vesz annak szerintem nyugodtan mondhatom, hogy a 90%-a munkára használja a gépet, a maradék 10 pedig azért mert megteheti hogy prémium terméket vásároljon, és élvezze a probléma és windows mentes életet! Lehet hogy drága de aki dolgozik vele, mint egy jó szakember nem a munkaeszközén fog spórolni! Aki meg azért akarja megvenni csak hogy villogjon vele annak nem is való! Sokan úgy tekintenek rá mint fa..khosszabbítóra! Itt dolgozik mellettem a munkahelyemen már sok-sok éve egy 2.3 GHZ dual G5 PowerPC, azt leszámítva hogy arajta futó rendszert folyamatosan frissítettük soha semmi gond nem volt vele! Meg lehet nézni mikor dobták piacra :) 2005-ös a gép!!! Csókolom! Napi 8-10 órát megy folyamatosan éves szinten durván 300 nap! Ide haza minden drága ehhez már hozzászokhattunk volna, és ez így is marad! Természetesen az árát megtermelte már az első 2 év alatt!

Lajcsi

Handrás, engem meggyőztél, tarsatok készletet és nálad fogok vásárolni. Amíg ez nem lesz így az összes gépem és a céges beszerzések is az istyle/starking vonalon fognak rendeződni. Ez nem az áfa/honnan hozom be/mennyi az euró kérdéskör, ez kereskedői döntés miből mennyit tartasz.

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

anyám, ennyi seggfejet :) ferrari fórumon miért nem veritek a nyálatokat hogy túlárazott a szutyokitokhoz képest?

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

amúgy mac pro: állítólag 2013ban jön, mert a mostani xeon cpu-k nem támogatják az usb3mat meg a thunderboltot…?

trixilw

Handrás: jaja, nézegettem, köszi. Csak szar érzés megvenni egy retinásat azért, hogy állandóan csukva legyen a fedele, kvázi egy olyan dologért kifizetni felárat, amit nem használok. Nem beszélve a memóriamodulokról, sajna még azokból is nagyon drágák a nagyobb fajták és gondolom max kettő megy bele, tehát nem tudom kiváltani négy kisebbel. Meg rohadtul nem apple-like mindenféle külön dobozokból kezelni négy vinyót, két dvd írót, és millió egy kábelelosztót tenni a sok kütyüre.
Na mindegy, ez még bírja egy ideig, aztán meglátom mit lépnek.

Tomifinn

Semmi gond egyébként, 280 km Bécs tőlem, oda-vissza 25-ből megvan az útiköltség, és az első bécsi Apple boltban megveszem euróért, a 27% áfát, meg a magyar boltok hasznát meg egye meg az, aki szeretné. Oszt csók, ha így hát így.

Peterson82

nagyon szeretem az Apple termékeket,de ez a mostani WWDC 2012 nagyon elvette a kedvem az egésztől….nem túl szimpatikus az az irány,amit az Apple most kijelölt…
a paraszt vegye meg az átlagos paraméterekkel bíró kissé elavult design-al kihozott ráncfelvarrot MBP-t,MBA-t, a hiper gazdag kiváltságos emberkék pedig szépen zizzenjenek rá a Retina display-es, Flash -es mézes madzagra….
ugyanilyen kamu ícsőr az iOS6 térkép alkalmazása,az angol nyelvű Siri és az új iPad 4G/LTE blamája is…

igazán ütős,forradalmi eszközöknek se híre,se hamva…..a korábban már kitalált termékeket tuningolgatják évente….ez elég gyenge mutatvány srácok….mi ebben az instant get és a mind blowing????

szegény Steve tuti forog a sírjában….

WiZ

jó, neked a cégbe KELL a retina macbook, és bmw, de aki saját használatra hoz usaból egy notebookot az mutyizik és csaló.

nincs értelme ezen vitázni. jogilag igazad van…

persze ez nem mutyi poszt, és nem arról szól, de ha már megemlítesz valamit, akkor ne a legrosszabb esetet hasonlítsd a legjobbal (usaban áfa fizetés+banki árfolyamon váltás VS magyar nettó)

Lajcsi

nem mostanában volt ez, 2006 óta folyamatosan.

Konkrét példa, legutóbb kb. fél éve, macbook air, 1db-ot akartam venni saját használatra, xms: 2-3hét, istyle (akármelyik üzlet) legalább 5darab, starking: kb. 3-5db, volt ahol 13db.

Előtte céges beszerzésnélnél dettó, előtte mbp vásárlásnál dettó.

Én bízom benne a bolt megy ennyire faszán, ezek szerint peches vagyok :)

Ha csak most megnézem a weblapotokat a mac miniből és az imacen kívül (legkisebb konfig) megint semmi nincs raktáron. 52 misire tartani mac minit és imacet az a nem semmi.

aleksander

Értem én a poszt létjogosultságát és részben Handrás álláspontját is.

a lényeg: UK store
1799 font az új alap Macbook Pro Retina
(15-inch from £1,799.00 .)
bruttó
ezt 380.-ft os font árfolyamon számolva (ennyiért veszed a pénzváltóban, váltják neked a bankban,de volt nemrég 360 is):

bruttó – 683.620.-ft

történet vége

Em

Értem én, hogy idegesít, amikor valaki megkérdőjelez valamit és nem tudsz racionálisan válaszolni rá, csak trágárkodsz. De amikor többen is írják, amit én, akkor talán magadba kéne nézni, hogy talán te vagy a hülye. És valószínűleg így van..

Tamas

Peterson82: mégis mit vártál? Innováció tekintetében szerintem nincs és nem volt baj a céggel, de azért ne várjuk már el, hogy évente kihoznak valami egetrengetőt! Szerintem különben ez lehet az Apple veszte, a túl nagy elvárás!

Lajcsi

úgy látszik már megy :)

a lényeg amit már egyszer leírtam, hogy kétségeim vannak a készleteitekről most is, ahogy 2006 óta folyamatosan, megnéztem az xms.hu-t mac minin és imacen kívül semmi nincs raktáron. ebből tartani 52misire árut az a nem semmi.

amúgy hidd el Handrás folyamatosan kerestelek titeket beszerzésnél, saját gép vásárlásnál, mert inkább támogatok egy “magyar” boltot, mint egy franchise rendszert, de akármennyire magyarázod a készletezést ezzel nem tudok mit kezdeni meg szerintem más se. vagy én vagyok nagyon peches hogy mindig akkor merültök ki mikor én akarok vásárolni.

Lucifer

“Em
2012.06.12. 16:17

Értem én, hogy idegesít, amikor valaki megkérdőjelez valamit és nem tudsz racionálisan válaszolni rá, csak trágárkodsz. De amikor többen is írják, amit én, akkor talán magadba kéne nézni, hogy talán te vagy a hülye. És valószínűleg így van..”

Hát igen. Ez tényleg nem egy kis cégvezetőhöz méltó…

Em

És nem, nem fogok elhúzni a rákba, amíg ilyen kibaszottul gyerekesen viselkedsz. Hátha meg tudlak nevelni egy kicsit, ha már másnak nem sikerült.

Peterson82

mielőtt még leoltjátok a fejemet az előbbi kommentemért:
továbbra sem állítom,hogy szar az,amit az Apple csinál…egész egyszerűen a korábban tapasztalt léptékhez képest ez egy elég érezhető megtorpanásnak tűnik…

aki azért kedvelte meg az almát,mert egy innovatív,eredeti ötletekkel előrukkoló céget,és termékcsoportot látott benne,az most igencsak csalódott lehet…

nem rossz dolog a már létező,és a piaci környezetben is bizonyított termékek folyamatos ráncfelvarrása…de azzal a saját hitelüket rontják,ha egy sima,éves ráncfelvarrás-t mindblowing-nak és revolutionary-nek titulálnak…pláne egy olyan verseny helyzetben,amiben jelenleg vannak….

mindent félretéve tényleg nagyon szépnek tűnik a retina kijelző,és vitathatatlanul bivaly a Flash háttértár is….minden bizonnyal remek munkaeszköze lesz majd a fanatikus profi fotósoknak, multimedia szakembereknek, rendezőknek, designereknek….az átlag ember pedig várhatja,hogy egyszer talán emberi áron is elérhetőek lesznek ezek a technológiai újítások….

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

Em:
azt írják többen hogy egy túlárazott szar megint? venni fogják mint a cukrot, a csóró irigy meg csak okoskodik és fikázódik

Handras

Em:
“Sokan jönnek a dollár árakkal amik egyrészt nettóban vannak kiírva, másrészt teljesen lényegtelenek, ugyanis az eurós árak számítanak nekünk, ezeket pedig az Apple számolja a dollár árakból. Tehát innentől ne is foglalkozzunk a dollár árakkal, nézzük az eurós árakat, és ebből hogyan lesz a hazai ár.”

Ennek a ket mondatnak peldaul melyik resze nem volt vilagos?

Egybekent miert nem mesz hongkongba, ott meg olcsobb. Nem erted bazmeg, hogy magyarorszagon tokeletesen irrelevans az USA ar? Nehogymar azon vitazzak egesz nap, hogy milyen mutyival lehet sporolni, adocsalassal, meg ilyenek. Tenyleg szerinted az a normalis, hogy afat csalunk? Nem lehetsz ennyire korlatolt, ez nem a mutyiblog.hu bazz.

Handras

“És nem, nem fogok elhúzni a rákba, amíg ilyen kibaszottul gyerekesen viselkedsz. Hátha meg tudlak nevelni egy kicsit, ha már másnak nem sikerült.”

Na viszlat.

gergooo

@rézfán fütyülő rézfaszú bagoly Egy kicsit vegyél visszább az arcból hülyegyerek. Handrást sosem szidtam, hogy ékezetek nélkül ír, jelenleg is egy angol MacBookról írok és mégis vannak ékezetek, merthát át lehet állítani magyarra. Nem kell a billzetet lesni gépelés közben, gondolom te a nicked és a kommentjeid alapján még a betűket keresgéled a billentyűzeteden. És azért az a 20 ezer forint amit a legocsóbb Air-nél spórolsz azért nem kevés pénz, bár gondolom az neked semmi.

WiZ

vicces azt olvasni 2012ben, amikor pár éve létezik internet, amikor repülővel 24 órán belül ott vagyok bárhol, hogy a XY árak nem számítanak, mert az messze van, és nem magyarország :Đ
mindezt egy webshop tulajától, aki már ült repülőn :)

Tamas

Peterson82: hát én is azt várom, de az nem mostanában fog eljönni. Ahogy nemrég írtam én a macenfacebookozós típus vagyok szóval csak csorgatom a nyálam ezekre a cuccokra. Jelenleg egy 6 éves fehér Macbookon farmerkedek, ha majd kileheli a lelkét, akkor jön majd egy használt Air vagy Pro. Simán megvehetném az új pro-t is, de azért valahol meghúzom a határt. Egyszóval a Mac nem az én igényeimnek lett kitalálva, csak megvert az isten hogy imádom a terméket

Tomifinn

“Nem erted bazmeg, hogy magyarorszagon tokeletesen irrelevans az USA ar?”

Neked lehet, hogy irreleváns, csak én nyáron megyek amerikába, és pont véletlenül fogok USA áron venni egy gépet. Ezt az Apple megszopja, de leginkább Te. Nem nálad költöm el a pénzem jövőhéten, hanem 1 hónap múlva Amerikában. Nála veszek majd hozzá egyéb kiegészítőket, és nem nálad.
Ezt értsd már meg, hogy lehet, hogy matekkal jogos az itthoni ár, de az egyszerű júzert nem ez érdekli.
De főleg azt nem vágom, hogy te, aki ekkora Apple fanatikus vagy, plusz üzletvezető, hogy nem érted meg, hogy a hozzáállásod, és ahogy beszélsz emberekkel, pont nem azt erősítik az emberekben, hogy hozzád kéne menniük vásárolni… Próbálj meg meggyőzni arról, hogy nekem az xms-ben kell jövőhéten a gép, ne pedig szidd azt, aki olcsóbban veszi még kicsit több idő múlva külföldön. Kis nyugalmat már… És písz, csíplek, eddig is nálatok vettem mindent, de nehogymár az legyen a hülye, aki az olcsóbb megoldásban gondolkodik…

Remp

Em: “És nem, nem fogok elhúzni a rákba, amíg ilyen kibaszottul gyerekesen viselkedsz. Hátha meg tudlak nevelni egy kicsit, ha már másnak nem sikerült.”

Ebben igazad van. És azzal hogy most kitlitott a kommentelők közül még csak rátett egy lapáttal az igazadra.

Bencix

Handras!
Ha szépen megkérlek felrakod az iPodomra az IOS 6-ot?

Kevin

És még kérdés kérdés :
A demógépek mennyibe kerülnek majd? és milyenek vannak pontosan ?

dasf

valaki mondja meg, h a 13as próban mér fos intel vga van? :C a többivel nincs bajom

WiZ

barátnőm rendelt xmsben ipiget 2 éve, 2-3 hónap alatt lett meg.
előrendelt ipad2-t, nem jutott neki, istyle-ba besétálva megvolt aznap.
macbook pro-t vett 1 éve, xmsben nem volt raktáron, nem akart várni, hisz minek várjon, amikor istyleba besétálva aznap megvolt.

károgi

“Az Apple szar, mert drága!” Itt kéne lezárni a kommenteket! :D

Lajcsi

Handrás, engem nem érdekel a te készleted, hidd el. Amúgy ipadnál is 12-ből 4 típus elérhetetlen nálad, ez 33%.

Gépeknél 2 típusú gépből van egyáltalán raktáron valamilyen, a többi napok/hetek kérdése. Engem komolyan nem érint a dolog, mert nekem mind1 hogy az istyleba vagy a starkingbe verek bele évente milliókat. Ez max. neked lenne érdeked, én nem fogok nálad várni, ha várni akarok megrendelem apple.hu-n és ingyen kihozatom.

Az 1milliárdos forgalom meg ha neked elég és ilyen gyér kínálattal is ennyit tudtok hozni az dícsérendő, a te üzleti döntésed, de néha feltehetnéd magadnak a kérdést ha lenne raktáron számítógép is, talán az 1 1,5 lenne vagy inkább 2. Van elég bajod szerintem az euróval, usa árral, fekete/szürke importtal ésatöbbi, de ezen megnyalatni magad hogy aki akar vásárolni azt se tudod kiszolgálni az szerintem már csak rajtad múlik.

Engem mint potenciális vásárló még egyszer nem tudtatok kiszolgálni.

Tomifinn

Lajcsi, 12-ből 12 ipad van raktáron az xmsben, azért ne állítsunk valótlanokat…

ZoliVaio

Nolám, végre ki lett Em rakva. Ideje volt.
Nem az a baj, hogyha nem értesz Handrassal egyet, de ez a nevelés nevetséges. Felnőtt ember, aki sikeresebb is mint te, hagy döntse már el hogy mit akar/mi a véleménye.

Szerintem te vagy gyerekes, de látod, kaptál is dádá-t a popóra, és jól ki lettél vágva.
Tudod a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kiváncsi a máséra. A tiedre úgylátszik itt aztán főleg nem……

Kristóf

Szerintem egy átlag felhasználonak ténleg drága de aki kihasználja a teljesitményét annak jó áron van. Nekem is lenne rá pénzem de netezni, zenét hallgatni nem veszem meg mert arra elég egy asztali mac ha meg cipelni akarom ott a retinas ipad.

Peterson82

Tamas, egyetértünk….

sajnos úgy fest,hogy az almás muftik kiadták az ukázt, miszerint legyen egy elérhető , felpöckölt MacBook Air, régi design-os kicsit felpöckölt 13-as és 15-ös MBP, valamint egy előremutató kijelzővel és háttértárral szerelt csúcs MBP modell…
A MacPro terén Handras véleményén vagyok,azaz eléggé leszarják ezt a terméket…kicsit ezt is felpiszkálták,de semmi extra…
Nagyon gyanús,hogy az eladási mutatók és a piaci részesedési diagramok alapján szabták meg az új irányvonalat…vagyis elsődleges az iOS és az ezt futtató eszközök fejlesztése…a többi termék csak másodlagos….
a Mountain Lion, iOS6 csicsás lett,tele frissítésekkel,de ettől sem kell eldobjuk az agyunkat…a zászlóshajónak szánt Siri, 3D mapps nálunk fabatkát sem fog érni…sajnos….akárcsak az App Store-os / iTunes-os alkalmazások nagy része is,amit HU account-al sajnos még mindig nem lehet elérni….

Lajcsi

igazad van benéztem, ez az ipad2-re vonatkozik:

http://cl.ly/122a1Z0a1P1r1t3R062f

nem akarlak én semmiről meggyőzni, a lényeg nem ez volt. de lovagolhatsz még ezen hogy egérből is van minden készleten, meg kábelből, ipodból. engem ez nem sajnos nem érint , én a gépről modntam el a véleményem, ha akarsz változtatsz rajta és lehet hogy nálad költjük jövőre a keretet, ha nem, nem. nekünk tökmindegy :)

Wanderer

“barátnőm rendelt xmsben ipiget 2 éve, 2-3 hónap alatt lett meg.”

Miért nem ment ki érte az USA-ba? 24 órán belül meglett volna.

bolex

Handras!

Ne idegesítsd magad… szinte látom hogy egyre több cigit szívsz…:) Itt egy csómó csalódott ember próbál vitázni, aki ne tudja, vagy nem akarja megvenni az új cuccokat… Teljesen felesleges!!! Nincs értelme! Ennyi erővel tényleg a kenyér árán is lehetne vitázni…

A cigi árát viszont jól felvihetnék…akkor Te is leszoknál…:) Nyugi!

ZoliVaio

Wanderer:
De ha a holdra megy fel, a média akkora hírt kerít neki, hogy ingyen meg is kapta volna……
Szóval jobban megéri mint az USA :D

Joee

Handras: Akkor az új Iphone is drágább lesz majd szerinted?

dani

Azért azt ugye tudjátok, hogy az “olcsóbb megoldást keresem” (külföldről hozom be, áfa nélkül) hozzáállás az egyik pillére annak, hogy ennyibe kerül ma egy Macbook Magyarországon? Hányan vásárolnak áfa nélkül? Nem csak Macet, bármit, videojátékot is akár, sok esetben a vásárló nem is tudja, hogy áfa nélkül veszi, csak a “Jocikonzolboltban olcsóbb, mint az 576-ban”, Joci nem fizet adót, 576 igen. Aztán a minimálbérre bejelentett dolgozó, aki kéthavonta váltogatja okostelefonját, attól függően, hogy éppen melyik a legjobb, stb. Sok kicsi sokra megy alapon igen komoly hiány termelődhet ezért a költségvetésben. Nem csak a kormány a felelős a 27%-os áfáért, meg a magas árakért (persze, rohadjanak meg miatta), de magunkba is nézhetnénk, mert ebben a helyzetben mi is nyakig benne vagyunk, nem csak zelmúlt8év meg mocskosviktor…

Matyi

Hát srácok komolyan nem értek itt pár embert
Csalódás az Apple?
Megis miért?
Mert megcsinálta a legkirályabb laptopot?
Csalódás a sima MBP?
Miért?
Mert csináltak egy második legjobbat?
A legjobb proci, legjobb RAM, szuper videókártya. Mit akartatok?
Mi a csalódás? Nem volt fluxuskondenzátor? Ezt vártuk?
Hülyék…még így is a legjobb gépeket adja az Apple
“az egész több, mint a részek összessége”

Handrás nagyon örülök, hogy kitiltottad Em-et
Végre

ACC

Handrás azt megkérdezhetem hogy 2011ben hány macbook prot adtatok el kb overall?

candie

“BTW: nem akarsz innen elhuzni a picsaba? Egyre idegesitobb vagy, jatszod itt a beszolos megmondo embert, kozben meg egy unatkozo kispocsu barom vagy aki nem tud mit kezdeni az eletevel.”

lol. ez a blog szerintem legalább annyi potenciális vevőt ijeszt el, mint amennyit nyersz vele :D
Esküszöm, néha csak azért megyek be a istyle-ba nézelődni vagy venni, mert előtte olvastam itt tőled valami taszítót.

Értem, hogy erre a válasz az, hogy “saját blogod, és azt csinálsz amit akarsz”, de te is értsd meg, hogy ez a fajta hozzáállás egy csomó ember számára taszító.

Visszatérve a témához:
Az apple szerintem most olyan lett mint a népmesében, kaptunk is Retinás macbook pro-t, meg nem is. Kaptunk, mert minden benne van, amit vártunk, de nem kaptunk mert jelenleg ez jóval többe kerül mint amennyit sokan kifizetnének erre. És most olyanokról beszélek, akik 500-ért megvették volna – mint a 15-ös utódját.
A MacPro ügyben meg szerintem ez a ráncfelvarrás egy tiszta üzenet: nem fog megszűnni ez a vonal, de ahhoz, hogy kijöjjön a tényleg frissített széria (jelenlegi procik, nagyobb táp, nagyobb busz-sebesség, több pci-e, több csatoló (usb3, thunderbolt), ahhoz még idő kell.
Úgyhogy két dologban reménykedek… 2013 januárban új mac pro. és 2013 januárban 280-as euro:)

Handras

candie: sorry de amikor Emm jon es mar a 6. kommentben kepes elinditani a flamet, akkor kicsit lehessek mar ideges, pontosan tudod, hogy ritkan szoktam ilyen stilusban irni, de amikor mar nem ertenek a szep szobol, akkor nem sok valasztasom marad. Es kb 1 eve olvasgatom a hulyesegeit.

Ha ettol most szar ember vagyok a szemedben, akkor ez van, nem tudok mit csinalni.

ACC: 1000 darab korul, nem tudom fejbol.

candie

@Handras,

nem vagy szar ember…És megértem a kisülést, én már egy komment után tiltanék…
De akkor is, kívülről nézve lehet valaki emiatt meggondolja magát. Csak ezt akartam mondani:)

CyberDj

Érdekes nézni, hogy milyen anyázásba váltott át ez a blog. Handras hozzászólásai pedig külön figyelmet érdemelnek. Mint kereskedőnek, szerintem neki is éreznie kellene, hogy gáz van.

No de a lényeg:
- Az az okos, aki a “profi felhasználóknak majd megéri” szlogennel ugrál nem érti, hogy az elmúlt években pont az tette naggyá az Applet, hogy nem csak (sőt mostanság már sehogy) a profikra koncentrál. A retina kijelzővel csak a felbontás lesz jobb, de ugyanakkora méretben látni mindet, élesebben. A logikát követve kérdem én, akkor az IPad 3 is profiknak való? Azért került bele retina?
- 8-10 éve itthon még csak grafikai stúdiókban találkozhatott az ember Apple gépekkel (akkor igaz volt a fenti állítás), viszont az elmúlt években a még lenyelhető árkülönbözet vonzotta az embereket, hogy egy jól használható, cserben nem hagyó gépe legyen. És ha valaki csak emailezik vele? Vagy csak a Facebookot nézeget? Hahó! Arra (is) való!!! Egy olyan speciális megoldás sincs az új MBP-ben, ami profi felhasználót feltételez!
- A nagy gáz már minket érint: az USA ár nem hanyatt ejtő a többihez és korábbiakhoz képest. Viszont itthon akkora felárat pakolt rá az Apple, ami egyszerűen elkergeti a kimagasló jövedelemmel, pozícióval (de az Apple szempontjából az átlag) vásárlókat is.
- Az, hogy belőjük az EU/HUF árfolyamot egy évre pusztán egy stratégiai kérdés. Az már más viszont, hogy pont egy ilyen volatilis valutánál, mint a forint ez jó megközelítés-e. Én nem vagyok ebben biztos – egy havi updatelt rendszer szerintem reálisabb lenne (sok cég, a miénk is, ilyet követ).
- Nekem most egy 2008-as MBP-m van. Szépen végzi a dolgát. Hajlandó voltam a felárat elfogadtatni a főnökeimmel anno (Windows gép helyett), hajlandó voltam bevállalni a nagyvállalati környezetben a kompromisszumokat (igen, még mindig vannak, bármennyire is fejlett az OSX). Lefogom cserélni egy újra? Nem. Egyrészt a picit upgradelt verziók nem érdekelnek, mert nincs bajom a sebességgel (ha Mountani Lion után lesz, max vetetek bele még egy kis RAMot). Az új pedig olyan irracionálisan drága (még ha visszaigénylem az Áfát, akkor is), hogy egyszerűen elvi kérdés.

Félek, sokan lesznek ezzel így. Pláne gond lesz, ha az új IPhone, vagy egy gyors ár upgradedel az Ipadek, Ipodok árai is elszállnak. Márpedig, ha nem nőnek, hanem csökkenek az eladások, vagy az összvolumen, akkor az Apple egyre kevésbé biztosítja majd nekünk azt a kevés figyelmet, amit az elmúlt pár évben sikerült kapni.

Ezért aztán úgy gondolom, hogy Handrasnak (ha a jövőben is egy dinamikus eladásokat generáló céget akar üzemeltetni) nem le kellene itt tolni az embereket, hanem felhívni az összes kollégáját és egyeztetni, hogy egy közös fellépéssel írjanak már levelet az Applenek, hogy valamit csináljon az árfolyammal. K

Irsai Olivér

Handrás!
szeretnék egyet az új air-ből, 13-128gb.
Szerinted mennyire siessek? Első készlet kibírja jövő hétig?

Köszi előre is

Hanan

Gondolom nem kell sem Handrasnak sem az XMS-nek tamogato komment, de en akkor is leirom.
Mi is cegkent vesszuk a dolgokat, vettunk mar 17″ es prot 15″ os prot, mba-t 2db ot is. Ezt mind az XMS-ben. 2db iPadet is az XMS-ben. Mindig mindegyik gep raktaron volt nem vartunk semmire. Jah es az hab a tortan, hogy alegtobb gepet ugy vettuk hogy utaltuk a penzt es az XMS-es fiuk egybol odaadtak es nem kellett varni a penz beerkezesre stb. Szoval szerintem a boltot szidni nagy butasag.
A kulfoldi gepekrol meg annyit, hogy az a hosszu i igenis hianyzik ha olyan helyzetbe kerulsz. Nekem is volt USA gepem, de soha tobbet, mert tobbet szivsz vele mint amennyit sporolsz.
A topichoz meg annyit hogy nincsen durvan elszalva a dolog arakban, mert ha megnezzuk a retina Pro a 17es helyere jott, annak meg kb hasonlo volt az ara ha jol emlekszem. A tobbi gep meg alig lett dragabb.
Sajnos el kell fogadni, hogy ahogy a benzin, a villany es minden ebben a nyamvadt orszagban minden csak dragul.
Bocsi a hosszu kommentert.

Bmw330d

Handras: ne idegesítsd már fel magad, nem ér annyit az egész, az irigység árad az egész bandából,engedd el a füled mellett. A lajcsi nevezetű úriember is képtelen felfogni, hogy nem lehet minden raktáron, te megindokoltad miért,és ez meg,csak elkezdi újra kiszámolgatni,hogy mi a fasz van, közben meg egy 3210-esre se futja… Az ilyen okoskodó alkalmazottaimat szoktam elküldeni, hogy próbáljanak szerencsét más helyen.
Szánalom a köbön.

TGera

Handras,
Ennek tudatában jelentkeznék majd az új iPhone megjelenésekor eladó 4S-edre. :D
Amúgy mennyiért lehetne venni szerinted/szerintetek 4S-t új iPhone bejelentésekor? Szemét az apple, 135ért, vagy mennyire dobják le az egyel régebbi generációt vennék újonnan is, de 8giga, nemár…
Meg mégegy kérdés: mennyibe kerülhet egy első/hátsó üveglapcsere 4/4S-en?

Tomifinn

mikortól lehet az új gépeket, főleg a retinásat meglesni a boltban amúgy?

sz

András, két konstruktív javaslat:

1) Próbáld elfogadni az álláspontjukat; itthon nem mindenki tud nettó áron vásárolni, az “ismerős cégére venni, majd az áfáért eladni a számlát” is egyre kevésbé működik. Viszont ismerőssel áfamentesen behozatni egy laptoptáskában másoknak elérhetőbb és kevésbé érzik adócsalásnak.

2) Fontos lenne hangsúlyoznod, hogy mi duplán fizetjük a Balkán-adót: először is van tartaléka az Apple-nek, amikor a dollárhoz képest meghatározza az EUR árakat és ott is, amikor az euróból forintot számolnak. Van jelentősége emiatt az USD áraknak, ezt ne vitasd el tőlük!

Nem téged támadnak, hanem a saját gazdasági helyzetünket.

Balcsiarc

Azért az brutális, hogy mostanában az iskolák mennyire nem készítenek fel az életre… Alapvető problémák vannak.

smschamp

Ezt mind értem, sőt meg is értem..
De felmerül bennem egy kérdés: Más laptopoknál (sőt bármi műszaki cikknél az Apple-ön kívül) miért nincsenek ezek az árkülönbségek meg? Egy Samsung teló vagy egy TOSHIBA laptopnál nem tapasztalható az árfolyamkülönbség okozta probléma…
Ezt más cégek hogyan oldanak meg?

Kevin

”Mac Minit meg iMac-et szerintem júliusban csendben frissítik a Mountain Lion-nal.”
Remélem igazad lesz Kiiso…. már nagyon szeretnék váltani mac re ,de ilyen árak mellett nem tehetem meg :D , egyedül a mac mini lenne elfogadható , de a macrumors buyers guide – je is azt írja ,hogy Dont buy , szóval kivárom a frissítést :)

Harpad

smschamp ezt én is szeretném tudni de egyet biztosra tudok hogy az apple dolgozik a legnagyobb haszon kulccsal lásd mennyi tőkéje van pedig más cégek több gépet adnak el még sincs annyi vagyonuk ….

balázs

Én kenyérért is az államokba megyek, egész friss még, mikor hazaérek.

Jancsy

Kicsit vissza a gépek felé az árakról.
Nagyon vártam, hátha frissítik a Mac mini-t. Cserélném, a régit, de megint kimaradt a frissítésből.
Vagy csendben, felhajtás nélkül, lecserélik Ivy bridge, HD 4000, Flash combóra.
Érdekelne Handras mikorra várja. Volt egy komment, hogy nyár vége. Ez a reális????

zkminusck

De sok az érdekes ember :D Én már eleve azért nem gondolkodok Retina Pro-ban, mert nem tudnám kihasználni (nem fotózok, nem vágok videót, programozáshoz és böngészéshez too much picit :P), nekem az egy erőmű lenne :D Az egy másik dolog, hogy nincs rá pénzem se… De attól még írtó brutál cucc és azért mert másnak nincs rá pénze és drágálja, nem kell szidni.

belabacsi

valaki felvetette, hogy más szegmensekben miért nincsenek ekkora fröcsögések az árakról?
kék cimkés sétáló dzsoni miért 60k?
a samsung galaxy s3 miért 180k?
egy oliva olaj miért 6k?
egy menő szivar miért 30k?

a sor végtelen és hosszú… a csúcskategóriás laptopnál meg megy a hüppögés :)

Peti

Rohadnának meg, hogy kint minden olcsóbb. :) 9% az ÁFA, a benzin pont a fele, olcsó elektronika. Így lehet élni. Kb. az egézségügy drágább meg az ingatlanok?

Ja és írta itt valaki, hogy ez egy luxustermék. Lófaszt az faszikám, csak az ár teszi nálunk azzá. Kint a diákok mindennapi eszköze.

dave

Respect Handrásnak, hogy bírja, én már rég kikapcsoltam volna a hozzászólásokat. Nem éri meg a cirkuszt. Kinek mi köze van hozzá? Ráadásul, az itt kommentelgető okostóbiások nem az XMS ügyfelei. Nem fognak 300+ os laptopot vagy desktopot venni, meg fröcsögnek a retina laptopra. Ami ráadásul – és ez a lényege – egy eddig létező, de kielégítetlen piaci résre tapint rá: ha eddig én azt mondtam, hogy “basszátok meg, itt van 1 mila, vagy amennyit akartok, kérem a tökéletes laptopot, akkor sem PC sem MAC vonalon nem kaptam volna jót.

Wanderer

Coca-Cola, alapvető informatikus élelmiszer (0.33)

Itthon a 6 pack 650 – 800 között van kint a 12 pack 3 dollár. Ha másik államból rendelem nincs tax, ha ráér a szállítás ingyen kihozzák. Itthon veszek 2-őt az akciósból (tesco rulez) ha visszaigénylem az ÁFÁ-t és kurva jól veszem a dollárt akkor 4.3 USD, tehát kint 40%-al, bazmeg 40%-al olcsóbb.

A kurva Coca Cola is átveri az igaz magyart, ráadásul az itthoni szarabb is. Chips adó v2.0-t a gyökereknek.

kiiso

Apple levette az “ÚJ” címkét a Mac Próról a Store-ban… ezt még ők is pofátlannak tartották… :D

belabacsi

Wanderer: akkor ott mindenki másik államból rendel és ezért megy jól a szállító cégeknek? :)

dave

Wanderer: a kajának megnézem mikor igényled vissza az áfáját… Sőt, adót fizetsz utána, ha juttatás.

Tomi

Handras: Szerinted érdemes 2db 13″ macbook pro-hoz applecare garanciát hajtani? 140e körül lenne a kettő,
ami azért nem semmi..

Tudom sosem öregebb a géped egy évnél, de biztos van tapasztalatod megbízhatóság terén :)

Ha már az árazás a téma, én egyedül a garanciális időt tartom kevésnek, mert tapasztalataim szerint sem szarral gurigáznak. Munkára használom, valóban kitermeli az árát, de attól még nincs hajlamom évente váltani viszonylag kis különbségek miatt, ragaszkodó típus vagyok :)

(A szar-t nem fogadja el, milyen nap van most-ra)

istyy

Miért nem lehet like-olni vagy/és dislikeolni a kommenteket?? :)

Noname

Kifutó 2011 15″-os gépre tudsz árat mondani mennyiért fogjátok adni?

Mr. Byu

Handras, amúgy te az ilyen Emm féléktől kb. tízszer annyi faxságot elviselsz akár éveken keresztül, mint amennyi után én már a ****ba kitiltottam volna őket, szóval ezért jár a tisztelet. :)

Mr. Byu

Ennyire kemény ez a wordpress szűrő, hogy csomószor nem tudok kommentelni, pedig igazán sose írok semmi rosszat…. :D Ez miért van?

Pierre

Azt senki nem említi meg, hogy esetleg meg is lehet keresni azt pénzt… Klasszik magyar sztori, mindig más a hibás… A szemét euro, a mocsok Apple, az állam… Az nem jutott senkinek eszébe, hogyha akarok egy ilyet, akkor több pénzt kell keresnem???

Tamás

Handras, hidd el, ha lehülyézel minket, mert szerintünk ez túlzottan drága, az ezen a világon nem fog több vevőt hozni. Ennyi az ára, mondtátok ti, ennyit úgysem fizetünk érte, mondja a nagy többségünk, innentől kezdve a makrogazdaság, meg a marsall kereszt majd eljátszanak egymással, és eladtok majd kb annyi HD Macbook-ot, amennyit a store-ba hoztatok kiállítani, majd kifutó termékként. Ennyi.

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

Pierre: ha lenne +1 gomb a hszekre, akkor most tolnám

Benjamin.Breeg

Gigalike em kitiltásáért. Mondjuk engem hihetetlen mód irritált minden idehányása, de a csúcs a megnevellek hozzászólás. Honnan veszi a bátorságot ez a gyökér proli, hogy bárkit is nevelgetni akarjon ?! Mindig elgondolkodom, hogy szemtől szembe is ekkora pofája lenne az ilyen gyíknak ? Nem hiszem, látom magam előtt, amint izzadó tenyérrel, savanyú izzadtságszagot árasztva, idegbeteg módon röhigcsélve kussol és tudja a helyét. Huh, de felbaszta az agyamat !

Benjamin.Breeg

@Pierre, rézfán fütyülő rézfaszú bagoly:
+1

Drafti

Higgadjatok már le. Nem az apple tehet arrol h csóróságvan itthon. Nem országokra és fizetesekre azabja az árakat hanem árfojamra. Mit gondoltatok? H nálunk azért olcsóbblesz mert mi magyarok keveset keresünk?:D ugyanmár. Aki sokalja az árat, vegye meg részletre. Énis azt teszem így

WiZ

CyberDJ tökéletesen igazad van.

“Ezért aztán úgy gondolom, hogy Handrasnak (ha a jövőben is egy dinamikus eladásokat generáló céget akar üzemeltetni) nem le kellene itt tolni az embereket, hanem felhívni az összes kollégáját és egyeztetni, hogy egy közös fellépéssel írjanak már levelet az Applenek, hogy valamit csináljon az árfolyammal. K”

Sokkal inkább fontos lenne ilyen szemlélet, mint hogy megpróbálja megmagyarázni a leendő vevőknek, hogy itthon miért drága, és ő nem tehet róla, csak a szemét apple, meg a forint, meg az áfa, stb… Picit arra emlékeztet mint amikor 9 évesen, általános iskolában szar jegyet kaptam és anyáméknak mindennel magyaráztam, és mindenki hibás volt, kivéve engem….

WiZ

Drafti itt nem a keresetről van szó, hanem arról hogy usaban átlaguser 530ezer forintét kapja meg amit itt 730ért. ennyi.
nem keverte bele ebbe senki azt, hogy itthon 1/x az átlag fizetés usahoz képest, vagy bármi ilyet.

Miv

A sosincs semmi raktaron temaju kommentekre annyit reagalnek, hogy korabban istyle-ban vasaroltam, aztan egysze valamiert az xms-ben…
Kerdeztem oket email-ben, 5 percen belul valaszoltak. Megrendeltem, 5 perc mulva jott az email, hogy masnap itt lesz. Gondoltam, kifogtam egy raero eladot. De nem, basszus. Akarhanyszor, akarmit kerdezek, rogton itt a valasz. Egyetlen termeket rrendeltem, ami nem jott meg masnapra: a time capsule-t. Ertelmes valaszt adtak ra (elontotte a viz a hdd gyarat). Szoval szerintem azt allitani, hogy felvallrol veszik a dolgokat es kicsi a raktarkeszletuk, nem tulsagosan megalapozott.
Az USA-ban torteno vasarlasrol meg annyit, hogy en mar vasaroltam kint. Soha tobbe nem fogok szamtech cuccot kint venni.

OTibor

és Tamás… szerinted most mit kellene Andrásnak tennie? Adja olcsóbban mint amennyiért beszerzi? Ez lenne aztán a hatalmas biznisz…

Champi

Drága a Megra! Szervezkedjünk, hogy a Merga lejjeb vigye az árait, mert nem tudok megvenni 15 milláért egy közepes modellt!!!

Nekem csak 2 millám van, és annyiért akarok egy csúcs-Mergát! Rohadt Merga, miért adod ilyen drágán!

:)))

Mr. Byu

Szerintem itt az árakkal tök különféle okok miatt van baja az embereknek. :D A következő típusok vannak:

1. Tökmind1 hogy USA vagy Magyarország, az Apple egy túlárazott kacat.
2. USA-ban meg nyugaton kánaán, nálunk rossz, ezért az Apple a hibás.
3. USA-ban meg nyugaton kánaán, nálunk rossz, ezért az állam a hibás.
4. USA-ban meg nyugaton kánaán, nálunk rossz, ezért Handras a hibás (ez a legdurvább verzió szvsz :D).
5. Nem hibáztatok senkit, ez van, tényleg olcsóbban meg tudnám venni Ausztriában, iPad-ért lehet ki is megyek, de ha Macet vennék, mindenképp magyar billel szeretném, ezért inkább spórolnék még rá egy kicsit (én ebbe a típusba tartozom pl. :))
5. le****om mennyibe kerül, mert BERENDELVE vazzeg (aka rézfán fütyülő bagoly :D)

mylo

Erre mit lehet mondani?

Drága? igen itthon az. A valós ára amennyit a gép ér, az be van árazva, az a new yorki 2200+8 százalék fa, ami mondjuk legyen 2400 ami mai árfolyamon: 569,927.84 HUF. Ennyit ér a Hardver és szoftver együttese, ennyire árazta be az Apple és ezzel semmi gond nincsen az égegyadta világon.

Mi is a gép neve? MacBook Pro… miaz az izé a végén, prooo próó ööö ja hogy professional ahaaa, na akkor miről is van itt szó?

Fel kellene fogni, hogy ez egy munkagép. Nem tudom érthető e a szó MUNKA. Amivel dolgozol. Ha ilyen gépre van szükséged és tényleg szükséged, nincs benne felvágás, meg apple mizéria semmi, hanem e nélkül nem tudod elvégezni a munkád. Akkor megveszed. Na de akkor olyan munkád is van, ami mellett ez egy befektetés. Megint egy új szó itt sokaknak gondolom. Évekre veszel egy ilyen gépet, ha valóban jó vagy abban amit csinálsz és megint csak mondom erre van szükséged, mert e nélkül megcsinálhatatlan a munka, akkor ne félj 4-5 munka alatt visszajött az ára. Ez ennyire egyszerű.

De ezt úgysem érti meg az, aki fikázni akar. Milyen példát mondjak? Egy favágónak 416.000 forint egy Stihl láncfűrész, mert ő csak azzal tudja végezni a munkáját, egy fogorvosnak egy fogorvosi szék fele sem jön ki a macbook pro árából, egy röntgen gép meg milliókba kerül, egy kurva traktor eke nem jön ki ennyiből, egy fotósnak egy jobb objektív ára, de abból nem egy kell… Egy közepes hegesztő gép kerül ennyibe…

Egy fiatal vágó, grafikus, fotóművész pedig rájön, hogy emelett nem kell már asztali gép vagy 30″os monitor és mennyivel több pénze maradt.

Ezek mind munkaeszközök, az új Macbook Pro retinakijelzővel is az. Annyit ér, amennyi benne van. Akkor minek sírni? Ha dolgozni kell megveszed, mindenki másnak meg luxus eszköz lesz, facebookozni, de akkor az fogja be, üljön le és álmodozzon…

vagy esetleg és most mondok egy vérlázítóan gusztustalan dolgot… legyen olyan munkája, amihez ez a gép kell, vagy szimplán dolgozzon meg érte…

sipi

Mr. Byu: 3+5 :)
USA-ban meg nyugaton kánaán, nálunk rossz, ezért az állam a hibás, ez van, tényleg olcsóbban meg tudnám venni Ausztriában, iPad-ért lehet ki is megyek, de ha Macet vennék, mindenképp magyar billel szeretném, ezért inkább spórolnék még rá egy kicsit (én ebbe a típusba tartozom pl. )

bob

LOL ez komoly?? Peticio az applenek az árfolyam miatt?? Mivel foglalkoztok, hány évesek vagytok? Biztos hogy macbook Pro kell nektek? :)

bob

@wiz: a macbook daniaban is ennyibe kerul… Menj nézd meg, de elmondanám hogy ott az átlag fizubol kettőt harmat is vesz az ember…szoval de, keverjük ide a fizetéseket is, mert arról nem az Apple vagy handras tehet vagy az istyle hogy draga a gép az embereknek….

Az meg mar egy masik kérdés hogy itt mindenkinek fel millás gép kell de 10forint kulonbsegert még az usaba is kimennének, vicc…

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

Mr. Byu: nem szarral gurigázunk :D

nicsak

Az árhoz szólnék hozzá pár szót .

Nyugodtan adjatok hozzá még egy picit , a plussz két év gari árát .
Leírom azt is , hogy szerintem miért .

Kb.fél éve vettem a gyerkőcöknek egy imac-et , 21,5-est . Igazából fiam nyúzza néha , semmi komoly , Lego Batman , meg ilyenek . A Lego Batman azért valljuk be , nem egy csúcs 3D játék , 4-5 éves már . Kb. fél óra játék után a gép hátulja , a bal felső sarok , gyakorlatilag olyan forró , hogy nem tudod rajta tartani a kezed , ha műanyag lenne , biztosan elvetemedne . Egy hetes korában , elmentem , és vettem hozzá még két év garit , mert ezek a gépek halálra vannak ítélve . Egyszerűen el van cseszve a tervezés , a hűtés , a méretek . Feláldozták a megbízhatóságot a design és a teljesítmény oltárán , mindezt tették pedig a VÁSÁRLÓ rovására . A szervízben megkérdeztem a tapasztalatokat , siralmas , főleg a nagyobbak halódnak gyorsan , a gond ugyanaz mint az xbox360 esetén , a melegedés és a hőingadozás hatására a processzor leválik az alaplapról . Na puff , így lehet köpködni a Microsoft-ra .

Nagyobb felbontáshoz nagyobb grafikai teljesítmény kell . Ez több hőt termel . Az i7 is jobban melegszik mint az imac-ünk i5-ös processzora . Persze ha használod , és nem épp valamelyik plazaban írsz valalmi nagyon nagy okosságot a facebook-ra , gondosan ügyelve arra , hogy mindenki lássa min írod .
Az Imac kijelzője csak 1920*1080 , nem 2880×1800 .
A macbook kisebb is , és vékonyabb is mint egy imac ha jól tudom .

Nem árt szerintem ezeket átgondolni , az apple rengeteg tervezési hibát vét az elmúlt években , amit az agresszív , és erőteljes marketinggel próbál ellensúlyozni . Azt hogy bekajálod-e , te döntöd el .

Szerintem felejtő a dolog , ha mégis “instant get” , akkor + 2év gari mindenképp !!! Utána pedig kuka . Csakúgy mint valószínűleg a mi Imac-ünk .

Peti

bob:
Egy Retinás MBP kb. 150ezer-ftvel olcsóbban beszerezhető, ráadásul, kérheted spanyol billentyűzettel is, aminek megegyezik a kiosztása a magyaréval, szóval igenis megéri USA-ból venni!

haho

A MacPro árához szólnék hozzá pár szót .

Nyugodtan adjatok hozzá még egy picit , a plussz két év gari árát .
Leírom azt is , hogy szerintem miért .

Kb.fél éve vettem a gyerkőcöknek egy imac-et , 21,5-est . Igazából fiam nyúzza néha , semmi komoly , Lego Batman , meg ilyenek . A Lego Batman azért valljuk be , nem egy csúcs 3D játék , 4-5 éves már . Kb. fél óra játék után a gép hátulja , a bal felső sarok , gyakorlatilag olyan forró , hogy nem tudod rajta tartani a kezed , ha műanyag lenne , biztosan elvetemedne . Egy hetes korában , elmentem , és vettem hozzá még két év garit , mert ezek a gépek halálra vannak ítélve . Egyszerűen el van cseszve a tervezés , a hűtés , a méretek . Feláldozták a megbízhatóságot a design és a teljesítmény oltárán , mindezt tették pedig a VÁSÁRLÓ rovására . A szervízben megkérdeztem a tapasztalatokat , siralmas , főleg a nagyobbak halódnak gyorsan , a gond ugyanaz mint az xbox360 esetén , a melegedés és a hőingadozás hatására a processzor leválik az alaplapról . Na puff , így lehet köpködni a Microsoft-ra .

Nagyobb felbontáshoz nagyobb grafikai teljesítmény kell . Ez több hőt termel . Az i7 is jobban melegszik mint az imac-ünk i5-ös processzora . Persze ha használod , és nem épp valamelyik plazaban írsz valalmi nagyon nagy okosságot a facebook-ra , gondosan ügyelve arra , hogy mindenki lássa min írod .
Az Imac kijelzője csak 1920*1080 , nem 2880×1800 .
A macbook kisebb is , és vékonyabb is mint egy imac ha jól tudom .

Nem árt szerintem ezeket átgondolni , az apple rengeteg tervezési hibát vét az elmúlt években , amit az agresszív , és erőteljes marketinggel próbál ellensúlyozni . Azt hogy bekajálod-e , te döntöd el .

Szerintem felejtő a dolog , ha mégis “instant get” , akkor + 2év gari mindenképp !!! Utána pedig kuka . Csakúgy mint valószínűleg a mi Imac-ünk .

JF

Itt aztan tenyleg van minden fele velemeny, de az enyemmel egyezot nem olvastam, igy en most leirnam ezt. A kreativ szakmaban dolgozok, van 2 macbook prom, egy minim es egy 27es cinemam. A munka amit tudok veluk vegezni mar reg kitermelte az osszesnek az arat. Egy jo projekt, vagy egy havi fizu ha masnak dolgoznek, boven fedezne az uj retinas MBP arat. Nincs ra szuksegem, egyelore nem tervezem, hogy megveszem ha csak nem latom meg eloben es gyoz meg arrol, hogy produktivabban tudnek rajta dolgozni. Ettol fuggetlenul nem erzem azt, hogy draga lenne. Ha szuksegesnek ereznem a munkamhoz, besetalnek az applehoz es megvennem. Nem Magyarorszagon elek, nem szopom a forint folyamatos gyenguleset es a kettos adozas miatt a nevetseges magyar adokat sem. Fel kellene fogni, hogy az ennyire professzionalis termekeket a hasonlo vagy jobb helyzetben levo embereknek talaltak ki es nekik abszolut nem okoz gondot megvenni illetve nekik megteriti a befektetest. 
Ennyi. Lehet csamcsogni, anyazni meg esetleg irigykedni. :)

bob

haho, most akkor elromlott az az iMac vagy csak vettél hozzá garit és end of story? :)

Ja nem még kopkodtel is egy kicsit azokra akik előmerik venni a hordozható! Laptopjukat egy nyilvános helyen :))

djlacza

Bassza meg az istyle meg a starking a kurva nagy készletüket, amikor egy rohadt iphone gyári bumpert nem lehet kapnii náluk! XMS-ben egyből kaptam, volt minden színben! Respect!

Mr. Byu

Elég durca lesz ez a Retina Pro, most nézem, csak 1 mm-rel vastagabb, mint az Air a legvastagabb pontján (1,8 cm vs 1,7 cm). Hát sztem nem kérdés, hogy leginkább az Air-eket és a Retina Pro-t fogják mostantól kezdve tapizni az APR-ekben… :D

Keresztes György

@Handras : végigolvasva a “jelenleg” 191 kommentet tartalmazó posztodat (ami miatt mar nem tudom az appbol olvasni :-( ) fél év után le kell írjam kellemesen csalódtam benned. Igen, akkor olvastam először a blogot és olyanfajta embernek tűntél a szememben amilyen most már lathatom hogy bizonyosan nem vagy.

Sokan írjak a blogon, hogy hogy viselkedsz de (és itt kanyarodok vissza a 191 kommenthez) ha visszanezed a legtöbb hozzászólás általában a hergelősebb témáknál van. Nehéz épp a legjobban pörgő témáknál megőrizni az embernek a hidegvérét a version, emm és hasonló túl nagy egot fejlesztett gyökerekkel szemben.

A fél év alatt azt latom hogy rengeteg az okostóni is, de még több az igazi barom akinek önértékelési gondjai vannak és gyógyír számukra hogy egy ismert embert b*sznak le egy nyilvános fórumon.

Jól esik nekik.

De *ilyen* szinten állni a sarat ember…. ennyit viselni a kereténeket…
Azt kell hogy írjam, büszke vagyok rád mint kereskedő.
90%ban higgadtan érvelve reagálsz a köcsög kommentelők alpári beszolasaira, csusztatasokra, szembetűnő hazugságokra.

Még az a szerencse hogy sokkal-sokkal többen vannak a normális kommentelők akik miatt *én* pl. idejárok, és legtöbben akik csak olvasnak és szinte sosem kommentelnek.

1. A blog és az XMS évek óta igazán brutálisan fejlődik.
2. Nincs több gép amit eladhatnál, mert minden elmegy (ez minden kereskedő álma)
3. Idén lejár/t a bankhiteled :-)
4. Kedves asszonyka, jó kocsi.

Ha csak egy gyerek nem, mi más kell az életedben. Sose hagyd magad felhúzni. :) bár én örülök hogy ezt a két kretént kibannoltad.

És visszatérve kicsit az árazásra is (hadd legyen hosszú a komment úgysem olvassa senki 1:00-kor) én biztos nem tudok ennyi pénzt kiadni egy amúgy állat gépre, de az is biztos hogy ha tudnék, messzire biztos nem repulnék el hogy nyamvadt 40.000Ftot sporoljak akkor ha olyan ember lennék aki 7-800000 Ft körüli *szamitogepben* egyáltalán gondolkodik.

(Sajnos tobbszor is kivágta a kommentet a wordpress, bocs ha többször megy el) :-(

Keresztes György

@Handras : végigolvasva a “jelenleg” 191 kommentet tartalmazó posztodat (ami miatt mar nem tudom az appbol olvasni :-( ) fél év után le kell írjam kellemesen csalódtam benned. Igen, akkor olvastam először a blogot és olyanfajta embernek tűntél a szememben amilyen most már lathatom hogy bizonyosan nem vagy.

Sokan írjak a blogon, hogy hogy viselkedsz de (és itt kanyarodok vissza a 191 kommenthez) ha visszanezed a legtöbb hozzászólás általában a hergelősebb témáknál van. Nehéz épp a legjobban pörgő témáknál megőrizni az embernek a hidegvérét a v3rsion, 3mm és hasonló túl nagy egot fejlesztett gyökerekkel szemben.

A fél év alatt azt latom hogy rengeteg az okostóni is, de még több az igazi barom akinek önértékelési gondjai vannak és gyógyír számukra hogy egy ismert embert b* szhatnak le egy nyilvános fórumon.

Jól esik nekik.

De *ilyen* szinten állni a sarat ember…. ennyit viselni a kereténeket…
Azt kell hogy írjam, büszke vagyok rád mint egy igazi kereskedőre úgy is mint bloggerre.
90%ban higgadtan érvelve reagálsz a köcsög kommentelők alpári beszolasaira, csusztatasokra, szembetűnő hazugságokra.

Még az a szerencse hogy sokkal-sokkal többen vannak a normális kommentelők akik miatt én pl. idejárok, és legtöbben azok akik csak olvasnak és szinte sosem kommentelnek.

1. A blog és az XMS évek óta igazán brutálisan fejlődik.
2. Nincs több gép amit eladhatnál, mert minden elmegy (ez minden kereskedő álma)
3. Idén lejár/t a bankhiteled :-)
4. Kedves asszonyka, jó kocsi.

Ha csak egy gyerek nem, mi más kell az életedben. Sose hagyd magad felhúzni. :) bár én örülök hogy ezt a két kretént kibannoltad.

És visszatérve kicsit az árazásra is (hadd legyen hosszú a komment úgysem olvassa senki 2:00-kor) én biztos nem tudok ennyi pénzt kiadni egy amúgy állat gépre, de az is biztos hogy ha tudnék, messzire biztos nem repulnék el hogy nyamvadt 40.000Ftot sporoljak főleg ha olyan ember lennék aki 7-800000 Ft körüli *szamitogepben* egyáltalán gondolkodik.

(Sajnos 3-szor is kivágta a kommentet a wordpress, bocs ha többször megy el) :-(

bizsergefa

“hadd legyen hosszú a komment úgysem olvassa senki 2:00-kor”

fogadjunk.. :D

nem semmi mi rinyálás megy itt, miért kell ésszerűtlenül sokra többre és még annál is többre vágyni mint ami szükséges és elérhető, majd csalódás esetén sírni, tombolni, anyázni (nevelni :D )?

version

Keresztes György: szerintem nem bannolt ki te kreten, csak mar belefaradtam hogy a hozzad hasonloakkal vitatkozzak , inkabb mar radhagyom

lajos bacsi

“250-ert kapsz dollart, es 9 szazalek afat kinn is radobnak. Szamold ujra.”

En reg lattam olyan hulyet USA-ban aki a laban bemegy a boltba es megveszi a gepet. Az amazonon, tigerdirecten szepen beteszed a kosarba es fizetsz 0% AFAT. ground shipping and handling $16, azt hozzaadhatod.
Zavarhat, hogy mashol 2/3 annyi, csak ilyen kamu ervekkel nem erdemes cafolni.

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

amúgy hogy működik a bannolás?
ha átírja a nevét másra meg az emailt, akkor már megint itt lesz a kreténje és ír tovább? vagy valami ip alapú? bár az se jó, szinte mindenkinek dinamikus ipje van

bob

Lajos bácsi, nem kell ahhoz egy USA bankkártya vagy legalabb USA lakcim? Szerintetek azok közül akik éppen macbookot akarnak vásárolni hánynak van USA kapcsolata? :) nem érzitek hogy csak vergődtök itt ezekkel a számokkal, aztan a vegen tobb vele a ganyolodas mint a haszon….

Még ha meg is rendelnem egyenesen Magyarországra akkor is befigyelne az ÁFA, a vám meg az egy hónapnyi maszatolas a postával meg a vammal, kinek kell ez?

bob

smschamp: az árfolyam különbséget megtalálod samsungnal is meg minden terméken csak egy 150ezres laptopnal ez nem olyan feltűnő mint egy 500ezresnel, ez gondolom világos miert…

lajos bacsi

bob,
szivesen megrendelem neked : ) ha a hosszu í probleman tulteszed magad…

haho

Bob : “haho, most akkor elromlott az az iMac vagy csak vettél hozzá garit és end of story? :)

Ja nem még kopkodtel is egy kicsit azokra akik előmerik venni a hordozható! Laptopjukat egy nyilvános helyen :) )

Meg kéne tanulni fogalmazni . Utána pedig helyesen írni .

k0zi

Btw USA-ból hülyeség rendelni, UK-ből kell. 1800 font áfával, és mivel EU tagország a vámmal sem kell bajlódni, valamint a garancia érvényesítés is zökkenőmentesebb (már amennyire az Apple EU konform). Én anno windowst vettem angliából, kb annyiért vettem dobozos verziót, mint amennyibe itthon került az OEM (kb 1 hét alatt meg is érkezett)

bob

@haho: ennyire futotta? Akkor úgy tűnik jól lattam a helyzetet:) nincs semmi baja az iMac-ednek, de azert kifejtetted, hogy lehetne :) köszönjük

Exaltera

Üdv!
Ha már az árazás a téma: Nekem nagyon tetszik az új MacBook Pro és ezért el szeretném adni a mostanit, ami a következő:

MacBook Pro 17″, Early 2011

Processzor: 2.2 GHz Intel Core i7
Memória: 8 GB 1333 MHz DDR3
VGA: AMD Radeon HD 6750M 1024 MB
Kijelző: 17″-os 1920×1200
Tárolók: 750 GB SATA HDD, Super Drive
Operációs rendszer: Mac OS X Lion 10.7.4
Magyar billentyűzet
Ciklusszámláló: 110

2011 decemberében vásároltam 1 év garanciával. Minden tartozéka, doboza, papírja is meg van. Mennyi lenne ennek a gépnek a reális ára? Esetleg érdekel valakit?

Bocs Handrás, hogy ide írok, de úgy is az XMS-ben veszem a következőt is. :)

Keresztes György

@version : én úgy emlékszem, de mindegy, megerdemelnéd…
BTW : ha lehetőségem lenne rá, sőt ha fizetnének se állnék le vitatkozni egy ilyen tipusú emberrel, mert ki nem allhatom a stílusod. De szerencsére megtehetem hogy ne kelljen, szóval részemről “versionbye” :-)

Istii

niiso: Na végre, ez egy jó hír! A kedvem is jobb lett! Végre rájöttek, hogy ami nem új az nem új :-)

Kíváncsi lennék, hogy Jony Ive mire gondolhatott mikor azt mondta, hogy élete legfontosabb munkáján dolgozik, tán a retina mbp lehetett az? Biztosan kellett pár tervezési bravúr a géphez, pl. hogy az aszimmetrikus ventilátor kevesebb zajt generál(tényleg ezt már levédették? :-) ). Nem sok cég foglalkozik ennyire a gépek zajkeltésével, pedig iszonyatosan zavaró tud lenni porszívó mellett dolgozni.

dani

@Istii
Semmi konkretra nem gondolt. Ive egy muvesz, neki mindig az a legfontosabb, amin eppen dolgozik. Ha kiemelt volna egyet a multbol, azzal a tobbi muvet kicsinyitette volna le.

rolanddd

kicsit OFF: előbb néztem egy kb. egy hónapja feldobott videót youtube-on, hogy milyen lesz az új MacBook Pro a rumor-ok alapján, és tök durva, de szinte 100%-ig minden újítást elmondtak benne, ami fullosan bekövetkezett (retina display, usb3, slim design – erről még kép is volt, no optical drive, nvidia graphics, ivy bridge processor), ezt most csak azért írtam le, hogy csak lehet adni valamennyire a rumor site-okra
Amúgy itt egy 2880×1800 screenshot a diablo 3-ból, durva http://images.anandtech.com/doci/5998/Screen%20Shot%202012-06-11%20at%208.39.24%20PM.png

joey

Én nem is a retina mbp árán akadtam ki, habár picit magsabb mint vártam, de abban a kategóriában valóban műhiszti a dolog…

Viszont a legkisebb mbp 400k. Még erre is azt mondanám hogy ok, mert Pro vonal (más kérdés, hogy a 13-as air is ennyi, tehát nincs 400k alatt nem ultrakicsi gépe az almának. semmilyen! hiányzik a macbook vonal) de, hogy a legalapabb imac is 400k lesz frissítés után, az vicc. gyenge forint ide vagy oda. azért az a vas ennyiért drága, pedig én is azt vallom, hogy a design és az, hogy nem kispisti által összedobott konfig szerintem is megéri a felárat, de nem ennyit. megértem ha az apple nem nyeli be a különbséget, de azt is meg kell érteni, hogy ez így a körülményekhez képest is drága…

CyberDj

rolanddd: ha álló helyzetben 27 fps-t bír ekkora felbontáson a kártya, akkor használhatatlan játékra…

Pepinke

rolanddd: na ja, de azért ezek nem voltak olyan egetrengető előrelátások… Ha mondjuk 4 évvel ezelött mondja ezt valaki, na akkor az tud valamit, van benne előrelátás!
:)

Azért viszont megba..tja az Apple, hogy most bezzeg képesek voltak hdmi csatlakozót tenni a gépre! Eddig nem az volt, hogy minél kevesebb lyuk legyen a terméken? Talán nem engedhette volna meg magának az, aki megvesz egy gépet min. 700ért, hogy átalakítót is vegyen? Vagy azt csak a “csóri” sima MacBook vásárlónak kell megtennie…?

Zakhar

Hát ráment a reggelem itt munka közben de már csak kíváncsiságból is végigolvastam az összes hozzászólást:)
Így a végén egyből az jutott eszembe, hogy az Apple mekkora hibát vétett azzal, hogy a belépő színtű MacBook-ot kilőtte a sorból. Szerintem nyilvánvaló, hogy a hordozható termékpaletta hiányos sajnos….:/ Az Apple kihagyja a számításból azokat a vásárlókat akik szeretnének venni egy egyszerű gépet az asztalukra (amit bármikor el is vihetnek) de egy értelmes képernyőmérettel ami nem 11″ meg 13″ mert mondjuk néha napján megkíván egy filmet (és nincs lehetősége ezt TV-n megtenni ) és nem szeretne megvakulni. Azt be kell látni, hogy az Air nem alkalmas egy mindennapi használatra ilyen kicsi képernyő mellett. Továbbá a karcsúsága és könnyűsége az ára rovására megy… a csúcsmodell 500e és 13″!!!!!!!! Egyetlen egy géppel be tudná foltozni ezt a lyukat az Apple. Egy 15″ közepesen felszerelt géppel kielégítené az összes FB-ozó, Twittelő , Blogoló Apple gépre vágyó ember igényét akinek nincs 500-600 forintja egy 15″ laptopra. Egy 300 – 400 közé árazott közepesen felszerelt nem órajel harcos, 16GB plastik, über 1TB-os géppel még nagyobb darabot tudna az Apple kiharapni ebből almából. Biztos vagyok benne, hogy ez az XMS bevételén is pozitívan látszódna.

FBerczi

Sziasztok, szia Handras!

TEgnap éjjel végig olvastam az összes kommentet, mert őszintén szólva én is kételyek közt voltam, hogy megéri vagy sem, drága vagy sem, USA vagy sem,..stb..

Ti sokat segítettetek a döntésben, plussz magamban is megfogalmazódtak dolgok, amiket megosztok veletek, hátha Ti is döntésre juttok, mint én. A közel 1 millás gépből fogok kiindulni, hogy kerek legyen a történet. A másik, hogy a szakmám tervezőgrafikus, 3D builder és animátor.

Amerika: Igen olcsóbb. Igen én is elgondolkodtam rajta és igen, adócsalás. Ez mind igaz, de Handrasnak igaza van, amennyit nyersz rajta, annyit buksz majd mikor idehaza próbálod eladni a gépet, ugyanis ha jól belegondoltok a legtöbben azért vesznek használt prémium terméket, mert olcsón juthatnak hozzá és villoghatnak vele (tisztelet a kivételnek). De azok nem dolgoznak rajta!, hanem csetelnek és fészbukoznak. Nekik meg egyszerűen kötelező elvárás hoyg legyen í, ő, á, é, ű, ú!

Ár: Teljesen mindegy honnan nézzük!, 1 milla mindenképp sok, teljesen mindegy mire szánjuk, ugyanis nem a cél határozza meg, hanem a fizetésünk. Egészen addig míg nem keres valaki 2-3 millát havonta, annak sok lesz mindig is 1 milla. Én is sokallom, de meg fogom venni mert ez egy munkagép számomra.

Munkagép: Teljesen igazat adok annak aki azt írta, hogy ez egy munakgép. A Mac-eket a cégünk a 80-90es években DTP-re használta és még MA IS! Reklámgrafikusok, animátorok, fotósok stb munkagépe, akik fél év alatt kitermelik az árát átlagban. (Cégek meg naponta, hetente.) De mennyit kell kitermelni?! :

Kitermelés és Befektetés: Ez nem egy belépő szintű laptop, tahát aki ilyet vesz annak biztos ott figyel egy előző szériás, pár éves unibody gép, amit nagy átlagban (!!) most el tud adni 300ért. Tehát durván 600-at kell kiadnia egy upgrade-elésért, ami egy befektetés. 600at ha valaki nem tud kitermelni hónapok alatt, de max fél év alatt, az vagy nyomott áron dolgozik, vagy alúlértékeli a munkáját, vagy az említett szakmán kívűl másra használja agépet és annak nem éri meg újfent.

Legújabb macbook pro: Nagyon saccra 8x gyorsabb mint az előző gép! Azaz egy 8 órás 3D-s renderelést durván 1 óra alatt végezne el. A maradék 7 óra alatt meg tervezel egy weboldal nyitóoldalát, logót, master bannert, stb.. Amit értékesítesz és máris dolgozod le a gép árát.

Összegezve: 600ezer forint egy 8x gyorsabb MUNKAGÉPÉRT amit 3-6 hónap alatt kitermelsz, ha MUNKÁRA HASZNÁLOD, majd 2 év múlva eladod MAGYAR BILLENTYŰVEL annak, akinek megéri felvágni vele és fácsén pötyögni vele, ANNAK MEGÉRI AZ ÚJ 15″-os retinás 900.000es gép! ENNYI! És azt se lehet megkövezni, aki nem munkára veszi meg, mert annak meg egyszerűen van pénze rá, és vagy ő, vagy a szülei megveszik neki. Ilyen is van.

Köszönöm mindenkinek a segitséget és talán én is segítettem dönteni. Itt mindenkinek igaza van végeredményben.

Más: Handrás kiakadását megértem. A stílusát meg ezek után még el is fogadom, hisz ez az Ő oldala és az Ő fóruma, arról nem beszélve hogy a kételyek közt “szenvedők” döntését hivatott itt megoldani. Erre jöttek emberek akik “megnevelést” terveztek. No comment. Én azt mondom, hogy itt most mindenkinek érthető a stílusa és kiakadása, ezért mondtam és ezért írtam, hogy túlképp mindenkinek igaza van, csak mindenki gondoljon bele abba, hoyg milyen gépet akar és mire használni…

Üdv!,
Berczi

CyberDj

Handras: Igen, komolyan gondoltam! Sok iparágban működnek kereskedői szövetségek (formálisan, vagy informálisan) és ez még csak nem is versenytörvény ellenes! Az lehet, hogy az Apple értékesítői még nem tartanak ott, hogy egyeztessenek témákban, esetleg dúl a konkurencia harc, vagy utálják egymást. De hidd el, ez a trend a Ti bőrötökre (is) megy és ez egy remek lehetőség lenne, hogy picit összejöjjetek! Én egy olyan szakmában dolgozok, ahol ez működik és míg a vásárlóért megöljük egymást, látunk a napinál fontosabb ügyeket, melyekben egyeztetünk.

A téma számomra nem (csak) arról szól, hogy nem fogok Retina kijelzőst prot venni. A dolog azért fáj mert az árfolyam követési stratégia olyan trendet indít be, mely visszasorolja az Applet nálunk a dinamikusan fejlődőből a stagnálóba, vagy csökkenőbe. Ezt pedig mi, Apple szeretők és használók fogják megszívni!

Többen írták, hogy munkára találták, ki meg akinek arra kell, az megfizeti. Tessék már megérteni, hogy nem az SGI-ről beszélünk, hanem egy végfelhasználókat célzó termékről!

A 2200 dollár New Yorkban átlagfizetésnek számít. Sajnos azonban itthon nem 730 ezer forint az átlagfizetés… (hogy miért, ezt most hagyjuk). Tehát kint az árazás teljesen rendben van. Két megoldást látok:
1) csúszó árfolyamkövetés bevezetése az Apple részéről,
2) döntés, hogy mit akarnak ezzel az országgal: eladunk, amennyit tudunk a nyugat-európai árakon, max kevesebb lesz (bőven nem kulcs piac, ugye), vagy próbáljuk fejleszteni a jelenlétet egy picit premizált árazási struktúrával.

Handras, valahol megértem az “ez van” hozzáállásod, de hidd el, ez baromira a Te bőrödre is megy! Szerinted egy közös megkeresés a forgalmazóktól az Apple felé azt eredményezné, hogy mindegyiket kirúgják és keresnek új partnereket?!?! Na ez már versenyhivatali kategória, amit még az Apple sem enged meg magának (pláne, hogy van hazai fiókja már).

Mr. Byu

WWDC keynote tölthető / streamelhető HD-ben iTunes Store-ból! (aki nem tudja hol, Apple Keynotes-ra keressetek rá ITunes-ban, iPhone-ról / iPad-ről is megy) Én már szedem is. :)

k0diak

Berczi!

Nem szoktam ide irni, csak mar eros az okfejtes: ha te egy 8 oras rendert (kicsit soknak tunik) kivarsz a laptopodon, es kozben mast nem csinalsz, akkor ott nem a hardverrel van a baj.

Nekem nagyon ugy tunik, inkabb magadnak szeretned megmagyarazni, miert vedd meg, amire vagysz.

Szerintem renderelni, meg hasonlo dolgokra vegyel par PC-t az arabol (esetleg egy S3 elofizetest), DTP-re meg jo lesz az elozo generacios unibody is.

udv,
egy dilettans

ps: elismerem, van olyan, akinek tenyleg megeri (mar csak a presztizs miatt is): az onsite dolgozo profik, sokat ugyfelezo fotosok…etc, de nem a backend legenysegnek gozgepnek

dgabor

Elég sokan írtátok, hogy grafikusok, fotósok veszik/vennék elsősorban az új, retinás pro-t. Kiindulva az esküvői fotósunkból és saját magamból, nem kicsi nektek ez a 15″? Én sok éve CAD-del foglalkozok, ebből élek egy tervezői cégnél, de elképzelhetetlen lenne a 15″ munkára. Sokkal nagyobb kell, de még jobb, ha van inkább 2 monitor (különböző tervrészeket összefésülni lényegesen könnyebb és kevesebb a hibalehetőség, ha kvázi egyszerre látod őket). Az esküvői fotósunk is talán a legnagyobb iMac-kel retusál/vág/feldolgoz, neki is kb. a kínlódás kategória lenne a 15″. Én innentől kicsit megkérdőjelezem a retina létjogosultságát _munkára_. Persze, a felbontás valószínűleg olyat odaver, hogy nem is igaz, de fizikai méretében kevés az a kijelző (_szerintem_).

FBerczi

k0diak:

Természetesen magamat is próbálom nyugtatni, de ezt említettem is, hogy bennem is van/volt kétely.

A render példa egy nagyon durva példa volt, csak érzékeltetni akartam a problémát. 8 órás render egy animációnak nem sok. Egy 3D-s 30msp-s tv spotnál 25-30 fps el 900 fotórealisztukus, vagy szuperminőségű kép renderelése. 8 óra lesz, hanem több. Próbáltam mellette dolgozni, de fogja a procit és szinte mindent. Az after effectes utúmunkáról és renderről már nem is beszélek… Egészen pontosan fogalmazva nem lehetetlen mellette dolgozni, de idegölő. Természetesen én se egy gépen dolgozok, de ez egy példa volt arra, hogy miért jobb a 8x gyorsabb gép munkára.

A pc-s vásárlásoddal renderre szintén egyet értek, van is. Nem ez a gond. Én spec rengeteget melózok a 8 órán túl is. De mivel van élet a munkán kívűl is, ezért sokszor összeolvad a munka és szabadidő. Ezért kell erős laptop a renderre is.

És félre ne érts, én nem okoskodni akarok, csak megosztani azt amiben ez a fórum segített.

FBerczi

“Handras : CAD melora nyilvan ra kell dugni egy 27-es monitort. Ha Mac Proval dolgozol, akkor gyorsabb lesz a render, viszont a Mac Pro-t nem tudo a honod ala csapni, szoval akinek fontos a hordozhatosag, annak a 15-os az idealis gep.”

Na erről van szó!

dgabor

Handras: ebben egyetértünk, a hordozhatóság nálunk is megvan és szükséges is. Laptopon dolgozok én is, de külső monitorra van kötve a cégnél, viszont nem egyszer van, amikor ügyféllel egyeztetünk, geodétával megyünk terepre, vagy csak egyszerűen haza kell vigyem a munkát, akkor a különböző software-ek licenszei és egyéb kérdés miatt döntött a cégünk is a laptopok mellett. Itt elsősorban nekem a retina kijelző, mint fizikai méret volt a kérdőjel.

Hogy kicsit ON is legyek, az ár persze magas, de az ár-érték arány szerintem messze a legjobb. Évek múlva is kisebb áreséssel tudja az ember eladni a régi gépét és kevesebb befektetéssel venni egy újat. Ezt első alkalommal ki kell fizetni, de utána már “csak” a körforgást kell fenntartani. Az már nem olyan nagy érvágás.

harper

es ez nem csak neked, mint ceo-nak szol, hanem az osszes fostos magyar cikkironak. mondjuk az o javujra szol, h lehet android winfos tabor es erdejukbennall veletlenul elfelejteni a dolgokat…
de h te elfelejted beleirni a cikkbe az mar ohej…

legy oly kedves nezz mar utana hogy hany mb/s olvasasra kepesek ezek az ssd-k.

csak jelzem hogy meg astali gepben is aznilyenek horror aron vannak, es a hd az egyik legfontosabb parameter sebesseg szempontjabol. akar boot, akar programok futtatasa , akar melo.
majdnem hogynfntosabb mint azm sot, fontosabb,mint az,hogy i5 vagy i7….

miert csak en vagyok preciz ebben a kurva orszagban?

indian77

az új air-ekben 500 mb/s-es samú 830-as SSD-k vannak. ami az egyik legjobb most a világon sebesség szempontjából.

Mr. Byu

harper, te is kezded? :D

Ez nem egy cikk, basszus, ez egy privát blog, ahova Handras néha felírja amihez kedve van és amit érdekesnek tart. Ha cikket akarsz, olvass prohadvert vagy engadget-et. :D

indian77

Ja hát igen. Ez nem egy szakmai blog, hanem Handras blogja. Ha ilyen infót akarsz akkor kvára rossz helyen vagy.

payskin

“miert csak en vagyok preciz ebben a kurva orszagban?”

Precíz?!?!? Egy rohadt szót nem értek az egész hozzászólásból. :-))))))

féregfecó

Keresztes György és a többi “rajongó”: “Azért most ne kezdjük már el egymás f*szát sz*pni.”

OpenEye

Hihetetlen, hogy még mindíg egy törvénytelen utat akarnak egyesek összehasonlítani egy hazai vásárlással egyesek. :D
Akinek meg az ékezetek vagy “í” nem számít, már komolytalan. Mindíg vicces látni az indokokat, hogy valaki miért akar gyökér lenni… bocs csaló! :D

Keresztes György

féregfecó : értékelem az idézetet :) de épp azért volt szükséges megírnom ezt a HSZ-t mert ha visszanéznéd kurva mód leb*szó hangnemben nyitottam anno a handras.hu-n. Amióta nem is válaszol egyetlen bejegyzésemre sem teljesen jogosan. Mivel tegnap kurvara kiakasztotta itt az a hülyegyerek, eljöttnek éreztem az időt hogy rendbetegyem a fel éve rosszul sikerült belépőmet.

Nem írtam semmi nyalást, csak egy erős respect-et, de ha te ezt fasszopásnak érzed akkor még nem volt benne részed :-)

BTW : a két idióta akik mérgezték itt a levegőt meg úgysem változnak, max handrast basztatva nap mint nap a blog szintjét sullyesztik. Gondoltam hadd kapjon a főblogger egy kis támogatást tőlem is ha mar egyszer úgy kiakadtam rajta tavaly.

Thats all. Na jól megkommenteltelek…

Keresztes György

féregfecó : értékelem az idézetet :) de épp azért volt szükséges megírnom ezt a HSZ-t mert ha visszanéznéd kurva mód leb*szó hangnemben nyitottam anno a handras.hu-n. Amióta nem is válaszol egyetlen bejegyzésemre sem teljesen jogosan. Mivel tegnap kurvara kiakasztotta itt az a hülyegyerek, eljöttnek éreztem az időt hogy rendbetegyem a fel éve rosszul sikerült belépőmet.

Nem írtam semmi nyalást, csak egy erős respect-et, de ha te ezt fasszopásnak érzed akkor még nem volt benne részed :-)

BTW : a két idióta akik mérgezték itt a levegőt meg úgysem változnak, max handrast basztatva nap mint nap a blog szintjét sullyesztik. Gondoltam hadd kapjon a főblogger egy kis támogatást tőlem is ha mar egyszer úgy kiakadtam rajta tavaly.

Thats all. Na, jól megkommenteltelek.

Keresztes György

féregfecó : értékelem az idézetet :) de épp azért volt szükséges megírnom ezt a HSZ-t mert ha visszanéznéd kurva mód leb*szó hangnemben nyitottam anno a handras.hu-n. Amióta nem is válaszol egyetlen bejegyzésemre sem teljesen jogosan. Mivel tegnap k*rvara kiakasztotta itt az a hülyegyerek, eljöttnek éreztem az időt hogy rendbetegyem a fel éve rosszul sikerült belépőmet.

Nem írtam semmi nyalást, csak egy erős respect-et, de ha te ezt fas*szopásnak érzed akkor még nem volt benne részed :-)

BTW : a két idióta akik mérgezték itt a levegőt meg úgysem változnak, max handrast basztatva nap mint nap a blog szintjét sullyesztik. Gondoltam hát hadd kapjon a főblogger egy kis támogatást tőlem is ha mar egyszer úgy kiakadtam rajta tavaly.

Thats all. Na jól megkommenteltelek…

maXXon

Ezért szeretem a WWDC utáni napokat :)

Egyébként tényleg magyarázza már el nekem valaki, hogy mi az amit ezzel az új laptoppal meg tudok csinálni és amit nem, egy fele árú (ugyanolyan teljesítményű) Dell géppel? Kb. ötezer felhasználónk dolgozik elég teljesítményigényes alkalmazásokon a világ 34 országában (amik igazából lehetnének platformfüggetlenek is, még mielőtt mindenki azzal jönne, hogy mert biztosan csak Windows alapú programok) nem Legó apróságokat gyártva és amikor az amerikai (ha már az államok is szóba jöttek) kollégáink megérkeznek, mégsem Apple eszközöket hoznak magukkal a hónuk alatt.

Az értem én hogy szép és dizájnos (mert tényleg az) de akkor kérem tisztelettel mondják azt hogy azért annyi amennyi mert ilyen szép. Mert a teljesítménye és tudása miatt biztosan nem. (nem tudom ezt az óriási felbontású kijelzőt mire lehet használni 15 colos kijelzőn. 20-25-30-as méretnél már látni is lehet valami rajta biztosan.) Úgy kellene előadn imint egy Prada táskát vagy egy Patek Philippe órát (ez most kicsit erős volt, de nekem ez a véleményem, meg lehet ölni érte.)

András stílusa… Van akinek tetszik van akinek nem, ezért élünk szabad világban és ezért nem vagyunk egyformák. Nekem nem (pont)

harper

fogyatekosok vagytok mind. es ez erv. nekem csak annyi a gixerem,hogy nem tudok irni ezen a kibaszott iPaden,mert bena vagyok.

megprobalok elgepeles nelkul irni. marmint nem probalok, effektive csinalom,hgy nem gepelek melle.
szanalmas, andras, hogy ceo letedre, mikozben nagyon birlak, es ezt nem taktikabol irom forma vagy, ott voltam az iPad premieren is, ELFELEJTED beleirni a hd sebesseget. mert felelmetesen jo technologiat raktak bele. es nagyon nagyon fontos resze a szamitogepnek, az egesz it agazatnak a legnagyobb hibaja,h minden laptopba fosm 5.4k rpm meg mozoalkatreszes szarokat raknak. nezd ujra akkor a keynoteot ha nem emlekszel mire kepesek.
ok hogy hwswn nyomorekok vannak vagy adroid fanok es kifelejtik,de te hogy felejtheted ezt ki, amikor videovagasnal, zenenek (akar editalas,akar midizes, akar keveres, akarmi) fontos.

le merem fogadni,hogy az arbol kb 100 vagy 150 rugo ez. maris befogna a pofajat a sok csoro gyoker, aki siman megtudna venni ha nem lenne alkesz, meg cigizos patkany. undorito fikazos droid birka zsirzabalo, fustos, alkesz, igenytelen siros magyar tarsadalom.
azt sem erdemlitek meg,hgy handras blogjat olvassatok. nektek fostos szuzuki valo, fos sor, fos cigi, es fos acer. nyomorekok.

féregfecó

harper: mert te valamiféle felsőbbrendű fajnak képzeled magad?

shalom…

bob

@maxxon: ha neked jó a Dell is akkor nincs mit magyarázni… Az meg hogy az Apple ad a designra és ezt is meg kell fizetni az nem titok, csak nezz rá egy Dell-re meg az új macbook Pro-ra:)

maXXon

@bob:
ez természetes, csak akkor nem úgy adják el a termékeiket, hogy “tessék emberek elhoztuk nektek a 24. század technológiáját amit csak Mi a tudás birtokosai fedeztünk fel és Ti pór népek kaphattok egy falatot belőle”

Holott az új termék alkatrészei minden más OEM/Brand akármi termékekben jóideje elérhető. (kivéve ezt a nagyfelbontású kijelzőt, meg gondolom most a termék/márka elhivatottjai fel tudnának sorolni jópár csatlakozót, egyéb kis kütyüt ami csak Apple sztenderd). A hype csak emiatt pedig (szerintem) nem indokolt.
Őszintén szólva mindig is ez az egy bajom volt az Apple politikájával/marketingjével. De lehet tényleg én vagyok a hülye hogy így belelovallom magam.

Tetszik meg szép meg tényleg…de valahogy mégis taszító ami árad a marketingből. Az itt látottak pedig csak egyre jobban megerősítik ezt. Ahogyan az informatikai vezetőnk szokta mondani: “Just shiny toys”.

korum

“Az meg hogy az Apple ad a designra és ezt is meg kell fizetni az nem titok, csak nezz rá egy Dell-re meg az új macbook Pro-ra:)”
A Dellnek is vannak szép gépei, csak más kategóriában (meg más célcsoportnak) : http://www.alienware.com/
Mondjuk én konzervatív vagyok ezen a téren, egyik dizájn sem jön be – az apple notebookokból talán a G4-iBook tetszett legjobban, volt egyénisége a maga bumfordi módján.

OpenEye

Handras ezt a wordpress szart nem lehetne másra cserélni. Ha már egyszer megadtam helyesen az aznapi napot és még ki is írja a gép utána nem fogadja el egy ideig….

OpenEye

Tisztában vagyok vele, hogy nem 2 perces dolog, de a probléma sem 2 hetes dolog. De ezek szerint nem csak nálam jelenik meg ez a dolog.

Keresztes György

OpenEye : Én is bekommenteltem már többször is, meg nem is láttam hogy handrás ide közben válaszolt.
Majd megoldják, nyugi. Én is jártam úgy többször hogy 3-szor is bement a komment egymás alá végül.

A probléma valahol a cookie/IP stb lehet.
A megoldást az jelenti hogy elküldöd egy másik gépről (másik IP, másik böngésző) és kész.

OpenEye

“A megoldást az jelenti hogy elküldöd egy másik gépről (másik IP, másik böngésző) és kész.”

Ez az amit nem megoldásnak neveznek.

csiszi

“volt már 320 forint is egy euró, ilyenkor az Apple benyelte az árfolyamból eredő veszteséget”

Azzal együtt, hogy az apple termékek tényleg baromi jók és akinek nincs rá pénze az ne siránkozzon hanem ne vegye meg, ez a kijelentés minimum barokkos túlzás. Nagyjából másfél éve simán árat emeltek árfolyamváltozásra hivatkozva, bármiféle modellfrissítés nélkül.

H.Attila

hát nemtom belőni jól a kép méretet így már felejtős:S:D:/

apapp

amugy mindenki az usahoz hasonlitja az arakat, pedig azsiaban sokkal olcsobban lehet venni, en pl 130rt vettem 32gbs wifis ipadet Szingapurban, 50l olcsobb mint itthon ami nem keves, habar ha eppen nem ceges uton vagy akkor csak ezert nem eri meg kimenni, viszont thaifoldon is kb ennyi, oda meg eleg sokan jarnak nyaralni
itt egy jo kis osszehasonlitas:
http://thai.blog.hu/2012/05/04/megerkezett_az_ipad_thaifoldre

a retinas macbook meg bicskanyitogatoan olcsobb arrafele, pl szingapurban csak 3788$ a dragabb verzio, 7%t visszakapsz a repteren, es igy kb 650.000huf az itthoni 930.000 helyett, azert majdnem 300.000huf kulonbseg az arban ugyanazert a termekert nem keves (na majdnem ugyanaz, mert ugye a bill nem magyar)
aki ugyis tervez thaifoldi nyaralast annak megeri arrafele megvenni, es meg 1-2hetet el is tolthet ott valami jo kis szigeten a sporolt penzbol (habar nem mintha annak aki ilyet vesz szamitana 200-300ezer huf)

llaszlo

“ilyenkor az Apple benyelte az árfolyamból eredő veszteséget. (van miből benyelni mondjuk”

Azért nem hinném, hogy veszteségesek voltak nekik az eladások, maximum kisebb volt a profit az árfolyamingadozás miatt.

Egy valamit nem értek. Vagy én néztem el valamit (ez is lehetséges) vagy nem tudom. Esetleg rossz adatokat néztem.

Az X-Multimediashop Kft éves nettó bevétele 1.040Mrd Ft volt 2011-ben. Az anyagjellegű ráfordítás ha minden igaz a beszerzések összege ami 1.013Mrd Ft.

Ezek szerint kb 2.5% az árrés. Én számoltam vagy néztem el valamit?

Mindig az a vád éri a kereskedőket, hogy húúú, de nagy árréssel dolgoznak. Ezekről mindig is komoly kétségeim voltak. Nos itt vannak a tények.

manman

Nagy barom, aki ma magyarorszagon veszi az amugy jo apple termekeket. Ausztriaban mar olcsobb…

mbp13

Németországban megveszem a legkisebb 13-as gépet 25k-val olcsóbban, az állam meg leszophat az áfájával együtt, mert nem tudom leírni, dögöljenek meg…. Legfeljebb international angol billzet lesz hozzá, nagy dolog… Úgysem szoktam nézegetni a gombokat gépelés közben ;)

OpenEye

apapp: “a retinas macbook meg bicskanyitogatoan olcsobb arrafele, pl szingapurban csak 3788$ a dragabb verzio, 7%t visszakapsz a repteren, es igy kb 650.000huf az itthoni 930.000 helyett, azert majdnem 300.000huf kulonbseg az arban ugyanazert a termekert nem keves (na majdnem ugyanaz, mert ugye a bill nem magyar)
aki ugyis tervez thaifoldi nyaralast annak megeri arrafele megvenni, es meg 1-2hetet el is tolthet ott valami jo kis szigeten a sporolt penzbol (habar nem mintha annak aki ilyet vesz szamitana 200-300ezer huf)”

Amint behoztad az országba, vámoltatnod KELL ahol 27% áfat rátesznek és mindjárt kb. 830.0000 Ft-ba kerül. Hol is van a 300e Ft különbség?

apapp

“Amint behoztad az országba, vámoltatnod KELL ” ha nem bontatlan dobozban hozod, hanem csak a laptopot egy hatizsakban, senki nem fog belekotni. A repteren az emberek tobb mint 90%-nal van legalabb 1 db laptop, igy a vamosok majdnem mindenkit vamoltathatnanak, aki eppen nem tudja igazolni a laptop eredetet
azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire etikus vagy legalis, de teny, hogyha nem muszaj, akkor az emberek tobbsege nem fog onkent a piros folyoson menni, letenni a vamos ele egy uj laptopot, hogy akkor most o erre szeretne fizetni az allamkasszaba meg majd 200.000t

uTomi

Sziasztok, segítsetek már nekem. Most akkor végül is mennyi magyar forinttal drágult a 15,4″-es alap Macbook Pro az előző generációhoz képesT?

OpenEye

apapp: ennyi erővel akkor lopni egy laptopot 600e Ft-al olcsóbb mint USA-ból hozatni.

Amit fent írtál nem etikus, nem legális, nem törvényes viszont muszáj lenne.

apapp

OpenEye: azert ezt laptoplopassal osszehasonlitani eros tulzasnak erzem, de orulok neki, hogy vannak meg ilyen becsuletes adofizeto allampolgarok is ebben az orszagban

Mint emlitettem az emberek 90%-a laptoppal jon be az orszagba, es ha eppen nincs naluk az eredetet igazolo nyilatkozat, mindenkinek vamot kellene fizetni attol fuggetlenul, hogy magyar e vagy sem! Szerinted ezt hanyan teszik meg a sajat laptopjukkal? Naponta tobb ezer adocsalo erkezik be hozzank Ferihegyen akik illegalisan hozzak be a sajat fenykepezojuket, laptopjukat, ipadjuket, stb es nem fizetik meg utana az afat. En meg soha senkitol sem hallottam, hogy valakit sajat laptop miatt a vamos a piros folyosora kuldott volna. Habar a vamszabalyzat alapjan azt kellene, nincsen benne kivetel se sajat holmira, de turistara! (Olyat mar hallottam, hogy bontatlan laptopot le kellett vamolni, de azt eleg is lenne kimagyarazni, hogy az hogyan is sajat otthoni)

Nem en hozom a torvenyeket, de ez igy ilyen formaban betarthatatlan, nalunk is meg az EU tobbi orszagaban is! Nagyon sokan azt sem tudjak, hogy hogyan mukodik ezert nem is toltik ki es hozzak az eredetigazolo igazolast. Ha gondolod kimehetsz egy transzparensel Ferihegyre a tobb ezer adocsalo laptopbehozo ellen tuntetni, de amig nem ellenoriznek mindenkit egyenkent, meg sajat laptopert nem buzeralnak, sokan kihasznaljak ezt a “kiskaput”. (Vagy lopast ahogy te irtad)

ITomee

“Értem, hogy erre a válasz az, hogy “saját blogod, és azt csinálsz amit akarsz”, de te is értsd meg, hogy ez a fajta hozzáállás egy csomó ember számára taszító.”

Nem gondolom, hogy ez gond lenne. Az XMS-nek van “arca” . Handrast lehet kedvelni a közvetlensége, széles érdeklődési köre miatt, vagy nem kedvelni az enyhe, de felvállat kis sznobsága miatt. Aki, itt trolkodnak, messze nem vevői, nem is lesznek azok, így sokat nem veszít a kitiltásukkal.

Az azért látszik, hogy az áfa visszaigénylést sokan nem is értik, hogy hogyan meg miképp lehet, hogyan működik.

joey

“A rossz hír: akkor is ennyibe fognak kerülni az új gépek, ha esetleg valami csoda folytán 260-ra erősödik a forint az euróval szemben. Ja és még egy rossz hír a végére: ha kb így marad a forint-euró árfolyam, akkor majd az új iMac-ek és Mac minik ára is keményen emelkedni fog, amint bemutatják belőlük az új modelleket”

Most olvastam, hogy a görög helyzet miatt most kb 290-re erősödik a forint. Persze, lehet, hogy bezuhan de csak a téma kedvéért tegyük fel, hogy marad itt, vagy egy picit még erősödik. Na most az idézett rész szerint, ha így marad az árfolyam (tehát 300 vagy fölötte, a post írásakor) akkor emelkednek a frissülő imac és mac mini árai. Azonban ha mondjuk 280-285 környékén járna a forint-euro, akkor nem emelkedne, tehát a régi árazás lenne náluk érvényben, a laposok ára viszont 260-ig nem csökkenne. Ebben az esetben 2 külön árfolyamszámítással lennének kalkulálva az árak? Most is így van, de ez csak átmeneti állapot a frissítések előtt.

Ez most nem nyafogás az árak miatt, csak kicsit logikátlannak tűnik. Vagy emeljék mindenképpen az iMac árát is, akár 280-as eurónál is, vagy ne várjanak a mbp mba csökkentéssel 260-ig. Vásárlóként persze azt mondom, hogy inkább maradjon alacsonyan legalább az iMac ára, csak a logikát nem látom.

Handras

Ha 280-ig erosodik, maradnak a mostani iMac arak, es akkor ahogy irod eltero lesz a pro es az imac arazas.