Dear Mr. Steve Jobs!

I have heard that Apple will impose significant efforts in order to stop the SIM lock violation of their iPhones. I can fully understand this, since Apple may loose extra money the carriers pay after the subscriptions.
But what can a person do who cannot buy the iPhone with the subscription? (Not buying the product is not an option, since I belive Apple wants more people to buy its products.)
I had bought the iPhone, because it is the perfect product for me, but I can only use it, if I unlock the SIM card. It’s more than a year until you can buy the iPhone in Hungary, therefore there is no other option than to buy it in the US if you want to use it right away. I can do this legally, but when I unlock the phone, I lose the warranty, or I risk my phone to stop functioning with the next Apple software update.
Why is not there an option to buy the phone twice as much without this SIM restriction? I would happily pay 800 dollars, just to use it. Currently there is no other option, but to unlock it.

Should there be an opportunity to buy the SIM-lock free phone for extra money, I shall take it. But until then, please leave my phone alone and let me have the software update like everyone else because I have also paid 600 dollars for it. (I don’t even want to redeem the 100 dollars, or use the visual voicemail, I stopped using voicemail a long time ago.)

But please, pretty please, let me have to use my iPhone, which is the very best phone and iPod that I have ever had.

Sincerely,
Horváth András from Budapest, Hungary


Digg link: http://digg.com/apple/Dear_Mr_Steve_Jobs (mert ez a javas izé nem annyira akar működni)

Magyarul:

Kedves Mr. Jobs! Hallottam, hogy az Apple komoly erőfeszítéseket fog tenni, hogy a szolgáltatófüggetlen iPhone-okat letiltsa. Ez érthető is bizonyos szempontból, gondolom sok pénztől eshet el a cég ha nincsen meg a plusz bevétel amit a szolgáltatók fizetnek az előfizetések után.

De ha valakinek nincsen lehetősége a szolgáltatással együtt megvásárolni az iPhone-t, az mit csináljon? (A nem vásárolom meg a terméket lehetőség nem opció, szerintem az Apple is azt szeretné, hogy minnél többen vásárolják meg a termékeit)

Én megvásároltam az iPhone-t, mert számomra tökéletes termék, de használni csak akkor tudom, ha függetlenítem. Mivel magyarországon csak bő egy év múlva lesz kapható az iPhone, nincs más lehetőség, mint USA-ban megvásárolni, ha az ember azonnal használni szeretné. Ezt idáig teljesen legálisan megtehetem, de ha függetlenítem, akkor elveszítem a garanciát, és esetleg arra is számíthatok, hogy az Apple szoftveresen használhatatlanná teszi a készüléket.
Miért nincsen lehetőségem kártyafüggetlenül megvásárolni a telefont, akár kétszeres áron? Szívesen kifizetném az akár 800 dolláros összeget is, csak legyen meg a lehetőség. Jelenleg nincs más lehetőség, ha használni akarom a készüléket csak a szoftveres függetlenítés.

Ha lesz lehetőség extra összegért függetlenül is megvásárolni az iPhone-t, akkor megteszem, addig is amíg nincs meg erre a lehetőség kérem ne bántsák a telefonomat és engem is illessenek meg a szoftver frissítések mivel kifizettem a készülékért a 600 dollárt ahogy mindenki más is. A 100 dollár visszatérítésre sem tartok igényt, se vizuális hangpostára (nem használok hangposta funkciót régóta) csak kérem, nagyon szépen kérem, had használhassam az iPhone-omat, ami egyébként az általam valaha haszált legjobb telefon, és iPod.

Üdvözlettel
Horváth András