Nem lesznek új Apple gépek

Legalábbis nem a közeljövőben. Tegnap frissítettem a Handras appban a termékfrissítésekről szóló részleget, ugyanis most már egészen bizonyos, hogy az Intel miatt csúszni fog a termékfrissítési ciklusa az Apple-nek. Az új Ivy Bridge lapkákról van szó, ennek a megjelenése eddig áprilisra volt datálható, de az Intel bejelentette, hogy legkorábban júniusban tudják gyártani ezeket, gyártási problémák miatt.

Túlságosan problémázni ezen nem érdemes, az i5 illetve az i7-es processzorok megjelenése óta, gyakorlatilag elértük azt a sebességet mind a laptopokban, mind az asztali gépekben ami az átlag felhasználónak már bőven elegendő. Egész egyszerűen az átlag felhasználásokhoz mint például a netezés, irodai alkalmazások használata, nincs szükség gyorsabb processzorokra. Természetesen a hozzám hasonló kockáknak minden egyes 20 százalékos sebességnövekedés jól jön, aki videókat vág és exportál az tudja mennyire unalmas és idegesítő várni amíg végigfut az export csík a Compressor appban, de az úgynevezett “átlaguser” meg sem érzi, hogy i5 vagy i7-es processzor dolgozik-e a gépében.

Lényeg a lényeg, nyár előtt senki ne várjon új gépekre az Apple-től, egyedül az iPad 3 megjelenésére lehet számítani, ez továbbra is márciusra esedékes, ahogyan azt korábban már meg is írtam. (Aki kíváncsi mi várható iPad fronton, az olvassa vissza a postot.) Tavaly egyébként sokkal pörgősebb volt ez az időszak, február végén megújult a teljes MacBook Pro termékpaletta, február 23-án már tudtunk a március 2-i iPad keynote-ról is, szóval volt pörgés rendesen, egy éve ilyenkor még Vegasban kapkodtam a fejem az egymást érő termékbejelentésekre.