Forma 1 HD

Elmorzsoltam ma egy könnycseppet, amikor elkezdtem nézni a Forma 1-es nyitófutamot HD-ben. Ha jól emlékszem nagyjából 8 éve, még a Hegedűs Gyula utcában a régi XMS-ben láttam SIM 2-es kivetítőn egy két perces Forma 1-es futamból kiollózott HD felvételt, amitől eldobtam az agyam. Akkoriban az USA-ban a népek már HD-ben nézték a futamokat, nálunk pedig még semmilyen HD tartalom nem volt elérhető. Néztük András kollégámmal és azt kérdezgettük egymástól, hogy vajon mikor lesz itthon is nézhető ilyen minőségben Forma 1. Öt évre saccoltuk, végül nyolc évet kellett várni erre, de most, hogy végre nem az RTL klub közvetíti a futamokat, hanem az M1, szinte makulátlan minőségű 1920×1080-as HD felbontásban nézhetjük a száguldó cirkuszt.

Számomra egyébként egészen hihetetlen, hogy egy ATV, M1, Duna TV megoldotta, hogy HD-ban sugározzanak, míg az RTL, illetve a TV2 – a két legnagyobb nézettséget produkáló csatorna – még 2012-ben sem képes ezt meglépni.

Na mind1, legyen ez az ő bajuk, én most vigyorogva kapcsolok az M1-re és nézem HD-ben a mókát. A tegnapi időmérő után úgy néz ki a futamok is szorosabbak lesznek, kicsit féltem tőle, hogy már az első futamon pole pozíciót szerez Vettel és ennek megfelelően nyeri az összes futamot. Szerencsére látszik, hogy erős a Merci, a McLaren és a Lotus is, de persze a Red Bull is ott van az elejében, úgyhogy jó nagy csatát várok idén. A Ferrari-t most hagyjuk…

HD adást mindenkinek!

Ha valaki lemaradt, 13:30-kor ismétlik.